IHC Olomouc – HC Boskovice 9:6 (kon.) | Devils Zlín – Uh. Brod 4:5 (2:3 po s.n.) | IHC Přerov – IHC Nový Jičín 6:5 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Černošice 4:6 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 10:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 10:4 (kon.)
Roller Storm – Brno 4:3 (po pr.) | Roller Storm – IHC Prague Rats 4:12 (kon.)
konec
IHC Eagles Olomouc
9:6 (2:0, 2:2, 3:0, 2:4)
HC Boskovice
Neděle 21.05.2017, 10:00STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    V první čtvrtině jsme sledovali hodně opatrné utkání, když padli jenom dvě branky a obě do sítě Boskovic. V prostřední části zápasu ale už domácí hráči dominovali na ploše a posupně navyšovali náskok ve skóre. Hostům se nepovedlo využít žádné z přesilových her a už se zdálo, že se v závěrečné čtvrtině nebude o co hrát. Přesto se Boskovičtí paradoxně nadechli k tlaku při svém oslabení, když dvěma góly snížili a domácí se začali bát. Hosté se dotáhli na rozdíl dvou branek minutu před koncem, ale v závěrečné hře vabank, kdy se všichni tlačili do útoku, skórovali domácí z brejku a potvrdili tak vítězství 9:6. Dramatická koncovka duelu zvýšila tlak všem domácím příznivcům a hlavně trenérovi Olomouce. Nakonec však Hanáci utkání zvládli a připisují si tak po zásluze tři body do tabulky extraligové soutěže. (12:05:58)
     
    Konec zápasu.
     
    47:50
    Deset vteřin před koncem se ještě prosadil JAKUB ČUŘÍK a završil tak skóre na konečných 9:6 pro Olomouc. Asistence: Jaroslav Adolf, Lubomír Vích.
     
    47:34
    Po souhře bratří Tadeáše a Filipa Krále zakončil MAREK ANTAL. Asistence: Tadeáš Král, Filip Král.
     
    47:00
    David Roupec fauloval ve vyložené šanci LUKÁŠE ŠMÍDA, za což sudí nařídil trestné střílení. Zmíněný ŠMÍD si s ním poradil náramným způsobem, když si rameny rozhýbal brankáře a bekendem poslal puk kotouč pod břevno.
     
    46:22
    Boskovičtí se ještě nadechli k závěrečnému náporu, ale rozdíl čtyř branek je příliš velký.
     
    44:59
    Po vyhraném vhazování od Lukáše Šmída se k puku dostal kapitán DAVID ŠEBEK a prudkým příklepem vymetl prostor pod horní tyčkou, olomoucký Vágner jen promáchl lapačkou.
     
    44:22
    V oslabení se nakonec dokázali hosté prosadit, když to na sebe vzal FILIP KRÁL.
     
    43:30
    Domácí si v závěru utkání ještě zahrají přesilovku, když se za hosty provinil nedovoleným bráněním Tadeáš Král.
     
    42:19
    Domácí si užívají kombinační hry a nepůjčují hostům vůbec puk. Ke zrychlení hry se odhodlal Roupec, ale jeho střela zblokoval jeden z hráčů Boskovic.
     
    41:14
    Olomouc už kontroluje zápas, pohodlný náskok šesti branek pro ně hovoří jasně.
     
    39:48
    Roupec už po několikáté v utkání vyslal do brejku Čuříka, ten se obtočil kolem bránícího protihráče a nabídl kotouč LUBOMÍRU VÍCHOVI, který technickou střelou k levé tyči nedal brankáři šanci. Asistence: Jakub Čuřík, David Roupec.
     
    39:01
    Chytrou přihrávku po mantinelu zpracoval Korhoň a z levého křídla vypálil příklepem, avšak trefil pouze připraveného Kulzera.
     
    36:58
    Olomoucký Vích hledal ještě přihrávkou do prázdné svého spoluhráče, ale naštěstí pro hosty se kotouč otřel o brusli jednoho z obránců a gólman ho pohotově přikryl.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:15
    Když se Boskovičtí dostanou do slibné příležitosti, tak jim většinou chybí přesnější zakončení. Ještě budou mít jednu čtvrtinu, aby zdramatizovali utkání.
     
    33:00
    Vzápětí Olomoučtí skórovali znovu a opět je pod gólem podepsaný LUBOMÍR KORHOŇ. Asistence: Lukáš Cik, Stanislav Husák.
     
    32:07
    Nedáš dostaneš! Hosté nejprve neproměnili velkou šanci a z brejkové situace hned inkasovali, na konci domácí akce stál LUBOMÍR KORHOŇ. Asistence: Jakub Čuřík, Lukáš Cik.

    Adam Baštinec

    Branky a nahrávky: 9. Cik (Husák, Roupec), 11. Roupec (L., Adolf), 14. Roupec (Lukáš, Adolf), 23. Korhoň (Vích, Čuřík), 30. Čuřík (Adolf, Roupec), 33. Korhoň (Čuřík, L.), 33. Korhoň (L., Husák), 40. Vích (Čuřík, Roupec), 48. Čuřík (Adolf, Vích) – 18. T. (F., Antal), 24. Bílý (Antal, T.), 45. F., 45. Šebek (Šmíd), 47. Šmíd (TS), 48. Antal (F., T.)


    IHC Eagles Olomouc: Vágner – Husák, Vích, Cik L. (A), Roupec, Čuřík, Adolf, Korhoň (C), Vápeník
    HC Boskovice: KÜlzer J. – KÜlzer N., Kaluža, Šmíd, Bílý, Antal, Král F., Král T., Šebek
    thejrc.org