St. Louis – Nashville 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 1:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:5 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
3:2 (1:1, 0:0, 2:1) Stav série: 1:1
Nashville Predators
Sobota 29.04.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Tak teď měl Jake Allen obrovské štěstí. Roman Josi vypálil od modré čáry a málem vyrovnal. Jenže napálil pouze horní tyčku.
     
    59:35
    Johansen netrefil branku, potom ještě pálil Subban. Veliký tlak, který teď má Nashville.
     
    59:25
    Filip Forsberg to zkusil, potom také James Neal, ale Jake Allen se vyznamenal fantastickým zásahem lapačkou. Tohle je druhý klíčový muž celé třetí třetiny pro Blues.
     
    58:10
    Jedna šance za druhou ze strany hostů. Jake Allen na poslední chvíli zastavil u levé tyčky Jamese Neala. Moc nechybělo a mohlo být opět vyrovnáno.
    56:09 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    56:09
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V aréně propukla euforie a pro domácí fanoušky není o prozatímním hrdinovi utkání vůbec pochyb. Nádhernou akci teď převedla celá formace Blues, která pro sebe získala útočné pásmo. Celou akci potom zakončil z dálky, kousek za modrou čarou, dnes už dvougólový útočník VLADIMIR TARASENKO. Ruský střelec obdržel naprosto přesný pas od Edmundsona a pěkným zakončením se prosadil. Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny je tedy Nashville dnes poprvé v problémech. Uvidíme, jak si s nimi poradí. Asistence: Joel Edmundson, Jaden Schwartz.
     
    53:55
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Z domácí strany je vyloučen Berglund za nedovolené bránění, za Nashville jde pykat Ryan Ellis. Dostává dvě minuty za nesportovní chování.
    47:39 Jori LEHTERÄ - 2:2
     
    47:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme. Filip Forsberg už se sice vrátil na led a Nashville ubránil oslabení. Jenže pouze pár okamžiků poté puk přeci jen končí v síti a St. Louis Blues se poměrně brzy dočkali vyrovnání. Někdo z hokejistů v modrém dresu totiž nahodil puk do brankoviště, kde Pekka Rinne ztratil přehled o situaci. Jako první poskakující kotouč našel JORI LEHTERÄ, který do něj možná i se štěstím plácl, avšak dopravil jej do sítě. Hala se raduje a drama je opět na světě. Predators si tedy vedení moc dlouho neužili. Asistence: Patrik Berglund, Colton Parayko.
     
    45:31
    Hosté dnes ale docela často faulují a tohle je tedy další možnost, kterou dávají soupeři. Na dvě minuty za hození hole musí odejít na trestnou lavici Filip Forsberg.
    43:07 Ryan ELLIS - 1:2
     
    43:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    U první branky Nashvillu mě RYAN ELLIS jen asistenci, teď už se ale může radovat ze vstřeleného gólu. A ani se na ni nemusel moc nadřít. Obrana St. Louis Blues totiž hodně pochybila a nechala obránce hostů úplně volného kousek za pravým kruhem. Ellis se pak nečekaně dostal k zakončení, bez většího čekání vypálil a Jake Allen na dělovku vůbec nestačil reagovat. Jen se poté ohlédl, jak se za ním třepotá síťka. Predátoři tedy dnes podruhé vedou a St. Louis je na začátku třetí části v hodně těžké situaci. Bez asistence.
     
    41:05
    Veliká šance domácích. Sobotka s Paraykem doráželi puk na brankovišti, ani jeden z nich ale nepřekonal ležícího Pekku Rinneho.
     
    29:14
    První vyloučení ve druhé třetině a přesilovou hru si znovu zahrají hráči St. Louis Blues. Za katr je nucen odejít Ryan Johansnen, který dle názoru rozhodčích podrazil soupeře.
     
    23:35
    Na konci početní výhody ještě jedna šance pro Tarasenka, ale forvard St. Louis po krásné nahrávce od spoluhráče přestřelil prostor u pravé tyčky.
    19:40 Vladimir TARASENKO - 1:1
     
    19:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se St. Louis Blues dočkali vyrovnání ještě před sirénou, i když chybí do konce úvodní dvacetiminutovky jen pár vteřin. Hned na začátku pětiminutové přesilovky se trefil ruský útočník VLADIMIR TARASENKO, jenž je prozatím jasně nejaktivnějším hráčem domácích. Tuhle trefu si zasloužil. Najel na levý kruh, tam nabral kotouč na hokejku, zamířil a poslal jej přímo pod horní tyčku branky Pekky Rinneho. Ve druhé části tedy budeme pokračovat za vyrovnaného stavu a je jasné, že ani dnes nedá nikdo nic zadarmo. Důležitý moment pro Blues. Asistence: Alex Pietrangelo, Alexander Steen.
     
    18:28
    Je tu druhé vyloučení utkání a na ledě pomalu začínají jiskřit emoce. Nejen na trestnou lavici, ale dokonce hned do kabin je odeslán Vernon Fiddler. Hokejista Nashvillu za brankou nevybíravě srazil Parayka. Inkasuje pět minut a trest do konce utkání. Tohle bude dlouhá přesilovka domácích.
     
    08:42
    Je tu šance pro Blues na vyrovnání, hostující Ryan Johansen totiž dostává trest na dvě minuty za hákování a posedí si za katrem.
    07:49 James NEAL - 0:1
     
    07:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Doposud neměli hokejisté Nashvillu veliké šance, ale hned z první větší příležitosti zápasu se dokázali prosadit. Pro Blues je to studená sprcha, protože měli herně malinko navrch a s takovým úderem nepočítali. Přitom Predátorům stačila jednoduchá akce. Ryan Ellis vzal zodpovědnost na sebe, vypálil z dálky tvrdou ránu a zadoufal, že by mohla zapadnout až za Jakea Alllena. A to se také stalo, puk ale ještě tečoval útočník JAMES NEAL. Dost možná brankáři St. Louis ještě právě on stínil, takže gólman letící touš neviděl úplně dobře. Puk postupně zaplachtil až do sítě. Hosté vedou a domácí teď čeká hodně těžká práce: Asistence: Colton Sissons, Ryan Ellis.
     
    03:02
    A chyba přišla. Opět se volný před Rinnem zjevil Tarasenko. Ale ani teď mu puk na hokejku nesedl úplně nejlépe, takže nenašel volné místečko mezi třemi tyčemi.
     
    00:45
    Na druhé straně už se má co činit Pekka Rinne. Vladimir Tarasenko totiž předvedl svou střelu dělovku a gólman Predators jen tak tak stačil vytáhnout zápas betonem.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Tarasenko (Pietrangelo, Steen), 48. Lehterä (Berglund, Parayko), 57. Tarasenko (Edmundson, Schwartz) – 8. Neal (Sissons, Ellis), 44. Ellis


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Steen, Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Upshall – Brodziak, Reaves, Barbašev.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Järnkrok, Neal – C. Wilson, Sissons, Fisher – Salomäki, Watson, Fiddler.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Racicot, MacPherson

    Diváci: 19 506
    St. Louis 2 4 Nashville
    #1 Čtvrtek 27.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:4
    #2 Sobota 29.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:2
    #3 Neděle 30.04.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    #4 Středa 03.05.2017 • 03:30
    Nashville - St. Louis 2:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 2:1
    #6 Neděle 07.05.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    thejrc.org