Watford – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Watford FC
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Pondělí 01.05.2017, 21:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítejte u Premier League! 35. kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže uzavře souboj mezi třináctým Watfordem a třetím Liverpoolem.
     
    Watford už získal na své konto magickou hranici 40 bodů, která znamená prakticky jistotu záchrany. Sršni proto již mohou případně pouze vylepšit své postavení v tabulce, loňský ročník zakončili shodou okolností rovněž na 13. pozici. V posledních dvou duelech se The Hornets utkali proti dvou týmům ze spodku tabulky a získali tři body, když doma porazili Swansea. Na hřišti Hullu naopak prohráli 0:2. Síla Watfordu tkví především v domácím prostředí, kde v posledních třech případech třikrát zvítězil.
     
    Liverpool bojuje na konci sezony o každá bod, který by mu pomohl k vysněnému třetímu místu v tabulce, o nějž se v anglické lize svede v jejím závěru velká bitva. Aktuálně právě The Reds drží klíčovou příčku před duem z Manchesteru. V závěrečných kolech proto bude o zábavu postaráno a Liverpool nebude chtít určitě ztratit body právě ve Watfordu. V posledním kole ale Liverpool překvapivě podlehl v domácím prostředí Crystalu Palace a ztratit ak lacino tři body. Zároveň tím The Reds přišli o sedmizápasovou sérii neporazitelnosti.
     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Britos – Janmaat, Cleverley, Doucouré, Capoue, N. Amrabat – Deeney (C), Niang.
    Náhradníci: Pantilimon – Zúñiga, Eleftheriou, Kabasele, Behrami, Okaka, Success.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Firmino, Origi, Coutinho.
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, A. Moreno, Klavan, Lallana, Grujić, Sturridge.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Constantine Hatzidakis, Peter Kirkup.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí utkání zahájili výkopem. Následoval rychlý centr na levou stranu, nicméně míč doputoval až daleko za postranní čáru.
     
    1
    Ani první akce Liverpoolu neměla dlouhého trvání, ale teď už je míč u nohou Simona Mignoleta, který bude zakládat postupný útok.
     
    2
    Matip volil centr od půlící čáry, nicméně Mariappa si vysokou přihrávku pohlídal a hlavou míč dostal ke Gomesovi.
     
    3
    Divock Origi převzal míč na nějakých padesáti metrech, ale poté byl důrazně atakován Prödlem. Výsledkem je volný kop ve prospěch Liverpoolu.
     
    3
    Centr od místa přestupku sice našel hlavu Emreho Cana, ale ten v záklonu nedokázal předvést kvalitnější hlavičku. Následovat bude odkop od brány.
     
    4
    Přes dva protihráče se teď chtěl prosadit Coutinho. Nakonec však skončil na trávníku a drží se za pravé stehno. Nutno říci, že šikovný Brazilec od Mariappy dostal koňara.
     
    5
    Ofenzivně laděný hráč Liverpoolu už je v péči doktorů. Jürgen Klopp jistě doufá, že se nebude jednat o nic vážného. Coutinho je klíčovým hráčem The Reds.
     
    6
    Watford podnikl velmi rychlý protiútok, který byl zakončen přízemní střelou Nianga. Mignolet si zakončení soupeře bez problémů pohlídal.
     
    7
    Coutinho už se dostal zpátky na hrací plochu. Nadále však kulhá a signál k rozcvičení se proto dostal Adam Lallana.
     
    8
    No tak s Coutinhem to nevypadá moc dobře. Brazilský útočník nadále pokulhává a vůbec se nezapojuje do kombinace svého týmu. Mezitím Watford vybojoval vhazování.
     
    9
    Po důrazném souboji u postranní čáry se na trávníku zjevil James Milner. Zdá se, že hostující kapitán inkasoval úder do tváře, avšak pokračovat rozhodně může.
     
    9
    Domácí fotbalisté se snažili prosadit na levé straně, nicméně u zámezí skvěle zapracoval Clyne. Na jeho práci však poté nenavázal Wijnaldum.
     
    10
    Rychlejší postup Nianga zastavil Joel Matip. Kamerunský reprezentant si počínal nedovoleně a domácí budou zahrávat volný kop.
     
    10
    Nakonec do šestnáctky před Simonem Mignoletem mířily hned dva centry. Ani jeden však nenašel adresáta a defenzíva Liverpoolu dostala míč k půlící čáře.
     
    11
    Mariappa chtěl rychlou kolmicí oslovit rozběhnutého Janmaata, nicméně ten byl odstaven důrazným Matipem. Mignolet bude odkopávat.
     
    12
    Nepřesný pokus o vysunutí jednoho z hostujících hráčů skončil pouze v rukavicích Heurelha Gomese. Ten hru přenáší aspoň k půlící čáře.
     
    13
    Přichází vynucené střídání na straně Liverpoolu. Hřiště opouští zdravotně indisponovaný Philippe Coutinho, kterého nahradil Adam Lallana.
     
    14
    Rychlonohý Divock Origi se pokusil dostat k prudké komici spoluhráče, avšak Prödl míč před ním odehrál do zámezí.
     
    14
    Ofenzíva Liverpoolu byla zatlačena až k polovině hřiště. Pak sice hosté rozjeli rychlou akci, ale dobrý centr nedoputoval až k Wijnaldumovi.
     
    15
    Roberto Firmino si nalevo od pokutového území poradil s Mariappou. Míč si však Brazilec příliš předkopl a kulatý předmět lapil Gomes.
     
    16
    Registrujeme první střelecký pokus zápasu. Po přenesení hry na levou stranu to zkusil Deeney, nicméně sražená střela zpoza šestnáctky se snesla do Mignoletových rukavic.
     
    17
    Po jednom ze soubojů se mírně poranil jeden z domácích obránců. Zdá se, že také Watford bude muset sáhnout ke střídání.
     
    18
    Je to Miguel Britos, kdo už se zvedl z trávníku a pomalu kráčí k lavičce svého celku. Mezitím se do dresu oblékl Kabasele.
     
    19
    Naznačované střídání je opravdu tady. Vinou zranění hřiště opouští Miguel Britos, jehož místo zaujal Christian Kabasele.
     
    20
    Míč teď doputoval pouze k nohám Simona Mignoleta. Belgický gólman hostující Liverpoolu v poklidu postupuje dále od své brány a chystá se na odkop.
     
    21
    Domácí sice odolali nevýraznému útoku soupeře, ale poté se nalevo prezentovali velmi nepřesnou kombinací. Vhazovat budou fotbalisté Liverpoolu.
     
    22
    Zpoza šestnáctky to povedenou přízemní střelou zkusil Emre Can. Hostující záložník tak Gomese donutil ke kvalitnímu zákroku.
     
    23
    Defenzíva Watfordu teď hosty vytlačila až k polovině hřiště. Nadále však kombinuje Liverpool, který má zatím 60% držení míče.
     
    24
    Domácí se uchýlili k malé domů, po které následoval odkop Heurelha Gomese. Zdálo se, že Milner si pohlídá soupeře, avšak míč se od jeho zad odrazil do autu.
     
    25
    Cleverley rychle táhl útok domácího celku, ale nakonec je s trochou zpoždění odpískán nedovolený zákrok na Clynea. Standardní situace pro Liverpool.
     
    26
    Dobrý Milnerův centr byl odvrácen jen k Wijnaldumovi. Jeho zakončení srazil hned první blokující hráč Watfordu.
     
    26
    Tentokrát se Georginio Wijnaldum zapojil do defenzivní činnosti. U postranní čáry nenechal projít postupujícího Amrabata.
     
    27
    Roberto Firmino se zatáhl až na polovinu Liverpoolu, kde se dostal k míči a nakonec vybojoval nedovolený zákrok soupeře.
     
    28
    Znovu se k míči tlačil Roberto Firmino, ale v tomto případě si právě on pomohl faulem. Gomes bude rozehrávat volný kop z hloubi vlastní poloviny.
     
    29
    Jeden z hostů míč šikovně sklepl rozběhnutému spoluhráči, ale ten už nedokázal najít nikoho ve žlutém dresu. Dopředu může postoupit Liverpool.
     
    30
    Nejprve byl dobře bráněn Milner a posléze šel míč od Canovy nohy do zámezí. K vhazování se chystá Amrabat.
     
    31
    Pokračuje se především poblíž půlící čáry. Ani jeden z celků teď ne a ne získat převahu.
     
    32
    Lallana teď kolmicí mohl trochu nedůrazně bráněného Origiho. Nakonec míč daroval pouze Christianu Kabaselemu.
     
    33
    Další akce Liverpoolu skončila hodně nepovedenou přihrávkou. Ta skončila přesně v rukavicích pozorného Gomese.
     
    34
    Rychlá akce domácího celku vyústila v rohový kop. Prudký centr byl odvrácen k Doucourému, ale jeho tvrdá střela byla zablokována.
     
    35
    Po ubráněné standardní situace soupeře se hosté snaží postoupit blíže ke Gomesově bráně. Zatím bez výsledku.
     
    36
    Vysoký centr do pokutového území byl v pohodě vyboxován Heurelhem Gomesem. Následovat bude vhazování Liverpoolu.
     
    37
    Nadále sledujeme hodně podprůměrný zápas. Hra mezi pokutovými územími opravdu moc nebaví a gólmani jsou navíc prakticky bez práce.
     
    38
    Daryl Janmaat kolmicí vysunul Deeneyho, nicméně ten byl důrazně odstrčen Lovrenem. Přesto se domácí kapitán udržel u míče, ale poté selhal při centru.
     
    39
    Liverpool hru přesunul na útočnou polovinu. Kombinace Kloppových svěřenců je však hodně neurovnaná a zatím stále naráží na obranu soupeře.
     
    40
    Divock Origi se odhodlal k centru. Míč ale zamířil až za pokutové území soupeře a následně přihrávkou neuspěl ani James Milner.
     
    41
    Nalevo se snažil prosadit Emre Can. Adrian Mariappa ho sice zřejmě fauloval, ale nakonec hosté získávají pouze rohový kop.
     
    41
    Centr od rohového praporku vyl odvrácen pouze k Adamu Lallanovi. Střídající hráč Liverpoolu natáhl k okamžité střele z voleje, ale trefit dokázal jen břevno.
    41. Adam Lallana (LIV) trefil břevno
     
    43
    Kombinace hostujícího celku doputovala pouze ke Gomesovi. Ten se ujal míče a dlouhým výhozem ho poslal až za půlící čáru. Tam se k míči dostali znovu hosté.
     
    44
    První žlutou kartu zápasu dostává Lucas Leiva (LIV), který si chtěl vymodlit pokutový kop. K trestu od sudího mu navíc Cleverley důrazně vyhuboval.
     
    45
    Znovu se hosté dostali do kombinace na polovině soupeře. Liverpool vybojoval vhazování, avšak Firminovi byl odpískán špatně hozený aut.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    45+1
    Domácí se prakticky nedostávají za půlící čáru. Když už se tak stane, jejich akce je záhy ukončena.
     
    45+2
    Liverpool právě vstřelil branku!
    V nastavení prvního poločasu se hosté dostávají do vedení. Lucas Leiva poslal do vápna vysoký centr, který doputoval přesně k EMRE CANOVI. Německý reprezentant se nádherně dostal do vzduchu a nůžkami míč usměrnil přesně k tyči Gomesovy brány. Nádherná branka!
    45+2. Emre CAN - 0:1
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a spokojenější je rozhodně hostující celek. Liverpool měl jednoznačnou převahu v držení míče, ale do šance se dostal až v závěru poločasu. Ve 41. minutě však Lallana trefil pouze břevno. Zdálo se, že úvodní půle skončí bezbrankovou remízou, avšak ve druhé minutě nastavení se Emre Can prezentoval nádherným akrobatickým zakončením a dostal hosty do vedení. Watford musí přidat ve všech ohledech, neboť k pokutovému území soupeře se téměř nedostává.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté se drží u míče a kombinují u poloviny hrací plochy. Souhru Liverpoolu však na chvíli přerušil nedovolený zákrok Janmaata.
     
    48
    Firmino dokázal zpracovat dobrou přihrávku Lallany a kousek před pokutovým územím byl sestřelen Sebastianem Prödlem (WAT). Ten dostává žlutou kartu.
     
    49
    James Milner to z místa přestupku zkusil přímou střelou na bránu. Míč ale poslal přesně ke Gomesovi, který kulatý předmět vyboxoval.
     
    50
    Zřejmě loktem byl zasažen Emre Can, který svedl souboj s Niangem. Nevypadá to ale na nic vážného.
     
    51
    Nyní již hosté přenesli hru zpátky k pokutovému území soupeře. Watford nadále nenachází cestu ani přes střed hřiště.
     
    53
    Domácí se hodně trápí. Využít se toho pokusil Divock Origi, který si navedl míč na levou nohou a technickým obstřelem zakončoval k tyči. Gomes připraven!
     
    54
    Hosté zahrávali ještě rohový kop, nicméně hodně slabá hlavička doputovala pouze do Gomesových rukavic. Watford však míč nedostal dále k bráně.
     
    55
    Pokus o vysunutí rozběhnutého Nianga byl hodně neúspěšný. Míče se ujal Mignolet, jenž kulatý předmět okamžitě předal volnému spoluhráči.
     
    56
    Ani na druhé straně jsme teď nezaregistrovali přesnější přihrávku, která by našla Origiho či Firmina. Odkopávat od své brány ta bude Gomes.
     
    57
    Hodně rychle se k míči dostal rozběhnutý Divock Origi, ke kterému doputovala dobrá kolmice spoluhráče. Následovalo však zakončení do připraveného Gomese.
     
    59
    Liverpool pokračuje v ofenzívě. Hosté sice rozehrávali volný kop od postranní čáry, ale výsledkem byl pouze útočný faul Joela Matipa.
     
    60
    Hodně nepřesná přihrávka měla oslovit Deeneyho. Domácí kapitán však neměl šanci a míč doputoval daleko od jeho nohou.
     
    61
    Konečně se sice Watford dostal do kombinace u půlící čáry, ale následně se nikdo z domácích nedostal k přihrávce mířící do pokutového území.
     
    62
    Registrujeme další hodně nepovedenou přihrávku. Tentokrát byl bez nároku na dostižení míče Christian Kabasele, který se pohyboval na pravé straně.
     
    63
    Zleva se do šestnáctky soupeře prodíral Emre Can. Zastaven byl ale velmi dobrým zákrokem pozorného Mariappy. Ten rychle spěchá dopředu.
     
    64
    Až nyní se domácí celek prodral k centru do pokutového území. Míč se však stal kořistí Simona Mignoleta.
     
    65
    S protiútokem přispěchal Liverpool, jmenovitě Nathaniel Clyne. Přes Prödla míč ale nedostal a nakonec hosté nebudou zahrávat ani rohový kop.
     
    67
    Milner dobře zapracoval po vlastním vhazování, nicméně od postranní čáry si míč posunul pouze do zámezí. Gomes bude odkopávat.
     
    68
    No tak nyní domácí po dlouhé době zahrozili. První střela byla pouze zablokována, ale rána Capoueho už mířila někam pod břevno. Mignolet předvedl výborný zákrok.
    68. Pěkná střela Étienna Capoueho (WAT)
     
    69
    Jenže hlavní rozhodčí nenařídil rohový kop a po protestech dostal Étienne Capoue (WAT) žlutou kartu.
     
    70
    Domácí celek se stále snaží o ohrožení Migoletovy brány. Tentokrát se domácí prodrali k centru ze strany, ale belgický gólman byl připraven.
     
    72
    The Reds míč dostali až k pokutovému území. Zdálo se, že MIlner kulatý předmět neudrží před brankovou čárou, ale nakonec v akci mohl pokračovat. Ohrožení Gomese se však nekonalo.
     
    73
    Hodně chybně teď asistent rozhodčího signalizoval ofsajd při přihrávce na Deeneyho. Rozhodnutí sudího už však nelze zvrátit.
     
    73
    Domácí podruhé střídají. Odpracováno má Étienne Capoue, závěr zápasu naopak odehraje Isaac Success.
     
    74
    Pokračující akce Watfordu skončila pouze nedovoleným zákrokem na Joela Matipa. Přesto se domácí velmi rychle dostávají k míči.
     
    75
    Nepřesný obranný zákrok Lucase Leivy. Následovat bude rohový kop ve prospěch domácího Watfordu.
     
    76
    Sprintující Adam Lallana dostal skvělou přihrávku za obranu soupeře, ale rychle se vracející Amrabat míč odkopl za brankovou čáru.
     
    78
    V posledních deseti minutách má domácí celek více ze hry a držení míče se pohybuje na 67%, avšak na změnu v skóre to stále nestačí.
     
    79
    Čtvrtý rozhodčí se trochu nešťastně zapojil do hry, když ještě na postranní čáře zastavil přihrávku domácího celku. Přesto je nařízeno vhazování pro Liverpool.
     
    80
    Pomalu se chystá druhá změna v sestavě hostujícího celku. Mezitím však Watford spěchá s ofenzívou.
     
    81
    Zatímco se Sturridge chystá k zapojení se do hry, domácí vybojovali rohový kop. Vysoký centr však zamířil pouze do Mignoletových rukavic.
     
    82
    Domácí stále kombinují, ale k přímému ohrožení soupeřovy brány se nedostávají. Postupně se však hráči Watfordu znovu dostávají zpět k šestnáctce.
     
    83
    Jedovatá střela z rohu pokutového území letěla přesně k dobře postavenému Mignoletovi, který míč vytěsnil do bezpečí. Pěkným pokusem se prezentoval Janmaat.
     
    85
    Střídání na obou stranách. Divocka Origiho nahrazuje Daniel Sturridge, domácího Nordina Amrabata pak Stefano Okaka.
     
    86
    Domácí sice vybojovali volný kop, po kterém se k zakončení dostal Mariappa, avšak ohrožení Mignoleta bylo pro ofsajd znemožněno.
     
    87
    A na poslední minuty se na hřiště dostává Ragnar Klavan, jenž obsadil pozici Adama Lallany.
     
    88
    Do pokutového území soupeře se teď dostal hostující stoper Joel Matip. Gomes dokonce musel na kolena, aby zlikvidoval přízemní střelu z pravé strany šestnáctky.
     
    89
    Rohový kop hostujícího celku již nepřinesl ohrožení Gomesovy brány. Následně Watford dostal hru k půlící čáře, ale tam bude vhazovat opět jen Liverpool.
     
    90
    Na konci 90. minuty se k míči prodral Daniel Sturridge, který sice dokázal propálit Gomese, ale výrazně zpomalená střela si to namířila těsně vedle brány.
    90. Gomes (WAT) zastavil šanci Daniela Sturridgea (LIV)
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    K míči se sice snažil dostat Okaka, ale jeho sprint byl naprosto zbytečný. Domácí hráč si totiž nepohlídal ofsajd.
     
    90+2
    Přeci jenom se Watford dostal ke kombinaci na polovině soupeře. Blíže k bráně Simona Mignoleta se však pořád nemůže prodrat.
     
    90+4
    Nakonec mohli domácí vytěžit vyrovnání. Míč propadl na levou stranu pokutového území, ale Prödl tvrdou střelou orazítkoval jen břevno Mignoletovy brány.
    90+4. Obrovský šance na vyrovnání skončila břevnem
     
    90+5
    Bleskový protiútok hostujícího celku skončil důrazným faulem Isaaca Successe (WAT). Žlutá karta a volný kop ve prospěch Liverpoolu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Liverpool se přeci jenom raduje ze zisku tří bodů. Celkově měli hosté rozhodně více gólových příležitostí, avšak prosadit se dokázal jen Emre Can, který nádherně skóroval v druhé minutě nastavení prvního poločasu. Kromě toho ještě Lallana napálil břevno, Sturridgeovu obrovskou šanci vytěsnil Gomes, avšak nakonec mohlo být vyrovnáno. V nastavení druhé půle však Prödl trefil jen horní tyč. (23:00:28)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 45+2. Can (Lucas Leiva)

    Karty:   48. Prödl (WAT), 69. Capoue (WAT), 90+5. Success (WAT) – 44. Lucas Leiva (LIV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:9.
    Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Britos (19. Kabasele) – Janmaat, Cleverley, Doucouré, Capoue (73. Success), N. Amrabat (85. Okaka) – Deeney (C), Niang.
    Náhradníci: Pantilimon – Zúñiga, Eleftheriou, Kabasele, Behrami, Okaka, Success.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Firmino, Origi (85. Sturridge), Coutinho (13. Lallana, 87. Klavan).
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, A. Moreno, Klavan, Lallana, Grujić, Sturridge.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Constantine Hatzidakis, Peter Kirkup
    ocianews.com