Nancy – Saint-Étienne 3:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 1:1 (kon.) | Lille – Nantes 3:0 (kon.)
Marseille – Bastia 1:0 (kon.) | Lyon – Nice 3:3 (kon.) | PSG – Caen 1:1 (kon.)
Toulouse – Dijon 0:0 (kon.) | Angers – Montpellier 2:0 (kon.) | Rennes – Monaco 2:3 (kon.)
Guingamp – Méty 1:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:3 (0:1)
AS Monaco
Sobota 20.05.2017, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Monako je po sedmnácti letech opět na francouzském trůnu se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:53:34)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:12. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 10:12.
     
    Fantastický zápas si přichystaly týmy na poslední kolo! Monako šlo do vedení tři minuty před koncem prvního poločasu díky brance Fabinha. Následně se radoval také Jemerson, který poslal míč do sítě hlavou. Za domácí snížil na rozdíl jedné branky střídající Adama Diakhaby z pokutového kopu. Po skvělé akci zakončené třetím Brazilcem v monackém dresu Jorgem Monako znovu vedlo o dva góly. V samotném závěru zápasu se ještě prosadil po individuální akci podruhé v zápasu Diakhaby a určil také konečné skóre.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Adama DIAKHABY - 2:3
     
    90+2
    Rennes právě vstřelilo branku!
    ADAMA DIAKHABY se přece jen ještě jednou prosazuje. Domácí útočník se dostal do velmi snadno přes hostující obranu, ale poté trefil jen skvělého Badiashila, který ale nešťastně vyrazil balon přesně na nohu střílejícího hráče a ten již dokázal dostat míč do sítě.
     
    90+1
    Domácí fanoušci aplaudují svému týmu za celou sezonu. Stejně tak děkují příznivci Monaka za historický ročník svého týmu.
    90. Fernandes pálil jen vedle pravé tyče
     
    90
    Fernandes zničehonic vyplaval za hostující obranou. Jeho střela z prvního doteku jde jen těsně mimo tři tyče. I kdyby domácí útočník dostal míč do sítě, tak byl pískán ofsajd a branka by nemohla platit.
     
    89
    Ve středovém kruhu si pomohl malým faulem Bakayoko, ale rozhodčí byl přesný a zastavuje hru.
     
    88
    Danzé kombinoval na pravé straně s Mubelem. Celou akci domácího týmu však přerušil parádním čistým skluzem Sidibé.
     
    87
    Diakhaby si sice stáhl míč hrudníkem, ale poté už ztratil proti přesile balon. Naopak na druhé straně se vydal do protiútoku Mbappé. Po sprintu přes téměř celý trávník však pálil mladík Monaka nad břevno.
     
    86
    Střídající Sidibé vnesl na trávník hodně ostrých zákroků. Nyní sestřelil Fernandese. Rennes tak má dobrou možnost k centru do vápna.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Nicolas Janvier.
    84. Adama Diakhaby svou druhou branku zatím nepřidal
     
    84
    Mubele našel po skvělé akci zpětnou přihrávkou Diakhabyho, který ale pálil jen do přední tyče. Pár centimetrů nyní dělilo domácí od snížení.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut zápasu i s nastavením pro domácí celek. Rennes ale scházejí minimálně k bodu dva vstřelené góly.
     
    81
    Kylian Mbappé si chce i dnes připsal branku. Po samostatné akci se odhodlal ke střele po kličce do středu, ale těsně před ním skluzem zblokoval střelu Gnagnon.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Andrea Raggi, přichází Bernardo Silva.
    79. JORGE - 1:3
     
    79
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Také třetí brazilský hráč Monaka v základní sestavě se prosazuje. Pohlednou kombinaci rozehrál Mbappé, který našel na levé straně rozběhnutého Sidibého a ten našel zpětnou nahrávkou JORGE a ten ze středu vápna pálil přesně.
     
    78
    Kylian Mbappé dlouho nebyl u balonu. Nyní se k němu dostal na malý moment, ale před vápnem byl proti velké přesile neudržel míč.
     
    77
    Adama Diakhaby si vzal míč pro sebe a z velké dálky chtěl ohrozit hostující branku. Míč však končí těsně nad břevnem a monacký gólman tak nemusí zasahovat.
     
    76
    Jemerson nyní velmi nebezpečně srazil k zemi Andého, ale ani tentokrát se nepíská faul. Domácí hráč se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    74
    Střídající Sibidé se rychle vrhl do hry. Ve vlastním vápně poslal na zem Mubeleho a už to vypadalo na druhu penaltu v krátkém čase, ale rozhodčí není nechává pokračovat ve hře.
     
    73
    Domácí se rozhodně nevzdávají a chtějí přidat minimálně ještě jednu branku. Nyní to prokázal průnikem Hunou, ale již nedokázal zakončit.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Djibril Sidibé.
    69. Adama DIAKHABY - 1:2
     
    69
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Míč si po faulu na Mubeleho postavil na značku pokutového kopu střídající ADAMA DIAKHABY a více než prudkou, tak přesnou střelu umístil do levé strany monacké branky. Badiashile se vydal na opačnou stranu branky.
    69. Penaltový zákrok
     
    69
    Pokutový kop pro Rennes! Abdou Diallo stáhl v pokutovém území pronikajícího Mubeleho a rozhodčí nekompromisně nařizuje penaltu.
     
    69
    Abdou Diallo se skvěle vrátil a skluzem ve velké rychlosti zablokoval centr do pokutového území. Následný roh vyřešila obrana Monaka.
     
    68
    Thomas Lemar tak mohl rozehrávat od rohového praporku, ale tento pokus nekončí zakončením.
     
    67
    Bakayoko našel na levé straně rozběhnutého Lemara, který z prvního doteku chtěl najít ve vápně Germaina, ale jeho pas byl zblokovaný.
     
    66
    Germainovi dnes není přáno. Byl v dobrém náběhu, ale zradil ho první dotek po přihrávce. Následně už se o něj postaral vracející se Mexer.
    65. Fabinho nebezpečně pálil na zadní tyč
     
    65
    Fabinho téměř přidal svou dnešní druhou branku. Skvěle si poradil jeden na jednoho s Figueiredem. Kličkou ven z vápna si udělal prosto na rychlou střelu na zadní tyč, ale netrefil. Mbappé ještě zkoušel dopravit míč do branky skluzem, ale ani kdyby zasáhl balon, tak by gól nemohl platit pro ofsajd.
     
    64
    Na dlouhý pas si nabíhal Kylian Mbappé, ale nedostal se k míči před Mexera. Navíc měl k balonu mnohem blíže Costil.
     
    63
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Adama Diakhaby.
     
    62
    Na druhé straně si poradil se střelou Prciće Badiashile. Míč neudržel na první pokus, ale poté byl u něj mnohem dříve než dobíhající Sio.
     
    61
    Jorge se připomněl na trávníku nebezpečnou střelou přes obránce. Benoit Costil sice neviděl míč celou dráhu letu, ale i tak byl připravený.
     
    60
    Po hodině hry už vede jistý šampion Ligue 1 v Rennes o dvě branky. Domácí se sympaticky snaží alespoň o nějaký úspěch v útoku.
     
    59
    Nyní se pokusil Fernandes o překvapivou přihrávku do středu na Prciće. Domácí středopolař byl připravený, ale s přesilou se nevyrovnal.
     
    58
    Na levém kraji měl spoustu volného prostoru Fernandes. Míč mu však v klíčový okamžik sjel z kopačky. Naštěstí pro domácí se mu balon vrátil a může pokračovat v akci.
     
    57
    Pětiminutovka Rennes, kdy domácí tým jen útočil, je asi pryč. Fabinho se dostal do dobré pozice, ale ještě chtěl přihrávat. Míč se však končí za brankovou lajnou.
     
    55
    Mbappé se zničehonic dostal do zakončení. Kličkou do středu trávníku si udělal mladý hráč prostor, ale jeho pokus na zadní tyč Costil dokázal vyrazit.
     
    54
    Monako po druhé vstřelené brance výrazně ubralo ze své útočné aktivity. Nyní kontroluje více balon domácí Rennes.
     
    53
    Na branku Monaka se vezla další šance. Loic Badiashile si však pro balon došel jako zkušený mazák, i když je to jeho první účast v zápase Ligue 1.
     
    51
    Mubele měl míč pod kontrolou, následně pálil zpoza hranice vápna Sio, ale trefil jen obránce stojícího před sebou.
     
    50
    Také domácí si vytvořili příležitost na ohrožení branky soupeře. Pětadvacet metrů od branky fauloval Fabinho, ale střídající Badiashile dokázal míč vyrazit.
    48. JEMERSON - 0:2
     
    48
    Monaco právě vstřelilo branku!
    A Monako rychle po začátku druhého poločasu přidává druhou branku zápasu. JEMERSON si naběhl na přesný centr od rohového praporku a hlavičkou na přední tyč nedal šanci domácímu brankáři na zásah.
     
    47
    Hráči Monaka pokračují tam, kde před koncem prvního poločase skončili. Lemar pálil z první na branku a Costil musel vyrazit míč nad břevno.
     
    46
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Afonso Figueiredo.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Seydou Sy, přichází Loïc Badiashile.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Všichni hráči již jistého šampiona na trávníku i na lavičce mají upravený účes do barev monackého klubu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    Nastaveným šedesát sekund uplynulo a první pětačtyřicetiminutovka končí. Hráči Monaka si zápasu užívají. Hrají ve velkém tempu, skvěle si přihrávají a celkově přehrávají Rennes. Hned několik akcí hosté překombinovali, mohli už dávno střílet, ale ještě přišla přihrávka navíc. Několik šancí také hosté totálně zazdili. Mbappé zašlápl balon půl metru od brankové lajny, následně ani Germain nevyřešil dobře přečíslení tři na dva. Radovat se mohl až Fabinho, který dorazil vyraženou střelu Germaina do prázdné branky. Monako sice vede o jedu branku, ale mohlo být už dávno rozhodnuto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Mubele mohl pálit po centru do pokutového území, ale trefil jen obránce, který stál před ním.
     
    44
    Nyní se provinil faulem u postranní lajny Diallo a domácí mají ještě jednu možnost před koncem prvního poločasu.
    42. FABINHO - 0:1
     
    42
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Nyní už se Monaku podařilo překonat obranu a také i brankáře Costila. Nejdříve pálil z velmi dobré pozice Germain, ale ani tentokrát nedokázal překonat domácího kapitána. Balon se ale odrazil přesně na kopačku FABINHA, který už měl snadnou pozici.
    41. Přečíslení hostující hráči nedokázali využít
     
    41
    Neuvěřitelné do nyní hráči Monaka nedali. Raggi šel společně s Mbappém a Germainem na dva obránce. Balon se dostal na Germaina, ale ten na první pokus neprostřelil brankáře, následně se k němu ještě balon vrátil, ale hostující útočník nedokázal prostřelit ani obránce, který zaskakoval na brankové lajně. Odražený míč minul také Raggi.
     
    40
    Bensebaini centroval znovu velmi nebezpečně do vápna Monaka. Na zadní tyči byl jako v předchozím případě Hunou, ale tentokrát balon netrefil vůbec.
     
    39
    Ve středovém kruhu měl spoustu času na rozehrávku Fabinho. Po jeho přiťuknutí se však k balonu nedostal Lemar.
     
    38
    Opět byl u balonu Lemar, který táhl útok Monaka po levé straně. Přenesl však míč na pravý kraj, kde byl připravený Jorge. Obléhání domácího vápna pokračuje.
     
    36
    Bakayoko si elegantně poradil s dvojicí ve středu pole, následně ale o balon přišel. Domácí hráč však zůstává ležet na trávníku a bude muset být ošetřen.
    34. Kylian Mbappé tentokrát svůj zabijácký instinkt nepotvrdil
     
    34
    Tlak Monaka roste. Po rohovém kopu byl ve stoprocentní šanci Kylian Mbappé. Byl sám půl metru do brankové lajny, ale místo střely si šlápl na balon a bylo po první brance zápasu. Následně se již stačil pro balon natáhnout Costil.
     
    33
    Jorge se na první pokus nedostal ke střele, ale potáhl si balon ještě do středu trávníku a kvalitní střelou zaměstnal Costila.
     
    32
    Na druhé straně se pokusil překvapit Sya z velké dálky Sanjin Prcić, ale jeho nepřesná střela končí vysoko na břevnem hostující branky.
    31. Mbappé našel Germaina, který pálil jen do připraveného Costila
     
    31
    Mbappé uvolnil do velké šance Germaina, kterého ale zradil první dotek a tak musel udělat krok do strany a poté už pálil z dobré pozice jen do brankáře. Vynikající zákrok předvedl Benoit Costil.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry se dostal k balonu Andrea Raggi, který byl u postranní lajny, ale zcela bez přičinění domácích hráčů poslal balon mimo hrací plochu.
     
    29
    Bensebaini ihned po zisku míče centroval do vápna, ale tam se nedokázal prosadil k zakončení Sio ani Mubele. Následně si navíc Hunou pomohl faulem.
     
    28
    Dlouhý pas na rozběhnutého Danzého nevyšel. Domácí krajní obránce dal do sprintu sto procent, ale balon na trávníku neudržel.
     
    27
    Fabinho byl nyní ve středovém kruhu přistrčen a Monako tak může založit svůj útok z klidové pozice.
     
    25
    Thomas Lemar našel přesným dlouhým pasem Mbappého. Následně ale hostující útočník upadl po kontaktu v pokutovém území, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    24
    Další šanci měl na kopačce Andrien Hunou. Ten byl zcela sám při centru na zadní tyč, ale v běhu nedokázal volej dostat do sítě.
    23. Giovanni Sio prováhal první velkou příležitost
     
    23
    Obrovská šance domácího týmu. Sio šel společně s Mubelem a Prcićem na dva obránce. Sio si ale nechal míč pro sebe, dlouho se ohlížel kolem sebe a poté pálil jen do bránícího hráče.
     
    22
    Fabinho to nyní vzal na sebe. Odstrčil si soupeře levou rukou a z hranice vápna vypálil. Jeho dělovka však končí jen vedle pravé tyče Costilovy branky.
     
    21
    Tentokrát si pomohl malým faulem ve středu pole Fabinho. Monako však rychle získává balon a může pokračovat v kombinaci.
     
    20
    Jemerson podobně jako před malou chvíli skvěle pokryl balon, který směřoval za brankovou lajnu. Sio byl opět bez šance na zisk míče.
     
    19
    Diallo doslova namazal Andrému, který z druhého doteku chtěl najít v prostoru před vápnem Sia. Jeho přihrávka však jde jen k hostujícímu brankáři. Abdou Diallo si tak může oddechnout.
     
    18
    Giovanni Sio si nabíhal na průnikovou přihrávku za obranu. Naproti němu se vydal brankář Monaka Sy, který byl u balonu o něco dříve a poté musel skousnout střet s rozběhnutým útočníkem.
     
    17
    Mbappé nyní kombinoval s Raggim. Právě italský bek ale neudržel míč proti přesile a musel se rychle vracet do obrany.
     
    16
    Patnáctibrankový Mbappé skvěle obelstil soupeře u brankové lajny, ale jeho přihrávka na zcela volného Germaina již neprošla vápnem.
     
    15
    Na druhé straně měl velkou šanci Fabinho, ale umístěnou hlavičkou Costila nepřekonal. Akce ještě pokračovala, ale Germain se již v pokutovém území nestačil otočit čelem k brance a zakončit.
     
    14
    Adrien Honou vstoupil do zápasu velmi aktivně. Opět byl u balonu a opět se chystal na centr z levé strany. Jemerson si s jeho pokusem do vápna poradil.
     
    13
    Thomas Lemar centroval od rohového čtvrtkruhu. Na zadní tyči měl trochu volného prostoru Jorge, ale raději přihrával na rozběhnutého Fabinha z druhé vlny, který ale pálil jen do připraveného Costila.
     
    12
    Před Mbappém uklízel míč jen za postranní lajnu Danzé. Monako tak může pokračovat v postupném útoku. Germain nakonec centroval do vápna, ale Bakayoko pálil jen do bránícího hráče.
     
    11
    André kombinoval s Prcićem. Právě středopolař z Bosny a Hercegoviny se dostal do volného místa, ale opět ho zklamala finální fáze hry.
     
    10
    První desetiminutovka nepřinesla žádnou velkou příležitost ani na jedno straně. Nyní se tlačil k balonu Mubule, ale míč mu utekl za postranní lajnu.
     
    9
    Jemerson si skvěle pohlídal tělem balon, který mířil za koncovou lajnu. Sio se však ještě tlačil k balonu, ale při tom si pomohl přistrčením soupeře.
     
    8
    Bakayoko fauloval u středové lajny a domácí tak mohli jít do rychlého protiútoku. Ten však nepřinesl zakončení. Po levé straně sice prošel téměř až do vápna Fernandes, ale poté už k tomu nepřidal přesnou přihrávku.
     
    7
    Mbappé se připomněl na trávníku. Po individuální akci pálil mladík Monaka jen do boční sítě a Benoit Costil tak nemusel zasahovat.
     
    6
    Thomas Lemar se dostal poprvé také k balonu. Velmi produktivní hráč Monaka si pomohl kombinací s Bakayokem. Jejich spolupráce ale nevedla daleko.
     
    5
    Jemerson nepřihrál přesně a domácí toho mohou znovu využít k pasu do vápna. Seydou Sy ale bez problémů bere míč ze země a může rozehrávat útočnou akci svého týmu.
     
    4
    Sanjin Prcić mohl jako první posílat míč do vápna od rohového praporku. Sy se však nemusel zapojit do hry, vše zvládla obrana Monaka.
     
    3
    Hunou vybojoval aktivním napadáním balon na útočné polovině. Poté se pokusil odcentrovat, ale jeho pas byl zblokován na rohový kop.
     
    2
    Hráči Monaka rozehráli první polovinu zápasu ze středového kruhu. Dlouhý míč letěl na Germaina, ale právě dnešní kapitán nedokázal zpracovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas osmatřicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Costil (C) – Danzé, Mexer, Gnagnon, Bensebaini – G. Fernandes, Prcić, André, Hunou – Mubele, Sio.
    Náhradníci: M'Bolhi – Mendes, A. Kalulu, Armand, Figueiredo, Diakhaby, Janvier.

    AS Monaco FC: Sy – A. Diallo, N'Doram, Jemerson, Raggi – Jorge, Fabinho, Bakayoko, Lemar – Germain (C), Mbappé.
    Náhradníci: Badiashile – Sidibé, Glik, Moutinho, B. Silva, Falcao, Carrillo.

    Rozhodčí: Ennjimi – Danizan, Saint-Cricq Lompre (všichni Francie).
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    14.12. 2016 Monako – Rennes 7:0
    17.09. 2016 Monako – Rennes 3:0
    24.04. 2016 Rennes – Monako 1:1
    04.10. 2015 Monako – Rennes 1:1
    18.04. 2015 Monako – Rennes 1:1
     
    AS Monaco FC

    Monako se díky vítězství ve středeční dohrávce jednatřicátého kola stalo jistým šampionem Ligue 1. Hráči kolem útočníka Falcaa měli fantastickou sezonu, dokázali se nečekaně dostat až do semifinále Ligy mistrů, ovládli domácí soutěž a to vše skvělou útočnou hrou. V Ligue 1 mají hráči Monaka parádní vstřelených branek, když dali průměrně téměř tři góly na utkání. Celou ofenzivu vede Kolumbijec Radamel Falcao, který se prosadil již jednadvacetkrát, zdatně mu sekunduje kometa posledních měsíců osmnáctiletý Kylian Mbappé, který má na svém kontě zásahů patnáct. Jen tito dva hráči Monaka dali o dva góly více než celé Rennes!
     
    Stade Rennes FC

    Rennes se může ještě v případě výhry a zaváhání soupeřů vyšvihnout na konečnou sedmou pozici v tabulce. Rennes mohl být ještě mnohem výše, ale nepodařená část sezony v roce 2017, kdy jen čtyřikrát vyhrálo a připsalo si neuvěřitelných deset nerozhodných výsledků. Poslední dvě kola ale už Rennes vyšly, když shodně 1:0 porazilo Montpellier i Caen. Rennes má problémy především v útoku, když je třetím nejhorším týmem právě v zakončování. Téměř o třetinu branek se postaral Giovanni Sio, který dal devět branek a na další nahrál.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 dnes zakončí letošní sezonu posledním kolem. Již jistý mistr ligy Monako zajíždí k závěrečnému kolu do Rennes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 69. Diakhaby (pen.), 90+2. Diakhaby – 42. Fabinho, 48. Jemerson (Lemar), 79. Jorge (Sidibé)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:12. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 10:12.
    Stade Rennes: Costil (C) – Danzé, Mexer, Gnagnon, Bensebaini (46. Figueiredo) – G. Fernandes, Prcić, André (85. Janvier), Hunou – Mubele, Sio (63. Diakhaby).
    Náhradníci: M'Bolhi – Mendes, A. Kalulu, Armand, Figueiredo, Diakhaby, Janvier.

    AS Monaco: Sy (46. Badiashile) – A. Diallo, N'Doram, Jemerson, Raggi (80. B. Silva) – Jorge, Fabinho, Bakayoko, Lemar (72. Sidibé) – Germain (C), Mbappé.
    Náhradníci: Badiashile – Sidibé, Glik, Moutinho, B. Silva, Falcao, Carrillo.

    Rozhodčí: Ennjimi – Danizan, Saint-Cricq Lompre (všichni Francie)
    thejrc.org