Rusko – Finsko 0:1 (kon.) | Česko – Švédsko 8:4 (kon.)
konec
Česko
8:4 (1:2, 3:1, 4:1)
Švédsko
Sobota 29.04.2017, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Už nyní je tedy jisté, že Česká republika se stává vítězem Carlsson Hockey Games 2017! (19:24:55)
    59:12 Radim ŠIMEK - 8:4
     
    59:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A stále to nebylo všechno! Gólový účet už je ale nyní dost možná uzavřen. I když v tomto zápase si už nemůžeme být jistí ničím. Obránce RADIM ŠIMEK získal puk ve vlastním obranném pásmu a poslal ho jednoduše do prázdné branky švédského celku. Asistence: Robin Hanzl.
     
    58:52
    Švédsko si bere oddechový čas a bude hrát bez brankáře se šesti muži v poli!
    58:32 Michal KEMPNÝ - 7:4
     
    58:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté České republiky odměňují fanoušky v Budvar aréně ještě jedním přesným zásahem! Jakub Voráček poslal puk na modrou čáru, obránce Chicaga MICHAL KEMPNÝ se do něj opřel a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Voráček.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu Švédsko (Victor Hedman – 2 min., sekání).
    56:31 Roman ČERVENKA - 6:4
     
    56:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají šestý zásah, a to už Švédové zřejmě nedotáhnou! Domácí se prosadili velmi rychle poté, co začali hráč pět na tři. Kovář nejprve posílal puk před odkrytou Voráčkovi, který jej ale nezpracoval. Kotouč se ale odrazil od mantinelu a útočník Philadelphie ho pohotově vrátil do brankoviště, kde na něj číhal ROMAN ČERVENKA. Český útočník už měl celkem snadnou pozici, protože brankář Läck ležel jak široký tak dlouhý ve své brance a neměl vůbec šanci zasáhnout. Asistence: Jakub Voráček a Jan Kovář.
     
    56:02
    Další trest pro tým Švédska. Dennis Everberg míří na trestnou lavici odpykat dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    55:30
    Pomět sil na ledě se vyrovná. Calle Rosén půjde odsedět menší trest za držení hole. Bude se hrát čtyři na čtyři.
    54:20 Carl KLINGBERG - 5:4
     
    54:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Švédové snižují! Český tým chyboval při rozehrávce a přihrávka jednoho z hráčů mířila trestuhodně naslepo na osu hřiště. Tam stál ale pouze Švéd CARL KLINGBERG, jenž měl spoustu času a prostoru k tomu, aby vykoupal brankáře Francouze. Stihl to ještě před vypršením prvních dvou minut z trestu, takže Češi budou pokračovat v oslabení. Bez asistence.
     
    52:37
    Útočník Robin Hanzl dostává dvojnásobný menší trest za hru vysokou holí.
    48:11 Petr HOLÍK - 5:3
     
    48:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tlak České republiky pokračoval i po skončení přesilové hry a vygradoval pátým gólem! Obránce Kempný dostal na modrou čáru puk od Voráčka a tvrdě vystřelil. Kotouč sice Läck vyrazil, na následnou bekhendovou dorážku PETRA HOLÍKA už byl ale krátký. Švédi si znovu špatně rozebrali hráče a konkrétně Victor Rask byl u Holíka nejblíže, ale nehlídal jej. Asistence: Michal Kempný a Jakub Voráček.
     
    45:56
    Kapitán Švédů Joel Lundqvist Vránu jasně fauloval a odchází pykat za držení protihráče.
     
    45:56
    Parádně vyřešené přečíslení Čechů! Jan Kovář znovu ukázal své schopnosti a přehled o hře. Počkal si na vhodný okamžik, kdy už Petr Vrána nebyl faulován, a poslal mu přesný pas. Kmenový hráč Sparty byl naprosto sám před Läckem, ale zblízka ho prostřelit nezvládl.
     
    42:28
    Mladý obránce Plzně David Sklenička dostává dvouminutový trest za hákování.
    37:26 Radim ŠIMEK - 4:3
     
    37:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se další rychlou brankou dostávají dokonce do vedení! Jakub Voráček si vybruslil s pukem v útočném pásmu zpoza branky až na vrchol kruhů a vypálil. Z Eddieho Läcka puk vypadl, a tak měli Roman Červenka s RADIMEM ŠIMKEM dostatek času a prostoru k dorážce. Druhý jmenovaný to vzal na sebe a poslal puk za bezmocného gólmana Švédů. Asistence: Jakub Voráček.
    36:42 Jan KOVÁŘ - 3:3
     
    36:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika využívá přesilovou hru a je vyrovnáno! Kindl posunul z modré čáry puk k JANU KOVÁŘOVI, který operoval těsně vedle brankoviště. Útočník Magnitogorsku se nejprve snažil přihrávkou najít spoluhráče v mezikruží, ale když byl puk zblokovaný hostujícím obráncem, poslal jej z úhlu na bránu. Läck byl střelou zaskočen a kotouč skončil za jeho zády. Asistence: Jakub Kindl a Libor Šulák.
     
    35:12
    Joel Eriksson Ek oslabí svůj tým na dvě minuty. Mladý útočník Minnesoty dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    34:43
    Češi jsou stále pozadu o jednu branku a musí dotahovat. Nyní ale málem inkasovali znovu. Šikulové Elias Lindholm a Linus Omark totiž vyšachovali českou obranu a první jmenovaný poté netrefil odkrytou část branky!
     
    31:38
    John Klingberg hraje dnes velký zápas. Nyní si ale bude muset jít odpočinout na trestnou lavici. Provinil se podražením.
    30:39 Michal BIRNER - 2:3
     
    30:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi skórují a jsou znovu ve hře! Domácí hokejisté byli po inkasované brance aktivní před Läckovou brankou a Švédové měli s pohybem českých šikulů co dělat. Z modré čáry si téměř na osu hřiště vybruslil Řepík, jehož nahození tečoval za záda brankáře Švédska MICHAL BIRNER. Asistence: Michal Řepík a Jakub Krejčík.
    28:25 Gabriel LANDESKOG - 1:3
     
    28:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Češi už sice byli ve čtyřech, přesto inkasují třetí branku! Švédové nějakou dobu ostřelovali Francouze, který měl navíc ztížené podmínky o to, že mu skvěle stínil Carl Klingberg a GABRIEL LANDESKOG. Kapitán Colorada se stal také střelcem branky poté, co tečoval střelu Johna Klingberga od modré čáry. Asistence: John Klingberg a Oliver Ekman-Larsson.
     
    27:56
    K dorážce se dostal Carl Söderberg, ale Francouzův beton z bezprostřední blízkosti nedokázal přehodit!
     
    26:51
    Češi jdou do tří! Za sekání sudí vylučují Tomáše Zohornu. Domácí tým čekají perné chvilky.
     
    26:04
    Mladý obránce Libor Šulák dostává menší trest za podražení a svou první přesilovou hru si zahrají také Švédové.
     
    23:51
    Za podražení je vyloučený obránce Viktor Hedman. Češi budou hrát vůbec první přesilovku tohoto utkání.
    19:15 John KLINGBERG - 1:2
     
    19:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Češi přestali hrát, což se jim okamžitě vymstilo! Švédsko se dostalo znovu poměrně hladce do útočné třetiny a Krüger poslal puk mezi kruhy, kam si sjel obránce JOHN KLINGBERG. Produktivní bek Dallasu už nemá problém se z takových situací prosadit. Na střelu měl dostatek času a Francouz byl bezmocný. Asistence: Marcus Krüger a Oliver Ekman-Larsson.
     
    17:30
    A mohlo být pro Českou republiku ještě hůře! Kapitán Colorada Gabriel Landeskog napálil puk do tyče.
    17:07 Mario KEMPE - 1:1
     
    17:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Při hře čtyři na čtyři Švédové vyrovnávají! Talent losangelských Králů MARIO KEMPE vystřelil v útočném pásmu přes obránce na vzdálenější tyč a trefil se přesně nad vyrážečku Pavla Francouze. Asistence: John Klingberg.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Elias Lindholm – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Kindl – 2 min., hrubost).
    03:57 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:0
     
    03:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi si vytvořili tlak a střílí vedoucí branku! Obránce TOMÁŠ KUNDRÁTEK nejprve střelou od modré orazítkoval tyčku, poté si dojel pro odražený kotouč a napálil jej za dezorientovaného Läcka, který byl vyjetý z branky. Asistence: Robin Hanzl.
     
    03:10
    Velká šance českého týmu, v níž se ocitl Lukáš Radil! Český forvard dorážel puk za Läcka, který se štěstím zakročil.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 4. Kundrátek (R. Hanzl), 31. Birner (Řepík, J. Krejčík), 37. Jan Kovář (Kindl, Šulák), 38. R. Šimek (Voráček), 49. P. Holík (Kempný, Voráček), 57. Červenka (Voráček, Jan Kovář), 59. Kempný (Voráček), 60. R. Šimek (R. Hanzl) – 18. Kempe (J. Klingberg), 20. J. Klingberg (Krüger, Ekman-Larsson), 29. Landeskog (J. Klingberg, Ekman-Larsson), 55. C. Klingberg


    Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, R. Šimek, D. Sklenička, Šulák – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), P. Vrána – Řepík, R. Hanzl, Birner – Hyka, Horák (A), T. Zohorna – Lev.
    Švédsko: Läck (Svedberg) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Ekman-Larsson, C. Rosén, Brodin, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Omark – C. Klingberg, W. Karlsson, Everberg – Eriksson Ek, Söderberg, Landeskog (A) – J. Lundqvist (C), Krüger, Nordström – Kempe.

    Rozhodčí: Gofman, Buturlin (oba RUS) – Gebauer, Lederer (oba CZE)
    thejrc.org