Fiorentina – Lazio 3:2 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 1:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:2 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 13.05.2017, 18:00Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:05:28)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas šestatřicátého kola končí. První hodinu hry se oba týmy zaměřovaly více na obranu, ale prvním gólem se vše obránilo. Keita Bladé Diao poslal Lazio do vedení, poté ale domácí trenér sáhl k razantní změně. V jeden moment poslal do hry tři hráče z lavičky a následně se začaly dít věci. Babacar ihned po příchodu třech hráčů na trávník vyrovnal. Za dalších sedm minut už Fiorentina vedla po zásahu Nikoly Kaliniće. A nepěknou desetiminutovka zakončil vlastní brankou Cristiano Lombardi. Lazio se ještě zmohlo na snížení, když povedenou hlavičkou překonal domácího brankáře Murgia, ale to bylo z hostující strany vše. Všechny tři body tak zůstávají na půdě Fiorentiny.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wesley Hoedt sestřelil skluzem Babacara a vidí v úplném závěru ještě žlutou kartu od rozhodčího.
     
    90+4
    A mohlo být definitivně rozhodnuto. Valero šel společně s Babacarem na branku. Domácí kapitán zvolil střelu, ale Strakosha ještě udržel šance Lazia na bod.
     
    90+3
    Až nyní se hosté dostali s balonem na útočnou polovinu. Dlouhý pas do vápna, ale nebyl žádný problém pro domácí obránce.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase domácí rozehrávali rohový kop. Pochopitelně už nepřišel centr do vápna, ale kombinace u rohového praporku. Lazio se stále nemůže dostat k míči.
     
    90
    Hostujícímu celku se nedaří dostat do závěrečného tlaku. Ba naopak, více ze hry má v posledních sekundách Fiorentina. Bernardeschi mohl rozhodnout, ale jeho dělovka byla zblokovaná na rohový kop.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Borja Valero (ACF Fiorentina).
     
    89
    Lazio se snaží kontrolovat hru, ale to se mu příliš nedaří. Opět se dostali po zisku míče domácí do přečíslení, ale ani tentokrát z toho nebylo ani zakončení.
     
    88
    Tři na dva šli domácí hráči. Borja Valero však zahnal přihrávkou Babacara a tím nebezpečná akce končí. Strakosha si určitě oddechl.
     
    86
    Babacar je zpět ve hře a může se pokračovat. Radu měl míč na levém kraji. Následně ho přesunul na Lombardiho, ale ani italský záložník nedokázal přesně zpracovat balon do běhu.
     
    85
    Zdravotní problémy má nyní domácí Khouma Babacar. Útočník Senegalu musel být ošetřen na hrací ploše.
     
    84
    Nikola Kalinić měl na kopačce další branku. Po přízemním centru se zjevil zcela sám před Strakoshou, ale nedokázal hostujícího brankáře překonat.
    82. Alessandro MURGIA - 3:2
     
    82
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to bude ještě zajímavý závěr zápasu. Po nadýchaném centru do pokutového území se hlavičkou na zadní tyč prosazuje ALESSANDRO MURGIA. Tatarusanu byl dál od brankové lajny a už se nestačil dostat k hlavičce, která padala přesně pod břevno.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut zejména pro Lazio, které nyní ztrácí dvě branky. Po tom co hostující celek vedl, určitě pomýšlel na důležité body.

    Vít Schück

    Branky: 68. Babacar (Vecino), 75. N. Kalinić, 77. C. Lombardi (vla.) – 56. Baldé Diao (Alberto), 82. Murgia (Alberto)

    Karty:   27. Astori (FIO), 90. Valero (FIO) – 27. Parolo (LAZ), 65. Radu (LAZ), 90+4. Hoedt (LAZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, De Maio, Astori – Chiesa (66. Tello), Vecino, Cristóforo (67. C. Sánchez), Olivera (67. N. Kalinić) – Bernardeschi, Babacar, Valero (C).
    Náhradníci: Sportiello, Drągowski – C. Sánchez, N. Kalinić, Tello, Salcedo, Saponara, Hagi, Maistro, Mlakar, Iličić, Reimão.

    S. S. Lazio: Strakosha – Bastos, Hoedt, Radu (C) – Patric, Parolo, Alberto, Murgia, J. Lukaku (50. C. Lombardi) – Djordjević (72. Anderson), Baldé Diao (72. Immobile).
    Náhradníci: Adamonis, Vargić – Basta, Anderson, Crecco, Wallace, Immobile, Lulić, Biglia, C. Lombardi.
    thejrc.org