Bayern – Freiburg 4:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 4:3 (kon.) | Mönchengladbach – Darmstadt 2:2 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:6 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 2:0 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 2:1 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 2:2 (kon.)
konec
Hamburger SV
2:1 (1:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 20.05.2017, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá fotbalová soutěž Bundesliga dnes zakončí svou sezonu. V posledním kole přivítá Hamburger před vlastním publikem Wolfsburg.
     
    Poslední kolo německé Bundesligy nabídne přímý souboj o sestupovou baráž.

    Hamburk se dostal velmi špatnou formou v závěru sezony do kritické pozice. Dnes musí bezpodmínečně vyhrát nad Wolfsburgem, aby nemusel hrát baráž o udržení v nejvyšší německé soutěži. Především posledních pět zápasů se týmu z přístavního města vůbec nevydařilo. Právě v těchto utkáních se střelecky prosadil jen třikrát a bral jen dva body, za dva nerozhodné výsledky. Bod si Hamburk připsal na domácím trávníku za bezbrankovou remízu s Mohučí a následně také na stadionu Schalke. Hamburk je druhý nejhůře zakončující tým Bundesligy, když dokázal vstřelit jen jednatřicet branek. Nejlepším v tomto směru je s pěti zásahy Rakušan Michael Gregoritsch.

    Wolfsburg vstupuje do důležitého duelu z mnohem lepší pozice. Týmu kolem zkušeného útočníka Maria Gomeze stačí z dnešního zápasu odvést bod a nemusí hrát baráž o udržení. Důležitý krok k záchraně udělal Wolfsburg před dvěma týdny, kdy si připsal cennou výhru na trávníku Frankfurtu 2:0. Navíc dokázal bodovat také v posledním kole, když na domácí půdě uhrál bod s Mönchengladbachem. Právě Mario Gomez je hlavní útočnou zbraní Wolfsburgu! Německý útočník již dokázal vsítit v letošní sezoně šestnáct branek a je dokonce pátým nejlepším střelcem celé Bundesligy.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    21.01. 2017 Wolfsburg – Hamburger 1:0
    07.05. 2016 Hamburger – Wolfsburg 0:1
    12.12. 2015 Wolfsburg – Hamburger 1:1
    11.04. 2015 Hamburger – Wolfsburg 0:2
    09.11. 2014 Wolfsburg – Hamburger 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Sakaj (C), Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek – Ekdal, G. Jung – N. Müller, Holtby, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mickel – Santos, Gregoritsch, Walace, Waldschmidt, Janjicic, Jatta.

    VfL Wolfsburg: Casteels – S. Jung, Knoche, Wollscheid, Gerhardt – Gustavo (C), Guilavogui – Błaszczykowski, Mallı, Ntep – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Vieirinha, Didavi, Träsch, Osimhen, Horn, Arnold..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtyřiatřicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. A hned tady je po zblokoveném centru možnost pro Wolfsburg zpoza postranní lajny.
     
    3
    Hosté však ztrácejí balon ještě před pokutovým území. Sakaj musel tvrdě bojovat o balon s Gerhardtem, ale domácí kapitán nakonec byl úspěšnější.
     
    4
    Ekdal si pomohl ve středu pole menším faulem, ale rozhodčí byl velmi blízko a dává Wolfsburgu volný přímý kop.
     
    5
    Wolfsburg je v úvodu zápasu mnohem více aktivnější než domácí celek. Především pravá strana hostujícího útoku má balon pod kontrolou. Nyní si ale po ztrátě pomohl faulem také Malli.
     
    6
    Yannick Gerhardt měl dost prostoru k centru do vápna, kde byl připravený na zakončení hlavou Ntep, ale jeho střela končí mimo tři tyče a Mathenia může být v klidu.
     
    7
    Také domácí hráči chtějí mít více míč na kopačkách. Postupnou kombinací se Hamburk dostal až téměř k vápnu soupeře, ale Bobby Wood nebyl přesný a domácí ztrácejí balon.
     
    8
    Ntep vybojoval pro svůj celek první rohový kop zápasu. Hostující ofenzivní hráč si počínal tvrdě, ale nakonec otřel centr o bránícího fotbalistu.
     
    9
    První pokus od rohového praporku se hostům příliš nevyvedl. První centr skončil jen u prvního bránícího hráče, následně měl Malli ještě jednu šanci, ale to už balon přeletěl všechny hráče ve vápně a končí za koncovou lajnou.
     
    10
    Paul-Georges Ntep začal zápas hodně aktivně. Tlačí se do útoku, chce projít až do vápna, ale zatím si s ním domácí obrana ví rady.
     
    11
    Gustavo byl zastaven nedovoleně ve středovém kruhu, ale pokračovalo se ve hře. Mario Gómez se dostal zničehonic do zakončení z velkého úhlu, ale i tak měl Mathenia práci.
     
    12
    Při rohovém kopu číhal právě Gómez na zadní tyči, ale těsně před ním jako poslední obránce dokázal Mavraj odvrátit nebezpečí ze svého vápna.
     
    14
    Wolfsburg je stále na útočné polovině trávníku. Hosté se snaží o nátlakovou hru a ta se jim zatím daří. Domácí se nemohou dostat ani k míči.
     
    15
    Hned dva hráči Wolfsburgu se hnali za nakopnutým balonem za obranu. Vše ale přečetl Mathenia a byl u míče mnohem dříve než zmíněná dvojice útočníků.
     
    16
    Hamburk se dostal po dlouhé době alespoň několik metrů za půlící lajnu. Tam ale akce domácího týmu končí. Wood ani Kostić si s aktivní obranou neporadili.
     
    17
    Gómez převzal míč v pokutovém území zády k brance, následně se obtočil kolem Mavraje, ale poté jeho přízemní centr končí právě na kopačce albánského stopera. Navíc se jako poslední dotkl balonu hostující útočník a tak to nebude ani rohový kop.
     
    18
    Müller byl faulován při hlavičkovém souboji a domácí se tak mohou snad poprvé přesunout až do vápna soupeře.
     
    19
    Domácím se však nepodařilo zahrozit. Na přetažený centr Junga si naskočil jen Casteels.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka rozhodě patřila více hostujícímu celku, který dnes nemusí hrát ani na vítězství pokud se chce udržet v Bundeslize. Wolfsburgu stačí i jeden bod.
     
    21
    Tlak hostů polevil a také Hamburk se více zapojuje do hry. Nyní ale fauloval ještě na útočné polovině Holtby a balon tak mají hosté.
     
    22
    Ani akce Wolfsburgu však nekončí zakončením. Malli hledal Gómeze, ale nebyl přesný a tak končí balon až u Mathenii.
     
    23
    Teď už to vypadalo na nadějný přechod do volného prostoru, ale Ntep si neporadil se zpracováním.
     
    24
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Malli centroval do vápna, míč se odrazil před šestnácti, kde byl připravený Jakub Błaszczykowski, který pěkně protáhl domácího gólmana.
    24. Dělovka polského ofenzivního hráče síti nekončí
     
    24
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se hosté prosazují. Tlak se Wolfsburgu vyplatil a Hamburk se je ve velkých potížích. Po dlouhém autu se dostal k centru Sebastian Jung, který našel ROBINA KNOCHEHO a ten přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči překonal Matheniu v domácí brance.
    24. Robin KNOCHE - 0:1
     
    25
    Sakaj dostává ještě žluté napomenutí od hlavního rozhodčího za přílišně protesty.
     
    27
    Vypadá to, že by se mohl domácí celek po inkasované brance probrat. První rohový kop Hamburku rozehrál Gideon Jung, ale u míče byl nejdříve Casteels.
     
    29
    Naopak Wolfsburg se po vstřelené brance zaměřuje více na obranu a čeká co nyní předvede soupeře, který nyní potřebuje vstřelit dvě branky, aby nemusel hrát baráž o udržení.
     
    30
    Dlouhý nákop za hostující obranu chytá ze vzduchu znovu belgický gólman ve službách Wolfsburgu.
     
    32
    Yunus Malli se provinil proti pravidlům ve středu pole a dává tak soupeři míč zcela zadarmo.
     
    33
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Domácí se dlouho nemohli dostat ani na útočnou polovinu přes kvalitní napadání soupeřů. FILIP KOSTIĆ byl však na končí celé akce a přesnou ránou do protipohybu brankáře dává domácím ještě šanci na zvrat veledůležitého zápasu. Najednou se probouzí i domácí fanoušci.
    33. Filip KOSTIĆ - 1:1
     
    35
    Wolfsburg byl po první brance v lehkém útlumu, ale nyní se už znovu pouští do ofenzivní hry.
     
    36
    Mavraj posílal malou domů na Matheniu, ale nebyl příliš přesný a domácí brankář musel pořádně zabrat, aby nepustil Gómeze do zakončení.
     
    37
    Po zisku míče se dostal do rychlého protiútoku Wood. Celou akci musel až drsným skluzem před vápnem ukončit Guilavoguii, který je tak druhým potrestaným zápasu.
     
    38
    Domácí měli po faulu nadějnou pozici pro centr do vápna, ale ten končí jen daleko za vzdálenější tyčí. Ještě se však pokračovalo ve hře, ale střela Kostiće nyní nekončí ve vymezeném prostoru.
     
    39
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Wolfsburg je aktivnější, ale v posledních minutách se také domácí dostali do šancí.
     
    40
    Dlouhý aut ze své poloviny předvedl Sebastian Jung. Hosté však nedokázali využít prostoru na levém kraji a musí hrát jen do autu.
     
    41
    Také domácí se však nedostali dál než několik metrů za půlící lajnu. Jakub Błaszczykowski má problémy s levou nohou a musí být ošetřen na trávníku.
     
    42
    Nakonec to vypadá na třísla a hostující ofenzivní hráč již nejspíše do zápasu nezasáhne.
     
    43
    Hra mezitím pokračuje. Ve středovém kruh musel faulovat rozběhnutého protihráče Gideon Jung, ale tentokrát rozhodčí netrestá žlutou kartou.
     
    44
    Jakub Błaszczykowski se nakonec ještě vrací do hry! Minutu před koncem se dostal k balonu domácí Müller. V přímém souboji si však neobhodil u postranní lajny Gerhardta.
     
    45
    Domácí si vybojovali ještě jeden rohový kop před pauzou. První centr od rohového praporku příliš hostujícího brankáře neprověřil. Následně ale přišel střílený centr do vápna a Casteels musel být připravený.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Tak Wolfsburg mohl jít ještě před odchodem do šaten do vedení. Malli se dostal do nadějné pozice, ale pravačkou nasměroval míč jen vedle levé tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Domácí nevstoupili do veledůležitého zápasu dobře. Wolfsburg od začátku zápasu tlačil na obranu domácího celku a vytěžil z toho úvodní branku. Po centru Sebastiana Junga se prosadil hlavou Robin Knoche. To už museli domácí hráči vstřelit dvě branky, aby nemusí absolvovat baráž o udržení. Naději ale vybojoval pro Hamburk Filip Kostić, který zakončil rychlou akci po zisku míče a upravil tak skóre prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jakub Błaszczykowski, přichází Vieirinha.
     
    47
    Domácí hráči vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. Hamburk však rychle ztrácí balon a do útoku jdou hosté.
     
    48
    Yunus Malli se pokusil o centr před hlavu, ale jeho pokus na náhodu končí jen u domácí obrany. Mario Gómez však nebyl daleko od balonu.
     
    49
    Bobby Wood si šel pro balon až k postranní lajně, ale nedokázal obejit ani jednoho obránce a ztrácí balon.
     
    50
    Na druhé straně šli hned dva ofenzivní hráči do rychlého protiútoku, ale skvěle zasáhl ještě před vápnem Papadopoulos. Akce ještě pokračovala, ale Mathenia si poradil s dalekonosnou střelou Ntepa.
     
    51
    Také do druhého poločasu vstoupili lépe hostující fotbalisté. Gerhardt mohl vhazovat zpoza postranní lajny. Do vápna se však balon už nepodíval.
     
    52
    Sebastian Jung měl nyní štěstí. Skluz Ostrzoleka šel jen přes balon, ale i tak píská hlavní rozhodčí nedovolený zákrok.
     
    53
    Wolfsburg měl možnost poslat míč do vápna z volného přímého kopu. Při souboji ve vápně se skácel k zemi Gómez, ale pokutový kop z toho není.
     
    54
    Tentokrát se provinil proti pravidlům hostující kapitán Luiz Gustavo. Domácí se rychle přesunuli do útočnou pozice, ale Mavraj pálil z otočky jen vedle tyče.
     
    55
    Matthias Ostrzolek posílal míč do vápna z levé strany, ale nejvýše se dostal brankář Casteels, který ale jen dokázal balon boxovat před sebe. Domácí zůstávají u míče na útočné polovině.
     
    56
    Faul Sebastiana Junga znamenal další nebezpečí před hostující brankou. Ani tentokrát však nemusel Casteels řešit závažnou situaci.
     
    58
    Hamburk si ve druhém poločasu více hlídá balon, ale větší příležitost si ještě nevypracoval.
     
    59
    Mario Gómez se vydal za nastřeleným míčem na domácí branku, ale Mathenia byl u balonu daleko dříve než hostující útočník.
     
    60
    I po hodině hry stále není jasné, který z týmů bude muset hrát baráž. Nyní si cpal do vápna Wood, ale zastavil ho odpískaný ofsajd.
     
    61
    Hned dva fauly předvedli hostující hráči. Potrestaným je ale Vieirinha, který sestřelil skluzem zezadu Müllera.
     
    62
    Holtby nepřesně přihrál Woodovi a hosté měli jít do rychlého protiútoku. Ten ale zastavuje čistým zákrokem Mavraj.
     
    63
    Naopak nyní podklouzl s balonem u nohy Gustavo a Hamburk šel vpřed. Kostić však navedl balon jen k postranní lajně, ale domácí budou alespoň vhazovat.
     
    64
    Po faulu mohl rozehrával Vieirinha volný přímý kop. Mathenia se vydal pro míč, ale nebyl úspěšný. Poté se dostal balon ještě jednou do vápna, ale ani nůžky Maria Gómeze nebyly přesné.
     
    65
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Nicolai Müller, přichází Michael Gregoritsch.
     
    66
    Wolfsburg se udržel na delší čas před vápnem domácího týmu. Ani jeden z centrů, ale nenašel útočící hráče a tak je stav stále nerozhodný.
     
    67
    Yunus Malli nebyl daleko od střelby. Dokázal si zpracovat míč v rychlosti, ještě si kličkou obhodil soupeře, ale to vše bylo již zbytečné. Je pískán ofsajd.
     
    68
    Sakaj centroval po dalším nedovoleném zákroku Junga z volného přímého kopu. Do vápna se však balon nepodíval. Domácí však mohou pokračovat ve hře.
     
    69
    Domácí již začínají riskovat a obranu nechávají otevřenou. Nyní toho mohl využít Ntep společně s Mallim, ale ani jeden se dostal ke střele.
     
    71
    Domácím utíká čas a u balonu jsou hráči Wolfsburgu. Sebastian Jung, ale nyní ztratil balon na útočné polovině a do útoku mohu jít domácí.
     
    72
    Filip Kostić nebyl daleko do centru do vápna. Skvěle ho však tělem vyvedl z rovnováhy Knoche a Bobby Wood tak čekal na balon v pokutovém území zbytečně.
     
    72
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Bakery Jatta.
     
    73
    Wollscheid byl v souboji daleko později než domácí Gideon Jung a tak je z toho další faul hostů. Nyní ale už mají k dispozici nadějnou pozici ke střele.
     
    74
    Gregoritsch se ihned zapojil do hry a měl na starosti rozehrání volného přímého kopu. Jeho dělovka šla však jen do středu branky, kde byl připravený Casteels.
     
    76
    Domácí šli po zisku míče na vlastní polovině do rychlého kontru. Ten ale končí téměř dříve než začal. Za půlící lajnou nepřesně přihrál Lewis Holtby.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Sebastian Jung, přichází Victor Osimhen.
     
    78
    Victor Osimhen se zapojil ihned po příchodu na trávník do hry. Jeho prudkou střelu z úhlu však mohl Mathenia jen pustit vedle tyče.
     
    79
    Kostić si poradil se soupeřem jako s malým žáčkem, následně ale už nedokázal ve skluzu procpat míč až do samotného prostoru před brankou.
     
    80
    U postranní lajny byl faulován Ntep, ale pokračovalo se ve hře po ponechané výhodě. Hosté se však do zakončení nedostali. Dodatečně tak dostává žlutou kartu Papadopoulos.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro Hamburk. Domácím stále schází jedna vstřelená branka pro uniknutí z barážového dvojzápasu.
     
    83
    Tak to byla paráda. Robin Knoche byl posledním obráncem, ale dovolil si skluz na Kostiće a byl přesný. Čistě odzbrojil domácího útočníka.
     
    84
    Dlouhý pas na Wooda nyní vymýšlel Gideon Jung. Americký útočník byl ale příliš daleko od přihrávky a ta končí až u hostujícího brankáře.
     
    85
    Rychlou akci Hamburku nyní rozjel na levé straně Holtby. Míč se dostal až do vápna, ale tam byli hosté ve velkém počtu a nenechali Wooda ani Kostiće zakončovat.
     
    85
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yunus Mallı, přichází Maximilian Arnold.
     
    86
    Defenziva Wolfsburgu zatím funguje na jedničku. Koen Casteels se nemusí zapojovat do hry a všechny akce Hamburku končí ještě před finální fází.
     
    87
    Nyní se ale už domácí dostali na dostřel k hostující brance. Filip Kostić se dokonce pokusil o střelu z velkého úhlu, ale balon končí jen za postranní lajnou.
     
    87
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lewis Holtby, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    88
    Veledůležitý zápas míří do svého finále. Wood přebral míč ve středu pole, poradil si i s nepříjemným bráněním, ale už nedokázal přesně přihrát.
     
    89
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr zápasu. Hamburk obrací dnešní zápas a nyní by šel do baráže Wolfsburg. GIAN-LUCA WALDSCHMIDT před malou chvíli přišel na trávník a nyní je hrdinou zápasu. Přesný centr do vápna umístil hlavou pod břevno. Casteels marně plachtil vzduchem.
    89. Gian-Luca WALDSCHMIDT - 2:1
     
    90
    Wolfsburg se snaží ještě něco se zápasem udělat, ale zbývá již málo času. Nepřesný pas do vápna posílal Vieirinha.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Christian Mathenia podržel svůj tým. Zblokovanou střelu Gómeze dokázal vytěsnit na rohový kop. Tlak Wolfsburgu pokračuje.
     
    90+3
    Koen Casteels se vydal až do pokutového území soupeře, ale tam sestřelil Mavraje a místo pomoci útočníkům vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Hostům se nedaří přejít ani na útočnou polovinu. Tohle už vypadá pro Hamburk velmi nadějně. Půlminuta do konce nastaveného času.
     
    90+5
    Gregoritsch ještě dostává žlutou kartu za zdržování.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Po fantastickém závěru zápasu si Hamburk jistě zahraje i v příštím ročníku Bundelisgy!

    V úvodu zápasu ale nebyli domácí rozhodně lepším týmem. Wolfsburg tlačil na Hamburk a šel dokonce do vedení, když se prosadil po centru Sebastiana Junga Robin Knoche. Ten předskočil obránce a hlavou zavěsil pod břevno. Ještě do poločasu ale stačili domácí vyrovnat, když rychlou akci po zisku míče zakončil Filip Kostić. Ten byl také u závěrečné akce, která znamenala branku. Po jeho centru se dostal v podobné pozici jako u první branky Knoche k hlavičce Waldschmidt a poslal domácí do vedení. V tu dobu byl Gian-Luca Waldschmidt na trávníku dvě minuty a nyní je hrdinou. Včera oslavil teprve své jednadvacáté narozeniny a nyní mu leží celý Hamburk u nohou. Díky jeho brance si domácí tým zahraje Bundeligu i příští sezonu. O účast v nejvyšší německé soutěži ale bude muset ještě bojovat Wolfsburg, který se kvůli dnešní porážce dostává do baráže.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:14.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:30:45)

    Vít Schück

    Branky: 33. Kostić (Holtby), 89. Waldschmidt (Kostić) – 24. Knoche (S. Jung)

    Karty:   25. Sakaj (HAM), 80. Papadopoulos (HAM), 90+5. Gregoritsch (HAM) – 37. Guilavogui (WOF), 61. Vieirinha (WOF), 90+3. Casteels (WOF)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:14.
    Hamburger SV: Mathenia – Sakaj (C), Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek – Ekdal (72. Jatta), G. Jung – N. Müller (65. Gregoritsch), Holtby (87. Waldschmidt), Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mickel – Santos, Gregoritsch, Walace, Waldschmidt, Janjicic, Jatta.

    VfL Wolfsburg: Casteels – S. Jung (77. Osimhen), Knoche, Wollscheid, Gerhardt – Gustavo (C), Guilavogui – Błaszczykowski (46. Vieirinha), Mallı (85. Arnold), Ntep – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Vieirinha, Didavi, Träsch, Osimhen, Horn, Arnold.
    thejrc.org