Nancy – Saint-Étienne 3:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 1:1 (kon.) | Lille – Nantes 3:0 (kon.)
Marseille – Bastia 1:0 (kon.) | Lyon – Nice 3:3 (kon.) | PSG – Caen 1:1 (kon.)
Toulouse – Dijon 0:0 (kon.) | Angers – Montpellier 2:0 (kon.) | Rennes – Monaco 2:3 (kon.)
Guingamp – Méty 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:1 (1:0)
SM Caen
Sobota 20.05.2017, 21:00 • Parc des Princes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše, u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase někdy na shledanou. (22:58:12)
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:8.
    Ronny Rodelin nejprve smutnil, když neproměnil penaltu, ale o chvíli později si to vynahradil, vyrovnal na 1:1 a definitivně tak zachránil svůj tým od baráže o udržení. Stal se tedy hrdinou okamžiku.

     
    Je dobojováno. Hosté nakonec srovnali s domácími krok doslova v hodině dvanácté a přesná trefa Ronnyho Rodelina se ukázala jako zlatá. Díky tomu se totiž hosté umístili na sedmnácté pozici a definitivně se tak zachránili v nejvyšší soutěži. Přitom opravdu chybělo málo, a museli by hrát baráž.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pastore střílel nebezpečně před brankou Caenu, ale hosté stále drží remízový stav.
    90+1. Ronny RODELIN - 1:1
     
    90+1
    Caen právě vstřelilo branku!
    A přeci jen se to hostům podařilo. Rozhodčí před malou chvilkou nastavil tři minuty nad rámec řádné hrací doby a hned v první minutě nastavení se dobře postavil RONNY RODELIN, který svou střelu poslal nekompromisně za Trappova záda – 1:1. Hosté tak živí naději vyhnout se baráži o udržení v nejvyšší soutěži.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby budou nastaveny tři minuty.
     
    89
    Hosté ale nadále tlačí před domácí brankou, zatím se jim znovu nedaří svůj tlak přetavit ve vyrovnávací branku.
    87. Neuznaná branka hostů.
     
    87
    Hosté srovnali stav utkání, jenomže z branky se radovali jen chvíli. Rozhodčí totiž odmával jejich ofsajd a z radosti tak nebylo vůbec nic.
     
    86
    Edinson Cavani číhal ve velkém vápně na přihrávku od Ángela Di Maríi, jenže nedočkal se jí, protože obrana hostů zachránila situaci.
     
    85
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Vincent Bessat.
     
    85
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Frédéric Guilbert, přichází Jordan Leborgne.
     
    83
    Hra už ztratila tempo, domácí kontrolují výsledek a hosté se k ničemu opět nedostali. Zatím to vypadá, že se bodového zisku nedočkají. Samozřejmě ale nepředbíhejme.
     
    82
    Syam Ben Youssef se pokusil svojí přihrávkou najít volného Imoroua, jenže druhý jmenovaný to nečekal a k míči se nakonec vůbec nedostal.
     
    80
    Právě vstupujeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby a hosté stále prohrávají o jednu branku. A nyní se dokonce nacházejí na barážové pozici v právě probíhajícím kompletním posledním kole.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Julian Draxler.
     
    78
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Romain Genevois, přichází Jordan Tell.
    75. Penalta - neproměněná penalta Rodelina.
     
    75
    Na značku pokutového kopu si míč postavil Ronny Rodelin, který se snažil umístit míč k pravé tyčce Trappovy branky, ale domácí brankář vystihl směr a míč dokázal chytit.
    74. Kimpembeho faul v pokutovém území.
     
    74
    Po faulu na Delaplaceho v pokutovém území nařídil hlavní sudí penaltu pro hosty.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Blaise Matuidi.
     
    73
    Javier Pastore byl vyzván do dobré a zajímavé šance, ale nebylo to nic platné. Znovu byli domácí v ofsajdu a postrannímu sudímu to neuniklo.
     
    72
    Na druhé straně nepřesně z levé strany střílel Emmanuel Imorou a domácí brankář Kevin Trapp nemusel vůbec zasahovat. Následně pak si došel pro balón a odkopne ho od své branky.
     
    71
    Ángel Di María sprintoval po levé straně do blízkosti branky hostů, poté vyslal centr do pokutového území, kde na něho ale nedosáhl znovu Edinson Cavani.
     
    69
    Domácí se znovu dostali před branku hostů, kde se snažil doběhnout míč Edinson Cavani, jenže to se mu nepovedlo. A tak proběhne další odkop od branky Caenu.
     
    67
    Odkop od své branky nyní provedl brankář hostů, jenže hráči PSG na polovině hřiště zachytili míč a vrací tak hru zpět před branku Caenu.
     
    66
    Lucas Moura zahrál volný přímý kop z levé strany, míč se snášel do pokutového území, kde ho vytěsnila obrana Caenu do bezpečí.
     
    65
    Presnel Kimpembe se prezentoval dobrou střelou na hostující branku a Vercoutre musel zasahovat. Je to jeho další přesný zákrok proti domácím a podržel tak svůj tým.
     
    63
    Pastore se dostal ke střele od velkého vápna, jenže ta byla vytěsněna opět mimo tři tyče. Hosté stále drží naděje s utkáním ještě něco udělat.
     
    62
    Lucas Moura si nabíhal před branku hostů, následně také převzal přihrávku od svého spoluhráče, ale nakonec byl o míč obrán obranou hostujícího celku.
     
    61
    Po volném přímém kopu hostů se následně kousek před brankou dostal ke střele Emmanuel Imorou, jenže Marquinhos ji vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    60
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Javier Pastore.
     
    59
    Na druhé straně střílel z velkého úhlu také hostující Imorou, ale jeho střela skončila vysoko nad domácí brankou.
    57. Cavaniho hlavička byla na brankové čáře sražena mimo.
     
    57
    Obrovská šance domácích! Uvnitř pokutového území hlavičkoval sice z úhlu Edinson Cavani, ale nakonec se jeho střela stočila k levé tyčce Vercoutreho branky, kde na poslední chvíli u brankové čáry zasáhl Syam Ben Youssef a zachránil tak svůj tým od další inkasované branky.
     
    55
    Domácí zahrávali volný přímý kop kus před velkým vápnem. K jeho rozehrání se postavil Ángel Di María, jenže následně pak poslal míč jen do připravené hostující zdi.
     
    53
    Tempo hry oproti prvnímu poločasu výrazně opadlo. Domácí zatím stále vedou jednobrankovým rozdílem a hosté se k pořádné střele vůbec nedostali. Tedy k té, která by vysloveně ohrozila domácí branku.
     
    52
    Nyní jsou už znovu u míče domácí. Thiago Motta se snažil prosmýknout obranou hostů, jenže to se mu nepodařilo a narazil na tvrdou hráz v podobě právě beků Caenu.
     
    51
    Jonathan Delaplace to myslel dobře se svojí přihrávkou na nabíhajícího Emmanuela Imoroua, jenže druhý jmenovaný to nečekal a na míč se tak nedostal.
     
    50
    Thiago Motta si vyměnil míč s Maxwellem a druhý jmenovaný pak místo další přihrávky vyslal dalekonosnou střelu, která skončila úplně mimo branku hostů.
     
    49
    Série nepřesností na obou stranách znamenala rozkouskování hry. Nyní už jsou ale opět u míče domácí, kteří spěchají do rychlého protiútoku.
     
    48
    Na druhé straně musel po nebezpečné střele hostů zasahovat také domácí brankář Kevin Trapp a také on míč odkopne od své branky.
     
    47
    Po střele Ángela Di Maríi skončil míč v náruči Rémyho Vercoutreho a ten tak bude mít k dispozici odkop od své branky.
     
    46
    Po úvodním výkopu ve druhém poločase byli u míče zase domácí fotbalisté a hned se dostali do další šance před hostující brankou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Držení míče: 76% – 24%
    Střely na branku: 3 – 1
    Rohové kopy: 4 – 2
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm byla k vidění jasná převaha domácího celku, který je v utkání jasným favoritem. Domácí se ujali vedení ve třinácté minutě zásluhou přesné střely Adriena Rabiota. Od té doby měli hráči PSG další šance, které ovšem proměnit už nedokázali. Hosté jsou zatím hodně pasivní a jejich snaha o vstřelení vyrovnávací branky byla zatím marná. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne ve 22:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Následuje odkop od hostující brány, hosté tak míří do jednoho z posledních útoků v prvním poločase.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby nastaví hlavní rozhodčí jednu minutu navíc.
     
    44
    První poločas se chýlí ke svému konci. U míče jsou domácí a znovu se snaží o průchod na polovinu hostů.
     
    42
    Thiago Motta si chtěl u pravé tyče hostující branky naběhnout na centr z pravé strany, ale ten byl příliš přetažený a skončil jen vedle ní. Brankář Caenu tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    41
    Aurier zahrál autové vhazování, míče se ujal Ángel Di María, ale směrem dopředu ho neposlal, neboť byla opět připravená pozorná hostující obrana.
     
    40
    Karamoh mohl doklepnout letící míč do domácí branky, ale na poslední chvílii mu do jeho střely vložil nohu Maxwell a hosté tak znovu nemohli vyrovnat.
     
    39
    Centr z pravé strany do pokutového území vyslal domácí Adrien Rabiot, ale nabíhající Edinson Cavani na něho nedosáhl a ten tak skončil v moci hostující obrany.
     
    38
    Následně pak zahrával další akci Aurier, jenže jeho přihrávka na volného Thiaga Silvu nevyšla a hosté tak otáčejí směr hry po delší době na druhou stranu.
     
    37
    Domácí fotbalisté se opět natlačili před hostující branku, kde několika přihrávkami zamotali hlavy obraně Caenu. Poté se ke střele dostal Edinson Cavani, jenže jeho rána končí vysoko nad.
     
    36
    Ángel Di María vysunul Edinsona Cavaniho, který si naběhl před velké vápno, ale k následné střele se nedostal díky pozorné obraně Caenu.
     
    34
    Po sérii nepřesností na obou stranách jsou nyní u míče znovu hráči domácího celku a snaží se kombinovat před brankou Caenu. Ale marně ji dobývali.
     
    32
    Zpět už ale zase domácí hráči a s nimi i další útočná akce. Na jejím konci se ocitl Thiago Silva, který okamžitě vystřelil z hranice velkého vápna, ale míč mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    31
    Hosté ožili a vycítili šanci, do které se nakonec znovu dostali zásluhou Yanna Karamoha, ten ale napálil míč přímo do jednoho z domácích obránců.
     
    29
    A další náznak šance hostů. Syam Ben Youssef se nabídl svou přihrávkou pro nabíhajícího Ronnyho Rodelina, druhý jmenovaný ovšem svou střelu příliš přetáhl.
     
    28
    Yann Karamoh se napřáhl uvnitř velkého vápna k dobré střele, po níž se natahoval domácí brankář Kevin Trapp, jenže nakonec nemusel. Střela prvně jmenovaného skončila jen vedle jeho branky.
     
    26
    Nyní fauloval Delaplaceho Thiago Motta, ale tentokráte vše vyřešila domluva hlavního sudího.
     
    25
    První žlutou kartu v utkání vidí hostující Diomandé, který zezadu poslal k zemi Lucase Mouru. Rozhodčí neváhal a okamžitě vytáhl žlutý kartonek.
     
    24
    Emmanuel Imorou vyslal dělovku z hranice velkého vápna, jenže míč po jeho střele skončil pouze vysoko nad. Další šance hostů nevedla k vyrovnání.
     
    22
    Ángel Di María se znovu snažil poslat své spoluhráče směrem dopředu, jenže i nyní se mu to nepovedlo. Znovu zapracovala velmi dobře obrana hostů a znemožnila hráčům domácích jakoukoli další útočnou akci.
     
    21
    Dlouhý nákop Thiaga Motty se k adresátovi, kterým měl být Edinson Cavani, nedostal. Hlavička Yanna Karamoha celou akci domácího celku zastavila. Hra se tak otáčí zase na opačnou stranu.
     
    19
    Hlavička Ángela Di Maríi skončila na obraně hostů, a ani k odraženému míči se dotírající Cavani nedostal. Hosté tak budou moci zamířit do další útočné akce.
     
    18
    Thiago Motta dostal míč za polovinu hřiště a poté vyzval svou přihrávkou do úniku Maxwella, jenže ani tentokráte se Maxwell do přesnějšího zakončení vůbec nedostal.
     
    17
    Znovu se prakticky hrálo pouze na jendu branku, hráči domácího celku jsou hodně aktivní a snaží se přidat další.
     
    15
    Po úvodní brance se domácí ještě více natlačili před hostující bránu, jenže tentokráte ji vůbec neohrozili po střele Edinsona Cavaniho.
    13. Adrien RABIOT - 1:0
     
    13
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí se už ujímají vedení. ADRIEN RABIOT si naběhl na míč uvnitř velkého vápna, poté ho převzal od Edinsona Cavaniho a svou prudkou střelou poslal balón ke vzdálenější tyči. Brankář hostů byl bez šance – 1:0. Asistence: Edinson Cavani.
     
    12
    Domácí pak znovu zaútočili, ale obrana hostů jejich snahu dostat se do blízkosti Vercoutreho, zastavila.
    10. Delaplaceho střelu vytěsnil domácí brankář.
     
    10
    Až nyní se hosté dostali do pořádné akce a hned z toho byla velmi slibná šance. Jonathan Delaplace poslal míč na domácí branku a Trapp ho musel vytěsnit svými rukavicemi nad branku.
     
    8
    Domácí jsou podle předpokladů aktivnějším týmem a i nyní se dostali celkem snadno do blízkosti branky Rémyho Vercoutreho. Jenže další střela Cavaniho zamířila hodně mimo.
     
    7
    Edinson Cavani dostal přihrávku v pokutovém území, ale nebylo to nic platné. Byl v ofsajdové pasti a to neuniklo postrannímu sudímu, který zdvihl svůj praporek.
     
    6
    Edinson Cavani utekl všem a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Maxwella, ale druhému jmenovanému pak jeho střela nevyšla podle představ.
     
    5
    Další snaha o útočnou akci na straně hostujícího týmu byla zmařena. Tentokráte pokus dostat se před Kevina Trappa zmařila pozorná domácí obrana.
     
    4
    Hned na to se postupně před domácí branku dostali hosté, ale opět nic před Trappem nevymysleli. Hráči Caen tak dávají svému soupeři další možnost zaútočit.
     
    3
    Cavani si sklepl balón a poté se snažil projít znovu na polovinu soupeře. Kousek za velkým vápnem pak poslal míč směrem na hostující branku, kde se ho snažil srazit za záda Rémyho Vercoutreho Serge Aurier, ale také on byl nepřesný.
     
    3
    Na druhé straně se hosté nedostali do zakončení před domácí brankou a znovu to tak budou hráči Paris Saint-Germain, kteří zamíří do své další útočné akce.
     
    2
    Edinson Cavani se hned dostal do šance, osamocen v pokutovém území dostal přesnou přihrávku, zpracovaní už ale bylo horší a následná střela skončila jen vedle hostující branky.
     
    1
    Začalo poslední kolo francouzské ligy, konkrétně zápas mezi Paris Saint-Germain a SM Caen. U míče byli nejprve hosté, ale poté si ho do své moci převzali domácí fotbalisté a za pomoci svého brankáře se vydali do prvního útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě proběhne předzápasové focení a jdeme na to.
     
    K utkání je vše připraveno. Oba celky se řadí v tunelu v útrobách domácího stadionu a za malou chvíli vyběhnou na travnatou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Trapp – Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell (C) – Rabiot, Motta, Lo Celso – Di María, Cavani, Lucas Moura.
    Náhradníci: Aréola – Callegari, Draxler, Guedes, Matuidi, Pastore, Robail.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Genevois, Ben Youssef, Diomandé, Imorou – Delaplace, Féret (C), Makengo – Rodelin, Karamoh.
    Náhradníci: Dreyer – Avounou, Leborgne, Bessat, Malbranque, Pape Sané, Tell.

    Rozhodčí: Hamel – Boutry, Viala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Na poslední vzájemný duel obou soupeří rozhodně nebudou chtít hosté vzpomínat. V září loňského roku totiž utrpěli ve svém teritoriu debakl 0:6 a dnes tak mají svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    SM Caen

    Zatímco domácím o nic nejde, hostům rozhodně ano. Jsou totiž na sedmnácté pozici se ziskem šestatřiceti bodů a nemají jistotu záchrany v nejvyšší francouzské soutěži. Na místo, které zajistí alespoň baráž o udržení, tedy na šestnácté, mají náskok pouhého jednoho bodu a na devatenácté, tedy to, které znamená přímý sestup do Ligue 2, pak mají náskok dvou bodů. Takže aby se hosté z Caen zachránili, musí dnes bezpodmínečně plně bodovat, aby se nemuseli ohlížet na to, jak budou hrát soupeři pod nimi. Nečeká je nic lehkého, pařížský tým bude chtít sezónu doma ukončit se ctí a rozhodně bude chtít i vyhrát. Uvidíme, jak to dnes celé dopadne a čeká nás určitě zajímavý duel. Ten si nenechte rozhodně ujít.
     
    Paris Saint-Germain

    Hvězdný pařížský celek Paris Saint-Germain v letošní sezóně byl už bez švédského útočníka Zlatana Ibrahimoviče, který odešel do anglického Manchesteru United loni po tom, co získal s PSG ligový titul. I tak ale hráči tohoto celku bojovali do poslední chvíle o obhajobu nejcennější trofeje, ale nakonec se jim to nepovedlo. Titul si s předstihem zajistilo Monako a na pařížský klub tak zbylo druhé místo. I to je samozřejmě velký úspěch, zároveň mají fotbalisté PSG jistotu postupu do skupinové fáze Ligy mistrů. Rozhodně to pro ně nebyla špatná sezóna, dokázali se vyrovnat s odchodem jejich největší hvězdy a i tak se umístili na skvělém druhém místě. V dnešním utkání tak o nic nejde, hráči si ho budou chtít především užít. Pak už celá sezóna skončí a budou se těšit jistě na tu další.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu poslední kompletní kolo francouzské Ligue 1 a ve stejném čase se tedy utkají úplně všechny týmy. My budeme sledovat utkání mezi týmy Paris Saint-Germain a SM Caen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 13. Rabiot (Cavani) – 90+1. Rodelin

    Karty:   25. Diomandé (CEN)

    Neproměněná penalta: 75. Rodelin (CEN), brankář Trapp zneškodnil


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:8.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell (C) – Rabiot, Motta (74. Matuidi), Lo Celso (60. Pastore) – Di María, Cavani, Lucas Moura (79. Draxler).
    Náhradníci: Aréola – Callegari, Draxler, Guedes, Matuidi, Pastore, Robail.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert (85. Leborgne), Genevois (78. Tell), Ben Youssef, Diomandé, Imorou – Delaplace, Féret (C), Makengo (85. Bessat) – Rodelin, Karamoh.
    Náhradníci: Dreyer – Avounou, Leborgne, Bessat, Malbranque, Pape Sané, Tell.

    Rozhodčí: Hamel – Boutry, Viala
    thejrc.org