Leverkusen – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Schalke – Hamburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | W. Brémy – Hoffenheim 3:5 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Ingolstadt 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Bayern 4:5 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 13.05.2017, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (18:05:05)
    Klaas-Jan Huntelaar se loučí s fanoušky, kteří ho na domácím stadionu v dresu Schalke už neuvidí. Po sedmi letech se totiž rozhodl klub opustit.

     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 1 – 4
    Střely mimo branku: 5 – 9
    Držení míče: 50% – 50%
    Rohové kopy: 5 – 7
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauy: 14 – 14.
     
    Hostujícímu týmu díky remíze se Schalke už neohrozí přímý pád do 2. Bundesligy, do které naopak míří Darmstadt a Ingolstadt. V souboji o nechtěnou barážovou 16. příčku to však bude ještě velké drama, na Wolfsburg totiž Hamburk ztrácí jen dva body a právě s Vlky se v posledním 34. kole utká ve vzájemném zápase.
     
    Je dobojováno! Sledovali jsme utkání dvou zcela odlišných poločasů. V prvním z nich mělo více ze hry domácí Schalke, které svého soupeře přehrávalo a ve 25. minutě se dostalo do vedení, když se ujala přesná hlavička Guida Burgstallera. Před pauzou pak tým z Gelsenkirchenu zahrozil ještě jednou, ovšem Huntelaar trefil jenom tyč a Burgstaller z dorážky minul. Po změně stran si oba týmy své role vyměnily, Schalke začalo být až přehnaně pasivní a HSV tak mělo usnadněnou cestu za vyrovnáním. S ním se nakonec pořádně nadřelo, protože po několika neproměněných gólovkách udeřilo až v nastaveném čase, kdy se po zmatcích ve vápně prosadil střídající žolík Pierre-Michel Lasogga. O pár sekund později domácí stihli ještě jednou skórovat z rohového kopu, při kterém ale míč opustil hřiště, a tak si šest tisíc hostujících fanoušků mohlo hlasitě oddechnout.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Neuznaný gól Schalke! Míč podle všeho vyletěl mimo hřiště
     
    90+3
    Schalke se z poslední akce vrátilo do vedení, ze kterého se ale radovalo jen pár sekund! Jeden z hráčů si naběhl na Geisův kop od rohového praporku a prostřelil Matheniu. Branka však nemůže platit, protože balón při samotném centru vyletěl na krátkou chvílí do autu.
    90+2. Pierre-Michel LASOGGA - 1:1
     
    90+2
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hosté ve druhé minutě nastaveného času vyrovnávají na 1:1! Wood se díky rychlé narážečce protáhl do velkého vápna, kde mu balón odskočil k Waldschmidtovi a ten nastřelil jenom Nastasiće. Míč si ale ještě našel Holtby a posunul ho doprava na PIERRA-MICHELA LASSOGU, který se při střele do odkryté branky nemýlil!
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nabil Bentaleb, přichází Johannes Geis.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Papadopoulos hodně zariskoval proti unikajícímu Goretzkovi, kterého poslal skluzem k zemi, ovšem rozhodčí k překvapení všech nechávají pokračovat ve hře.
     
    89
    Domácí už poněkolikáté prohospodařili šanci v pokutovém území, v němž si vyměnili několik krátkých přihrávek, ale k zakončení se neodhodlal ani jeden z nich.
    87. Wood nezakončil svůj únik vůbec dobře
     
    87
    Této zahozené šance možná bude HSV litovat! Bobby Wood se utrhl od obrany Schalke a pádil proti Fährmannovi, který se ocitl v opravdu nezáviděnihodné situaci, nicméně americký útočník ze šestnácti metrů vystřelil těsně vedle pravé tyče!
     
    86
    Coke mohl prakticky rozhodnout, ovšem střelou bez přípravy napálil jen clonícího Sakaje. Následuje vhazování Kolašinace.
     
    86
    A ještě jeden jistý zákrok domácího strážce branky, který si tentokrát sebral ze vzduchu příliš vysoký centr od Lewise Holtbyho.
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Dennis Diekmeier, přichází Pierre-Michel Lasogga.

    Michal Břuchanský

    Branky: 25. Burgstaller (Bentaleb) – 90+2. Lasogga (Holtby)

    Karty:   8. Nastasić (SCH), 55. Kolašinac (SCH), 69. Bentaleb (SCH) – 49. Diekmeier (HAM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
    FC Schalke 04: Fährmann – Coke, Höwedes (C), Nastasić, Kehrer – D. Caligiuri (61. Avdijaj), Goretzka, Bentaleb (90+1. Geis), Kolašinac – Huntelaar (80. Stambouli), Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Avdijaj, Badstuber, Di Santo, Geis, Stambouli, Tekpetey.

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier (85. Lasogga), Papadopoulos, G. Jung, Ostrzolek – Sakaj (C), Holtby – Jatta (72. Waldschmidt), Janjicic (78. Gregoritsch), Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mickel – Gregoritsch, Lasogga, N. Müller, Santos, Walace, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Schmidt – Schiffner, Blos

    Diváci: 62 271
    ocianews.com