Venezuela – Německo 2:0 (kon.) | Argentina – Anglie 0:3 (kon.) | Vanuatu – Mexiko 2:3 (kon.)
Jižní Korea – Guinea 3:0 (kon.)
konec
Vanuatu
2:3 (0:2)
Mexiko
Sobota 20.05.2017, 10:00 • Daejeon World Cup Stadium, Daejeon • Mistrovství světa U20 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi vzrušující zápas mezi Vanuatu a Mexikem. V tomto zápase jsme byli svědky gólové přestřelky, kterou doslova v samotném konci zápasu rozhodnul svým gólem Edson Álvarez. Mexiko tedy získává tři body po výsledku 3:2 a míří na druhé místo ve skupině. Vanuatu je momentálně poslední, ale rozhodně se nemá za co stydět. Tito hráči nám předvedli, že umí hrát fotbal a s jejich bojovností měli na dosah historický výsledek při svém debutovém zápasu na FIFA turnaji.

    Další kolo zápasů této skupiny je naplánováno na úterý 23. 5. . Vanuatu se od 10:00 střetne s Venezuelou a o tři hodiny později budeme svědky zápasu Mexiko-Německo.

    To by bylo z mé strany všechno. Já se s Vámi loučím, přeji Vám přijemnou doufám, že fotbalovou sobotu a u dalšího přenosu třeba z toho Mistrovství světa zase někdy na počtenou. (12:01:06)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 6:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Edson ÁLVAREZ - 2:3
     
    90+4
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro fanoušky Vanuatu, naopak fanoušci Mexika slaví. EDSON ÁLVAREZ se po centru jednoho ze svých spoluhráčů ocitnul úplně sám v pokutovém území a následnou střelou k pravé tyči propálil bezmocného Alicka v brance Vanuatu. Asistence: Kevin Lara.
     
    90+3
    Diego Cortés se na hranici vápna dostal k odraženému míči a bez přípravy vypálil. Jeho střele chyběly jenom centimetry.
     
    90+2
    A opět se nehraje. Na trávníku se ocitnul Gregory Patrick, který se k odchodu mimo hrací plochu nemá. Zřejmě už v nastavení tahá čas ve prospěch svého týmu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil čtyři minuty nad rámec základní hrací doby zápasu.
     
    90
    Vanuatu má k dispozici standardní situaci na útočné polovině. Tohle jim stačí, navíc mají příležitost ohrozit mexickou branku.
     
    89
    Náhodná akce na druhá straně. Godine Tenene se odhodlal ke střele, která trefila pouze nabíhajícího spoluhráče a poté zamířila do zámezí. Naopak mexický brankář s odkopem neotálí a hned posílá kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    88
    Další střelecký pokus na branku Vanuatu. Daniel Alick byl připraven a míč chytnul. S rozehrávkou ovšem nikde nespěchá.
     
    87
    Hráči Vanuatu mají na dosah senzační výsledek z tohoto zápasu. Momentálně se brání zuby nehty, Mexiko je v útočné fázi zatím bezzubé.
     
    86
    Daniel Alick opět podcenil svůj zákrok a pustil Ronalda Cisnerose do zakončení, jenže do nepřesného zakončení. Hráči Mexika nemusí zoufat, budou stále na míčí kvůli vhazování.
     
    85
    Pro hráče Vanuatu teď bude ubíhat čas příliš pomalu, naopak pro Mexiko zase rychle! Mexiko musí vsadit všechno do útoku.
     
    84
    Střídání v týmu Vanuatu: ze hřiště odchází Lency Philip, přichází Jonathan Spokeyjack.
     
    84
    Francisco Venegas si naskočil na tento centr z rohového kopu, ale ani tohle neskončilo gólem. V hlavičce byla velká razance.
     
    83
    Opět tady máme v hlavní roli křeče. Hra je přerušena před rohovým kopem Mexika. Rozhodčí posílá dotyčného hráče mimo trávník.
     
    82
    Mexiko není spokojeno se svým výsledkem a i nadále se tlačí na útočnou polovinu. Pro hráče Vanuatu začne až teď, ta pravá "šichta".
     
    81
    Kevin Lara výborně nacentroval na volného Ronalda Cisnerose, ale ten ani v tomto případě nedokázal poslat míč do branky. Stav zůstává i nadále stejný.

    Jan Mládek

    Branky: 51. Kalo (Wilkins), 62. Wilkins – 10. Magaña (Antuna), 25. Cisneros, 90+4. E. Álvarez (Lara)

    Karty:   34. Thomas (VNT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 6:8.
    Vanuatu: Alick – Vatu, Philip (84. Spokeyjack), Thomas, Iaruel, Patrick – Wilkins, Kalo (C), Tenene, Wohale (64. Soromon) – Ollie (79. Ravo).
    Náhradníci: Taiwia, Duch – Aru, Ravo, Sau, Spokeyjack, Soromon, Massing, Timatua, Ben.

    Mexiko: Romero – Cortés, Álvarez, Mayorga, Venegas – Cervantes (C), Antuna (65. Lara), López, Magaña (72. Aguilar) – Yrizar (46. Zamudio), Cisneros.
    Náhradníci: J. García, F. Hernández – Agüayo, Zamudio, Vázquez, Esquivel, U. Torres, Lara, Aguilar, Aguirre.

    Rozhodčí: Sergej Karasev (RUS) – Anton Averjanov (RUS), Tichon Kalugin (RUS) – José Argote (VEN)
    thejrc.org