St. Louis – Nashville 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 1:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:5 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
3:2 (1:1, 0:0, 2:1) Stav série: 1:1
Nashville Predators
Sobota 29.04.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Hokejisté Nashvillu vstoupili do play-off velmi dobře. Nejdříve jednoznačně a bez větších problémů vyřadili Chicago Blackhawks 4:0 na zápasy, aby pak oslavovali i na úvod druhého kola. Predators jsou po pěti utkáních vyřazovací části ročníku stále neporaženi, teď jim v cestě stojí houževnatí St. Louis Blues. První klání série Nashville ovládl těsným poměrem 4:3 a dá se čekat, že ve velmi podobném duchu – tedy dramatickém – se ponesou všechny bitvy mezi Blues a Predators. Důležitým mužem mače číslo jedna se stal hostující obránce P. K. Subban, jenž gólu přidal dvě asistence. Co je zajímavé, Predátoři v play-off ještě neprohráli venku, všechna tři utkání na ledě soupeře dotáhli do vítězného konce. Pokud by se jim to samé povedlo i dnes, budou mít před návratem domů pořádnou výhodu. St. Louis nicméně ukázalo, že rozhodně nedá nic zadarmo.

    Kanadské bodování týmu v play-off vede Ryan Johansen (1 + 6), dále si dobře vedou Filip Forsberg (3 + 3) nebo zmíněný P. K. Subban (1 + 4). Tým Nashvillu povolal před druhým zápasem z farmy českého brankáře Marka Mazance.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Základní část zvládají Blues v posledních letech velmi dobře, teď konečně potřebují uspět také v play-off. A pokud tak hodlají učinit, musí bezpochyby porazit Nashville Predators. Celek s notou na prsou nezačal moc dobře. Dlouho vyrovnaný první duel semifinále Západní konference nakonec těsně ztratil a teď bude pro Bluesmany velmi důležité, aby zvládli druhé domácí střetnutí. Týmu Mikea Yea nepomohla ani přesná trefa českého útočníka Vladimíra Sobotky, jemuž se od návratu zpátky do St. Louis daří. Kromě něj ještě Pekku Rineho překonali Parayho se Schwartzem, soupeř ale vstřelil o jeden gól navrch. Je také důležité podotknout, že všech sedm branek v úvodním zápase padlo při hře pět na pět, týmy tak musí najít recept na to, jak využívat přesilové hry.

    Statistiky týmu ve vyřazovacích bojích nyní táhne Jaden Schwartz (3 + 3), v závěsu za ním zůstávají Alexander Steen (2 + 2) nebo Vladimír Sobotka (2 + 2) s Joelem Edmundsonem (2 + 2).
     
    Dosavadní utkání v sérii

    St. Louis Blues – Nashville Predators (3:4)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (2 + 2)
    Marek Mazanec (NSH)
     
    Vítejte u druhého utkání semifinále Západní konference. Proti sobě nastoupí St. Louis Blues a Nashville Predators. Především domácí tým má po minulém zápase co napravovat.
    Marek Mazanec byl povolán do prvního týmu Nashvillu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Steen, Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves.

    Nashville Predators: Rinne (Mazanec) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Järnkrok, Neal – C. Wilson, Sissons, Parenteau – Zolnierczyk, Fisher, Watson.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Racicot, MacPherson.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme asi za deset minut.
     
    Vše je připraveno na vhazování, zápas může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté St. Louis Blues, ale píská se zakázané uvolnění.
     
    00:20
    Arvidsson si hledal od modré čáry prostor na zakončení. I když jej nakonec našel, Allenovu branku vůbec netrefil.
     
    00:45
    Na druhé straně už se má co činit Pekka Rinne. Vladimir Tarasenko totiž předvedl svou střelu dělovku a gólman Predators jen tak tak stačil vytáhnout zápas betonem.
     
    01:18
    Jake Allen vyjel z branky rozehrát kotouč, avšak hned zase zajel zpátky mezi tři tyče, aby zabránil případnému nebezpečí.
     
    01:48
    Zatím se hraje bez přerušení. Už také český útočník Vladimir Sobotka na kotouči, jenže jeho pokus o střelu neskončil úplně nejlépe.
     
    02:06
    Až teď rozhodčí přerušuje hru, vhazovat by se mělo po pravé ruce brankáře St. Louis.
     
    02:28
    Nahození Predators do útočné třetiny, ale jako první kotouč dojel domácí Parayko. Zatím se ani jedna strana nikam vyloženě nežene, oba celky čekají na chybu soupeře.
     
    03:02
    A chyba přišla. Opět se volný před Rinnem zjevil Tarasenko. Ale ani teď mu puk na hokejku nesedl úplně nejlépe, takže nenašel volné místečko mezi třemi tyčemi.
     
    03:46
    Zatím má více práce gólman Nashvillu a Blues jsou aktivnější. Nyní musel Rinne přerušit hru poté, co ho jedovkou prověřil na hrotu levého kruhu Alex Steen.
     
    04:14
    Také hosté už zkoušejí útočnou akci, avšak nejsou zdaleka tak úspěšní. Jakmile se Predators dostanou do útočného pásma, brzy o něj zase přijdou.
     
    04:55
    Salamaki pálil z pozice před brankovištěm bez přípravy. Jenže o hodně přestřelil horní tyčku, takže Jake Allen ani nemusel zasahovat.
     
    05:38
    Začíná se přitvrzovat v soubojích u mantinelů a diváci začínají pořádně hlučet. Potom je hra přerušena kvůli vyhození Predators na zakázané uvolnění.
     
    05:54
    Puk skončil někde na střídačce, příští buly bude ve středním pásmu.
     
    06:10
    Stastny měl čas mezi kruhy si rozmyslet, kam vyšle kotouč. Jenže mířil hodně špatně a nakonec trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    06:40
    Hra rychle plyne a zdá se, že bychom zanedlouho klidně mohli vidět lepší šance. Teď ale hra přerušena kvůli postavení mimo hru od Nashvillu.
     
    06:43
    Je tu první komerční přestávka, za malou chvíli pokračujeme.
     
    06:58
    Už se znovu hraje. Co je důležité zmínit, Nashville zatím nemá ve statistikách střelu na branku, to Blues už vypálili čtyřikrát.
     
    07:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Doposud neměli hokejisté Nashvillu veliké šance, ale hned z první větší příležitosti zápasu se dokázali prosadit. Pro Blues je to studená sprcha, protože měli herně malinko navrch a s takovým úderem nepočítali. Přitom Predátorům stačila jednoduchá akce. Ryan Ellis vzal zodpovědnost na sebe, vypálil z dálky tvrdou ránu a zadoufal, že by mohla zapadnout až za Jakea Alllena. A to se také stalo, puk ale ještě tečoval útočník JAMES NEAL. Dost možná brankáři St. Louis ještě právě on stínil, takže gólman letící touš neviděl úplně dobře. Puk postupně zaplachtil až do sítě. Hosté vedou a domácí teď čeká hodně těžká práce: Asistence: Colton Sissons, Ryan Ellis.
    07:49 James NEAL - 0:1
     
    08:42
    Je tu šance pro Blues na vyrovnání, hostující Ryan Johansen totiž dostává trest na dvě minuty za hákování a posedí si za katrem.
     
    09:40
    Polovina domácí přesilovky je pryč a Blues se v ní ještě nedostali ke střele. Mají totiž problém udržet se na kotouči v útočném pásmu a vykombinovat lepší možnost.
     
    10:18
    Další vyhození hostů přes všechny čáry a zdá se, že tohle už bude pro Predators dobré.
     
    10:48
    Nashville je kompletní, první oslabení v zápase bez problému ubránil, teď už znovu může myslet na hru dopředu.
     
    11:08
    Allen hned musel řešit zakončení Ekholma, ale zvládl to moc dobře. St. Louis ale polevilo v aktivitě a zdá se, že nyní tempo hry naopak diktuje Nashville.
     
    11:58
    Hra přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po komerční přestávce.
     
    12:05
    Opět se hraje a Nashville zatahuje hru směrem ke své brance. Rychle ale zakládá útok, takže Rinne nemusel mít strach, že by kolem něj bylo nějak nebezpečno.
     
    12:45
    Hra je trošku klidnější než před komerční přestávkou. Hlavně Blues vědí, že teď musí hrát zodpovědně směrem dozadu, další chyba by pro ně mohla znamenat veliký problém.
     
    13:18
    Predators nikam nespěchají. Jeden z jejich forvardů nahodil puk do útočného pásma a nechal zbytek formace vystřídat.
     
    14:08
    Ani Blues teď ale netvoří rychlé kombinace přes modrou útočnou čáru. Navíc jim je odpískána přihrávka rukou. Po další komerční pauze pokračujeme buly ve střední třetiny hřiště.
     
    14:32
    Dvojice útočníků v bílém dresu udělala vše pro to, aby soupeře v jeho obranné třetině obrala o puk. Nakonec ale Blues vše v klidu zvládli a na druhé straně zkusil naopak zahrozit z pravého rohu Stastny.
     
    15:08
    Wilsonova rána z dálky, Allen na ni byl moc dobře připravit. Subbanovi dorážka z pravé strany vůbec nevyšla podle představ.
     
    15:49
    Za chvíli budeme na konci první třetiny a nevypadá to, že by se Blues do té doby měli dočkat vyrovnání. Rinne už delší dob neměl žádný těžší zákrok.
     
    16:15
    Hodně často je teď puk ve středním pásmu, tam ho vidí rádi především fanoušci Nashvillu.
     
    16:48
    Steen ještě vracel puk na obránce k modré čáře, což se nakonec ukázalo jako chyba. Kdyby zakončoval sám, dost možná má daleko větší šanci skórovat.
     
    17:09
    Predátorům se podařilo vyhrát vhazování v útočném pásmu. Žádná střela z toho nakonec nebyla, aspoň ovšem hosté drží kotouč dostatečně daleko od Rinneho.
     
    17:40
    Stále platí, že má St. Louis velký problém vůbec získat útočnou třetinu. Predators velmi dobře brání obrannou modrou čáru a nedávají soupeři skoro žádný prostor ke kombinacím.
     
    18:15
    Hostující zeď zkusil dnes poněkolikáté pokořit ruský kanonýr Tarasneko. Ale zdá se, že bez pomoci spoluhráčů se neobejde.
     
    18:28
    Je tu druhé vyloučení utkání a na ledě pomalu začínají jiskřit emoce. Nejen na trestnou lavici, ale dokonce hned do kabin je odeslán Vernon Fiddler. Hokejista Nashvillu za brankou nevybíravě srazil Parayka. Inkasuje pět minut a trest do konce utkání. Tohle bude dlouhá přesilovka domácích.
     
    19:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se St. Louis Blues dočkali vyrovnání ještě před sirénou, i když chybí do konce úvodní dvacetiminutovky jen pár vteřin. Hned na začátku pětiminutové přesilovky se trefil ruský útočník VLADIMIR TARASENKO, jenž je prozatím jasně nejaktivnějším hráčem domácích. Tuhle trefu si zasloužil. Najel na levý kruh, tam nabral kotouč na hokejku, zamířil a poslal jej přímo pod horní tyčku branky Pekky Rinneho. Ve druhé části tedy budeme pokračovat za vyrovnaného stavu a je jasné, že ani dnes nedá nikdo nic zadarmo. Důležitý moment pro Blues. Asistence: Alex Pietrangelo, Alexander Steen.
    19:40 Vladimir TARASENKO - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu. Nashville nejdříve sice šel do vedení, když skóroval James Neal. Jenže těsně před koncem první třetiny využil krásnou střelou přesilovku střelou Vladimir Tarasenko. Do prostřední periody tedy půjdeme za vyrovnaného stavu 1:0.
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 6

    Nashville Predators: 3
     
    Na začátku druhé třetiny ještě Blues budou dohrávat podstatnou část přesilovky, která začala ještě v úvodní části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hned na začátku druhé třetiny vyhráli vhazování a už hledají cestu do útočného pásma. Tam se budou potřebovat trvaleji usadit, aby mohli začít kombinovat.
     
    20:40
    Už se tak stalo a hned přišla první pecka. Steenovo zakončení ale stihl Rinne vyrazit levým betonem před sebe, takže úvodnímu nebezpečí zabránil.
     
    21:12
    Stastny a jeho tvrdá střela. Jenže také v tomto případě finský gólman připraven vyrazit puk. Ještě se ale bude muset činit, do konce hostujícího oslabení zbývá dlouhá doba.
     
    21:46
    Až nyní Nashville vyhazuje puk přes všechny čáry, ale pravděpodobně si moc dlouho neodpočine.
     
    22:08
    Ještě minutu a půl bude hostující hráč pykat na trestné lavici, to je doba, která zároveň St. Louis zbývá k dalšímu využití této přesilové hry.
     
    22:28
    Třetí vyhození v oslabení za sebou a tohle už by mohlo být pro Nashville dobré.
     
    22:40
    Navíc se teď Blues nepovedlo moc dobře rozehrát, je jim odpískání zakázané uvolnění a hra se přesune před Allena.
     
    23:00
    Ellis vyhodil puk v pohodě po mantinelu pryč. Zdá se, že druhou branku Predátoři v tomto oslabení neinkasují a ubrání se. St. Louis se teď nedokáže delší dobu udržet na kotouči.
     
    23:35
    Na konci početní výhody ještě jedna šance pro Tarasenka, ale forvard St. Louis po krásné nahrávce od spoluhráče přestřelil prostor u pravé tyčky.
     
    24:10
    Po delší době je tu také šance hostů. P. K. Subban zakončoval bez přípravy, rána se mu ale vůbec nepodařila.
     
    24:40
    Už dlouho se hraje bez přerušení, ale ani jedna strana z vysokého tempa nedokáže vytěžit možnost. Puk je stále častěji ve středním pásmu.
     
    25:16
    Hosté zkusili přečíslit obranu Bluesmanů. Jenže Forsberg vzal situaci u levého mantinelu zbytečně na sebe, mohl ještě přihrávat. Takhle o kotouč rychle přišel.
     
    25:50
    Ozývají se poprvé ve druhé třetině také domácí fanoušci. Zrovna ve chvíli, kdy se na gól těšil Sobotka. Český útočník ale z prostoru mezi kruhy nemířil přesně..
     
    26:36
    Ještě pořád rozhodčí nemuseli přerušit hru. Arvidsson nahodil puk za branku soupeře tak, aby mohl zbytek jeho formace dostřídat.
     
    26:52
    Postavení mimo hru Nashville Predators. Vhazovat se bude ve středním pásmu, avšak až po komerční přestávce.
     
    26:58
    Opět se hraje, Blues nic neriskovali a hned nahodili puk zpátky za branku soupeře. Tam navíc jeden z domácích útočníků získal puk, takže mohl zakončit aspoň ze špatného úhlu.
     
    27:09
    Buly před Rinnem opět pro Blues. Tarasenko si dělal zálusk na svůj druhý gól v zápase, ale než stihl vybruslit na levý kruhu, už jej protihráč obral o kotouč.
     
    27:46
    Domácí ale mají zpátky na hokejkách aktivitu, o kterou na konci první třetiny přišli. Zdá se, že jim dlouhá přesilovka prospěla.
     
    28:18
    Arvidsson je dnes hodně aktivní a nyní o znovu potvrdil. Johansen mu posunul puk do jízdy a první zmíněný hokejista prověřil pozornost Allena v brankovišti.
     
    28:46
    Brodziak cítil, že se jeho celek dostává mírně pod tlak. Takže na nic nečekal a vyhodil tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    29:14
    První vyloučení ve druhé třetině a přesilovou hru si znovu zahrají hráči St. Louis Blues. Za katr je nucen odejít Ryan Johansnen, který dle názoru rozhodčích podrazil soupeře.
     
    29:40
    Tarasenkova střela z levého kruhu se neujala. Autor zatím jediného gólu Blues střílel rychle a docela i přesně, jenže Pekka Rinne opět připraven vyrazit puk.
     
    30:08
    Polovina domácí přesilovky je pryč a Nashville se už potřetí v klid osvobozuje. V oslabení dnes hosté nehrají vůbec špatně.
     
    30:39
    Opět stejná situace. Jake Allen pomohl za svou klecí spoluhráčům s rozehrávkou a doufal, že se útočníci dostanou do šance. To se ale nestalo.
     
    31:10
    Vladimír Sobotka chyboval ve středním pásmu a málem z toho ještě byla příležitost pro Nashville v jeho vlastním oslabení.
     
    31:28
    Ryan Johansen je zpátky na ledě. Blues neposlali v početní výhodě na branku ani jednu střelu a tahle početní převaha jim vůbec nevyšla. K ničemu se nedostali.
     
    31:36
    Ofsajd St. Louis, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    32:08
    Salomäkiho střela Allena vystrašila. Těsně před brankovištěm totiž změnila směr a to mohly být pro gólmana ve službách St. Louis veliké potíže.
     
    32:41
    Na druhé straně Alex Pietrangelo, ale Pekka Rinne připraven. Navíc na puk moc dobře viděl, nikdo mu nestínil ve výhledu.
     
    33:15
    Při hře pět na pět si týmy ve druhé třetině skoro netvoří šance. Je zjevné, že se oba celky snaží hrát především zodpovědně do obrany, až poté se pouštějí do odvážnějších akcí.
     
    33:52
    Arvidsson vydoloval puk v rohu u mantinelu, jenže pak už nedokázal přesněá, přihrát. Obrana Blues navíc dostatečně důrazná, takže puk získala na své hokejky.
     
    34:28
    Po delší době přerušená hra. Je tu druhá komerční přestávka této části, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    34:48
    Opět se pokračuje ve hře. Nashville zkusil získat útočné pásmo nahozením o zadní mantinel, ale to se zatím ve druhé třetině nezdá být účinnou taktikou.
     
    35:15
    Ryan Ellis a jeho dobrá obranná práce, když nepustil do šance hned dva hráče soupeře. Pak z toho navíc málem byl slibný protiútok Predators.
     
    35:48
    P. K. Subban vyslal z místa za levým kruhem pořádnou pecku. Allen ji však očividně čekal, takže v pohodě vytasil vyrážečku a zabránil veškerému nebezpečí.
     
    36:24
    Forsberg a Berglund v souboji o kotouč, nakonec uspěl domácí hráč, který vyslal dva spoluhráče dopředu. Jenže bez výsledku.
     
    36:43
    Ještě jedna komerční přestávka v této třetině, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    36:55
    Jake Allen si zahrál s pukem. Ale moc dobře jej nenabral na hokejku a mohl být rád, že z toho nejsou dvě minuty za zdržování hry. Málem totiž kotouč poslal vyhozením až mezi diváky.
     
    37:15
    Brankáři na konci druhé třetiny nemají moc práce. Když už přeci jen přijde nějaká střela z dálky, většinou ji obrany dokážou vytečovat mimo dosah brankoviště.
     
    37:40
    Filip Forsberg získal buly v útočném pásmu pro Nashville, střelou tahem prověřil Allenovu lapačku.
     
    38:18
    Poslední dvě minuty druhé části jsou tu. Fisher převzal od Ellise nahrávku a tlačil se do zakončení. To mu ovšem nebylo umožněno, protože ztroskotal na posledním bránícím muži.
     
    38:58
    Jake Allen si po nahození z levého kruhu v pohodě sáhl lapačkou a ještě jednou přerušil hru. Teď bude pro Blues pochopitelně důležité, aby před druhou sirénou neinkasovali.
     
    39:09
    Hlasatel ohlásil poslední minutu druhé třetiny. Blues ještě zkusili vymyslet jednu akci, ale moc přesně si nevedli. Steen se na pravém kruhu marně natahoval za pukem.
     
    39:45
    Ještě je čas na jednu poslední možnost také od Predators.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    To je ale ze druhé části vše. Gól jsme v ní neviděli, takže platí skóre z první třetiny. Tedy výsledek 1:1. I druhé dějství nabídlo vyrovnaný hokej, i když mírně navrch měli Blues. Uvidíme, zda tento zápas rozhodne třetí třetina, nebo zda bude muset do prodloužení.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    St. Louis Blues: 14

    Nashville Predators: 9
     
    Zajímavost

    Vladimir Tarasenko, zatím jediný střelec St. Louis v tomto zápase, vypálil už pětkrát na branku a zakončuje dnes nejčastěji ze všech.
     
    Za pár okamžiků začne třetí třetina utkání. Doposud jsme sledovali vyrovnaný duel a nebude překvapením, pokud tenhle zápas bude mít více než šedesát minut. Třeba připomenout, že velmi důležitý je pro Blues, kteří by v případě prohry mířili do Nashvillu za stavu série 0:2 na utkání.
    Po druhé třetině hraje St. Louis s Nashvillem 1:1. Výsledek tohoto zápasu může být klíčový zejména z pohledu St. Louis. Domácí dnes častěji střílí na branku.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Jako první hrají ve třetí třetině s pukem Blues. Dá se čekat, že budou chtít být domácí aktivnější i v této části zápasu.
     
    40:40
    Nashville je ale zatím na obranné modré čáře pozorný, takže nedovoluje soupeři žádné přečíslení. Avšak ani Predators nemají moc prostoru k útoku.
     
    41:05
    Veliká šance domácích. Sobotka s Paraykem doráželi puk na brankovišti, ani jeden z nich ale nepřekonal ležícího Pekku Rinneho.
     
    41:35
    Znovu je to možnost domácích. Tentokrát se sám až do brankoviště natlačil Upshall. Znovu mu chyběl jen kousíček k tomu, aby kotouč skončil až za brankovou čarou.
     
    41:59
    St. Louis Blues vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    42:10
    Subbanova pecka z dálky ještě tak nebezpečná nebyla. Když ale potom dorážel Arvidsson, tak se musel Allen pořádně ohánět, aby touš stačil poslat z brankoviště pryč.
     
    43:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    U první branky Nashvillu mě RYAN ELLIS jen asistenci, teď už se ale může radovat ze vstřeleného gólu. A ani se na ni nemusel moc nadřít. Obrana St. Louis Blues totiž hodně pochybila a nechala obránce hostů úplně volného kousek za pravým kruhem. Ellis se pak nečekaně dostal k zakončení, bez většího čekání vypálil a Jake Allen na dělovku vůbec nestačil reagovat. Jen se poté ohlédl, jak se za ním třepotá síťka. Predátoři tedy dnes podruhé vedou a St. Louis je na začátku třetí části v hodně těžké situaci. Bez asistence.
    43:07 Ryan ELLIS - 1:2
     
    44:40
    David Perron to zkusil sám zpoza branky, ale spíše ještě potřeboval pomoci od spoluhráčů.
     
    45:20
    Nashville navíc nepolevuje a dál se tlačí dopředu. Roman Josi nenápadně pronikl mezi dvěma bránícími hokejisty v modrém.
     
    45:31
    Hosté dnes ale docela často faulují a tohle je tedy další možnost, kterou dávají soupeři. Na dvě minuty za hození hole musí odejít na trestnou lavici Filip Forsberg.
     
    46:08
    Ani tuhle přesilovku ale domácí nezačali zrovna dobře. Udrželi se sice ještě v útočném pásmu, avšak nemají prostor na žádné zakončení.
     
    46:30
    Teď už to pro Blues vypadalo o něco lépe. Stastny tečoval Tarasenkovu střelu a Pekka Rinne měl i trošku štěstí, že puk neprošel do branky.
     
    47:06
    Steenovo nahození od modré čáry nedokázal nikdo tečovat. Vypadá to, že ani z této početní převahy se St. Louis nedokáže prosadit.
     
    47:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme. Filip Forsberg už se sice vrátil na led a Nashville ubránil oslabení. Jenže pouze pár okamžiků poté puk přeci jen končí v síti a St. Louis Blues se poměrně brzy dočkali vyrovnání. Někdo z hokejistů v modrém dresu totiž nahodil puk do brankoviště, kde Pekka Rinne ztratil přehled o situaci. Jako první poskakující kotouč našel JORI LEHTERÄ, který do něj možná i se štěstím plácl, avšak dopravil jej do sítě. Hala se raduje a drama je opět na světě. Predators si tedy vedení moc dlouho neužili. Asistence: Patrik Berglund, Colton Parayko.
    47:39 Jori LEHTERÄ - 2:2
     
    48:46
    Puk je vytečovaný do ochranné sítě. Pokračovat budeme vhazováním ve středním pásmu po konci krátké přestávky.
     
    49:15
    Dá se čekat, že se nyní bude hrát dopředu o něco opatrněji. Je totiž velmi pravděpodobné, že další trefa rozhodne o vítězi tohoto zápasu.
     
    49:48
    Parayko dojel jako první puk za brankou Rinneho a ohnal se tam po soupeři. Vše ale bylo podle pravidel v pořádku, takže rozhodčí zůstávají v klidu.
     
    50:20
    Na druhou stranu to sám zkoušel po pravém mantinelu Stastny, ale počíhali si na něj dva hráči v bílém dresu.
     
    50:50
    Taktéž Sissons nečekal na kombinaci a vsadil na individuální průnik. Ten mu ale vůbec nevyšel, před brankou Jakea Allena byla hodně obsazeno.
     
    51:06
    Domácí brankář pro jistotu přerušuje hru. Je tu komerční přestávka, poté následuje vhazování u domácího zařízení.
     
    51:18
    Opět pokračujeme. Blues opatrně založili útok, ale moc daleko se nedostali. Naopak chybovali ve středním pásmu a mohli být rádi, že toho útočníci soupeře nedokázali využít.
     
    51:48
    Predators zavezli puk za svou klec a čekají, až jim vystřídá zbytek formace. Pak se nejspíš vydají na další protiakci.
     
    52:10
    Ryan Ellis je dnes střelecky velmi aktivní. Teď posílal z dálky další pokus. Ale potřeboval, aby jeho zakončení někdo tečoval, protože Jake Allen na puk moc dobře viděl.
     
    52:40
    Blues se nepovedla rozehrávky, osvobozují se jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:48
    A znovu stejný prohřešek domácích proti pravidlům, i když nyní byl icing hodně hraniční. Hra každopádně opět míří zpátky před Allenovu klec.
     
    53:08
    Pomalu se začíná blížit závěr základní hrací doby a je jasné, že teď už se budou obrany stále více stahovat dozadu. Přesně, jak to nyní předvedl u své branky Nashville.
     
    53:45
    Barbašev v rohu u mantinelu doloval puk, ale marně. Měl na zádech hned dva hráče soupeře, kteří se o něj dostatečně postarali.
     
    53:55
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Z domácí strany je vyloučen Berglund za nedovolené bránění, za Nashville jde pykat Ryan Ellis. Dostává dvě minuty za nesportovní chování.
     
    54:09
    Jake Allen zasahuje, je tu ještě jedna komerční přestávka.
     
    54:18
    Roman Josi zahrozil soupeři hned po vhazování. Nabral puk na hokejku a vybruslil mezi kruhy do šance. Zakončení ale pokazil, mířil hodně nad horní tyčku.
     
    54:48
    Na druhé šance pro Stastnyho se Steenem. Hra ve čtyřech dává hráčům na obou stranách více prostoru pro kličkování.
     
    55:12
    Filip Forsberg a jeho nebezpečná jedovka ze špatného úhlu. Málem ale překvapila Allena, který toho navíc asi moc neviděl.
     
    55:40
    Ještě pár vteřinek se bude hrát ve čtyřech, za chvilku už ale budou Berglund i Ellis zpátky na ledě.
     
    56:09
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V aréně propukla euforie a pro domácí fanoušky není o prozatímním hrdinovi utkání vůbec pochyb. Nádhernou akci teď převedla celá formace Blues, která pro sebe získala útočné pásmo. Celou akci potom zakončil z dálky, kousek za modrou čarou, dnes už dvougólový útočník VLADIMIR TARASENKO. Ruský střelec obdržel naprosto přesný pas od Edmundsona a pěkným zakončením se prosadil. Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny je tedy Nashville dnes poprvé v problémech. Uvidíme, jak si s nimi poradí. Asistence: Joel Edmundson, Jaden Schwartz.
    56:09 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    56:59
    Johansen jen nahodil puk do lapačky Allena. Ale získal útočné pásmo, to teď bude hostům zatím stačit.
     
    57:20
    Puk skončil sražený v hledišti, vhazovat se bude ve středním pásmu na modré čáře.
     
    57:30
    Nashville se ale rozhodně nevzdává. Znovu je před Allenem, který musel řešit hned dvě rány z dálky. V obou případech udělal to nejlepší, co mohl a puk zastavil.
     
    57:45
    Čas do konec základní hrací doby se hostům krátí a je jasné, že Predators budou muset začít hodně riskovat. To už se také děje.
     
    58:10
    Jedna šance za druhou ze strany hostů. Jake Allen na poslední chvíli zastavil u levé tyčky Jamese Neala. Moc nechybělo a mohlo být opět vyrovnáno.
     
    58:22
    Nashville už hraje s prázdnou brankou a riskuje, v poli má samozřejmě šest hokejistů.
     
    58:35
    Zatím mají Predators puk na hokejkách, ale pouze před svou brankou. Nedaří se jim v tuto chvíli udržet v útoční třetině a vypálit.
     
    58:58
    Vyhození Blues přes všechny čáry, avšak ne do prázdné klece. Začne poslední minuta třetí třetiny a Nashvillu už opravdu zbývá jen pár okamžiků.
     
    59:25
    Filip Forsberg to zkusil, potom také James Neal, ale Jake Allen se vyznamenal fantastickým zásahem lapačkou. Tohle je druhý klíčový muž celé třetí třetiny pro Blues.
     
    59:25
    Nashville Predators si ještě vybírají oddechový čas.
     
    59:35
    Johansen netrefil branku, potom ještě pálil Subban. Veliký tlak, který teď má Nashville.
     
    59:50
    Tak teď měl Jake Allen obrovské štěstí. Roman Josi vypálil od modré čáry a málem vyrovnal. Jenže napálil pouze horní tyčku.
     
    59:59
    Ještě jedno přerušení hry, ale spíše symbolické. Do konce chybí jedna vteřina a po zakázaném uvolnění Blues se bude vhazovat u Jakea Allena.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Stejně jako první zápas série, i ten dnešní končí rozdílem jedné branky, ale s opačným vítězem. Hokejisté St. Louis Blues nakonec zvládli složitou situaci a před přesunem série do Nashvillu vyrovnali stav série na 1:1. Přitom to pro ně dlouho nevypadalo dobře. Domácí museli hned dvakrát dotahovat ztrátu. Ale pokaždé vyrovnali, načež se ve třetí třetině dočkali vedoucího gólu, který nakonec rozhodl. Podruhé v zápase se totiž prosadil hrdina domácího publika Vladimir Tarasenko. Kromě něj ještě St. Louis před koncem základní hrací doby zachraňoval skvělými zákroky Jake Allen. Ten i s trochou štěstí náskok pro tým udržel a zajistil pro Bluesmany důležitý bod. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 20

    Nashville Predators: 24
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 15:32)
     
    Tři hvězdy utkání

    Vladimir Tarasenko (STL) (2 + 0)
    Jori Lehterä (STL) (1 + 0)
    Ryan Ellis (NSH) (1 + 1) (04:47:30)
    Blues si oddechli, doma vyhráli aspoň jedno utkání a série putuje do Nashvillu za stavu 1:1.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Tarasenko (Pietrangelo, Steen), 48. Lehterä (Berglund, Parayko), 57. Tarasenko (Edmundson, Schwartz) – 8. Neal (Sissons, Ellis), 44. Ellis


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Steen, Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Upshall – Brodziak, Reaves, Barbašev.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Järnkrok, Neal – C. Wilson, Sissons, Fisher – Salomäki, Watson, Fiddler.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Racicot, MacPherson

    Diváci: 19 506
    St. Louis 2 4 Nashville
    #1 Čtvrtek 27.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:4
    #2 Sobota 29.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:2
    #3 Neděle 30.04.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    #4 Středa 03.05.2017 • 03:30
    Nashville - St. Louis 2:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 2:1
    #6 Neděle 07.05.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    thejrc.org