Táborsko – Prostějov 3:0 (kon.) | Žižkov – Vlašim 0:3 (kon.) | Třinec – Opava 1:3 (kon.)
Vítkovice – Ostrava 2:2 (kon.) | Olomouc – Frýdek-Místek 1:0 (kon.) | Sokolov – Znojmo 1:0 (kon.)
Č. Budějovice – Pardubice 0:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:3 (0:2)
Slezský FC Opava
Středa 10.05.2017, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 683 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (18:55:02)
     
    Dnešní utkání je u konce a tři body slaví favorizovaná Opava. Hosté se dostali do vedení již v šesté minuty, kdy se prosadil Nemanja Kuzmanović. Do konce poločasu navíc skóroval i Václav Jurečka, avšak Třinec se záhy radoval ze snížení. René Dedič však skóroval z ofsajdu a první půle tak skončila výsledkem 0:2. Po přestávce Třinec rychle snížil zásluhou Michala Stříže a následně se hodně tlačil do útoku. Místo vyrovnání ale přišlo pečetění vítězství v podání Petra Zapalače, který vsítil branku v 86. minutě. Vzhledem k remíze Vítkovic s Baníkem se tedy hosté přibližují druhému postupovému místu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Navíc šel centr z volného kopu přesně do Fendrichových rukavic. Hostující gólman hru odkopem dostává daleko od své brány.
     
    90+2
    Nadále se domácí tlačí do útoku a nyní vybojovali standardní situaci. Na dvě branky už však Třinec rozhodně nemá čas.
     
    90+1
    Již na začátku nastavení se domácí dostali do pokutového území, ale závar v blízkosti brankové čáry je nakonec zastaven vinou ofsajdu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu ještě dostává Václav Mozol (OPA), který sáhl po unikajícímu soupeři.
     
    89
    Domácí se ještě snaží o korekci ve skóre. Zatím ale naráží na pozornou obranu soupeře.
     
    88
    Do velké šance se na hranici malého vápna dostal jeden z domácích, který se hlavou opřel do prudkého centru, ale zakončení poslal těsně vedle Fendrichovy brány.
     
    87
    Hostující trenér sáhl k poslední změně. Marko Radić jde na trávník, opačným směrem putuje Václav Jurečka.
     
    86
    Opava právě vstřelila branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto. Přízemní přihrávka z levé strany doputovala přesně k nohám PETRA ZAPALAČE, který se v pokutovém území opřel do zakončení a razantní střelou překonal domácího brankář.
     
    85
    Volný kop Slezského FC nebyl vůbec dobrý. Defenzíva Třince s bez problémů poradila, ale v útoku to domácím nevyšlo.
     
    84
    Další nedovolený zákrok domácích teď zastavil postupujícího soupeře. Opava bude rozehrávat na nějakých čtyřiceti metrech od brány.
     
    83
    Hosté hru přenesli hlouběji na útočnou polovinu, ale nepříliš ideální kombinací dali šanci soupeři. Ižvolt však pokazil finální kolmici.
     
    82
    Třinec nadvakrát rozehrával rohový kop, ale v ani jednom případě jsme neviděli lepší centr. Míč se stal kořistí pozorného Fendricha.
     
    82
    Domácí podruhé střídají. Závěr zápasu odehraje útočník Petr Hošek, který nahradil Tomáše Benetku.
     
    81
    Na skvělý centr z pravé strany si k zadní tyči už podruhé v zápase naběhl Žídek. Ten ale ve skluzu neodkázal zakončit do prostoru brány.
     
    80
    Opava teď hraje dobře a takticky si hlídá závěr utkání. U postranní čáry byl navíc nedovoleně zastaven Zapalač, který tak vybojoval volný kop.
     
    78
    Druhá změna v sestavě hostující Opavy. Střídán je Zdeněk Pospěch, který přepouští místo Davidu Puškáčovi.
     
    77
    Dedič nadvakrát dokázal získat míč v pokutovém území a poté se v šanci zjevil Šumbera. Jeho nebezpečné zakončení z levé strany však zablokoval obránce Opavy.
     
    76
    Hodně vysoký centr si v pohodě uhlídal Fendrich, který míč schoval v náruči. Opava však kulatý předmět záhy ztratila.
     
    75
    Paleček si připsal poměrně jednoduchý zákrok a po jeho odkopu byl důrazně atakován Dedič. Dominik Simerský (OPA) je odměněn žlutou kartou.
     
    74
    Kuzmanovič míč zatáhl až k rohovému praporku, ale centr už mu nebyl povolen. Následovat bude pouze vhazování.
     
    73
    Poprvé střídá také Opava. Hřiště opouští Jakub Janetzký, který své místo přenechal Václavu Mozolovi.
     
    72
    Domácí podnikli rychlý výpad, ale po přetaženém centru Joukla se k míči ještě dostal Matej Ižvolt. Jeho přihrávka našla spoluhráče, avšak ten se neprodral ke střele.
     
    71
    Zakončení z dvaceti metrů na sebe vzal Nemanja Kuzmanovič, avšak jeho technický pokus si to namířil vysoko nad břevno Palečkovy brány.
     
    70
    Na konci 70. minuty si nadějnou standardní situaci vybojovala Opava. Odpískán byl totiž nedovolený zákrok Benetky.
     
    69
    První střídání Třince. Odpracováno má Martin Janošík, kterého nahradil Petr Joukl.
     
    68
    Výborně zapracoval Kuzmanovič, který se napravo dostal ke zdánlivě ztracenému míči. Prudký centr však domácí posunul až do zámezí.
     
    67
    Dvakrát se nyní vyznamenal Paleček. Nejprve na něj nevyzrál Jurečka, který osamocen zakončoval z deseti metrů a poté neuspěl ani další hráč Opavy, jenž pálil z hranice malého vápna.
     
    66
    Hosté vybojovali volný kop na půlící čáře, ale následoval pouze centr na dobře bráněného Jurečku. Od jeho hlavy šel míč za bránu.
     
    65
    Odvrácený centr skončil na kopačce Benetky, který natáhl ke střele zpoza pokutového území. Bránu Fendricha však vysoko přestřelil.
     
    64
    Ižvolt sice dokázal roztáhnout hru ke sprintujícímu Benetkovi, ale ten následně odcentroval pouze do Fendrichových rukavic.
     
    64
    Ižvolt sice dokázal roztáhnout hru ke sprintujícímu Benetkovi, ale ten následně odcentroval pouze do Fendrichových rukavic.
     
    63
    Také Opava podnikla bleskový výpad, nicméně akci na levé straně pokazil Jurečka, který neodkázal vyzrát na dobře postaveného Janoščina.
     
    62
    Po rychlé ztrátě Opavy si k půlící čáře seběhl Dedič, který vybojoval aspoň nedovolený zákrok soupeře. Rychlá rozehrávka domácích je ale zastavena.
     
    61
    Dobrou práci odvedl Žídek, který si při nákopu Palečka pohlídal Reného Dediče a hlavou míč posunul do náruče Viléma Fendricha.
     
    60
    Jenže akce na levé straně už nebyla úspěšná. K centru zleva se dostal Janočík, avšak míč šel z jeho kopačky až za brankovou čáru.
     
    60
    Teď už se sice domácí dostali až k centru, ale dobře hlídaného Dediče míč nenašel. Přesto nadále kombinují fotbalisté Třince.
     
    59
    Rychlý přechod do útoku v podání Třince teď dokázal zastavit vracející se Tomáš Čelůstka, který míč odehrál do zámezí.
     
    58
    Jedovatou skákavou střelu Schaffartzika dokázal vyrazit Paleček. Následně se ale Opava ještě dokázal udržet u míče.
     
    57
    Příliš vysoký centr z volného kopu si nyní pohlídal Fendrich, který přihrávku vyboxoval do bezpečí. Následně Opava zaváhala u postranní čáry, avšak soupeř toho nedokázal využít k přesnější přihrávce.
     
    56
    Rohový kop Opavy k ničemu nevedl, ale následně mohli hosté ještě vhazovat. Akci si ale pokazili přihrávkou do ofsajdu.
     
    55
    Dobou přihrávku na pravou stranu pokutového území teď našel Kuzmanovič, nicméně ten posléze sám nedokázal lépe adresovat míč ke spoluhráči. Hosté však budou kopat roh.
     
    54
    Tomáše Čelůstka odkopem o třinecké střídačky trefil hlavu Ižvolta, který se okamžitě skácel na trávník. Nevypadá to ale na nic vážného.
     
    53
    Po sérii vzdušných soubojů se míč odrazil ke skákajícímu Dedičovi, ale ten se nacházel za obranou Opavy. Ofsajd!
     
    52
    Zapalač volil jemný oblouček ke vzdálenější tyči, kam si seběhl Žídek. Hostující obránce míč netrefil ideálně a z výborné pozice Palečka neohrozil.
     
    51
    Volný kop si tentokrát vyzkouší Opava, neboť faule za žlutou kartu předvedl Matej Ižvolt (TRI).
     
    50
    Aktivní Michal Stříž dostal přihrávku na levou stranu, ale následný centr poslal nad hlavy všech hráčů. Fendrich bude odkopávat.
     
    49
    Hosté se pokusili přispěchat s odpovědí, ale kombinace na útočné polovině zatím k ničemu zajímavějšímu nevedla. Hra se drží u půlící čáry.
     
    48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Opravdu výborně volný kop rozehrál Ižvolt, který trefil tyč, ale poté se míč odrazil před odkrytou bránu Fendricha. V pokutovém území se nejlépe zorientoval MICHAL STŘÍŽ, jenž kulatý předmět dorazil za bezmocného gólmana.
     
    46
    Domácí se nastěhovali na útočnou polovinu a zhruba dva metry od pokutového území soupeře byl nedovoleně zastaven Šumbera. Zajímavá možnost pro třinecké fotbalisty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je za námi a hosté jsou výrazně spokojenější. Opavě vyšel vstup do zápasu, když již v šesté minutě skóroval Nemanja Kuzmanovič. Následně se hra vyrovnala, ale ve 34. minutě se do šance zničehonic dostal Václav Jurečka, jenž přidal druhou trefu. Třinec sice o šest minut odpověděl přesnou střelou z kopačky Reného Dediče, avšak ten byl usvědčen z ofsajdu. Opava tak zatím míří za očekávanými třemi body.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V samotném závěru poločasu se k centru zprava dostal Benetka, nicméně míč dopadl pouze k připravenému Fendrichovi.
     
    45
    Jurečka si z útoku seběhl blíže pro přihrávku, ale míč ze Žídkovy nohy ho najít nedokázal. Ještě jednu akci tak mohou založit domácí.
     
    44
    Hosté kontrolují závěre prvního poločasu, když v pohodě kombinují hluboko na vlastní polovině. Zatím se ne a ne odhodlat k nákopu.
     
    43
    Po delší době se Opava dostala do blízkosti pokutového území soupeře, ale ve výsledku nevybojovala ani rohový kop.
     
    42
    Kombinace hostujícího celku byla vytlačena až k Fendrichovi. Následoval odkop, po kterém na trávníku skončil Reintam. Odpískán faul hostujícího celku.
     
    40
    Domácí se dočkali snížení! Jeden z třineckých fotbalistů mezi nohami šikovně přenechal kolmou přihrávku Benetky a do šance se tak dostal Dedič. Jeho střela se otřela o tyč, skončila v bráně, ale asistent rozhodčího viděl opět ofsajd.
     
    39
    Na začátku 39. minuty je znovu odmáván ofsajd třineckých fotbalistů, kteří rozehrávali volný kop z poloviny hřiště.
     
    38
    Nalevo teď domácí nekombinovali špatně, ale dále než na nějakých patnáct metrů od půlící čáry se přesto nedostali. Centr Janoščina byl sražen.
     
    37
    Hodně nepovedenou kombinací se naopak prezentovali i domácí, kteří nedokázali přenést hu k Ižvoltovi. Následovat bude opět jen odkop.
     
    36
    Další pokus o překonání obrany domácího celku skončil neúspěchem. Tentokrát si zabíhal Tomáš Čelůstka, avšak přihrávka byla moc dlouhá.
     
    35
    Příliš dlouhý centr Šumbery však prolétl nad hlavami všech hráčů. Fendrich si může v klidu postavit míč, neboť bude odkopávat z malého vápna.
     
    35
    Hodně nejistý obranný zákrok teď předvedl Tomáše Čelůstka, od kterého se míč poroučel za brankovou čáru. Následovat bude rohový kop Třince.
     
    34
    Opava právě vstřelila branku!
    Trochu uspávací kombinace hostujícího celku nakonec vyústila ve skvělý centr za obranu Třince. Míč skončil přesně na noze VÁCLAVA JUREČKY, který nízkou střelou k tyči překonal vyběhnuvšího Palečka.
     
    33
    Ižvolt napravo zvládl dva důrazné souboje, ale poté mu šel míč daleko od kopačky a pozorný Jan Žídek kulatý předmět zakopl do autu.
     
    32
    René Dedič už odkráčel do zámezí a hosté rozehráli rohový kop. Svižný centr letěl k Simerskému, ale ten míč z prvního doteku netrefil.
     
    31
    Jeden z domácích fotbalistů zřejmě odnesl důraznější souboj uprostřed šestnáctky a zůstává na trávníku. Ještě před rohovým kopem se proto bude ošetřovat.
     
    30
    Dobrý centr propadl pouze k bránícímu Benetkovi, ale ten míč nakopl tak nešťastně, že vystrašil vlastního brankáře. Nakonec z toho bude pouze roh.
     
    29
    Ze standardní situace hosté nic nevytěžili, ale záhy bude následovat další možnost v podobě volného kopu. Tentokrát se bude rozehrávat z pravé strany.
     
    28
    Vysoký odkop Fendricha mířil k jednomu z hostů, ale ten byl zezadu přistrčen bránícím Benetkou. Volný kop ve prospěch Slezského FC Opava.
     
    27
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko, ale poté už byl odpískán ofsajd Třineckých. Tohle se domácím příliš nepovedlo.
     
    26
    Po kombinaci na pravé straně přišel centr do pokutového území před gólmanem Fendrichem. Následná skákavá střela byla sražena.
     
    25
    Prudkou kolmicí se hosté pokusili oslovit Jurečku, nicméně ten razantní přihrávku nedokázal zpracovat a míč si to namířil k Palečkovi.
     
    25
    Přetažený centr na vzdálenější tyč byl Střížem posunut opět jen za brankovou čáru. Další rohový kop už však odvrátil Dedič.
     
    24
    Vysoký centr mířící za obranu Třince si nyní pohlídal jeden z domácích stoperů, ale následovat bude rohový kop Opavy.
     
    23
    Prudký centr z místa předchozího přestupku mířil jen na v ofsajdu postaveného hráče Třince. Asistent okamžitě zvedá praporek.
     
    22
    Hodně důrazným způsobem teď Tomáše Čelůstka (OPA) zastavil postupujícího soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    21
    Třinec nejprve zpackal nadějně vypadající akci, ale následně skončila neúspěchem i ofenzíva Opavy. Odpískán byl ofsajd.
     
    20
    Po dobré práci Tomáše Čelůstky domácí posunuli míč pouze k nohám Zapalače. Hostující fotbalista kulatý předmět napálil na bránu, ale Paleček v klidu zasáhl.
     
    19
    Třinec ještě vybojoval rohový kop, ale centrovaný míč od praporku byl v pohodě odvrácen. Defenzíva Opavy si na chvíli odpočine.
     
    18
    Šumbera dobře posunul míč více do strany k rozběhnutému Janošíkovi. Ten se okamžitě pokusil oslovit prvního zmíněného, ale centr prolétl za tělem domácího záložníka.
     
    17
    Domácí fotbalisté se sice hodně diví, ale vysoký centr na hranici defenzivní řady Opavy končí ofsajdem. Akci tak může rozjet hostující celek.
     
    16
    Marek Čelůstka napravo nejprve předskočil Jurečku a ten ho poté zezadu výrazně zabrzdil nedovoleným způsobem. Sudí zatím volí důraznou domluvu.
     
    15
    Šumbera se pokusil o rychlé přenesení míče na pravou stranu, avšak Ižvolt míč nestihl na hrací ploše. Nutno říci, že šance na to byla minimální.
     
    14
    Václav Jurečka se rozběhl podél postranní čáry, ale přes pozorného Benetku vybojoval pouze vhazování. Opava se přesto usadí na útočné polovině.
     
    13
    Aktivita Třince ještě neutichá, avšak po dalším centru už se defenzíva Opavy přeci jenom dokázala srovnat.
     
    12
    Nyní ale musel zasahovat Fendrich, který čelil Dedičovi. Domácí útočník dostal výbornou kolmici, ale razantní střelu poslal do míst, kde byl připravený gólman Opavy.
     
    11
    Konečně přišla povedenější akce Třince. Šumbera si našel vysokou přihrávku na levé straně, avšak jeho následný centr Ižvolt nedokázal usměrnit na bránu.
     
    11
    Hosté v pohodě kombinují na vlastní polovině a po vstřelené brance se zatím netlačí do útoku. Třinečtí tak pouze běhají kolem kombinujících protihráčů.
     
    10
    Dvakrát se k míč i na levé straně dostal Šumbera. Jeho první přihrávka do pokutového území byla sražena a druhá již byla z ofsajdu.
     
    9
    Na hranici ofsajdu se výborně pohyboval Jurečka, který málem dostal šikovnou kolmou přihrávku. Míč ale neprošel přes nataženou nohu jednoho z domácích beků.
     
    8
    Benetka mohl založit rychlou akci, ale jeho přihrávka na Ižvolta nebyla vůbec povedená. Dopředu tedy postupují znovu hosté.
     
    6
    Opava právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení. Výbornou přihrávku z pravé strany si totiž na středu pokutového území našel nedůrazně bráněný NEMANJA KUZMANOVIČ, který míč v pohodě usměrnil k tyči Palečkovy brány. Domácí brankář byl bez šance.
     
    5
    Na konci páté minuty jsme zaregitrovali první střelecký pokus, avšak Ižvoltovo zakončení zpoza šestnáctky bylo sraženo prvním bránícím hráčem.
     
    4
    Tentokrát se hosté pokusili oslovit Zapalače, ale i ten narazil na pozornou defenzívu soupeře. Hra se přesouvá k půlící čáře.
     
    3
    Zdeněk Pospěch si to poprvé namířil vpřed, ale na levé straně nedostal kýžený prostor. Nicméně ani domácí při své následné akci zrovna nezazářili.
     
    2
    Domácí se u míče moc dlouho neohřáli. Na druhé straně však nevyšel nákop na osamoceného Jurečku a následně budou vhazovat fotbalisté Třince.
     
    1
    Hosté dnešní utkání zahájili výkopem. Po zajímavé kombinaci se pomalu přibližují k pokutovému území soupeře, ale zatím je obrana Třince pevná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního utkání nastupují na hrací plochu. Domácí se dnes předvedou v obvyklých červených dresech, hosté oblékli tmavě modrou se žlutými prvky.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Stříž, Reintam, M. Čelůstka, Janoščín, Benetka – Šumbera, Krišto (C), Janošík, Ižvolt – Dedič.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Joukl, Samiec, Hošek, Vávra, Kučera.

    SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Pospěch (C) – Schaffartzik, T. Čelůstka, Zapalač, Janetzký – Jurečka, Kuzmanović.
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Radić, Mozol, Puškáč.

    Rozhodčí: Vojtěch Severýn – Matěj Vlček, Marek Podaný.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    29.10.2016 Opava – Třinec 4:0
    26.3.2016 Třinec – Opava 1:1
    12.9.2015 Opava – Třinec 1:2
    14.3.2015 Opava – Třinec 3:1
     
    SFC OPAVA

    Na rozdíl od domácích jsou na tom hosté podstatně lépe. Čtyři utkání před koncem FNL totiž stále živí šanci na postup. Dnes si ale nemohou dovolit zaváhání, neboť na druhý Baník Ostrava ztrácejí pět bodů. Již pět zápasů v řadě však Opava dokázala zvítězit a to například odehrála i pohárové utkání v Mladé Boleslavi. V neprospěch SFC ale hovoří špatná bilance na hřišti Třince.

    Postavení v tabulce: 3. místo
    Počet bodů: 51
    Skóre: 51:30

    Posledních pět utkání

    6.5.2017 Opava – Vítkovice 2:1
    29.4.2017 Táborsko – Opava 1:2
    26.4.2017 Mladá Boleslav – Opava 0:2
    23.4.2017 Opava – České Budějovice 2:1
    19.4.2017 Prostějov – Opava 2:4
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Domácí fotbalisté se po hodně nevýrazné podzimní části herně zvedli a od zimní přestávky prohráli jen ve třech utkáních. Především se Třinci daří na domácí půdě, když v z posledních Na domácí půdě navíc Třinec vyhrál v devíti po sobě jdoucích střetnutích, přičemž v těchto zápasech inkasoval jen tři branky. Minulé utkání se sice třineckým fotbalistům nevydařilo, ale zřejmě to bylo dáno několika absencemi, které byly zapříčiněny karetními tresty.

    Postavení v tabulce: 11. místo
    Počet bodů: 31
    Skóre: 35:44

    Posledních pět utkání

    6.5.2017 Vlašim – Třinec 5:0
    2.5.2017 Třinec – Frýdek-Místek 2:1
    22.4.2017 Sokolov – Třinec 1:0
    18.4.2017 Třinec – Znojmo 2:1
    14.4.2017 Ústí n. Labem – Třinec 1:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 48. Stříž – 6. Kuzmanović, 34. Jurečka, 86. Zapalač

    Karty:   51. Ižvolt (TRI) – 22. T. Čelůstka (OPA), 75. Simerský (OPA), 89. Mozol (OPA)


    FK Třinec: Paleček – Stříž, Reintam, M. Čelůstka, Janoščín, Benetka (82. Hošek) – Šumbera, Krišto (C), Janošík (69. Joukl), Ižvolt – Dedič.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Joukl, Samiec, Hošek, Vávra, Kučera.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), Pospěch (C) (78. Puškáč) – Schaffartzik, T. Čelůstka, Zapalač, Janetzký (73. Mozol) – Jurečka (87. Radić), Kuzmanović.
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Radić, Mozol, Puškáč.

    Rozhodčí: Vojtěch Severýn – Matěj Vlček, Marek Podaný

    Diváci: 683
    thejrc.org