Dukla Praha – Teplice 5:3 (kon.) | Bohemians 1905 – Hr. Králové 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.)
Brno – Slavia 1:1 (kon.) | Jihlava – Plzeň 0:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (0:0)
SK Slavia Praha
Neděle 28.05.2017, 14:00 • MěFS Srbská • Juniorská liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Dnes se v rámci posledního kola Juniorské ligy utkají čtvrtá FC Zbrojovka Brno a jedenáctá SK Slavia Praha. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Záleský – Zukal (C), Koláčný, M. Vintr, Sedláček, Štrombach, Sedlmajer, Doubravský, Zikl, Gáč, Janošek.
    Náhradníci: Mrázek – Štohanzl, Holman, Šustr, Hykš, Moučka.

    SK Slavia Praha: Lisa – Jakab, Simo Kingue, Mysliveček, Prošek, Čermák, Žežulka (C), Kocourek, Zoubek, Prosek, Kodr.
    Náhradníci: Badocha, Sulík, M. Lauricella, A. Lauricella, Krejdl, Vávra, Toman.

    Rozhodčí: Machálek – Kotík, Batík.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních červených dresech, hosté se oděli do modrého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté uvedli míč do hry a úvod poločasu načínají v kombinaci na obranné polovině.
     
    2
    Nejprve fauloval Janošek, hosté rychle rozehráli. Na levé straně dobře kombinovali, ale domácí jejich kombinaci ještě lépe napadali a nepustili je k centru.
     
    3
    Martin Zikl si po centru ze středu hřiště zabíhal po pravé straně za obranu, jeho útočný rozlet však utnul praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    4
    Štrombach na pravé straně sice nepřešel přes soupeře, ale do odraženého míče se opřel na hranici vápna Koláčný, jehož přízemná pokus byl zablokován.
     
    5
    Následně domácí o míč přišli po nepřesné přihrávce a brankář Lisa bude vykopávat od své branky.
     
    6
    Slávisté nakonec opět dobře kombinovali na polovině soupeře, ale prakticky nic kloudného nevyprodukovali a nakonec po faulu o míč přišli.
     
    7
    Další dlouhý míč za obranu hostů měl najít Marka Vintra, ten však na příliš rychlý nákop nestačil a rozehrávat tak bude opět Lisa.
     
    8
    Na druhé straně našel Čermák jemným centrem na levé straně naběhnutého Proseka, který z první vracel míč do ohně, nicméně obrana Zbrojovky dobře zasáhla.
     
    9
    Po chybném autu hostů narazil Zikl dobře Koláčnému, jenž na levé straně uvolnil Doubravského, ten se však v akci jeden na jednoho neprotáhl ke střele.
     
    10
    Proseka musel jeden z domácích borců faulovat kousek před vápnem, hosté mají zajímavou možnost k ohrožení branky z levé strany vápna.
     
    11
    Centr byl zablokován zdí, ale poté Štrombach ostře zajel do soupeře a Pražané si zopakují celou situaci. K dispozici mají další přímý kop.
     
    12
    I tentokrát si ale fotbalisté v červeném bez potíží poradili, míč odvracel Janošek a hosté musejí začít znovu z obranné poloviny.
     
    13
    Slavia dlouho kombinovala na vlastní polovině a nemohla najít cestu kupředu, a tak Simo Kingue o míč po nepřesné přihrávce přišel.
     
    14
    Do brejku vyrazil Vintr, který ještě roztáhl hru doleva na Koláčného. Ten se však k centru nedostal a míč byl sražen an rohový kop.
     
    15
    S ním si obrana hostů poradila a už to vypadalo, že domácí budou muset řešit rychlý brejk soupeře, ale nakonec se stihli včas vrátit.
     
    16
    V rychlém brejku dostal skvělou přihrávku po pravé lajně Marek Vintr, ale v momentě, kdy chtěl udělat kličku Simovi, podklouzl a nedostal se ani k centru, ani ke střele.
     
    18
    David Zoubek se rozběhl za míčem po levé straně, ale Štrombach se dobře vrátil a nepustil hostujícího hráče dopředu.
     
    19
    Po opačném křídle útočné poloviny se vydal kupředu Prošek, nebezpečně nacentroval do vápna, ale míč se nakonec po souboji Myslivečka s Gáčem odrazil od hostujícího hráče vedle branky.
     
    20
    Úvodních dvacet minut utkání je za námi, ale na první větší šanci zatím čekáme marně.
     
    21
    Oba celky se nyní střídají v hodně nepřesných kombinacích, ani jednomu z mužstev se nedaří najít cestu na útočnou polovinu.
     
    23
    Koucourek dostal míč na středu útočné poloviny, ale jeho následná kolmice za obranu mířila jen do země nikoho. Balón sebral brankář Záleský.
     
    24
    Doubravský hledal centrem z levého křídla Zikla, ale míč našel jen Sima Kingueho, který si málem srazil míč do vlastní branky. Lisa byl pozorný a schoval jej v náručí.
     
    25
    Hosté jsou opět v kombinaci na vlastní polovině, ale Zbrojovka je v posledních minutách prakticky do ničeho nepouští.
     
    26
    Po faulu na levé straně hosté rychle rozehráli. Mysliveček našel Čermáka, kterému však při zpracování míč utekl a jeden z domácích borců odkopl míč do autu.
     
    27
    Na trávníku zůstal ležet jeden z domácích borců, hra je přerušena a rozhodčí nařizuje občerstvovací přestávku pro oba celky.
     
    28
    Zraněný byl nakonec Davd Štrombach, který nebude moci pokračovat ve hře a do hry už je připraven Jan Štohanzl.
     
    29
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Štrombach, přichází Štohanzl.
     
    30
    Hra po přerušení opět pokračuje kombinaci hostů.
     
    31
    Zikl si dobře řekl o přihrávku, napoprvé sice ještě nepřihrál, ale napodruhé našel Koláčného, jemuž se však míč zamotal pod nohy.
     
    32
    Jan Sedlmajer u levé postranní čáry na útočné polovině zajel do soupeře hodně tvrdě a svůj skluz si vysloužil žlutou kartu.
     
    33
    Zikl na dlouhý nákop spoluhráče směrem dopředu nestačil, Lisa navíc dobře vyběhl a nechal míč projet až za brankovou čáru.
     
    35
    Až deset minut před koncem poločasu jsme svědky prvního střeleckého pokusu, a to když dostal míč na hranici vápna Čermák, nicméně jeho pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře Zbrojovky.
     
    36
    Štohanzl se poté po pravé straně neprodral k centru a neuspěl ani Zikl, když Lisa dobře vyběhl a v pádu ukryl míč v rukavicích.
     
    37
    Slavia se osměluje. Marcel Čermák si opět dobře zpracoval míč a zkusil vypálit na zadní tyč, ovšem jeho technický pokus Lisa ukryl v rukavicích.
     
    38
    Marek Vintr dostal dobrou přihrávku na střed, ale místo další přihrávky nepochopitelně zkusil vystřelit, navíc podklouzl a míč zamířil do rukavic Lisy.
     
    39
    Na druhé straně musel opět zasahovat Záleský, který nakonec prudkou střelu k tyči vyrazil a jeho spoluhráči odvrátili hrozící dorážky.
     
    40
    Koláčný mezi nohama pustil míč na Janoška, který prudce centroval na zadní tyč, ale Vintr se nacházel v ofsajdu, a navíc míč hlavou stejně netrefil podle představ.
     
    42
    Ve středu hřiště byl faulován David Zoubek, hostující celek bude s blížícím se závěrem poločasu rozehrávat přímý kop.
     
    42
    Centr nakonec našel na hranici vápna stoper Sima Kingueho, jenž se dostal k hlavičce, nicméně jeho pokus zamířil jen k Záleskému.
     
    43
    Centr z levé strany vracel do ohně Josef Jakab, domácí trochu v obraně zaspali, ale nakonec stihli míč odvrátit.
     
    44
    Lisa špatně rozehrál, když našel jen Koláčného, ten však nezvládl míč zpracovat podle představ.
     
    45
    A právě Koláčný poté musel hasit brejk soupeře jen za cenu karetního trestu na polovině hřiště.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    V závěru půle se dostal ke střele Žežulka, jeho pokus po zemi však skončil v rukavicích připraveného brankáře Zbrojovky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    První poločas je za námi a zatím jsme příliš fotbalových momentů neviděli. Ani jeden z celků neměl herně navrch, a tak je stav po prvním poločase bezbrankový 0:0. Uvidíme, co nám nabídne druhý půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté uvedli míč do pohybu, čímž zahájili druhou a půli a zatím snado kombinují na obranné polovině.
     
    47
    Hosté se dostali k míči a poměrně hladce zamkli svého soupeře na jeho obranné polovině, ovšem nic ze svého tlaku nevytěžili.
     
    48
    Gáč chybně rozehrál a hosté se málem dostali do brejku. Žežulku však Zukal nepustil ke střele a Lisa míč odehrál do bezpečí.
     
    49
    Rohový kop pro hosty po centru zblokovaném Sedlmajerem.
     
    50
    Na míč centrovaný od rohového praporku si naskočil nakonec Marek Kodr, který hlavičkoval nikým neatakován, ale jeho pokus skončil vedle pravé tyče.
     
    51
    Žežulka získal další odražený míč a přes dva soupeře se dostal až ke střele, jeho křižný pokus ale skončil přesně v náručí připraveného brankáře Záleského.
     
    52
    Domácí se ubránili a vydali se do brejku. Janošek našel Vintra, ten se však po kličce ke střele nedostal a o míč domácí celek zbytečně přišel.
     
    53
    Štohanzl na pravé straně rozběhl kupředu Vintra, ale ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    55
    Dalším, kdo se mohl vydat dopředu po levé straně, byl Doubravský, byl však dobře zakřižován soupeřem a k míči, natož k centru se vůbec nedostal.
     
    56
    Rozhodčí při přerušení nařizuje další občerstvovací přestávku.
     
    57
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Doubravský, přichází Hykš.
     
    58
    Povedená akce Zbrojovky. Na centr z levé strany si zaběhl na zadní tyč Marek Vintr, který se opřel do rány z voleje, ale Lisa jeho pokus u své levé tyče skvěle pokryl!
    58.
     
    60
    Hodina hracího času je za námi, utkání branku stále nepřineslo a diváci se zatím nedočkali ani větší šance.
     
    61
    Zoubek se protáhl po levé straně a dobře odcentroval, nicméně našel jen Koláčného, který se rychle zorientoval a dokázal míč odkopnout.
     
    62
    Žežulka se snažil na levé straně protáhnout kolem Zukala, ten jeho úmysl ale dobře odhadl a čistě mu odebral balón.
     
    63
    Vintr se dobře vrátil a taktickým faulem zastavil Zoubka. Slavia rychle rozehrála, ale k ničemu kloudnému se nedostala.
     
    64
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Gáč, přichází Šustr.
     
    65
    Sedláček nejprve centroval na rozběhnutého spoluhráče, Lisa dobře vyběhl, ale neodehrál míč podle představ. Poté mohl brankáře přelobovat, ale balón mu sjel.
     
    66
    V následné akci Sedláček hledal lobem za obranu Vintra, ten se ale k míči nedostal, neboť Lisa opět pohotově vyběhl a ukryl míč v rukavicích.
     
    67
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Čermák, přichází M. Lauricella.
     
    69
    Jakab se na pravé straně dostal přes Zukala k centru, ale jeho pas nikoho ze spoluhráčů neoslovil, a tak balón skončil za čárou.
     
    70
    Prošek se protáhl po pravé straně a dokázal odcentrovat, ale jeho spoluhráči míč utekl a nedokázal vystřelit.
     
    72
    Střídající M. Lauricella hlavou tečoval sražený centr směrem na brankku, ale Záleský byl připraven a ukryl balón v náručí.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Janošek, přichází Holman.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Zoubek, přichází Krejdl.
     
    75
    Do konce utkání zbývá čtvrthodina. Dočkáme se branky, která bude dost možná tou rozhodující?
     
    75
    Tutovka hostů! Na centr z pravé strany si naběhl Žežulka, který nasměroval míč na branku, ale Záleksý skvělým reflexem pravou nohou vykopl míč směřující do branky!
     
    76
    Brno právě vstřelilo branku!
    Nikdy snad neplatilo více pravidlo "Nedáš – dostaneš", jako nyní, neboť domácí jdou do vedení! Prakticky z protiútoku přišel brejk Brna, při němž dostal skvělou přihrávku na pravou stranu úplně volný MAREK VINTR, jenž byl sám před brankou a Lisu propálil prudkou přízemní ranou na zadní tyč – 1:0!
    76. M. VINTR - 1:0
     
    78
    Hosté musejí nyní už všechny své síly vrhnout směrem dopředu a pokusit se v závěrečných minutách alespoň vyrovnat.
     
    79
    Další z hostů prošel po pravé straně a dokázal obejít Sedlmajera, ale nakonec obrana Brna nebezpečný centr odvrátila.
     
    79
    Rohový kop pro Slavii.
     
    80
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Jeden z hostů vrátil míč na zadní tyči do ohně, kde se po dvou odrazech nejrychleji zorientoval MAURO LAURICELLA a prudkou střelou propálil Záleského. Ten si na míč sáhl, ale nakonec se od jeho rukavic odrazil k pravé tyči – 1:1!
    80. M. LAURICELLA - 1:1
     
    82
    A obrat mohl být bleskově dokonán! Pavel Vávra si naběhl na centr zprava, otočil se kolem svého strážce, ale z blízkosti napálil jen Záleského, který předvedl zázračný reflexivní zákrok!
     
    83
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Zikl, přichází Moučka.
     
    84
    Utkání začíná být v závěru hodně vyhrocené, dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    85
    Jakab nyní v tísni stáhl k zemi unikajícího Sedláčka, domácí budou zahrávat ještě jednu zajímavou standarní situaci.
     
    86
    Rozehrávky se chopil Koláčný, nicméně jeho spoluhráč, který si na zadní tyči nabíhal na centr, se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    88
    Domácí jsou nyní aktivnější. Holman si dobře zpracoval centr z pravé strany, ale poté mu míč v dobré pozici utekl.
     
    90
    Chvíli před koncem řádné hrací doby uvidíme ještě jeden rohový kop pro brněnskou Zbrojovku.
     
    90
    První Hykšův centr obrana Slavie odvrátila na další roh, co přinese ten druhý?
     
    90+1
    Nepřinese nic, Lisa vyxoval balón míč a utkání končí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Zbrojovka se sice zásluhou Marka Vintra dostala do vedení, nicméně Slavia za čtyři minuty odpověděla zásluhu Maria Lauricella a zápas tak končí asi spravedlivou dělbou bodů.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji pěkný zbytek slunečného dne. (15:50:34)

    Daniel Kinc

    Branky: 76. M. Vintr – 80. M. Lauricella

    Karty:   32. Sedlmajer (BNO), 45. Koláčný (BNO)


    FC Zbrojovka Brno: Záleský – Zukal (C), Koláčný, M. Vintr, Sedláček, Štrombach (29. Štohanzl), Sedlmajer, Doubravský (57. Hykš), Zikl (83. Moučka), Gáč (64. Šustr), Janošek (72. Holman).
    Náhradníci: Mrázek – Štohanzl, Holman, Šustr, Hykš, Moučka.

    SK Slavia Praha: Lisa – Jakab, Simo Kingue, Mysliveček, Prošek, Čermák (67. M. Lauricella), Žežulka (C), Kocourek, Zoubek (73. Krejdl), Prosek, Kodr.
    Náhradníci: Badocha, Sulík, M. Lauricella, A. Lauricella, Krejdl, Vávra, Toman.

    Rozhodčí: Machálek – Kotík, Batík
    bahis siteleri