Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Senica – Trnava 1:0 (kon.)
Trenčín – Slovan Bratislava 3:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 1:4 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:4 (1:1)
MŠK Žilina
sk Pátek 19.05.2017, 17:30 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC ViOn Zlaté Moravce a MŠK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:30!

    V piatok je naplánované predposledné 32. kolo našej Fortuna ligy. O majstrovi je už dávno rozhodnuté, víťazom ligy sa stala Žilina. Myjava sa odhlásila zo súťaže a tak nevypadáva nikto. V hre je však ešte pre niektoré tímy Európska liga, o ktorej rozhodnú práve posledné dva kolá. V tomto zápase však už o nič nepôjde a tak tímy môžu hrať uvoľnene.

    FC ViOn Zlaté Moravce :
    Domáci celok má aktuálne na svojom konte 22 bodov a tak sa nachádza na 10. mieste. Zlaté Moravce majú na svojom konte 5 víťazstiev a 7 remíz, až v 16 zápasoch bodovať nedokázali. Domáci sa zrejme pripravovali na boj o záchranu, napokon však mohli jar dohrať v pohode.

    MŠK Žilina:
    Hostia už pár kôl pred koncom získali zaslúžene majstrovský titul a radujú sa tak z veľkého úspechu. Na svojom konte majú aktuálne 67 bodov za 21 výhier a 4 remízy. Žilina po zisku titulu určite zápasy len tak nevypúšťa, berú to ako prípravu na predkolo Ligy majstrov.

    Favorit:
    Táto úloha podľa papierových predpokladov patrí hosťom, domáci sa však určite budú chcieť proti aktuálnemu majstrovi vytiahnuť a potešiť tak svojich fanúšikov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Kapor, Bariš, Orávik (C) – Válovčan, Kostadinov, Pastva, Paixao da Silva – De Oliveira Silva, Pintér

    Náhradníci: Holec – Gešnábel, Nurkovič, Advigov, Yao, Guilavogui

    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Cociuc, Diaz, Špalek – Hlohovský, Vallo, Škvarka (C), Kaša – Mazáň, Šejdajev

    Náhradníci: Mandous – Mráz, Hancko, Králik, Jankauskas, Otubanjo, Káčer

    Rozhodca: Boris Marhefka – Tomáš Somoláni, Matej Barenčík – Peter Cvengroš
     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami zápasu nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia zo Žiliny.
     
    2
    Loptu však už získali domáci futbalisti, center do pokutového územia hostí však obrana MŠK dostala do bezpečia.
     
    3
    Sledovali sme prvý náznak gólovej príležitosti, Chren dobre zakombinoval s Orávikom, napokon však druhý menovaný si zle pred bránou hostí spracoval loptu a Volešák bez problémov tento pokus kryje.
     
    4
    Pri lopte aj aktuálne Žilina, hráči v žltých dresoch sa však nikam neponáhľajú a postupnými prihrávkami smerujú pred bránu svojho dnešného súpera.
     
    5
    Hostia sa už usadili na útočnej polovičke, domáci však zatiaľ všetky lopty bez problémov dostávajú do bezpečia.
     
    6
    Videli sme pekný útok domácich futbalistov, po úspešných kombináciách sa k strele spoza 16-tky dostal Bariš, ale bránu hostí napokon netrafil.
     
    7
    Žilina sa okamžite presúva na útočnú polovičku, zatiaľ však hostia nemôžu nájsť recept na pozornú defenzívu domácich.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Tihomir Kostadinov (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    9
    Úvod zápasu je zatiaľ opatrný z oboch strán, okrem jednej strely na bránu v podaní domácich sme nič zaujímavého nevideli. Zápas je však ešte na svojom začiatku.
     
    10
    Hostia zahrávali priamy kop, po centri od Hlohovského sa ku hlavičke dostal Vavro, ale jeho pokus úspešný nebol.
     
    10
    Zlaté Moravce dali gól!

    Domáci celok strieľa prvý gól tohto zápasu! Hostia si teraz nedali pozor v obrane, za jej chrbát pekne prenikol MARTIN VÁLOVČAN a v nájazde na brankára Volešáka nezaváhal – 1:0!
     
    11
    ViOn aj naďalej pokračuje v útočnej aktivite, gól domácim futbalistom určite dodal veľa síl do zostávajúcich minút v zápase. Favorit zápasu tak bude musieť doťahovať.
     
    12
    Pri lopte sú už hostia, ktorí sa snažia o prenik na útočnú polovičku. Zatiaľ však domáci predvádzajú úspešnú defenzívu a hosťom veľa priestoru na kombináciu neposkytujú.
     
    13
    A mohlo byť vyrovnané! Kaporovi prepadla lopta za jeho chrbát, Škvarka sa dostal sám pred brankára Kováča, ten však výborným zákrokom zachránil svoj tím od inkasovaného gólu!
     
    14
    Začína sa hrať útočný futbal z oboch strán, diváci pekné akcie aj oceňujú potleskom. Uvidíme, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    15
    Dopredu sa teraz snažia preniknúť hostia, avšak veľa priestoru na manévrovanie s loptou nemajú.
     
    16
    ViOn sa dostal do rýchleho brejku, do pokutového územia hostí dostával loptu De Oliveira Silva, ale obrana MŠK si s touto situáciou poradila bez problémov.
     
    17
    Lopta sa strieda na oboch stranách, sledujeme celkom zaujímavé stretnutie. Domáci tréner tak zrejme dobre pripravil svojich zverencov na toto stretnutie.
     
    18
    Žilina si teraz nerozumela v kombinácii pred bránou domácich a brankár Kováč rýchlou rozohrávkou posiela svojich spoluhráčov dopredu.
     
    19
    Po rýchlom brejku sa do zakončenia dostal domáci Orávik, Volešák však vytiahol úspešný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia. ViOn hrá tak teraz aktívnejšie.
     
    20
    Autor prvého gólu Válovčan to teraz prehnal s útočnou aktivitou a po faule tak lopta pripadne na kopačky futbalistov Žiliny.
     
    21
    Hosťom však teraz rýchly útok nevyšiel a lopta skončila len u pozorného brankára domácich Kováča, ktorý už loptu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    22
    Do pokutového územia domácich smerovala lopta na Šejdajeva, ten však nemal dostatok priestoru a ani času na spracovanie a tak lopta končí len za postrannou čiarou.
     
    23
    Žilina v prechode do útoku stratila loptu a len za cenu faulu Kaša zbrzdil črtajúci sa brejk hostí. ViOn sa tak dostáva na útočnú polovičku.
     
    24
    V posledných chvíľach má však loptu častejšie na kopačkách Žilina, hosťom sa však zatiaľ vôbec nedarí v prechode do útoku.
     
    25
    Domáci sa po zisku lopty snažia o rýchly prechod do útoku, Žilina si však už dáva veľký pozor v defenzíve. Na štadióne je počuť aj fanúšikov Žiliny, ktorý pricestovali na tento zápas.
     
    26
    Pred bránu domácich posielal center Škvarka, Kapor však dobre zapracoval a loptu dostal do bezpečia. ViOn vyráža do rýchleho brejku.
     
    27
    Žilina dala gól!

    Napokon sa hosťom ešte v prvom polčase podaril vyrovnať! Po rýchlom brejku hostí sa k lopte dostal Hlohovský, ten krásne vysunul pred bránu domácich EUGENIU COCIUC a ten vyrovnáva na 1:1!
     
    28
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Kaša, prichádza Dávid Hancko.
     
    29
    V tomto zápase sa tak začína odznova, Žilina postupne vyrovnávala hru a podarilo sa jej napokon aj vyrovnať skóre. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    30
    Útoky sa aj naďalej striedajú na oboch stranách, gólových príležitosti však v tomto zápase veľa nevidíme.
     
    31
    Vallo posielal dlhú loptu pred bránu domácich, avšak Kováč bezpečne zobral loptu do svojich rukavíc a už ju stihol aj rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    32
    Žilina sa snažila o ďalší prechod pred bránu domácich, avšak napokon sa hostia dopustili iba faulu a tak lopta pripadne futbalistom ViOnu.
     
    33
    Opäť sa hostia previnili nedovoleným zákrokom, ViOn však získava priamy kop na útočnej polovičke a tak sa hostia budú musieť brániť.
     
    34
    Zaujímavý priamy kop domácich napokon skoro priniesol aj ďalší gól. Našťastie pre hostí dokázali hneď niekoľko krát zblokovať nebezpečné pokusy a loptu tak dostať do bezpečia.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Nikolas Špalek (MŠK Žilina).
     
    36
    Domáci zahrávali ďalší priamy kop, po ktorom získali aj rohový kop. Hostia pod tlakom však dokázali loptu dostať do bezpečia a snažia sa teraz zaútočiť.
     
    37
    Aj v závere prvého polčasu sa útoky striedajú na oboch stranách, aktuálne sú v útoku domáci.
     
    38
    Paixao da Silva teraz pekne vycvičil obrancov hostí a aj z veľkej vzdialenosti dokázal vyslať nebezpečnú strelu, Volešák však vyráža na rohový kop!
     
    39
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostával Kapor, avšak napokon hostia dokázali pred ním zasiahnuť a loptu dostať do bezpečia.
     
    40
    Rýchly brejk teraz predviedli futbalisti ViOnu, Orávik sa dostal aj do zakončenia, ale loptu napálil len do Vavra. Do útoku tak už skúša ísť Žilina.
     
    41
    Pomaličky sa blíži koniec prvého polčasu, oba tímy hrajú aj naďalej aktívne a tak sa ešte možno niečoho zaujímavého aj dočkáme.
     
    42
    Dopredu postupoval Orávik, ale nedokázal už presnou prihrávkou nájsť svojich spoluhráčov. Žilina tak teraz môže zaútočiť.
     
    43
    Šejdajev sa snažil preniknúť s loptou pred bránu domácich, ale napokon je to postavenie mimo hry.
     
    44
    Čakáme už na údaj o nastavenom čase, zrejme sa veľa minút nastavovať nebude.
     
    45
    Nastavený čas v prom polčase: 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci. Oba tímy nastupujú v zostavách, v akých ukončili prvý polčas.
     
    47
    Pri lopte sú aktuálne hostia, avšak nedarí sa im v prechode na útočnú polovičku.
     
    48
    Do útoku sa dostali domáci futbalisti, strela Orávika však napokon presná nebola a tak bude Volešák rozohrávať od svojej brány.
     
    49
    Na druhej strane sme sledovali rýchly brejk Žiliny, do zakončenia sa postupne dostával Mazáň, ale obrana ViOnu si s touto situáciou poradila bez problémov.
     
    50
    Netrvalo dlho a hostia opäť zaútočili, Hlohovský vyslal center do pokutového územia, ale Kapor upratal loptu do bezpečia.
     
    51
    Žilina dala gól!

    Aktívnejší celok v druhom polčase strieľa gól! Žilina sa usadila na útočnej polovičke, loptu na kopačku dostal MICHAL ŠKVARKA a spoza 16-tky nádhernou strelou dostáva svoj tím do vedenia o jeden gól – 1:2!
     
    53
    Žilina dala gól!

    Domáci sa ešte nespamätali z gólu a Kováč opäť loví loptu zo svojej siete! Hlohovský našiel krásnou prihrávkou pred bránou NIKOLAS ŠPALEK a ten posiela svoj tím do vedenia o dva góly – 1:3!
     
    54
    O osude tohto zápasu sa zdá byť rozhodnuté, ale predsa len ešte ostáva domácim dostatok času, aby ešte niečo s týmto výsledkom spravili.
     
    55
    Na futbalistoch ViOnu je vidieť, že to ešte nezabalili, ale hostia ich do ničoho nepúšťajú a zápas držia pevne vo svojich rukách.
     
    56
    Domáci sa po nedovolenom zákroku umiestnili na útočnej polovičke, ale do presného zakončenia sa dostať už nedokázali.
     
    57
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Damián Bariš, prichádza Privat Yao.
     
    58
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ewerton Paixao da Silva, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    59
    Hostia to teraz skúšali smerom dopredu dlhou nakopávanou loptou, ale brankár Kováč má už loptu vo svojej moci.
     
    60
    Ku odrazenej lopte sa na druhej strane v pokutovom území dostal Pintér a vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    61
    Rohový kop domáceho tímu napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a hostia sa tak bez problémov ubránili.
     
    61
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ramil Šejdajev, prichádza Yusuf Otubanjo.
     
    62
    V týchto chvíľach sú aktívnejší domáci futbalisti, avšak nedarí sa im v koncovke. Hostia sa tak zatiaľ bránia úspešne.
     
    63
    Pri lopte sú aktuálne domáci futbalisti, avšak nedarí sa im v prechode na útočnú polovičku. Hostia sa po zisku lopty nikam neponáhľajú, skóre hrá v ich prospech.
     
    64
    Po rýchlom útoku sa podarilo vyslať center do pokutového územia hostí Orávikovi, avšak lopta napokon končí len nad bránou Žiliny.
     
    65
    Guilavogui potiahol loptu pred bránu hostí, futbalisti MŠK však loptu odrazili na rohový kop.
     
    66
    Ani tento rohový kop však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a hostia sa ubránili bez problémov. Žilina tak zatiaľ všetko bezpečne zvláda.
     
    67
    Sledovali sme aj rýchly útok hostí, ale prihrávka od Hlohovského pred bránu na Otubanja však svojho adresáta nenašla.
     
    68
    V útoku sú teraz hostia, ktorý sa snažia čo najdlhšie udržať sa na útočnej polovičke a nazbierať tak cenný čas. Domáci ich však vysoko napádajú a snažia sa tak získať loptu na svoje kopačky.
     
    69
    Kostadinov po rýchlom útoku domácich posielal prihrávku do pokutového územia hostí, Žilina odvracia na rohový kop.
     
    70
    Rohový kop napokon hostia aj s miernymi problémami ubránili, lopta však ostáva na kopačkách ViOnu.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    72
    Žilina sa teraz držala na útočnej polovičke, ale Hlohovský nedokázal vyslať presnú prihrávku a tak sú pri lopte už domáci futbalisti.
     
    73
    Do veľkej šance sa dostal Otubanjo po prihrávke od Špaleka, avšak brankára Kováča prekonať nedokázal, pretože ten sa prezentoval úspešným zákrokom!
     
    74
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Miroslav Káčer.
     
    75
    Následný rohový kop hostí žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, dopredu tak už skúšajú ísť domáci futbalisti.
     
    76
    Hlavný rozhodca dal pokyn, aby sa hráči oboch tímov išli občerstviť. Hra sa tak na chvíľu prerušila.
     
    77
    V hre už napokon pokračujeme ďalej, pri lopte sú hostia a postupne sa presúvajú pred bránu domácich.
     
    78
    K lopte sa po rýchlom útoku dostal Káčer, ktorý sa snažil poslať loptu na Špaleka, pred ním však loptu na rohový kop odvrátil Kapor.
     
    79
    Po rohovom kope lopta skončila len u brankára Kováča a ten už loptu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    80
    Útoky sa v poslednej dobe striedajú na oboch stranách, avšak oba tímy sa teraz prezentujú úspešnou defenzívou.
     
    81
    Žilina dala gól!

    Hostia tak definitívne rozhodujú tento zápas! Vallo sa dostal k centri do pokutového územia, tam si loptu prebral DENIS VAVRO a presnou strelou prekonal brankára Kováča – 1:4!
     
    82
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Róbert Gešnábel.
     
    83
    Aj keď je už rozhodnuté, domáci sa ešte snažia o prechod do útoku, avšak hostia si dávajú pozor a nikam domácich nepúšťajú.
     
    84
    Pri lopte sú aktuálne hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a kombinujú na svojej polovičke. Pomaly sa blíži aj záver tohto zápasu, napokon sa prekvapenie konať nebude.
     
    85
    Po rýchlom útoku sa k lopte dostal De Oliveira Silva, jeho pokus však minul bránu hostí. Volešák sa s odkopom od brány nikam neponáhľa.
     
    87
    Lopta po útoku domácich opäť končí len u brankára Volešáka, ten ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    88
    Tento útok domácim už vyšiel lepšie, Orávik však aj tak svojím pokusom bránu hostí netrafil. Volešák tak bude opäť odkopávať od svojej brány.
     
    89
    Postupne čakáme aj na údaj o nastavenom čase, zrejme to hlavný rozhodca Marhefka už naťahovať nebude.
     
    90
    Yao získal loptu, dostal sa až pred bránu hostí a jeho pokus skončil na spojnici Volešákovej brány!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Žilina dokázala v tomto zápase otočiť výsledok a zaslúžene tak vyhráva tento zápas rozdielom triedy. Domáci však v prvom polčase predviedli sympatický výkon.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok tohto večera! (19:23:45)

    Miroslav Revaj

    Branky: 10. Válovčan – 27. Cociuc, 51. Škvarka, 53. Špalek, 81. Vavro

    Karty:   8. Kostadinov (ZMO), 71. Pintér (ZMO) – 35. Špalek (ZIL)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Kapor, Bariš (57. Yao), Orávik (C) – Válovčan (82. Gešnábel), Kostadinov, Pastva, Paixao da Silva (58. Guilavogui) – De Oliveira Silva, Pintér.
    Náhradníci: Holec – Gešnábel, Nurkovič, Advigov, Yao, Guilavogui.

    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Cociuc, Diaz, Špalek – Hlohovský, Vallo, Škvarka (C) (74. Káčer), Kaša (28. Hancko) – Mazáň, Šejdajev (61. Otubanjo).
    Náhradníci: Mandous – Mráz, Hancko, Králik, Jankauskas, Otubanjo, Káčer.

    Rozhodčí: Boris Marhefka – Tomáš Somoláni, Matej Barenčík – Peter Cvengroš
    thejrc.org