Opava – Zlín 0:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
0:1 (0:1)
FC Zlín
Středa 17.05.2017, 17:30 • Andrův stadion Olomouc • MOL Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den u finále MOL Cupu, které se odehraje v Olomouci. Na Andrově stadionu změří své síly druholigová SFC Opava a FC Fastav Zlín. Český fotbal tak bude v pohárové Evropě zastupovat nečekaný zástupce. Kdo z nich to bude? To se začneme dozvídat dnes od 17:30.
     
    Něco málo o poháru

    MOL Cup je tuzemskou pohárovou soutěží, které se každý rok účastní více než stovka klubů z různých soutěží v rámci celé České republiky. Jeho pořadatelem je FAČR. První ročník se uskutečnil v sezoně 1993/1994 a je přímým pokračovatelem Českého poháru, který se jako součást Československého poháru hrál od roku 1969.
     
    Zajímavosti před utkáním

    Ani jeden z letošních finalistů pohár nikdy nezískal. Nejúspěšnějším týmem je Sparta Praha se šesti triumfy.

    Opava prošla v poháru přes čtyři prvoligové celky. Nejdříve si poradila se Slováckem, poté s Plzní, Brnem a nakonec i s Mladou Boleslaví.

    Jejich soupeř vyřadil obě pražské "S". Nejdříve si poradil se Spartou, aby poté přehrál Liberec a následně i Slavii. Ani jeden tým tak neměl cestu do finále vůbec lehkou.

    Pohár má za sebou 23 ročníků, 8 z nich musely rozhodnout pokutové kopy.

    Do finále poháru se dostaly celkem tři druholigové týmy. V roce 1997 to poprvé byla Dukla Praha, v roce 2000 Ratíškovice a naposledy Slovácko v roce 2009. Opava má tak jedinečnou možnost k přepsání historie.

    Ofenzívu Opavy táhne Václav Jurečka s pěti přesnými zásahy. Na straně druhé je to Lukáš Holík a Dame Diop se třemi góly, druhý jmenovaný je však zraněný a do finále nenastoupí.
    Až do roku 2005 to byl vždy pražský Strahov, kde se hrálo finále poháru. Byla to Olomouc, která přerušila tuto sérii, a i tentokrát se bude hrát na Andrově stadionu.

     
    Motivace navíc

    Pokud Evropskou ligu vyhraje favorizovaný Manchester United a zároveň skončí na pátém či šestém místě v Premier League, vítěz českého MOL Cupu půjde rovnou do skupiny druhé nejprestižnější evropské soutěže.
     
    SFC Opava

    Druholigový tým z Opavy za sebou táhne obdivuhodnou sérii výher v řadě. Od 19.4.2017 již vyhráli fotbalisté slezského celku sedm utkání v řadě a jsou tak v té nejlepší formě. Opava dvě kola před koncem soutěže stále bojuje o postup do první ligy.

    Na druhý Baník Ostrava jí však chybí tři body a musí tak doufat v zaváhání svého oponenta. Kdyby se jí ovšem podařilo postoupit do evropských pohárů, odklad postupu do první ligy by jí určitě nevadil.

    Opava nemá co ztratit, samotné finále je obrovským úspěchem pro celý klub. Jeho vítězství a účinkování v Evropské lize by bylo takovou třešničkou na dortu a odměnou za prvotřídní výkony, které druholigový tým předvádí.
    Fanoušci Opavy jsou samozřejmě na utkání natěšení!
     
    FC Fastav Zlín

    Fotbalisté Zlína prožívají na jaře výsledkovou mizérii. Po slibném podzimu je čekalo nemilé vystřízlivění v jarní části soutěže. Boj o poháry díky umístění v ligové tabulce je ten tam, proto je vítězství v poháru poslední šancí, jak se dostat do Evropy.

    Bude to chtít ovšem zabrat. Zlín na jaře vyhrál pouze tři zápasy. Jeden ligový na Bohemce 2:0 a dva pohárové. Jednou s Libercem až po základní hrací době a v posledním kole pojáru Ševci přehráli Slavii 1:0.

    V minulém utkání přišla krutá prohra s Jihlavou 0:3 a pokud budou chtít zlínští fotbalisté odčinit toto zaváhání, mají nejspíše poslední šanci. Z pozice prvoligového klubu jsou navíc ještě pod větším tlakem než jejich soupeř. Bude tento faktor hrát svou roli?
    Vedení zlínského klubu se rozhodlo zprostředkovat dopravu pro své fanoušky zdarma. Můžeme se těšit na žluto-modré peklo v podání obou táborů fanoušků.

     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná střetnutí jdou v posledních letech jasně na stranu Zlína. Ten od roku 2015 hrál s Opavou čtyřikrát a pokaždé dokázal vyhrát, před tím však čtyřikrát v řadě prohrál on. Kdo se bude radovat dnes a zvedne pohár nad hlavu?
     
    Ohlasy trenérů

    Bohumil Pánik (Zlín): „Děláme pro mužstvo veškerý servis, abychom si nemuseli říkat, zda jsme toho nemohli udělat víc. Po všech stránkách jsme nachystaní, a proto tady taky sedíme a trénujeme."

    Roman Skuhravý (Opava):
    „Vnímáme to tak, že šance jsou padesát na padesát. V zápase budou rozhodovat detaily. Kdo na tom bude jak fyzicky, jak se kdo vyspí. Zkrátka, kdo bude připravený se takhle vypořádat se zápasem.“
    Již dnes to vypukne. Kdo postoupí do Evropy?
     
    Tribuny už se pomaličku zaplňují, za chvíli začne úvodní ceremoniál.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka – Janetzký, Radić, Schaffartzik, Zapalač – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Jurečka, Jursa, Mozol, Puškáč, Pospěch.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Matejov, Gajič, Jugas (C), Kopečný – Bartolomeu, Hnaníček, Traoré, V. Vukadinovič – Beauguel, Holík.
    Náhradníci: Švenger – Bačo, Blanař, Fantiš, Hubáček, Janíček, Štípek.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Dobrovolný – Zelinka.
    Fanoušci už jsou připraveni na finále MOL Cupu, které za chvíli začne!

     
    Hráči již nastupují na hrací plochu a fanoušci jsou ve varu. Atmosféra je tu naprosto skvělá!
     
    Zazněla státní hymna, kapitáni losují o výběr strany a utkání bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči, kteří jsou vedeni jako hosté, tedy Zlín. Ihned se hnali do útoku, ale bez úspěchu. V rohu hřiště o něj totiž přišli.
     
    2
    Hned ze začátku jsme tu měli hodně zajímavou situaci poté, co Čelůstka posílal centr do vápna, ale Opavě se nepodařila koncová hlavička. U míče je soupeř.
     
    2
    Jsme svědky i prvního faulu, kterého se na polovině hřiště dopustil Zlín, Opava tak bude moci zůstat u míče.
     
    3
    Následná akce se jí však příliš nepovedla. Míč skončil na kopačkách Dostála, který poslal míč na druhou polovinu hřiště. Podaří se Zlínu něco vymyslet?
     
    4
    Traoré poslal velmi zajímavý míč na pravou stranu, ale další centr neměl gólové parametry a skončil pouze u rohového praporku domácích.
     
    5
    Opava se snažila prosadit po levé straně, ale Zlín se úspěšně ubránil a odehrál míč zpět až k obráncům soupeře.
     
    6
    Bartolomeu zkusil střelu zpoza vápna, které však scházela tvrdost i přesnost, skóre utkání se tak zatím nemění a Fendrich bude moci rozehrát odkop od vlastní brány.
     
    7
    Zatím se hraje hodně opatrně, ani jeden tým nechce udělat chybu, po které by inkasoval úvodní branku. Více ze hry má však zatím Opava, která je častěji u míče.
     
    8
    Zlín se usadil na polovině soupeře a hledá skulinku v obraně Opavy, která se však zatím brání brilantně a nedává prvoligovému účastníkovi finále nejmenší šanci k úspěšnému útoku.
     
    9
    Hrabina nedosáhl na centr, který se vznášel k pravé lajně a Zlín tak získal vhazování na vlastní polovině hřiště.
     
    10
    Dnes to bude pravděpodobně hodně ubojované. Oba celky skvěle brání a vzájemně si nedarují ani kousíček prostoru. Ten teď získal Bartolomeu, poslal míč na spoluhráče ve středu hřiště, jenž zpoza vápna zkusil pozornost Fendricha. Ten byl ovšem pozorný a poradil si i s následnou dorážkou.
    10. Fendrich musel poprvé ukázat své brankářské umění.
     
    11
    Opava ihned kombinuje na vlastní polovině a snaží se uklidnit situaci. Soupeř však vše zvládl a vybojoval míč pro sebe.
     
    12
    Opava využila mezírky ve středu hřiště, Kuzmanovič se dostal i k centru do vápna, který byl však příliš dlouhý a Dostála v bráně Zlína tak neohrozil.
     
    13
    Domácí jsou stále velmi aktivní, snaží se tlačit soupeře, který je v této fázi spíše jen v defenzivě. Dočkáme se prvního gólu?
     
    14
    Tak lehce to asi nepůjde, míč je opět na polovině druholigového celku, který se postupnou kombinací snaží něco vymyslet.
     
    15
    Teď jsou to naopak hráči Zlína, kdo kombinuje na polovině soupeře. Kopečný zkusil poslat centr do vápna, ale míč byl příliš dlouhý a přeletěl branku.
     
    16
    Smola byl při průniku obranou soupeře příliš agresivní a pomohl si nedovoleným způsobem. Rozhodčí Příhoda byl pozorný a píská útočný faul.
     
    17
    Traoré pokazil přihrávku a místo snahy o útok Zlína uvidíme vhazování Opavy na její vlastní polovině. Stále čekáme na nějakou vyloženě gólovou šanci.
    Choreo opavských fanoušků.

     
    18
    Ve hře je nyní hodně nepřesností a končí to tím, že Fendrich zahraje odkop od své vlastní brány. U míče tak bude opět slezský klub.
     
    19
    Zlínu se nepovedl pokus o pas a místo toho, aby se k míči dostal Beauguel, tak jej získal Radič, který bude moci začít další útočnou snahu svého týmu.
     
    20
    Ani Opava však neoplývá přesností. I jejich pokus o pas totiž nenašel nikoho v černých dresech. Dostála čeká odkop od jeho brány.
     
    20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali první branky. ROBERT BARTOLOMEU si ve vápně obhodil soupeře a střelou k tyči nedal Fendrichovi šanci na úspěšný zákrok. Tribuny bouří, do vedení se dostává mírný favorit utkání. Asistence: Jean-David Beauguel.
    20. Robert BARTOLOMEU - 0:1
     
    22
    Opava se ihned žene za vyrovnáním, odměnou jí za to je vhazování u rohového praporku. Podaří se jí z toho něco vytěžit?
     
    23
    Nakonec přišel dlouhý centr do vápna, který ale nikoho nenašel. Opava však zůstává u míče, se kterým operuje na polovině soupeře.
     
    24
    Dostál musel být pozorný a poradit si se střelou zpoza vápna. Viděl na ni však velmi dobře a s přehledem ji udržel v náručí.
     
    24
    První žlutou kartu vidí Josef Hnaníček ze Zlína, který na polovině hřiště nedovoleně zastavil soupeře.
     
    25
    Obrovská šance, ve které se objevil Smola. Míč propad až k jeho nohám, ale z hranice pokutového kopu nedokázal překonat Dostála. Ten se prezentoval perfektním zákrokem a vytáhl míč nad břevno. Rohový kop pro Opavu.
    25. Opava měla obrovskou šanci, Dostál ale výborně vytáhl Smolův pokus.
     
    26
    Zlín se dokázal ubránit, ale je nyní pod velkým tlakem. Mohl ale využít otevřené obrany soupeře, která se však dokázala stáhnout a odvrátit nebezpečný centr.
     
    27
    Ševci jsou stále na polovině soupeře a mohou si tak odpočinout od tlaku, který na něj soupeř vyvíjel. Bartolomeu se ovšem rozhodl to vzít na sebe a střelou ze zhruba pětadvaceti metrů pouze odevzdal míč soupeři.
     
    28
    Centr do vápna slezskému klubu nevyšel. K míči se dostal soupeř a uklidnil situaci. Odkop od brány bude zahrávat Stanislav Dostál.
    Choreo zlínských příznivců.

     
    29
    Schaffartzik si na polovině hřiště nedovoleně pomohl v souboji s protihráčem a Zlín tak čeká volný kop. Podaří se mu něco vymyslet?
     
    30
    Nepodařilo se, míč propadl až k Fendrichovi a ten rozehrál další akci svého týmu. Ta ovšem nedopadla o moc lépe a po výměně míče bude moci opět hrát prvoligový celek.
     
    31
    Hra se poněkud uklidnila, limitují ji i četné nepřesnosti na obou stranách. Kdo se jako další opět dostane do nějaké slibné šance?
     
    32
    Hodně blízko byl aktivní Bartolomeu, ovšem míč mu na křídlo nepropadl a Opava se tak ubránila. Její pokus o protiútok však nebyl úspěšný a s míčem tak opět operuje soupeř.
     
    33
    Traoré se provinil nedovoleným zákrokem u středového kruhu. Můžeme očekávat centr do vápna Zlína, bude úspěšný?
     
    33
    Tak to se hodně nepovedlo. Míč neskončil vůbec v klubku hráčů před brankou, nýbrž v zámezí. Následně se Tomáš Smola (OPA) snažil dostat k míči, ale skluzem trefil pouze protihráče a vidí žlutu kartu.
     
    34
    Druholigový celek je velmi aktivní a snaží se do poloviny srovnat. Zlín se spíše opět pouze brání.
    Gesto střelce jediné dosavadní branky utkání.

     
    35
    Tomáš Smola se opět ocitl sám před brankářem Dostálem, ale ani tentokrát neuspěl. Střela mu nesedla a v bráně neskončila. Situaci ještě jistil jeden ze zlínských obránců před bránou.
    35. Smola ve velké šanci opět neuspěl.
     
    36
    Holík se hnal s Bartolomeuem do přečíslení dva na jednoho, ale chybělo trochu rychlosti, aby z toho byla větší šance, takto se Opava úspěšně ubránila Fendrich ani nemusel zasahovat.
    36. Na druhé straně Holík špatně vyřešil možnost brejku.
     
    37
    Ševci se ovšem usadili v útoku a vybojovali dokonce rohový kop. Zlínský kotel si žádá gól, dočká se ho?
     
    38
    Nedočká. Dlouhý centr na zadní tyč sice našel jednoho z hráčů ve žlutém, ale ten byl v záklonu a nepodařilo se mu usměrnit hlavičku.
     
    39
    Opava se pokusila odpovědět rychlým kontrem, ovšem Kopečný byl v rohu hřiště úspěšnější než jeho sok a vybojoval vhazování pro svůj celek. Ten tak bude opět myslet na útočení.
     
    40
    Opava ovšem vybojovala míč, který dostala i do vápna, ale zlínští obránci se opět předvedli v tom nejlepším světle. Nakonec to zdálky na sebe vzal Schaffartzik, Dostál ukryl míč v rukavicích.
    40. Dostál měl menší potíže se Schaffartzikovou střelou z dálky.
     
    41
    Traoré vybojoval ve středu hřiště míč a zapojil do kombinace své spoluhráče z obrany. Těm se ale nepodařil nákop do útoku a je z toho pouze autové vhazování pro soupeře.
     
    42
    Obrovský zmatek v obraně Opavy gólem nekončí. Nejdříve selhal v zakončení Holík, kterému chybělo pár centimetrů k tomu, aby se dostal k míči a následně i jeho spoluhráč po centru do vápna.
     
    43
    Sledujeme hodně zajímavé utkání, fanoušci rozhodně nemusí litovat toho, že dnes do Olomouce přijeli. Nyní je na míči Opava, která se snaží o tom, aby ještě do poloviny vyrovnala.
     
    44
    Jan Žídek to jako správný kapitán zkusil z pořádné dálky, ale Dostála nenachytal. Ten zatím působí velmi jistě a i další ránu s přehledem ukryl v náručí.
     
    45
    Stejně jako následný centr z pravé strany, který do vápna poslal Čelůstka. Dostál byl znova pozorný, doskočil si pro míč a pokazil i další útok soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl hodně atraktivní fotbal. Více ze hry měla sice opticky Opava, ale Zlín si připravil více gólových šancí. Jednu z nich dokázal proměnit Bartolomeu, jenž se tak zasloužil o to, že jeho celek po první půlce vede.

    Jak finále dopadne se začneme dozvídat zhruba od 18:30, kdy začne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehrála Opava, která musí dotahovat jednogólové manko. Ihned se žene do útoku a snaží se srovnat. Povede se jí to?
     
    47
    Ve vápně Zlína sice vznikl rozruch, ovšem kapitán Jugas vše řeší odkopem až na polovinu soupeře, kde jeho tým navíc vybojoval míč.
     
    47
    Opava šla rychle do protiútoku, který za cenu žluté karty zastavil Miloš Kopečný (ZLN).
     
    48
    Z následného volného kopu se však nic neudálo. Stanislav dostál tak bude moci rozehrát odkop od vlastní brány.
     
    49
    Ševci navíc vybojovali na polovině hřiště volný kop. Podaří se jim něco vymyslet po centru do vápna, který nás pravděpodobně čeká?
     
    50
    Byla z toho střela z kopaček Benjamina Traorého, ale ta zamířila hodně vedle brány Opavy. Ta tak bude moci v klidu rozehrát odkop do brány a vrhnout se do útočení.
     
    51
    Ševci to v obraně zvládli, Vukadinovič poté i našel centrem na hranici vápna Bartolomeua, jehož pokus ale Fendrich pokryl. Skóre se tak měnit nebude.
     
    52
    Traoré poslal k zemi Schaffartzika. Opava získává volný přímý kop ze zhruba osmadvaceti metrů. Podaří se jí ohrozit branku Dostála?
     
    53
    Zapalač poslal centr do vápna, se kterým si však zlínský brankář za pomoci svých kolegů poradil. Ševci mohou vyrazit do protiútoku.
     
    54
    Vukadinovič však nedokázal uklidnit míč, který po špatném zpracování končí v zámezí. Autové vhazování tak na své polovině vybojoval slezský klub.
     
    55
    Opava kombinuje na vlastní polovině a hledá skulinku v obraně soupeře. Ten však zatím brání velmi dobře a nepouští soupeře ani do náznaku šance.
     
    55
    Zlínští opět vybojovali na své polovině míč a budou tak moci rozbít tlak soupeře, který má ve druhém poločasu častěji míč na svých kopačkách.
     
    56
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Marko Radić, přichází Tomáš Jursa.
     
    56
    Holík se zapojil do hry i přes to, že byl v evidentním ofsajdu. Rozhodčí tak přerušuje a přisuzuje míč Opavě.
     
    57
    Ta se pokusila rychlým míčem vytáhnout své hráče, ale pas byl příliš dlouhý a skončil v zámezí. Stanislav Dostál tak bude moci rozehrát odkop od své brány.
     
    58
    Traoré našel ve vápně Vukadinoviče, ale ten byl tísněn obráncem a nedokázal ideálně trefit míč.
     
    58
    Hned poté ovšem přišla velká šance Zlína. Centr našel za obranou Beauguela, který však podklouzl. Ve skluzu ale ještě našel Holíka, jenž se dostal do zakončení. Jeho střela však zamířila vedle levé tyče. Skóre se nemění.
    58. První velkou příležitost druhého poločasu měl Holík.
     
    59
    To platí i po rychlé akci slezského klubu po pravé straně, míč je v zámezí a Dostála tak čeká opět odkop od jeho vlastní brány.
     
    60
    Ševci využívají okének v obraně soupeře, Vukadinovič hledal centrem svého spoluhráče, ale obránci Opavy se stihli vrátit a odehrát na aut u rohového praporku.
     
    61
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Václav Jurečka.
     
    61
    Následné pokračování akce skončilo nepřesnou střelou Hnaníčka, k míči se tedy opět dostává soupeř prvoligového celku.
     
    62
    Kopečný si v souboji pomohl nedovoleně a jeho počínaní rozhodčí Příhoda dokázal odhalit. Volný kop pro Opavu na její polovině.
     
    63
    Vukadinovič si dělal ve vápnu prostor, ale jeho střela byla zblokována na rohový kop. Zlín se nyní hodně osmělil a je daleko aktivnější. Dokáže to zužitkovat po rohovém kopu?
     
    64
    Bartolomeu našel centrem Traorého, který ještě reklamuje dotek soupeř, ale rozhodčí je neoblomný. Odkop od brány pro Viléma Fendricha.
     
    64
    Opava se pokusila odpovědět centrem do vápna, ale v něm dnes úřaduje brankář Stanislav Dostál a i nyní si pro vysoký míč dokázal přijít a ukrýt jej v rukavicích.
     
    65
    Ševci navíc vybojovali míč na polovině soupeře, kde zůstal ležet střelec zatím jediné branky Bartolomeu. Vypadá to však, že ošetření potřebovat nebude a už se zase zrací na nohy.
     
    66
    Bartolomeu (ZLN) zahrál rukou ve středu hřiště a rozhodčí jej za to navíc odměňuje žlutou kartou.
     
    67
    S dlouhým míčem do vápna si obrana poradila a sám viník faulu odkopl míč do bezpečí. Tam si však míč zpracovali obránci soupeře, kteří rozjíždí další akci.
     
    68
    Ta však úspěch slavit nebude. Matějov nastřelil soupeře, od kterého se odrazil míč do zámezí a Dostál tak bude moci opět rozehrát odkop od brány.
     
    69
    Beauguel vybojoval volný přímý kop u pravé lajny. Dočkáme se nějaké zajímavé situace po této standardní situaci?
     
    69
    Fendrichovi vypadl míč z rukou a poté velmi nešetrně atakoval jednoho z protihráčů. Rozhodčí však zůstal klidný a penaltu nepíská.
    69. Fendrich měl možná i štěstí, že nebyla odpískána penalta pro Zlín.
     
    70
    Kopečný zahrál ve středu hřiště rukou, Opava tak získává výhodu volného kopu a bude moci trochu uklidnit hru.
     
    71
    To se jí však nedaří a naopak se dopouští útočného faulu, který ušetří cenné vteřinky Zlínu.
     
    72
    Smola si v hlavičkovém souboji na středové čáře pomohl nedovoleně a Zlín tak zahrával volný kop. Z něj se dostal míč až k Hnaníčkovi, jehož střela byla sražena na rohový kop.
     
    73
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Čelůstka, přichází Zdeněk Pospěch.
     
    73
    Rohový kop končí bez úspěchu. Odkop od své brány bude zahrávat Vilém Fendrich.
     
    74
    Slezský tým kombinuje na vlastní polovině a čeká na vhodný okamžik k útoku. Smola se však provinil útočným faulem a to opět hraje do karet zlínskému klubu.
     
    75
    Jugas se pokusil najít centrem za obranu Vukadinoviče, ale to se mu nepovedlo. Následně se navíc faulem provinil Beauguel a míč je znova na kopačkách Opavy.
     
    Dnešní utkání sleduje 11219 diváků.
     
    76
    Centr Fastavu propadl vápnem a nenašel nikoho ve žlutém dresu. Čeká nás další odkop od brány.
     
    77
    Opava se dostala do šestnáctky soupeře, kde vznikla nepřehledná skrumáž, ale soupeř si opět poradil a míří do protiútoku.
     
    77
    Bartolomeu je dnes při chuti! Nyní z úctyhodné pozice trefil pouze břevno! Zlín však při pokračování získal alespoň volný přímý kop z velmi zajímavé pozice.
    77. Bartolomeu trefil břevno.
     
    78
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Josef Hnaníček, přichází Tomáš Janíček.
     
    79
    Další břevno! Fendrich teď měl hodně štěstí! Bartolomeu poslal do vápna centr, na který si naskočil jeho spoluhráč Gajič, ale chyběly mu milimetry!
    79. A břevno trefil také Gajič!
     
    80
    A opět Zlín v obrovské šanci! tentokrát to byl nejspíše Holík, kdo z perfektní situace těsně netrefil bránu soupeře. Opava je nyní pod neuvěřitelným tlakem.
     
    81
    Na hřišti nahání pořadatelé exhibicionistu, který se nahý rozhodl zapojit do utkání. Nyní je však už odváděn a nic příjemného ho nejspíše nečeká.
     
    82
    Hra už pokračuje, Opavě se podařilo po delší době dostat se do útoku, ale znova ji zdržuje útočný faul. Zlín šetří další vteřinky.
     
    83
    Útočný faul brzdí i Zlín, míč jde na kopačky jeho soupeře. Dokáže Opava ještě něco vymyslet a poslat utkání do prodloužení?
     
    84
    Festival zahozených šancí ve druhém poločase pokračuje! Míč ve vápně propadl až k jednomu z hráčů Opavy, ale ten z velké blízkosti nedokázal brankáře Zlína překonat!
    84. Opava byla velmi blízko srovnání.
     
    85
    Míč je na kopačkách slezského klubu, kterému se však nepovedlo pasem nikoho najít a Dostál bude opět zahrávat odkop od brány. A nikam se logicky nehrne.
     
    86
    Bartolomeu si šel pro faul, ale rozhodčí na jeho rybičku neskočil. Opava je znova u míče. Blíží se nám heroický konec utkání. Dočkáme se vyrovnání?
     
    86
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vukadin Vukadinovič, přichází Antonín Fantiš.
     
    87
    Volný kop pro Opavu. Čeká nás další centr do vápna. Bude tentokráte úspěšný? Janíček (ZLN) navíc vidí žlutou kartu.
     
    88
    Gól z toho není, ale je z toho volný přímý kop kousek od rohového praporku. Tlak je enormní.
     
    89
    Ani přes obrovskou snahu se zatím Opavě srovnat nepovedlo, míč navíc končí v zámezí a Dostál bude opět zahrávat odkop od brány, se kterým rozhodně nebude pospíchat.
     
    90
    Fantiš hledal po protiútoku ve vápně své spoluhráče, ale míč netrefil ideálně a ten skončil za bránou Fendricha. Opava je stále na dostřel. Beauguel s Bartolomeuem navíc nastřádali cenné vteřinky na polovině soupeře.
     
    90
    Zapalač zkusil štěstí zpoza brány, ale zamířil mimo. Rozhodčí signalizuje nastavené čtyři minuty. Času je tak stále poměrně dost.
     
    90+1
    Zlínu se daří narušovat kombinaci soupeře a držet míč na svých kopačkách. Udrží tento nadějný stav nebo uvidíme výbuch radosti v sektoru Opavy?
     
    90+2
    Zatím to tak nevypadá, Ševci vybojovali vhazování na polovině hřiště a nikam nespěchají.
     
    90+3
    Smola se neprodral do úniku mezi dvěmi obránci Zlína a času už moc není, slezský klub však opět srdnatě tlačí svého soupeře.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Ondřej Bačo.
     
    90+4
    Ve vápně Zlína zůstal na zemi jeden z obránců a hráči se pustili do potyčky. Uvidíme, jak to rozhodčí vyřeší.
     
    90+4
    Kapitán Zlína Jugas poslal ve skrumáži k zemi Smolu a vidí za to červenou kartu!
    90+4. Červená karta pro zlínského kapitána Jugase byla udělena za tento incident.
     
    90+5
    Nejspíše se to už ale obejde bez karet a utkání tak pravděpodobně velmi brzy skončí. Volný kop pro zlínský tým.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec a Fastav Zlín postupuje do fotbalové Evropy! Na straně výherců propukla obrovská radost, na té druhé pouze smutek. Opava se ovšem nemá za co stydět. Předváděla parádní výkony, ale ve finále už jí možná chybělo i trochu štěstí.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:11. Rohy: 1:3.
    Zlínská radost po konečném hvizdu.

     
    Na hřišti se připravuje ceremoniál a oba týmy děkují svým fanouškům. Vyhrát dnes mohl pouze jeden, nezbývá nám, než pogratulovat Zlínu a těšit se na další pokračování MOL Cupu v příštím roce. Fanoušci v celém Česku teď nejspíše budou ve finále Evropské ligy fandit Manchesteru United, který když EL vyhraje, budeme mít automaticky zástupce českého fotbalu ve skupinové fázi.
     
    Ode mne je to pro dnešek všechno. S konstatováním, že Zlín vyhrává finále a stane se tak českým zástupcem v Evropské lize, se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:27:01)

    Michal Janoštík

    Branky: 20. Bartolomeu

    Karty:   33. Smola (OPA) – 24. Hnaníček (ZLN), 47. Kopečný (ZLN), 66. Bartolomeu (ZLN), 87. Janíček (ZLN)   90+4. Jugas (ZLN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:11. Rohy: 1:3.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka (73. Pospěch) – Janetzký, Radić (56. Jursa), Schaffartzik, Zapalač – Smola, Kuzmanović (61. Jurečka).
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Jurečka, Jursa, Mozol, Puškáč, Pospěch.

    FC Zlín: S. Dostál – Matejov, Gajič, Jugas (C), Kopečný – Bartolomeu, Hnaníček (78. Janíček), Traoré, V. Vukadinovič (86. Fantiš) – Beauguel (90+4. Bačo), Holík.
    Náhradníci: Švenger – Bačo, Blanař, Fantiš, Hubáček, Janíček, Štípek.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Dobrovolný – Zelinka

    Diváci: 11219
    thejrc.org