Švýcarsko – Česko 0:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Česko
Čtvrtek 27.04.2017, 15:10 • Jégpalota Budapešť • Evropský pohár žen do 16 let
Partner:
     
    Zítra už to bude mnohem tvrdší oříšek, od 18:10 nás čeká spolufavorit turnaje z Finska. Já se s vámi pro dnešek z Budapešti loučím, dobře se vyspěte a zítra si nás zase nalaďte! (17:13:03)
     
    České hokejistky do 16 let tak zahájily Evropský pohár v Budapešti takřka ideálním způsobem. Švýcarsko přehrály jasným rozdílem a mrzí nás asi jedině to, že to třeba místo 10:0 skončilo 5:0. Tím ale nechci soupeřky hanit, každé vítězství se tady počítá. Eva Štumbaurová vychytala čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ještě to zkusila Natálie Mlýnková, poté, co si sklepla puk rukavicí ze vzduchu. Paivaová korunuje svůj výborný výkon zásahem pravým betonem.
     
    59:08
    Dvě kamarádky Pejšová se Sarnovskou mohly konečně protrhnout nulu ve třetí třetině, ale střela druhé jmenované zase mířila jen doprostřed branky.
     
    58:45
    Fabšicová nakopla dopředu Nikol Nepokojovou. Ta se s tím nemazala, napřáhla a vypálila, jenže švýcarský blok zasáhl.
     
    58:27
    Anna Neuenschwanderová už situaci napravila, vydala se na střed a mířila mezi betony. Eva Štumbaurová si musí nulu aspoň trochu zasloužit.
     
    58:09
    Švýcarsko se dostalo do české třetiny, ale nikoli už od mantinelu do jakékoli pozice.
     
    57:31
    Minimálně tři další střely měla Kristýna Kaltounková, která ten hattrick opravdu chce. Nina Paivaová chytá velmi dobře, ale snad se na mě "Kalty" nebude zlobit, když řeknu, že gólmanku spíš trefuje...
     
    56:39
    Natálii Mlýnkové spoluhráčky střídaly a když si dělala kličku do středu hřiště, puk jí Švýcarky vypíchly.
     
    56:04
    Daniela Pejšová se vydala dopředu a i když o kotouč přišla, Švýcarku dobruslila a napodruhé ji ho vysekla z hokejky. Naprosto příkladná práce české obránkyně.
     
    55:30
    Neuenschwanderová mohla těsně před Štumbaurovou tečovat střelu Thalmannové, ale nepovedlo se jí to. Naše gólmanka tak puk napoprvé schovala v náručí.
     
    54:46
    Jedním slovem holomajzna, pravil nejmenovaný český rodič na tribuně na další střídání českého týmu, kdy se nám opravdu vůbec nedařila rozehrávka.
     
    53:42
    Ojedinělá šance pro Švýcarky, Justine Forsterová nabrala rychlost. Stíhala ji Vivien Šmajdová, tak vystřelila ještě ze střední vzdálenosti, a to si Štumbaurová pohlídala.
     
    53:04
    Kristýna Hájková v přečíslení zazvonila na břevno švýcarské klece.
     
    52:33
    Otočka kolem branky nevyšla Machalové, pak si Paivaová pokryla i výjezd Kaltounkové. Je to pořád jenom 5:0...
     
    51:39
    Krásné kombinaci druhé lajny chyběla jenom gólová tečka! Machalová našla Kaltounkovou, ta přes hokejku vybídla Sáru Čajanovou, ale zlínská útočnice poslala skákavý kotouč těsně vedle.
     
    51:14
    Věřím, že jste z komentáře sami pochopili, že ve třetí třetině se už zápas dohrává zcela podle českých not.
     
    50:36
    V rohu pásma motala Švýcarky Agáta Sarnovská, pak dostala puk na Pejšovou a po zákroku Paivaové ho mohla dorazit Anna Fabšicová. Jenže v rychlosti prázdnou klec netrefila.
     
    49:42
    Patricie Škorpíková se dostala do klinče a pravděpodobně si chtěla vymodlit přesilovku, leč opět neúspěšně.
     
    48:55
    Švýcarská brankářka se skvěle přesunula proti Machalové, pak ze vzduchu dorážela Kaltounková a já bych řekl, že kotouč už byl za brankovou čarou, když ho Švýcarky vytáhly. Ale rozhodčí nechala pokračovat ve hře.
     
    48:16
    Kristýna Kaltounkové přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a ze Švýcarek si udělala červené kužely. Jenže Paivaová ji vychytala.
     
    47:36
    Stejně jako při prvním gólu utkání přenechala Dýcková Mlýnkové. Ta to opět zkusila na druhou tyčku, Paivaová ale natáhla svou vyrážečku.
     
    47:07
    Rána kapitánky Anny Kotounové se odrazila od zadního hrazení. Anna Fabšicová s ním neměla moc co provést, ale i ze záporného úhlu ho zkusila odrazit o gólmanku do sítě. Paivaová to nedopustila.
     
    46:27
    Švýcarky dobře zakombinovaly, až z toho byla střela Freyové z mezikruží. Eva Štumbaurová zatím drží čisté konto a bylo by pěkné, kdyby jí to vydrželo až do konce.
     
    45:21
    Bára Machalová číhala za bukem, ale bohužel taky v ofsajdu. Mimochodem, v Budapešti ji z rodinného klanu sleduje taky bratr Ondřej, útočník české reprezentační osmnáctky.
     
    44:53
    Kristýna Kaltounková nejdřív v přečíslení jen tak tak nedojela puk, posléze se už dostala do jasné gólovky. V ní ji ovšem Paivaová fantasticky vychytalala lapačkou!
     
    44:22
    Poslední desítky sekund probíhaly v českém oslabení, ale věru to vůbec znát nebylo. Oba týmy už jsou kompletní.
     
    43:32
    Švýcarky dojížděly vyhozený puk a byly před českou hráčkou, takže Eva Štumaburová správně vyjela a rozehrála.
     
    42:50
    První puk musela Paivaová řešit až teď, z nouze na ni vystřelila Adéla Škrdlová od modré čáry.
     
    42:21
    A je konec. Patricie Škorpíková (CZE) přišla o puk a když se k němu chtěla vrátit, provinila se podle sudí hákováním. I když se jí to nelíbí.
     
    41:49
    Švýcarky už jsou ve čtyřech. Bohužel jsme na novou brankářku ještě nevystřelili.
     
    41:29
    Následuje další vyloučení a 15 sekund české přesilovky pět na tři. Anna Neuenschwanderová (SUI) si odpočine za napadení.
     
    41:06
    Český tým ještě dohrává přesilovou hru, ale chybí mu důraz do branky.
     
    40:01
    Švýcarky do třetí třetiny prohodily gólmanky, Saskiu Maurerovou nahradila Nina Paivaová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině Švýcarky kromě nějakých drobných záblesků nekladly odpor. Naše děvčata tři čtvrtiny času motají soupeřky v pásmu a kráčejí za vítězstvím. Dvakrát mířila do černého Kristýna Kaltounková, pak svůj druhý gól přidala i Natálie Mlýnková. Snad dovedeme zápas ke klidnému konci, cokoli jiného by teď bylo velkým překvapením.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    První český útok kroužil a čekal, jeho velký tlak končí přesilovkou. Mara Freyová (SUI) je vyloučena za hákování na Terezu Mazancovou.
     
    38:40
    Nový blonďatý ohon Patricie Škorpíkové se po pravé straně pásma prohnal jako expres do Karviné. Naše dvanáctka však ani nadvakrát nepropasírovala kotouč za záda švýcarské brankářky.
     
    37:55
    Parádní bago nyní hrála v útočném pásmu druhá česká formace. Druhý růžek hledala Pejšová, Maurerová zasáhla držadlem hokejky. No a Kaltounkovou potom vychytala lapačkou.
    36:50 Natálie MLÝNKOVÁ - 0:5
     
    36:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak se dohodněte, holky! Česká reprezentace vede už o pět gólů. Z pravé strany střílela NATÁLIE MLÝNKOVÁ a už se radovala, rozhodčí však nechala hru plynout a puk pro jistotu dorazila do branky Nikola Dýcková. Nakonec je gól přece jen připsán Mlýnkové, která tedy věděla, proč zvedat ruce nad hlavu – 0:5. Bez asistence.
     
    36:25
    Posledních několik minut už ve hře sledujeme všechny čtyři formace.
     
    35:36
    V končící české přesilovce ještě z úhlu dobře střílela Kristýna Hájková. Teď už jsou Švýcarky kompletní.
     
    34:59
    O puk se dobu bojovalo v rohu, pak se dostal k Vivien Šmajdové. Ta ho tvrdě vyslala na branku, Maurerová situaci zvládla.
     
    34:31
    Nyní už jsme kompletní a startujeme opravdovou početní výhodu, byť zkrácenou.
     
    34:15
    ...Anna Kotounová bohužel bližší růžek netrefila.
     
    33:53
    Česká sestava si vypracovala nápor, který vypadá jako přesilovkový...
     
    33:25
    Stejně jako při prvním oslabení, i nyní ho ukončuje švýcarský faul a budeme sledovat hru 4 na 4. Kapitánka Lena-Marie Lutzová (SUI) pyká za hákování.
     
    33:04
    Naše čtveřice vyhazuje a tentokrát zvládá vystřídat v mezích všech hokejových regulí.
     
    32:19
    Jakmile už české hráčky mohly vystřídat, bohužel hrály zcela viditelně v šesti. Čeká nás druhé oslabení zápasu.
     
    31:39
    Naši unavené pětici hodně nepomohlo zakázané uvolnění, musí tak ještě zůstat na ledě.
    30:48 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 0:4
     
    30:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už čtvrtý úder přichází a potvrzuje výborný český tlak z posledních minut! Daniela Pejšová poslala puk do rohu, tam ho vzala KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ. Česká šikulka vyjela zpoza branky a puk poslala přesně mezi betony Maurerové – 0:4! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    30:42
    Tohle už chce gól! Čajanová s Kaltounkovou zle dotíraly na brankoviště, jen skvělá Maurerová drží stav 0:3.
     
    30:31
    Přímo do desítky. Další přečíslení zakončovala střelou Bára Machalová, ovšem mířila do hrudi Maurerové.
     
    30:15
    Při střele Kláry Jandušíkové gólmanka vůbec nic neviděla, možná jen tak tušila. Puk bohužel pro nás nemířil mezi tři tyče.
     
    29:42
    Pavlína Vlková se na modré čáře soupeřce dobře vyhla, ale z obranného bloku pak proti ní vystoupila druhá, a ta zblokovala nahození do středního pásma.
     
    28:59
    Soupeře nyní sevřel do mohutných kleští druhý český útok. Největší šanci měl v přečíslení tři na jednoho, ale tu bohužel překombinoval!
     
    28:15
    Z levé strany vykroužila před branku volná Tereza Mazancová, ale před prázdnou brankou upadla! Už ji dojížděla Švýcarka a nejsem schopný říct, jestli tam byl kontakt, nebo ne.
     
    27:24
    Čárové rozhodčí jsou zatím dost háklivé na rychlost našeho týmu při rozestavování na buly. Už několikrát naši hráčku vykázaly, teď to byla Natka Mlýnková.
     
    27:02
    Česká pětice se už vydala dopředu, když Švýcarky zastavily jejich kombinaci. Ale ještě nevyklidily pásmo a dopustily se úmyslného ofsajdu.
     
    26:37
    K Seifertové se včas vrátila Vivien Šmajdová, vytlačila ji do úhlu a její pokus pak zblokovala.
    25:26 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 0:3
     
    25:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo, několik českých šancí rezultuje v třetí branku! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ natáhla na pravé straně po přihrávce Sáry Čajanové a puk trefila o tyčku do branky – 0:3! Asistence: Sára Čajanová, Barbora Machalová.
     
    25:04
    Tečovaná střela Daniely Pejšové se odrážela před prázdnou branku, Bára Machalová ho ale nestihla dopravit do sítě!
     
    24:53
    Před brankovištěm zastavila puk Kaltounková, její dorážku ale Maurerová vleže zlikvidovala!
     
    24:46
    Střelu Sáry Čajanové možná ještě zpomalila švýcarská hokejka a Maurerová schovala puk do lapačky.
     
    24:27
    Vzápětí kombinoval zase český útok. Ale Švýcarky působí trochu povzbuzeným dojmem.
     
    23:35
    Český tým je pod tlakem! Střela z úhlu zůstala Štumbaurové pod nohama a chvíli o tom nevěděla, naštěstí ho Zimmermannová nestihla dorazit do branky.
     
    22:58
    Třetí česká formace napadala švýcarskou rozehrávku, přesto se pak naše soupeřky dostaly dopředu a Štumbaurová musela zasahovat proti Lutzové.
     
    22:24
    Střela Patricie Škorpíkové se podle všeho odrazila do ochranné sítě, další buly před českou střídačkou.
     
    22:10
    Další snahy druhého útoku přerušuje ofsajd.
     
    21:51
    Barbora Machalová nyní zvolila individuální zakončení a kotouč jí ujel. Škoda že to nezkusila na volnou Sáru Čajanovou.
     
    21:22
    Kaltounková vracela na pravý kruh Machalové, ta měla chvíli odkrytý kousek branky, ale minula.
     
    20:50
    Česká pětice bohužel nestihla dostřídat, provinila se zakázaným uvolněním.
     
    20:37
    První pokus druhé třetiny si připsala Tereza Mazancová, střelu na druhou tyčku Maurerová snadno zkontrolovala betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část zápasu se odehrála víceméně v režii českých hokejistek, které jsou prostě lepší než stejně staré Švýcarky. Natálie Mlýnková se Sárou Čajanovou zařidily zcela zasloužené dvougólové vedení, nebezpečných situací kolem branky jsme měli i víc. Na druhou stranu ale musíme dávat pozor na liknavou rozehrávku, kterou Švýcarky čím dál víc napadají.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:56.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Klára Seroiszková pěkně vyhrála buly dopředu, její střela pak ale neprošla. Druhá po chvíli už ano, s tou Maurerová neměla problém.
     
    18:46
    Saskia Maurerová se po českém nahození rozhodla podržet puk v lapačce a přerušít hru.
     
    18:26
    Musím říct, že v české rozehrávce se vyskytuje řada chyb či zaváhání. Jde o první třetinu na turnaji, snad to bude lepší.
     
    17:43
    Tereza Mazancová nejprve z levé strany netrefila bližší růžek, potom v tlaku soupeřky snadno přečetly pas Nikoly Dýckové do mezikruží.
     
    16:55
    Švýcarky předvedly první kombinaci, která zaváněla gólovým nebezpečím. Zimmermannové střela nesedla, ale to naši brankářku zmátlo, nicméně puk vyrazila a spoluhráčky ho poslaly do bezpečí.
     
    16:23
    Lutzová se vydala do protiútoku, povedeně se zbavila českých hráček. Štumbaurová však přesvědčivě zasáhla betonem.
     
    15:32
    Na modré čáře se do puku opřela Anna Kotounová, střela se od zadního mantinelu odrazila na druhou stranu pásma, kde ho dostala Sára Čajanová. Chvilku ho ale potáhla, a tím dala Maurerové šanci, aby se přesunula a vychytala ji!
     
    14:43
    Natálie Mlýnková chtěla využít momentu překvapení po nahrávce do pravého křídla, nicméně Maurerová nezaspala a Švýcarky vyhazují.
     
    13:55
    Ne jednu, ale dvě stahovačky vystřihla Kristýna Kaltounková! Nakonec vybojovala aspoň první českou přesilovku. Lena-Marie Lutzová (SUI) je vyloučena za hákování.
    13:19 Sára ČAJANOVÁ - 0:2
     
    13:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, vedeme už o dva góly! V posledních okamžicích se nám tolik nedařilo, ale druhá lajna zatlačila a může slavit! Bára Machalová vybídla zpoza branky Kristýnu Kaltounkovou, tu ještě Maurerová vychytala, ale SÁRA ČAJANOVÁ pak bekhendem dorazila puk do sítě – 0:2! Asistence: Kristýna Kaltounková, Barbora Machalová.
     
    13:05
    Natálie Mlýnková u pravého hrazení nejdřív upadla, ale pak se to samé přihodilo soupeřce. Cesta k brance tak byla poměrně volná, jenže poslední obránkyně zblokovala střelu Mlýnkové do ochranné sítě.
     
    12:27
    Švýcarky nyní dobře forčekují, zastavily českou rozehrávku a pak to přes beka zkoušela Samira Meierová. Těsně minula.
     
    11:55
    O kotouč se nyní dlouho bojovalo u mantinelu v české třetině, tedy bez ohrožení klece Evy Štumbaurové.
     
    11:21
    Česká kapitánka Anna Kotounová skvěle zabojovala, ale náš tým nakonec pásmo přece jenom neudržel.
     
    10:44
    Češky dobruslily hrozící brejk jedné soupeřky a do protiútoku se vydala Kaltounková. Neviděla místo na přihrávku, tak vystřelila a Maurerová vyrazila puk do střechy.
    10:14 Natálie MLÝNKOVÁ - 0:1
     
    10:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká brankářka před chvílí měla snad první zákrok utkání, ale než jsem to stihl napsat, přišel zasloužený gól! Nikola Dýcková parádně zatáhla puk do útočné třetiny a když už se zdálo, že situaci prováhala, posunula ho NATÁLII MLÝNKOVÉ. Ta byla sice v úhlu, ale přesto krásně zamířila nad druhé rameno brankářky – 0:1! Gól padl už po skončení přesilovky. Asistence: Nikola Dýcková.
     
    09:45
    Patricie Škorpíková zastavila před gólmankou nabídku spoluhráčky a chtěla zasunout za jejím betonem, Mauerová ho však natáhla až k tyčce!
     
    09:30
    Češky jsou kompletní a vybojovaly útočné vhazování.
     
    08:43
    Dýcková přenechala puk Škrdlové, ta z úhlu trefila boční síť. K dalšímu přesnému zakončení se hnala nejspíš právě Dýcková, ale Saskia Maurerová zasáhla.
     
    08:10
    A zase – skvělá práce. Natálie Mlýnková vybojovala faul Nicole Vallariové (SUI). Dvě minuty za nedovolené bránění, chvíli se bude hrát čtyři na čtyři.
     
    07:36
    Naše čtveřice nepustila Švýcarky ke střele, Kotounová s Machalovou nyní vyvezly kotouč až za branku soupeřek.
     
    06:44
    Kristýna Kaltounková (CZE) je bohužel vyloučena za hru tělem.
     
    06:44
    Laura Zimmermannová už je na střídačce a podle všeho bude v pořádku.
     
    06:44
    Jedna ze švýcarských hokejistek upadla u české střídačky a bolestivě narazila na mantinel. Nejsem si úplně jistý, zda šlo o faul, spíše ne.
     
    06:24
    Velmi dobré střídání hráček z první a druhé formace, které pomalu dostřídávaly. Bára Machalová netrefila bližší růžek, další pokus vyslala Nikola Dýcková.
     
    05:45
    Saskia Maurerová se postarala vůbec o první přerušení zápasu. Český nápor stále roste a roste.
     
    05:08
    Klára Seroiszková se už už dostávala do gólové pozice, když byla jasně hákována. Ještě se ale k puku vrátila a střelou na druhý růžek trefila spojnici tyčí!
     
    04:04
    Barbora Machalová cpala puk před branku na Sáru Čajanovou, ta byla obsazená a nedostala nárok.
     
    02:56
    Druhý už ano, švýcarská brankářka známá z MS osmnáctek musela zasahovat proti její vysoké střele.
     
    02:25
    Následně už se naše soupeřky osvobodily, pak do jejich pásma vtrhla Patricie Škorpíková. Její kotouč na branku neprošel.
     
    01:03
    Druhá lajna už se dostala i do tlaku. Bára Machalová ještě puk na branku neprotlačila, částečně se to povedlo Sáře Čajanové, ovšem ne s velkým důrazem.
     
    00:19
    Český tým mohl jít do vedení hned z prvního střídání! Natálie Mlýnková v přečíslení hledala Terezu Mazancovou, ta ale z první puk netrefila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Maurerová (Paivaová) – Brichová, Christenová, Forsterová, Hauserová, Meierová, Neuenschwanderová, Vallariová – Freyová, Gianolaová, Lambertová, Leemannová, Lutzová, Pagnamentaová, Seifertová, Staubová, Thalmannová, Zimmermannová.

    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová (A), Jandušíková, Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková (A), Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová. Trenér: Pavel Zuziak.
     
    Všechno je připraveno k začátku zápasu! Sestavy vám postupně doplním.
     
    Evropský pohár se odehraje v místě, na které český ženský hokej vzpomíná velmi rád. Právě na stadionu Jégpalota na severu Budapešti totiž naše hokejistky do 18 let slavily poslední medaili z mistrovství světa, v roce 2014 zde vybojovaly bronz! Tak věřme, že o pět let mladší generace nasaje atmosféru a také si dojde pro cenný kov.
     
    Nominace českého týmu:

    Brankářky:
    Eva Štumbaurová (Český Krumlov), Viktorie Švejdová (Liberec).

    Obránkyně:
    Adéla Škrdlová (Třebíč), Anna Kotounová (Tábor), Vivien Šmajdová (Cheb), Klára Jandušíková (Cherokees), Daniela Pejšová (Most), Pavlína Vlková (HC Krkonoše).

    Útočnice:
    Natálie Mlýnková, Sára Čajanová (obě Zlín), Klára Seroiszková, Patricie Škorpíková (obě Karviná), Anna Fabšicová (Strakonice), Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou), Nikola Dýcková (Vlašim), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Nikol Nepokojová (Chotěboř), Kristýna Hájková (Skuteč).
     
    Naše reprezentace, složená z hráček ročníků 2001, 2002 a jedné 2003, přijela do Budapešti s poměrně dost sehraným kádrem. Hokejistky pospolu absolvovaly už spoustu turnajů a slavily řadu úspěchů, šest z nich se letos představilo na domácím MS do 18 let a některé nakoukly i do A-týmu.

    Kapitánkou českého výběru je obránkyně Anna Kotounová, jejími asistentkami Natálie Mlýnková s Adélou Škrdlovou. Všichni účastníci turnaje mohou nasadit 18 hráček do pole a dvě gólmanky, hlavní trenér Pavel Zuziak přivezl tři obranné páry a čtyři útočné trojice. Některé hráčky ale zvládnou zastat oba posty, když je potřeba.
     
    Všechny účastníky turnaje čeká v tomto pozdním termínu opravdu velmi náročný program. Ve čtyřech dnech sehrají čtyři zápasy, a to v klasické délce 60 minut s případným prodloužením tři na tři a nájezdy. Češky se ve skupině utkají se Švýcarskem, Finskem a Slovenskem, druhou skupinu tvoří Rusko, Německo, Rakousko a domácí Maďarsko.

    O konečném umístění se rozhodne v neděli, kdy se mezi sebou utkají první tým ze skupiny A s prvním ze skupiny B o zlato, druzí o bronz, třetí o pátou příčku a čtvrtí o sedmou.
     
    Příjemný den nejen všem příznivcům ženského hokeje, ode dneška do neděle vás budu přímo z Budapešti provázet prvním ročníkem Evropského poháru hráček do 16 let. Jedná se o nově vzniklé neoficiální mistrovství Evropy, na němž z našeho kontinentu víceméně chybí jen Švédsko. České hokejistky pod vedením trenéra Pavla Zuziaka přijely do Maďarska s cílem získat jednu z medailí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Mlýnková (Dýcková), 14. Čajanová (Kaltounková, Machalová), 26. Kaltounková (Čajanová, Machalová), 31. Kaltounková (Pejšová), 37. Mlýnková


    Švýcarsko: Maurerová (41. Paivaová) – Brichová, Christenová, Forsterová, Hauserová, Meierová, Neuenschwanderová, Vallariová – Freyová, Gianolaová, Lambertová, Leemannová, Lutzová, Pagnamentaová, Seifertová, Staubová, Thalmannová, Zimmermannová.
    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová (A), Jandušíková, Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková (A), Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová. Trenér: Pavel Zuziak.
    ocianews.com