Leverkusen – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Schalke – Hamburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | W. Brémy – Hoffenheim 3:5 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Ingolstadt 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Bayern 4:5 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 13.05.2017, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (18:05:05)
    Klaas-Jan Huntelaar se loučí s fanoušky, kteří ho na domácím stadionu v dresu Schalke už neuvidí. Po sedmi letech se totiž rozhodl klub opustit.

     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 1 – 4
    Střely mimo branku: 5 – 9
    Držení míče: 50% – 50%
    Rohové kopy: 5 – 7
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauy: 14 – 14.
     
    Hostujícímu týmu díky remíze se Schalke už neohrozí přímý pád do 2. Bundesligy, do které naopak míří Darmstadt a Ingolstadt. V souboji o nechtěnou barážovou 16. příčku to však bude ještě velké drama, na Wolfsburg totiž Hamburk ztrácí jen dva body a právě s Vlky se v posledním 34. kole utká ve vzájemném zápase.
     
    Je dobojováno! Sledovali jsme utkání dvou zcela odlišných poločasů. V prvním z nich mělo více ze hry domácí Schalke, které svého soupeře přehrávalo a ve 25. minutě se dostalo do vedení, když se ujala přesná hlavička Guida Burgstallera. Před pauzou pak tým z Gelsenkirchenu zahrozil ještě jednou, ovšem Huntelaar trefil jenom tyč a Burgstaller z dorážky minul. Po změně stran si oba týmy své role vyměnily, Schalke začalo být až přehnaně pasivní a HSV tak mělo usnadněnou cestu za vyrovnáním. S ním se nakonec pořádně nadřelo, protože po několika neproměněných gólovkách udeřilo až v nastaveném čase, kdy se po zmatcích ve vápně prosadil střídající žolík Pierre-Michel Lasogga. O pár sekund později domácí stihli ještě jednou skórovat z rohového kopu, při kterém ale míč opustil hřiště, a tak si šest tisíc hostujících fanoušků mohlo hlasitě oddechnout.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Neuznaný gól Schalke! Míč podle všeho vyletěl mimo hřiště
     
    90+3
    Schalke se z poslední akce vrátilo do vedení, ze kterého se ale radovalo jen pár sekund! Jeden z hráčů si naběhl na Geisův kop od rohového praporku a prostřelil Matheniu. Branka však nemůže platit, protože balón při samotném centru vyletěl na krátkou chvílí do autu.
    90+2. Pierre-Michel LASOGGA - 1:1
     
    90+2
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hosté ve druhé minutě nastaveného času vyrovnávají na 1:1! Wood se díky rychlé narážečce protáhl do velkého vápna, kde mu balón odskočil k Waldschmidtovi a ten nastřelil jenom Nastasiće. Míč si ale ještě našel Holtby a posunul ho doprava na PIERRA-MICHELA LASSOGU, který se při střele do odkryté branky nemýlil!
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nabil Bentaleb, přichází Johannes Geis.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Papadopoulos hodně zariskoval proti unikajícímu Goretzkovi, kterého poslal skluzem k zemi, ovšem rozhodčí k překvapení všech nechávají pokračovat ve hře.
     
    89
    Domácí už poněkolikáté prohospodařili šanci v pokutovém území, v němž si vyměnili několik krátkých přihrávek, ale k zakončení se neodhodlal ani jeden z nich.
    87. Wood nezakončil svůj únik vůbec dobře
     
    87
    Této zahozené šance možná bude HSV litovat! Bobby Wood se utrhl od obrany Schalke a pádil proti Fährmannovi, který se ocitl v opravdu nezáviděnihodné situaci, nicméně americký útočník ze šestnácti metrů vystřelil těsně vedle pravé tyče!
     
    86
    Coke mohl prakticky rozhodnout, ovšem střelou bez přípravy napálil jen clonícího Sakaje. Následuje vhazování Kolašinace.
     
    86
    A ještě jeden jistý zákrok domácího strážce branky, který si tentokrát sebral ze vzduchu příliš vysoký centr od Lewise Holtbyho.
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Dennis Diekmeier, přichází Pierre-Michel Lasogga.
     
    85
    Dlouhý nákop na Giana-Lucu Waldschmidta kýžené ovoce nepřinesl, skákající míč si před hostujícím hráčem sebral nikým nerušený Fährmann.
     
    84
    Po kratičké pauze se znovu hraje. HSV se pochopitelně nadále snaží vyrovnat a vylepšit si pozici v boji o záchranu. Další akci ale rozjíždí až od Mathenii.
     
    83
    Hosté přenesli těžiště hry na pravou stranu. Po centru Diekmeiera se však hra přerušila, neboť se po souboji s Kostićem nezvedá Thilo Kehrer.
    81. Donis Avdijaj o kousek přestřelil
     
    81
    Probuzené ochozy zaplněného stadionu teď málem ohromil také Donis Avdijaj, jehož střela z dvaadvaceti metrů prolétla jen malý kousek nad vzdálenějším horním rohem brány.
     
    80
    Klaas-Jan Huntelaar se za ohromného aplausu loučí s Veltins Arenou, kde působil předchozích sedm let! V posledním domácím utkání v dresu Schalke ho na trávníku nahrazuje Benjamin Stambouli.
     
    78
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Vasilije Janjicic, přichází Michael Gregoritsch.
     
    78
    Ostrzolek si na ose hřiště všiml nepokrytého Holtbyho, který si na hranici velkého vápna pohodlně zpracoval přihrávku, ale v dobré šanci vystřelil trestuhodně vysoko nad Fährmannovu branku!
     
    77
    Kolašinacova přihrávka skončila v zámezí. Mathenia poté nečekal s rozehrávkou a rozjel akci svého týmu, která vyvrcholila dalším neúspěšným centrem Filipa Kostiće.
     
    76
    Rohové kopy se dnes Kostićovi vůbec nedaří, také v tomto případě obrana Schalke centrovaný balón nepustila k žádnému hráči v bílém dresu.
    75. Waldschmidtovu střelu Fährmann rukavicemi vyrazil!
     
    75
    Zničeho nic tu byla zajímavá možnost na vyrovnání! Holtby prokázal výborný přehled v zahuštěném prostoru a kolmou přihrávkou uvolnil nově příchozího Waldschmidta, jehož tvrdou střelu k bližší tyči Fährmann vyrazil!
     
    74
    Ani teď se Guido Burgstaller daleko nedostal, na levé straně se o něj tentokrát zkušeně postaral Diekmeier, jenž získal balón do držení HSV.
     
    73
    Papadopoulos se dobře vrátil s Burgstallerem, jehož sprint po autové čáře skončil mnohem dříve, než si autor zatím jediné branky představoval.
     
    72
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Bakery Jatta, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    71
    Domácí se po promarněném rohu už poněkolikáté vrátili až na vlastní polovinu, což se přítomným divákům pochopitelně nelíbí.
     
    70
    Střídající Avdijaj snadno prošel až do šestnáctky, ze které sice přišla střela Cokeho, ale tu Sakaj zablokoval na rohový kop.
     
    69
    Nabil Bentaleb zastavil rozjíždějící se akci HSV faulem za cenu žluté karty.
     
    67
    Tempo hry oproti prvnímu poločasu značně opadlo. I proto po změně stran ještě nebyla k vidění víceméně žádná výraznější šance na vstřelení branky.
     
    66
    A další pokažená přihrávka od hostujícího kapitána. Domácím se poté nepovedlo rozehrát, ovšem příchozí centr Kostiće zneutralizoval Thilo Kehler.
     
    65
    Bobby Wood potáhl míč o dobrých padesát metrů. Po neodpískaném Kehrerově zákroku na jeho osobu ještě pokračoval Sakaj, jenž ale nasměřoval přihrávku přímo do Fährmannovy náruče.
     
    64
    Gideon předvedl výtečný obranný skluz, kterým ve vápně ukopl míč od nohy Leona Goretzky. Ten se tak nedostal k zakončení přečíslení tři na dva.
    Na poslední domácí zápas Schalke 04 si našlo cestu 62 271 diváků

     
    63
    Burgstaller dostal ještě jednu šanci, z levé strany přihrál do velkého vápna, ale tam byla pouze noha dobře postaveného Sakaje.
     
    62
    Ve druhé půli to ze strany Schalke rozhodně není ideální výkon. To nyní potvrdil i Burgstaller, který se nechal hodně lehce odstavit od balónu.
     
    61
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Donis Avdijaj.
     
    61
    Po vhazování se balón k Diekmeierovi ještě jednou vrátil, jenomže Kyriakos Papadopoulos po jeho centru z pravé strany hlavičkoval nepřesně.
     
    60
    Kostić tentokrát nastřeloval balón k bližší tyči, ale tam byli zadáci Schalke připravení. Útočné snažení HSV však ještě pokračuje autem Diekmeiera.
     
    59
    Wood se obtočil kolem několika zadáků a roztáhl hru na pravou stranu, kde byl Diekmeier, nicméně Kolašinac jeho centr srazil na další roh.
     
    58
    Srbský fotbalista ve službách Hambergeru ale nic nebezpečného nevymyslel, míč po jeho centru opustil vyznačené hřiště a zpět do hry ho znovu pošle domácí brankář.
     
    57
    Domácí působí po změně stran poněkud ospale. HSV toho může využít po rohovém kopu, který rozehraje Filip Kostić, jenž ho ostatně sám vybojoval.
     
    56
    Matthias Ostrzolek si úplně neporozuměl s Kostićem. Ten jeho přihrávku ve hřišti nedostihl a na řadu tak přichází pouze odkop od branky Ralfa Fährmanna.
     
    55
    Teď už z toho Sead Kolašinac bez žluté karty nevyvázl. Pro beka Schalke je to už páté napomenutí v sezóně.
     
    54
    Vše se nakonec obešlo bez žluté karty. Kološinac po několika sekundách hry ale u rohového praporku fauloval Diekmeiera a znovu tu máme hromadnou výměnu názorů.
     
    53
    Sead Kolašinac v přerušené hře něco vysvětloval Jattovi, který se po jemném doteku potácel na trávník. Je z toho menší potyčka, kterou musí řešit až hlavní rozhodčí.
     
    52
    Holtbyho šlapák na Goretzku rozhodčím neunikl, domácí tak rozehrávají z poklidné části hrací plochy.
     
    51
    Tito dva se znovu dostali do hry. Holtby přihrál pod sebe na Wooda, ale ten neměl dostatek času na zakončení. Jeden z obránců mu ustřelil balón před vápno na kopačky Ostrzoleka, jenž zkusil štěstí z delší vzdálenosti, ovšem Fährmann byl připravený a poměrně snadno zakročil.
     
    50
    Holtby si řekl Woodovi o přihrávku do pokutového území. Tu americký útočník ale pokazil a HSV se tak do šance nedostalo.
     
    49
    Dennis Diekmeier byl pozdě v souboji s Caligiurim a za svůj zákrok zaslouženě dostal napomenutí žlutou kartou.
     
    48
    Filip Kostić potáhl míč po levé straně, ovšem k odcentrování ho nepustil pozorný Kehrer. Toho hostující záložník nakonec ještě fauloval.
     
    46
    Hosté se po rozehrávce okamžitě přesunuli na útočnou třetinu hřiště. Po centru z levé strany se ocitl v šanci Lewis Holtby, jehož pokus se ale kvůli zpracování rukou do statistiky počítat nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Budou mít domácí fotbalisté důvod k radosti i po skončení zápasu?

     
    Statistiky po 1. poločase:

    Střely na branku: 1 – 0
    Střely mimo branku: 4 – 3
    Držení míče: 55% – 45%
    Rohové kopy: 2 – 3
    Ofsajdy 1 – 0
    Fauly 6 – 6.
     
    Je za námi první poločas zápasu mezi Schalke a HSV, ve kterém jsme kromě několika šancí viděli také jednu branku, o kterou se v pětadvacáté minutě postaral domácí útočník Guido Burgstaller. Ten mohl posléze vstřelit i svůj druhý gól, ale po Huntelaarem trefené tyči dorážel z bezprostřední blízkosti nad branku. To Hamburger toho zatím moc nepředvedl, za zmínku stojí snad jenom úprk Holtbyho a hodně nezdařilé zakončení v podání Jatty.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    45. Jatta ve slibném protiútoku selhal
     
    45
    Ze standardky Schalke mohli paradoxně udeřit hosté! Cokeho krátkou přihrávku na Caligiuriho totiž vystihl Holtby, který nabral obrovskou rychlost a vrhl se do protiútoku. Po přechodu půlící čáry ještě posunul míč dopředu k Jattovi, ale tomu bohužel pro HSV sjel míč z kopačky a z levého konce pokutového území vůbec netrefil prostor branky!
     
    44
    Klaas-Jan Huntelaar na pravé straně několikrát vyškolil Gideona Junga, který už toho měl plné zuby a trochu zbytečně poslal domácího hráče k zemi. Je z toho slibná standardka pro Schalke!
     
    43
    Holtby, Sakaj a Kostić se na malém prostoru vedle šestnáctky prosadit nedokázali. Domácí tak rychle otočili hru, ale v nejdůležitější moment znovu vůbec nezakončili.
     
    42
    Schalke teď hodně překombinovali akci v pokutovém území, kam poslal přízemní přihrávku Kološinac. Huntelaar s dalšími hráči si ale dávali přednost tak dlouho, až o míč přišli.
     
    40
    Bývalý hráč Schalke Kyriakos Papadopoulos se dopustil faulu, kterého ale domácí nevyužili, protože Kehrerovi na pravé straně utekl balón do zámezí.
     
    39
    Sakaj nenápadnou přihrávkou našel na hranici pokutového území Wooda, který si stihl dát míč na pravou nohu, ale tou dal míči opačnou faleš a Fährmann tak zasahovat nemusel.
     
    38
    Guido Burgstaller dělá hostující obraně velké problémy. Na vlastní kůži to nyní pocítil Papadopoulos, který se s ním musel hodně rychle vracet.
     
    37
    Cokeho pravačka nenašla ve vápně žádného hráče v modrém dresu a Caligiuri poté zvolil malou domů přes polovinu hřiště až k vlastnímu brankáři.
     
    36
    Teď už se ale karta obrátila, před střídačkami vhazoval Kolašinac a rozjel rychlou akci Schalke, která vyústila v rohový kop!
     
    35
    Hosté se snaží uklidnit a postupně se po pravé straně přibližují Fährmannovi. Jeho spoluhráči každou chvílí odkopávají míč do zámezí, a tak Diekmeier může dál a dál vhazovat.
    33. Huntelaarova tyč a špatná dorážka Burgstallera!
     
    33
    Huntelaar přenesl hru na volnou pravou stranu, odkud mu vrátil centr Kehrer a nizozemský útočník hlavou nastřelil ze svého pohledu levou tyč! K bezprostřední dorážce se pak ještě dostal Burgstaller, který z několika metrů trestuhodně přestřelil!
     
    32
    Ani v tomto případě to ale nebezpečné nebylo, domácí odvrátili všechny pokusy o centr a vracející se Burgstaller nakonec odpálil míč až k půlící čáře.
     
    31
    Papadopoulosův centr ze standardní situace Fährmann vyboxoval, jenže kvůli dalšímu faulu Bentaleba na Junga bude muset zůstat ve střehu.
     
    30
    Gólový moment z před malé chvíle se ale neopakoval, muži v modrém se sami vyhnali ze hřiště a nyní budou sledovat aut Diekmeiera.
     
    29
    Filip Kostić nerozehrál následný roh nejlépe. Domácí se naopak vydali do rychlého protiútoku, po němž může vedle vápna vhazovat Kolašinac.
     
    28
    Kostić z levé strany napálil míč do ohně, kde byl Wood, ale obránci Schalke předním odkopli balón mimo hřiště.
     
    27
    HSV se pochopitelně snaží rychle odpovědět, ale Fährmann v bezprostředním ohrožení zatím není.
    25. Guido BURGSTALLER - 1:0
     
    25
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Domácí se k velké radosti publika dostávají v pětadvacáté minutě do vedení! Trojice hráčů Schalke si po autu Kolašinace vyměnilo na levé straně několik krátkých přihrávek. Odcentrovat se nakonec odvážil Bentaleb a posadil míč na hlavu GUIDA BURGSTALLERA, na jehož krásný oblouček směřující pod horní tyč neměl Mathenia šanci zareagovat.
     
    23
    Bakery Jatta neudržel balón v šestnáctce, načež překvapil rozehrávajícího soupeře a vzal si ho zpět, jenže ze střední vzdálenosti vystřelil hodně mimo domácí branku.
     
    22
    Diekmeier u pravé autové čáry dvakrát našel Wooda, ale o toho se defenzíva v obou případech rychle postarala a nepustila ho do palebné pozice.
     
    21
    Dosud neviditelný Klaas-Jan Huntelaar prošel s balónem až do vápna, kde vypálil přes nohy Junga, ale Mathenia jenom pohledem zkontroloval, jak přízemní střela letí výrazně vedle jeho pravé tyče.
     
    20
    Diekmeier pozdě zareagoval na Burgstallerovu zablokovanou přihrávku a ve skluzu na poslední chvíli odehrál míč do zámezí. Schalke bude vhazovat nedaleko od pokutového území.
     
    18
    Leon Goretzka dvakrát ukořistil míč vedle vlastního šestnáctky. Po vyvezení míče z nejvíce ošemetného prostoru ale zakopl a hrát tak mohou znovu hosté.
     
    17
    Další Janjicicův centr z rohového kopu odehrál Bentaleb jenom k Sakajovi, ale tomu se zakončení ze dvaceti metrů vůbec nepovedlo a Fährmann zůstal bez práce.
     
    16
    Z něj hosté nezahrozili, avšak po sražené přihrávce Filipa Kostiće si mohou celou situaci zopakovat.
    15. První náznak šance pro HSV
     
    15
    Jeden z domácích hráčů podběhl skákající balón, díky čemuž se Wood dostal zadarmo ke střele, ale tu Nastasić včasně zablokoval na rohový kop.
     
    14
    Sead Kolašinac měl dost času na centr, kterým našel Burgstallera. Ten byl těsně bráněn, a tak přihrál pod sebe na Goretzku, kterého Ostrzolek důrazně, ale zároveň čistě, odzbrojil.
     
    13
    Po výkopu Fährmanna se Schalke zmocnilo balónu a nyní opět kombinuje v bezpečné vzdálenosti od obou branek.
     
    12
    Sám faulovaný Coke zvolil očekávaný centr na Matiju Nastasiće, který si však při důrazném souboji pomohl odpískaným útočným faulem.
     
    11
    Domácí ale ještě udrželi míč na útočné půlce a po faulu na Cokeho mohou rovněž zahrozit ze standardní situace.
     
    10
    Gotoku Sakaj před napadajícím Cokem nic neriskoval a odkopl balón do bezpečí na tribunu, nicméně Schalke z následného autu Kehrera nic nevytěžilo.
     
    9
    Rozehrávku standardní situace z pravé části hrací plochy obstaral Vasilije Janjicic, ovšem obrana Schalke jeho centr do šestnáctky nepustila.
     
    8
    Matija Nastasić fauloval rychlejšího Jattu ostrým skluzem zezadu, za který už v osmé minutě dostal žlutou kartu.
     
    7
    Burgstaller byl přichycen v těsném ofsajdu, po kterém se řítil zcela sám na Matheniu, ale ten po hvizdu sudího nakonec zasahovat nemusel.
     
    7
    Cokeho centr z levé strany přistál na hlavě Benedikta Höwedese, jehož hlavička z těžké pozice ale nesměřovala mezi tři tyče. Následuje jen odkop od branky HSV.
     
    6
    Bentaleb na levé straně nastartoval Burgstallera, který po zákroku Papadopoulose získal pro domácí jedenáctku první rohový kop.
     
    5
    Hráči Schalke se nikam neženou a už několik desítek sekund v poklidu kombinují na vlastní obranné polovině.
    Fanoušci Schalke se loučí se sezónou touto parádní choreografií

     
    4
    Guido Burgstaller byl u pravé postranní čáry zdvojený, nicméně domácí ještě mohou po nedůrazném odkopu pokračovat v útočné akci.
     
    3
    Benedikt Höwedes byl ve středu hrací plochy faulován Lewisem Holtbym, a tak se bude kopat proti brance, kterou hájí Christian Mathenia.
     
    2
    První práce pro Fährmanna, jenž jednoduše schoval do rukavic zablokovaný centr, kterým se prezentoval Matthias Ostrzolek.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v modrých dresech a bílých trenýrkách. Hráči HSV naopak hrají v bíločervené kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Coke, Höwedes (C), Nastasić, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Kolašinac – Huntelaar, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Avdijaj, Badstuber, Di Santo, Geis, Stambouli, Tekpetey.

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, Ostrzolek – Sakaj (C), Holtby – Jatta, Janjicic, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mickel – Gregoritsch, Lasogga, N. Müller, Santos, Walace, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Schmidt – Schiffner, Blos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Klaase-Jana Huntelaara čeká poslední domácí duel v dresu Schalke, kde působí už od roku 2010

     
    Vzájemné zápasy

    20.12.2016 HSV – Schalke 2:1
    02.03.2016 Schalke – HSV 3:2
    26.09.2015 HSV – Schalke 0:1
    23.05.2015 HSV – Schalke 2:0
    20.12.2014 Schalke – HSV 0:0.
     
    Hamburger SV

    HSV se po prachbídném vstupu do sezóny zvedlo se startem třináctého kola, ve kterém zaznamenalo vůbec první vítězství. Těch aktuálně má na svém kontě už devět, nicméně z posledních čtyř zápasů získalo jediný bod za remízu s Mohučí. V bundesligové tabulce tak má Hamburk celkem 34 bodů, se kterými se nachází na barážové šestnácté příčce. Svěřenci Markuse Gisdola disponují náskokem čtyř bodů na předposlední Ingolstadt. V případě dnešního vítězství se naopak můžou výrazně posunout vzhůru, neboť na dvanáctý Leverkusen ztrácí jen tři body.

    V pokračujícím souboji o záchranu se HSV bude muset obejít bez vykartovaného obránce Mergima Mavraje a nově zraněného Aarona Hunta. Zcela zdravá navíc není ani další pětice hráčů, mezi kterými jsou například brankář René Adler nebo švédský záložník Albin Ekdal.
     
    FC Schalke 04

    Domácí tým, jenž v prvních pěti zápasech této sezóny nezískal ani bod, se minulý týden zřejmě definitivně připravil o nadějí kvalifikovat se do předkol příštího ročníku Evropské ligy, když na půdě Freiburgu prohrál 0:2. V tabulce tak zůstal na desáté příčce a dvě kola před koncem soutěže stále ztrácí na šestou Herthu Berlín pět bodů. Celku z Gelsenkirchenu se na vlastním stadionu v poslední době daří, i s Evropskou ligu před svým publikem neprohrál už devětkrát za sebou, naposledy se tak stalo v půlce února, když v poměru 0:1 nestačil na Leverkusen.

    Na marodce Schalke se už dlouhou dobu nachází stopeři Naldo a Abdul Baba Rahman. Kromě těchto dvou pravděpoodbně nebudou k dispozici ani Alessandro Schopf, Maxim Choupo-Moting a talentovaný záložník Max Meyer.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu 33. kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na duel mezi domácím Schalke 04 a hosty z Hamburku!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 25. Burgstaller (Bentaleb) – 90+2. Lasogga (Holtby)

    Karty:   8. Nastasić (SCH), 55. Kolašinac (SCH), 69. Bentaleb (SCH) – 49. Diekmeier (HAM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
    FC Schalke 04: Fährmann – Coke, Höwedes (C), Nastasić, Kehrer – D. Caligiuri (61. Avdijaj), Goretzka, Bentaleb (90+1. Geis), Kolašinac – Huntelaar (80. Stambouli), Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Avdijaj, Badstuber, Di Santo, Geis, Stambouli, Tekpetey.

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier (85. Lasogga), Papadopoulos, G. Jung, Ostrzolek – Sakaj (C), Holtby – Jatta (72. Waldschmidt), Janjicic (78. Gregoritsch), Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mickel – Gregoritsch, Lasogga, N. Müller, Santos, Walace, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Schmidt – Schiffner, Blos

    Diváci: 62 271
    thejrc.org