Itálie – Rusko 1:10 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:7 (kon.) | USA – Dánsko 7:2 (kon.)
Finsko – Francie 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko 3:1 (kon.) | Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.)
konec
Slovinsko
2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Kanada
Neděle 07.05.2017, 12:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:55 Jan URBAS - 2:7

     
    57:55
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci si vytvořili slušný tlak před brankou, kde si počínali skutečně důrazně. Puk nasměroval podél pravé tyče do branky JAN URBAS. Asistence: Aleš Krajnc, Klemen Pretnar.
     
    54:42
    Vyloučení na straně Slovinska. Menší trest dostal David Rodman (SLO) za hákování.
    47:07 Jeff SKINNER - 1:7

     
    47:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    To byl velice laciný gól, avšak i takové zásahy se počítají. BRETT SKINNER vystřelil z pravého kruhu, přičemž puk srazil ještě směrem na branku jeden ze slovinských hráčů. Gólman Krošelj puk neviděl a posedmé inkasoval. V brance však setrval, střídání se nekonalo. Asistence: Nathan MacKinnon, Tyson Barrie.
     
    40:45
    Utkání sleduje 9 128 diváků.
     
    37:48
    Současné vyloučení. Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostal Calvin de Haan (CAN), jenže pád nafilmoval Bostjan Goličič (SLO), a tak se bude hrát čtyři na čtyři.
    37:11 Mitchell MARNER - 1:6

     
    37:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Školácká chyba na straně Slovinců a výborná práce MITCHELLA MARNERA, který zůstal tváří tvář brankáři a zachoval chladnou hlavu, znamená další gól za zády slovinského gólmana. Mitchell Marner se nenechal rozhodit, puk si zkušeně zpracoval a pak bez problémů zakončil do protipohybu Gaspara Krošelja. Asistence: Travis Konecny.
    35:44 Jan MURŠAK - 1:5

     
    35:44
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Z následného útoku po vyhraném buly Slovinci zničehonic snižují. JAN MURŠAK ujel podél levého mantinelu a zhruba na úrovni kruhu vystřelil, přičemž Chadu Johnsonovi prošel puk někudy pod betony. Asistence: Robert Sabolič.
     
    29:23
    To může poněkud oživit hru. Slovinsko totiž bude hrát 62 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Dvě minuty za držení protihráče vyfasoval Jason Demers (CAN).
     
    28:25
    Přesilovou hru si také po hodně dlouhé době zahraje Slovinsko. Dvě minuty za sekání dostal autor hattricku Nathan MacKinnon (CAN).
    25:43 Nathan MACKINNON - 0:5

     
    25:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    NATHAN MACKINNON je očividně při chuti, protože právě vstřelil hattrick. V levém kruhu se napřáhl a nádherně překonal Gaspara Krošelja, když poslal puk s centimetrovou přesností přímo pod břevno slovinské branky. Asistence: Mitch Marner, Tyson Barrie.
     
    25:14
    Po dlouhé době budou diváci v Paříži svědky přesilové hry. Dvouminutový trest za hru vysokou holí dostal kapitán Jan Muršak (SLO).
    24:44 Nathan MACKINNON - 0:4

     
    24:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pěkně provedená akce. Nejprve z levého kruhu vystřelil Claude Giroux, načež Gaspar Krošelj ještě kotouč vyrazil, jenže na dorážku NATHANA MACKINNONA již nestačil. Asistence: Claude Giroux, Calvin de Haan.
     
    19:42
    Tyson Barrie střílel od levého mantinelu, trefil tyč Krošeljovy brány.
    16:14 Brayden POINT - 0:3

     
    16:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    O chvíli později už však Kanada přidala třetí branku. Po střele BRAYDENA POINTA z pravé strany poskakoval puk v brankovišti, přičemž si ho za brankovou čáru sklepl jeden ze Slovinců. Asistence: Travis Konecny.
    14:36 Nathan MACKINNON - 0:2

     
    14:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po Skinnerově střele od pravé tyče nezvládl Gaspar Krošelj puk zalehnout a ten byl jen těsně před brankovou čárou. Ani jeho spoluhráči z obrany mu příliš nemohli. Přímo před brankou byl NATE MACKINNON, který i s dávkou štěstí procpal kotouč do sítě. Asistence: Jeff Skinner, Tyson Barrie.
     
    04:59
    Mike Matheson (CAN) – menší trest za hákování.
    04:19 Tyson BARRIE - 0:1

     
    04:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejisté ze zámoří se však přeci jen ujímají vedení. Jeden z hráčů výborně stínil brankáři Slovinska, který absolutně nic neviděl. TYSON BARRIE pak vystřelil z prostoru mezi kruhy a modrou čárou a kotouč skončil až v brance. Kanada tedy vede. Asistence: Wayne Simmonds, Travis Konecny.
     
    04:19
    Wayne Suimmonds mohl dorážet do úplně prázdné branky, ale netrefil se.
     
    03:45
    Kapitán Jan Muršak se vracel z trestné lavice, dostal se k puku a jel sám na branku. Mířil mezi Johnsonovy betony, jenže tam se prostor nenašel.
     
    01:24
    Hned zkraje utkání si Kanada zahraje početní výhodu. Kapitán Slovinska Jan Muršak (SLO) dostal menší trest za hákování.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 36. Muršak (Sabolič), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) – 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, de Haan), 26. MacKinnon (Marner, Barrie), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Robar, Kovačevič (A), Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik – Ograjenšek, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Goličič, Kuralt – Mušič, Pem.
    Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Matheson, Morrissey – Duchene (A), Scheifele, R. O'Reilly – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Konecny, Marner, Point – B. Schenn, Simmonds, Killorn.

    Rozhodčí: Lemelin (AUT), Wehrli (SUI) – Kohlmüller (GER), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 9 128
    thejrc.org