Švédsko – Rusko 4:3 (po pr.) | Finsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Česko
Čtvrtek 27.04.2017, 18:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:06 Robin HANZL - 2:3
     
    45:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se dostává do vedení! Češi sevřeli Finy v jejich třetině a rychle kombinovali. Puku se za brankou ujal Kašpar, který jej hned nasměroval do brankoviště na brusle ROBINA HANZLA. Ten dokázal puk bruslí zpracovat a dostat ho kolem první tyče do branky. Asistence: Lukáš Kašpar.
    29:48 Jan RUTTA - 2:2
     
    29:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi měli k dispozici klasickou přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít! Jihočech JAN RUTTA vypálil tvrdou ránu od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Zásluhou jeho přesilovkové trefy je vyrovnáno. Asistence: Michal Kempný.
    14:29 Roman ČERVENKA - 2:1
     
    14:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté po zásluze snižují! Svěřenci Josefa Jandače si znovu vytvořili před brankou Finska tlak a tentokrát už byl ROMAN ČERVENKA úspěšný. Útočník české reprezentace využil dokonalé přihrávky Holíka a prokázal dobrou orientaci v brankovišti. Asistence: Petr Holík a Jakub Voráček.
    07:54 Miro AALTONEN - 2:0
     
    07:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je k Čechům dosti kruté! Finové v podstatě ze své druhé šance znovu skórují a ujímají se vedení o dvě branky. Znovu v tom měl prsty také obránce Vittasmäki, jehož ránu od modré Mrázek neudržel ve výstroji, a k následné dorážce se dostal šikula MIRO AALTONEN. Ten si Mrázka chytře vytáhnul z branky a poslal za něj puk. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Mikko Rantanen.
    02:55 Mika PYÖRÄLÄ - 1:0
     
    02:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z nenadání přichází branka Finů! Střelu obránce Hietanena zřejmě tečoval ANTTI PIHLSTRÖM a brankář Mrázek měl zakrytý výhled. Puk skončil za jeho zády a jednalo se zřejmě o vůbec první střelu Finska. Asistence: Juuso Hietanen a Veli-Matti Vittasmäki.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 3. Pihlström (Hietanen, Vittasmäki), 8. M. Aaltonen (Vittasmäki, Rantanen) – 15. Červenka (P. Holík, Voráček), 30. Rutta (Kempný), 46. R. Hanzl (Kašpar)


    Finsko: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala – Manninen.
    Česko: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev – Hyka.

    Rozhodčí: Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 6 205
    thejrc.org