Jihlava – Příbram 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 1:2 (kon.) | Brno – Plzeň 0:1 (kon.)
Dukla Praha – Zlín 1:0 (kon.) | Jablonec – Teplice 0:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Karviná 2:0 (kon.)
Sparta – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:0 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 20.05.2017, 17:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • ePojisteni.cz liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    A protože Sparta nakonec nepřipustila překvapení a porazila Hradec Králové 3:2, zůstávají hráči Bohemians i pro příští rok v ePojištění.cz lize!
     
    90
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jevgenij Kabajev, přichází Michal Hubínek.
     
    90
    Tak ještě mohlo být sníženo! Tomáš Fryšták nejprve pochytal několik centrů, ale nakonec se na penaltě dostal k hlavičce Jan Hošek, který úspěšně loboval gólmana domácích, leč od radost ho dělilo několik milimetrů. Míč trefil jen břevno!
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Tomáš Berger, přichází Josef Jindřišek.
     
    83
    Hrací plochu opouští Tomáš Wágner, místo něj nastupuje Erik Puchel. Za postranní čáru míří na ošetření David Bartek, který zůstal ležet kousek od vlastního vápna.
     
    79
    Jevgenij Kabajev si to štrádoval k brance a na vápně za dozoru obránce Karviné vystřelil, jenže Jan Laštůvka šel včas k zemi a střelu ruského forwarda vyrazil. Před dobíhajícím Dominikem Maškem pak důrazně odkopl míč na roh vracející se bek Slezanů!
     
    77
    Dlouhý centr na Kalabišku skončil v moci rodáka z Uherského Hradiště Tomáše Fryštáka. Následně za půlkou ostře zajel do domácího hráče Vojtěch Smrž, který vidí od sudího Fraňka žlutou kartu. Jedná se o vůbec první karetní štych dnešního duelu.
    73. Kalabiška jemně tečoval střelu Budínského a málem slavil úspěch
     
    73
    Jan Kalabiška zůstal na penaltě zcela volný a po jeho hlavičce by jste v krvi fanoušků Bohemians nenašli jediný erytrocyt. Nakonec se však zakončení karvinského čahouna stočilo těsně vedle zadní tyče Fryštákovy branky.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 4399 diváků.
     
    72
    Domácí toho využívají ke střídání. Ze hry odchází Jan Kuchta, místo něj se na trávník podívá Dominik Mašek. Wágner nakonec vypadá v pořádku.
     
    68
    Karviná střídá. Ze hry odchází Tomáš Weber a svoji letošní premiéru si v dresu MFK odbude po zranění se vracející Jan Vondra.
     
    65
    Tomáš Weber rozehrál na levý roh velkého vápna Janu Kalabiškovi, po jehož centru skákal Tomáš Fryšták, ale nedomluvil se s Danielem Krchem, který před ním míč pouze prodloužil na zadní tyč, kde však čekal Michal Šmíd, jemuž se povedlo uklidnit situaci a míč alespoň dostat na roh!
     
    55
    Po faulu od domácích kopali hosté centr ze zhruba pětatřiceti metrů. Načechraný míč Lukáše Budínského skončil na hlavě jednoho z Karvinských, ale parádním zákrokem se blýskl Tomáš Fryšták. Tento mu ale nebude počítán, jelikož hostující zakončovatel stál opětně v ofsajdu.
     
    53
    Po kopu od čtvrtkruhu na styku brankové a postranní čáry mohli domácí znovu slavit branku, ale propadnuvší míč nedokázal Jevgenij Kabajev ideálně zkrotit, a tak si jej nakonec sebral Laštůvka.
     
    52
    Tomáš Berger se dostal v šestnáctce k centru od brankové čáry, ale jeho zakončení mířící k bližší tyči odrazili domácí na roh.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Patrik Dressler, přichází Vojtěch Smrž.
     
    43
    Po velkých zmatcích ve vápně, kdy se nedokázali prosadit Bartek s Kuchtou, se dostal na penaltě k odraženému míči Martin Hašek, jehož ránu z první fantasticky vytáhl Jan Laštůvka!
    42. Martin DOSTÁL - 2:0
     
    42
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí vedou 2:0! K exekuci přímého kopu se postavil MARTIN DOSTÁL, jenž měl zřejmě v úmyslu centrovat, jenže skrze hradbu těl proletěl míč bez teče až na zadní tyč, od které se odrazil za Laštůvkova záda! Sám střelec si nebyl v první moment jist, zda byl sám autorem, neb míč skrze hráče před sebou úplně neviděl. Každopádně jemná chirurgická práce!
     
    31
    Kuchtův centr od brankové čáry našel Tomáše Bergera, který z první zkoušel své štěstí, jenže do jeho zakončení obětavě spadl Pavel Eismann, který střelu zablokoval. Roh pro domácí.
     
    27
    Jevgenij Kabajev nejprve na vápně promeškal ideální pozici pro střelu, jenže David Bartek následně zabojoval a získal míč. Jeho parádní centr zleva skončil znovu u střelce první branky, jenž si zpracoval Bartkův balon a prostřelil Laštůvku, leč současně s tím byl signalizován i ofsajd!
     
    21
    Po dalším dobrém centru se dostal za obranu opět Kabajev, jenže ještě než stihl cokoliv vymyslet, byl zastaven hvizdem rozhodčího, který zareagoval na zvednutý praporek asistentův. Ofsajd.
     
    19
    Útočný faul Karviné znamenal volný kop pro domácí tým. Dlouhý centr si zpracoval nakonec Martin Hašek, který poslal dopředu znovu Jevgenije Kabajeva, ale ten v tísni míč jen polechtal a Jan Laštůvka si tak připsal pohodový zákrok.
    10. Jevgenij KABAJEV - 1:0
     
    10
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Haškův centr se sice nevyvedl, ale odražený míč sebral Michal Švec, jenž jej poslal na osu hřiště. Od půlící čáry jej poslal zpět k vápnu Martin Dostál. Odtud vzešel krásný kolmý oblouček Jana Kuchty za obranu, kam si naběhl JEVGENIJ KABAJEV, který zblízka nedal Laštůvkovi šanci! Pro domácí vítaná vzpruha a krůček k záchraně v soutěži.
    4. Wágner neproměnil obrovskou příležitost.
     
    4
    Hosté však vzápětí vybojovali roh. Ideálně čechraný míč spadl na střed malého vápna k Tomáši Wágnerovi, který ve vynikající pozici netrefil míč ideálně a nasměroval svou šanci jen do padajícího Tomáše Fryštáka!

    Richard Wagner

    Branky: 10. Kabajev (Kuchta), 42. Dostál

    Karty:   77. Smrž (KAR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Švec, M. Hašek, Bartek, Berger (85. Jindřišek) – Kabajev (90. Hubínek), Kuchta (72. Mašek).
    Náhradníci: Šrámek – P. Buchta, Jindřišek, Hubínek, Jirásek, Nitrianský, Mašek.

    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Hošek, Jovanović, Eismann (C) – Weber (68. Vondra), Panák – Dressler (46. Smrž), Budínský, Kalabiška – Wágner (83. Puchel).
    Náhradníci: Pastornický – Puchel, Smrž, Galuška, Jurčo, Vondra.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Pavel Peřina, Michal Myška.
    Delegát FAČR: Patrik Filípek.

    Diváci: 4399
    thejrc.org