Monaco – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
AS Monaco
2:0 (1:0)
AS Saint-Étienne
Středa 17.05.2017, 21:00 • Stade Louis II., Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Dnes nás čeká dohrávka odloženého zápasu jednatřicátého kola mezi domácím Monakem a Saint-Étienne. A právě dnes si může tým z městského státu zajistit titul po sedmnácti letech v nejvyšší francouzské soutěži.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne může letošní sezonu zakončit nejlépe na sedmém místě. Může za to především nepovedený závěr ročníku, kdy si v posledních jedenácti kolech připsalo jen dvě výhry, navíc ve víkendovém kole schytalo Saint-Étienne debakl 0:5 před domácím publikem proti PSG. V Evropské lize to stačilo po výborné skupinové fázi jen na první kolo play-off, ve kterém se francouzský celek ani jednou proti Manchesteru United neprosadil a pohárovou Evropu opustil. Tým okolo zkušeného brankáře Stephana Ruffiera tak nebude letošní sezonu hodnotit pozitivně. Nejproduktivnějším hráčem týmu je ofenzivní záložník Romain Hamouma, který sám sedm branek dal a na další čtyři asistoval, podílel se tak přímo na více než čtvrtině branek svého týmu v letošním ročníku Ligue 1.
     
    AS Monaco FC

    Klub téměř se stoletou historií může právě dnes poosmé stanout na samém vrcholu Ligue 1.

    Není to tak dávno, co se Monako probojovalo do samotného finále Ligy mistrů. Před třinácti lety byl připraven do finále naskočit i Jaroslav Plašil, ale na trávník se z lavičky nedostal a Monako podlehlo Portu 0:3. Od té doby se ale monacký celek propadal evropským, ale i francouzským fotbalem, což vyvrcholilo až sestupem do Ligue 2 po sezoně 2010/2011. Po dvou letech se Monako vrátilo mezi francouzskou elitu, přišel nový majitel, eurový miliardář Rus Dmitrij Ryboloblev a ten přivedl do Monaka hned několik hvězdných jmen v čele s Fadamelem Falcaem. Hned v první sezoně po návratu do Ligue 1 se tým vedený Portugalcem Leonardem Jardinem umístil na druhém místě, poté přidal dva bronzy a dnes může dosáhnout na trofej nejcennější.

    Tým ve kterém vstřelil Jan Koller dvanáct branek za dvě odehrané sezony se musel prokousávat v Lize mistrů z třetího předkola. Pouť Monaka ukončil až v semifinále slavný Juventus Turín, po tom co francouzský celek dokázal vyřadit Villarreal, Manchester City nebo Borussii Dortmund.

    V Ligue 1 se může letos Monako opírat především na bezkonkurenčně nejlepší ofenzivu v celé soutěži. Kolumbijec Radamel Falcao, objev letošního roku osmnáctiletý Kylian Mbappé nebo třeba dvojice velmi produktivních fotbalistů Thomas Lemar s Valerem Germainem tvoří smrtící ofenzivní sílu po celou letošní sezonu. Jen třikrát se Monako muselo v domácí soutěži sklonit před soupeřem a dnes může po zápase se Saint-Étienne slavit. Stačí jeden bod a Monako bude po sedmnácti letech šampionem nejvyšší francouzské soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Jemerson, Glik, Mendy – B. Silva, Moutinho, Fabinho, Lemar – Falcao (C), Mbappé.
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Raggi, A. Touré, Bakayoko, Carrillo, Germain.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Lacroix, F. Pogba – Pierre-Gabriel, Veretout, Lemoine (C), Polomat – Saivet, Maiga – Søderlund.
    Náhradníci: Moulin – Clément, Hamouma, Berić, Nordin, Rocha Santos, Nade.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (všichni Francie).
    Monako se v letošní sezoně představí naposledy před domácím publikem. Bude se již dnes radovat z mistrovského titulu?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Trojice rozhodčích již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Odložený zápas jednatřicátého kola tak může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Na levé straně se ihned uvolnil Thomas Lemar a její centr po třiceti sekundách hry vystrašil hostující obranu.
     
    2
    Hned tři slepené rohové kopy rozehrával Thomas Lemar. Následně už ale zvolil rozehrávku do kombinace. Poté centroval do vápna Silva, ale Falcaa nenašel.
     
    3
    Také Saint-Étienne se poprvé dostalo na útočnou polovinu. Ne však na dlouho. Několik metrů za půlící lajnou nepřesně přihrával Polomat.
     
    4
    Silva opět zkoušel vysunout Falcaa za obranu, ale Lacroix zatím plní roli stopera na jedničku. Kolumbijský snajpr se k balonu nedostal.
     
    5
    Velmi aktivně začalo Monako na levém kraji. Mendy společně s Lemara výrazně přehrávají soupeře u postranní lajny. Nyní už z toho mohl těžit Falcao, ale v důležitý moment v pokutovém území podklouzl.
     
    6
    Hosté se dostali na delší čas na útočnou polovinu. O centr se tak mohl pokusit Pogba, ale spoluhráče v pokutovém území nenašel. Následně ještě zakončoval hlavou Soderlund, ale pomohl si při dělání prostoru faulem.
     
    7
    Tentokrát to domácí celek zkusil také zprava. Sidibé si poradil s prvním bránícím hráčem, ale přes Polomata již nedokázal odcentrovat.
     
    8
    Saivet nepřesně nahrál na útočné polovině a poté celou situaci musel řešit taktickým faulem na středu pole.
     
    9
    Bernardo Silva byl u rohového praporku tvrději dohrán, ale pokračovalo se ve hře. Poté ale přitvrdil také Mbappé a rozhodčí již nechává rozehrávat hosty volný přímý kop.
     
    10
    V úvodní desetiminutovce se více daří směrem dopředu domácímu Monaku. Větší šanci si však týmy ještě schovávají na další průběh zápasu. Glik nyní podcenil soupeře, který ho snadně obešel a poté také mohl pálit. Soderlund ale branku netrefil.
     
    11
    Veretout však mohl rozehrávat od rohového čtvrtkruhu. Saivet se snažil zakončovat z voleje, ale balon netrefil čistě.
     
    12
    Falcao by zboural v pokutovém území Lacroixe, následně ale nebyl dostatečně zorientován a balon mu před nosem upálil Pogba.
     
    14
    Silva nyní kombinoval s Moutinhem. Mbappé se ještě snažil obejít soupeře v pokutovém území, ale zamotal se do svých kliček a balon končí za brankovou lajnou.
     
    15
    Monako zatím nemůže najít recept na hostující obranu. Nyní to znovu domácí celek zkoušel zprava. Sidibé si několikrát vyměnil balon se Silvou. Právě portugalský záložník centroval neúspěšně do vápna.
     
    16
    Nyní hledal v šestnáctce Falcaa Lemar, ale ani tento přízemní pas nenašel domácího útočníka. Na druhé straně trávníku se ještě snažil udržet míč na hrací ploše Silva, ale neúspěšně.
     
    17
    Monako obléhá pokutové území soupeře. Hosté se zatáhli do obranného bloku a snaží se eliminovat útočnou sílu lídra Ligue 1.
     
    18
    Tak teď měli domácí také štěstí. Skvěle si naběhl za obranu hostující Soderlund, horší už to bylo se zpracováním průnikové přihrávky. Norský útočník se příliš zpracováním zbrzdil a poté ho už dokázal čistě zastavil Glik.
     
    19
    Mbappé mohl přidat svůj patnáctý gól v ligové soutěži. Po přihrávce Fabinha se dokázal s míčem otočit, ale střelou na bližší tyč Ruffiera nepřekonal.
    19. Ruffier dokázal vyrazit střelu Mbappého
     
    19
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tentokrát to už letošnímu objevu vyšlo! KYLIAN MBAPPÉ na hranici ofsajdu převzal přihrávku od Falcaa, následně si jako zkušený mazák poradil s vyběhnutým Ruffierem a zakončení do prázdné branky již nedělalo osmnáctiletému fotbalistovi problémy. Monako se tak výrazně přibližuje zisku titulu.
    19. Kylian MBAPPÉ - 1:0
     
    21
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Digbo Maiga, přichází Jérémy Clément.
     
    22
    Domácí rozhodně první brankou nechtějí skončit. Další útočnou akci vezl po levé straně Mendy, ale byl čistě zastaven Lemoinem.
     
    23
    Obléhání hostující branky pokračuje i po prvním vstřeleném gólu. Tentokrát měl míč na kopačce Lemar. Ještě našel Mendyho, který hledal v pokutovém území Falcaa, ale ten je zatím dobře střežen.
     
    25
    Domácí tým výrazně vysunul napadání až téměř k vápnu Saint-Étienne. Hosté museli hodně riskoval v rozehrávce, ale nakonec dokázali dostat míč alespoň za půlící lajnu.
     
    26
    Moutinho skvěle obešel dva hráče soupeře, poté ještě hledal Mbappého, ale ten jeho průnikovou přihrávku nečekal. Domácí se fotbalem baví.
     
    27
    Také hosté se po dlouhé době dostali do blízkosti pokutového území soupeře. Saivet však šel s balonem až k postranní lajně a tam o něj ještě dokázal vybojovat autové vhazování Mendy.
     
    28
    Domácí se po raketovém nástupu do zápasu pomalu stahují. Naopak hosté mají více času na rozehrávku a dostávají se častěji do útoku.
     
    29
    Lemar znovu kombinoval na pravé straně s Mendym. Právě souhra francouzských fotbalistů měla vést k centr do vápna. Mendy našel ale jen připraveného Lacroixe.
     
    30
    I po půlhodině hry stále vede domácí Monako o jednu branku. O tu se postaral mladý útočník Kylian Mbappé. Nyní ale neuspěl v souboji s Pogbou a hosté mohou rozehrávat od vlastní branky.
     
    31
    A už to mohlo být o dva góly. Mbappé skvěle obešel soupeře na levé straně vápna, poté ještě stříleným centrem hledal Kolumbijce Falcaa, ale hosté se tentokrát v obraně vyznamenali.
     
    33
    Monako je stále většinu času u míče. Silva přenesl hru z pravé na levou stranu. Tam už byl připravený k centru Thomas Lemar, ale Mbappé se do zakončení neprotlačil.
     
    34
    Benjamin Mendy zblokoval centr Pogby a hosté tak měli k dispozici rohový kop. Veretout našel v pokutovém území Polomata, ale ten trefil svou hlavičkou jen Subašiće.
     
    35
    Mbappé se zapojil také do kombinace před vápnem. Sidibé už ale počínání monackého mladíka nepodpořil přesným centrem. K balonu se tak dostal Polomat, ale ten na útočné polovině fauluje Glika, který se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    36
    Polský stoper Monaka už je znovu na nohou a může se pokračovat ve hře. Sibidé vezl další nebezpečí před hostující branku, ale Falcao znovu nebyl v dobrém postavení a nemohl zakončovat.
     
    37
    Lemoine našel na pravé straně Saiveta, který mohl hledal Soderlunda. Také hosté si připisují hodně nepřesný centr.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Monako stále vede o jeden zásah. Nyní se zapojili do rozehrávky také Jemerson s Glikem. Hlavní slovo měl ale Mutinho, který si ve středu pole přebral balon a našel Falcaa, který je ale faulován.
     
    40
    Mbappé už zase číhal na příležitost na ofsajdové hraně, ale tentokrát k němu balon nedoputoval. Domácí však mohou pokračovat ve hře po rychlém zisku míče.
     
    41
    Sidibé měl v pokutovém území jen kolumbijského útočníka, ale i tak se ho snažil najít. Přihrávka končí jen u Ruffiera. Na druhé straně vystrašil domácí obranu Soderlund, ale Subašić se jen lehce sklouzl pro nakopnutý balon a byl u něj mnohem dříve než útočník Saint-Étienne.
     
    42
    Mendy si skvěle naběhl na přesný pas po lajně, následně ještě našel ve středu pole Moutinha, který z prvního doteku hledal Falcaa. Ten však zatím nemá den, ani teď se mu nepodařilo dostat k zakončení.
     
    43
    Domácí se snaží přidat ještě jednu branku před poločasem. Fabinho hledal Lemara, ale ten na rychlý pas rezignoval.
     
    44
    Minutu před pauzou se již mohl Falcao prosadit. Jen centimetry chyběly domácímu útočníkovi, aby se dostal k hlavičce téměř z malého vápna. Balon však jen proletěl nad hlavou Falcaa.
     
    45
    Saint-Étienne už chce v klidu dohrát první poločas. Hosté kombinují kolem půlící lajně a nepouštějí soupeře k balonu.
     
    45+1
    Po faulu na Falcaa měli domácí ještě jednu příležitost v podobě volného přímého kopu. S tím si ale hostující obrana bez problémů poradila.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nastavených šedesát sekund uplynulo a první poločas končí. Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně, ale první větší šanci měli paradoxně hosté. Soderlund mohl jít sám na branku, ale zradilo ho zpracování a poté ho už dostihl Kamil Glik. Minutu na to se radovat z branky Kylian Mbappé. Osmnáctiletý mladík si výborně přebal průnikovou přihrávku od Falcaa a jako zkušený mazák obešel Ruffiera a poté už jen lehce posunul míč do prázdné branky.

    Monako je tak jeden poločas od zisku mistrovského titulu!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
    Monako alespoň jednou skórovalo v posledních jednatřiceti duelech Ligue 1.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Pierre-Gabriel zkouše hned překvapit domácí obranu přihrávkou na Saiveta, ale překvapil také svého spoluhráče.
     
    48
    Monako už znovu kontroluje balon. Mbappé byl dokonce s míčem v pokutovém území, ale jeho střela byla zblokovaná. Následně pálil také Falcao, ale o několik metrů přestřelil.
     
    49
    Silva byl sražen k zemi ve velké rychlosti. Domácí tak mohou pokračovat v postupném útoku rozehrávkou volného přímého kopu.
     
    50
    Joao Moutinho byl ve středu trávníku u balonu. Následně našel Lemara, který chtěl centrovat, ale ukopl se a málem překvapil Ruffiera na přesní tyči. Balon však končí jen vedle branky.
     
    51
    Soderlund si hledal balon za posledním obráncem Monaka Glikem. Norský útočník si však nepohlídal ofsajdovou hranici a rozhodčí byl pozorný.
     
    52
    Falcaovi zatím není přáno. Měl dostatek prostoru v šestnáctce, ale na poslední chvíli přihrávku na kolumbijského hráče zablokoval Lacroix. Monako bude pokračovat od rohového praporku.
     
    53
    Tlak Monaka ve druhém poločase sílí. Fabinho našel na pravé straně Mendyho, ten ještě přistrkával rozběhnutému Lemarovi. Pogba musel ve skluzu odvracet na rohový kop.
     
    54
    Falcao výborně hlavičkoval ze středu vápna. Ruffier však neměl k balonu daleko a skvělým zákrokem na brankové lajně nedovolil míči dostat se do sítě.
     
    55
    Také Fabinho si musel pomoci faulem na útočné polovině a hosté se tak mohou na chvíli dostat ze své poloviny trávníku.
     
    56
    Mendy opět spolupracoval s Lemarem na levém kraji. Následně se dostal po zpětné přihrávce Fabinho, ale balon se odrazil přesně do běhu Pierra-Gabriela, který se velmi rychle dostal až do pokutového území Monaka a prověřil Subašiće.
     
    57
    Monako už opět kontroluje balon na půlící lajně. Fabinho chtěl překvapit obranu soupeře, ale jeho přihrávka na Falcaa je hodně nepřesná.
     
    58
    Po dlouhých minutách v defenzivě se hosté vydali ve větším počtu na polovině Monaka. Veretout našel ve středu pole kapitána Saint-Étienne Lamoina, který ale musel proti přesile zvolit přihrávku zpět.
     
    59
    Domácí celek nyní příliš nenapadá a hosté se tak mohli lehce dostat do blízkosti pokutového území Danijela Subašiće. Navíc byl faulován Polomat a hosté mohou poslat míč do vápna.
     
    60
    Přesně po hodině hry poslal centr do ohně před Subašićem Veretout, ale nejvýše se překvapivě dostal Moutinho, který odvrací nebezpečí na rohový kop.
     
    61
    A Subašić musel výt ve střehu i po rohovém kopu. Veretout našel na bodu pro penaltu Polomata, kterému se ale balon zamotal pod kopačky a poté už jen vyplaval před domácím brankářem.
     
    62
    Lehké sousto pro Ruffiera. Lemar chtěl přidat svou devátou přihrávku na gól v letošní sezoně, ale Falcaa nenašel.
     
    63
    Subašić nyní zaváhal. Vydal se pro míč až mimo pokutové území, ale byl u balonu pozdě. Soderlund si ho stačil obhodit, ale skvěle se do obrany vrátil Kamil Glik, který zabránil jisté brance.
    63. Subašić zaváhal, ale stačil ho nahradit v pokutovém území Glik
     
    64
    Teď měli štěstí zase hostující fotbalisté. Mbappé ani Falcao nedokázali zasáhnout prudkou přihrávku do vápna.
     
    66
    Domácí hráči pokračují v postupném útoku. Obrana Saint-Étienne je ale v druhém poločase nepropustná. Mbappé a další jsou zatím bez brankové příležitosti v druhé půli.
     
    67
    Kamil Glik se zapojil také do rozehrávky. Našel Moutinha ve středu záložní řady, právě portugalský tvůrce hry vysunul na levé straně Lemara, který vybojoval rohový kop.
     
    68
    Moutinho rozehrával od rohového praporku jen do kombinace. Sidibé z druhé strany ještě centroval, ale byl z toho jen protiútok soupeře, který musí hasit za žlutou kartu Bernardo Silva.
     
    69
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Alexander Søderlund, přichází Romain Hamouma.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Valère Germain.
     
    71
    Monako se již tolik netlačí do zakončení. Spíše domácí celek kontroluje hru kombinací daleko od pokutového území.
     
    72
    Ani Saint-Étienne se příliš nesnaží dostat k balonu. Hostující fotbalisté jen vyplňují prostor. Mbappé si po dlouhé době nabíhal na přihrávku, ale nestačil jí před koncovou lajnou zpracovat.
     
    73
    Střídající Germain se také poprvé zapojil do hry. Na pravé straně spolupracoval se Sidibém. Právě Djibril Sibibé našel na hranici pokutového území Falcaa, ale ten zády k branky nedokázal vystřelit.
     
    74
    Po zblokovaném centru měli domácí opět k dispozici rohový kop. Tentokrát už Falcao dokázal přetlačit soupeře, ale byl natolik zaměstnán soubojem, že nedokázal přesně zakončit.
     
    75
    Obrovská šance Monaka. Po zisku míče hledal Mbappé Germaina, který měl před sebou prázdnou branku. Střídající ofenzivní fotbalista trestuhodně minul.
    75. Valere Germain ve stoprocentní šanci minul
     
    77
    Také Subašić se po dlouhé době dotkl balonu. Lehce přízemní centr s přehledem ukryl v rukavicích před dobíhajícím Hamoumem.
     
    78
    Kylian Mbappé je stále při chuti. Nyní hledal opět Germaina, ale ten byl v ofsajdovém postavení a raději nechal hrát soupeře. Po krátké chvíli ještě Mbappé napadal, ale Lacroix s Ruffierem celu situaci vyřešili.
     
    79
    Falcao vyhrál hlavičkový souboj pro Lemara. Ten ale rychle ztratil balon a musel se společně se spoluhráči vracet do obrany. Sidibé dokázal čistě odzbrojit soupeře a následně se již Lacroix provinil dalším faulem, tentokrát za žlutou kartu.
     
    80
    Faulovaný Radamel Falcao musel být ošetřen na hrací ploše. Domácí fanoušci již pomalu začínají slavit mistrovský titul.
     
    81
    Dlouhý pas posílal Glik na Mbappého. Ani mladý rychlík nestačil balon zastavit na hrací ploše. Ruffier tak může rozehrávat od vlastní branky.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením. Germain se pustil do rychlostního souboje s Pogbou, který ho lehce strčil a domácí hráč skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí byl v dobrém postavení a faul napíská.
     
    84
    Germain nyní kombinoval na pravé straně se Sibidém. Ten mu vrátil balon a střídající fotbalista z první pálil na branku Stéphana Ruffiera. Hostující brankář byl ve středu branky a balon chytá do náručí.
     
    85
    Stadionem obíhá mexická vlna. Mezitím byl faulován Benjamin Mendy, který musí být podobně jako Falcao před malou chvíli ošetřen na trávníku.
     
    86
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Kenny Rocha Santos.
     
    87
    Také hosté se chtějí v závěru zápasu ještě předvést směrem dopředu. Veretout centroval od rohového praporku, našel hlavu Polomata, ale ten pálí jen mimo tři tyče.
     
    88
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Guido Carrillo.
     
    89
    Hráči Monaka již příliš nenapadají a spíše se soustředí na pozornou obranu. Nyní ale dostal k míči Mbappé, který opět kouzlil kolem Lacroixe, ale ten se nenechal obehrát.
     
    90
    Opět Kylian Mbappé s míčem u kopačky. Mladý útočník Monaka ale nyní nedokázal ani přesně přihrál Germainovi a hosté se tak dostávají zadarmo k balonu.
     
    90+1
    Lemar sprintoval a míčem u nohy po levém kraji, ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů a tak raději svůj útok zastavil a poslal míč zpět na obránce.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Andrea Raggi.
     
    90+2
    Glik ještě našel Subašiće, aby se v závěru zápasu dostal do hry. Už ani hosté se neženou do bezhlavého útoku a Monako může stavit!
     
    90+3
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se ještě domácí dostali do rychlého protiútoku a dokonávají dnešní zápas. Na konci rychlé akce byl VALERE GERMAIN, který poslal míč do sítě a ihned poté rozhodčí ukončuje zápas!
    90+3. Valère GERMAIN - 2:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    AS Monaco FC se po sedmnácti letech stává mistrem nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1.
     
    Monako dnes nepředvedlo žádný oslnivý výkon, ale i tak do stačí na dvoubrankovou výhru, která znamená, že se titul stěhuje do Monaka.

    Domácí celek vstoupil do zápasu velmi aktivně a šel také rychle do vedení. Po milimetrovém pasu Radamela Falcaa se dostal do úniku Kylian Mbappé, který skvěle naznačil střelu, ale ještě si posunul míč kolem brankáře a poté měl snadnou pozici. Druhá branka přišla až v samotném závěru zápasu, kdy už se téměř nehrálo. Lemar po přečíslení našel zcela volného Valere Germaina, který měl podobnou pozici jako Mbappé při první brance.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.
    Monako se stává poosmé ve své historii šampionem Ligue 1

     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:04:11)

    Vít Schück

    Branky: 19. Mbappé (Falcao), 90+3. Germain (Lemar)

    Karty:   68. B. Silva (ASM) – 79. Lacroix (SET)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Jemerson, Glik, Mendy – B. Silva (70. Germain), Moutinho, Fabinho, Lemar – Falcao (C) (88. Carrillo), Mbappé (90+2. Raggi).
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Raggi, A. Touré, Bakayoko, Carrillo, Germain.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Lacroix, F. Pogba – Pierre-Gabriel, Veretout, Lemoine (C) (86. Rocha Santos), Polomat – Saivet, Maiga (21. Clément) – Søderlund (69. Hamouma).
    Náhradníci: Moulin – Clément, Hamouma, Berić, Nordin, Rocha Santos, Nade.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (všichni Francie)
    thejrc.org