Cagliari – AC Milán 2:1 (kon.) | AS Řím – Janov 3:2 (kon.) | Sampdoria – Neapol 2:4 (kon.)
Palermo – Empoli 2:1 (kon.) | Crotone – Lazio 3:1 (kon.) | Fiorentina – Pescara 2:2 (kon.)
Turín – Sassuolo 5:3 (kon.) | Inter – Udinese 5:2 (kon.)
konec
Turín FC
5:3 (3:2)
US Sassuolo Calcio
Neděle 28.05.2017, 20:45 • Stadio Olimpico Grande Torino • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
    Konečná tabulka Serie A 2016/17

     
    Máme za sebou zápas, který opět potvrdil, že když se hraje s Turínem, nuda to většinou není. Zápasy domácího FC Turín přinesly v letos v průměru na Itálii neuvěřitelné 3,6 branky na zápas! Na této statistice je vidět, že nudný fotbal v Itálii je mýtem, který se postupně začíná bořit.
    K zápasu samotnému – Sassuolo po slušné první půli v té druhé zřetelně ubralo. Nebylo to možná vidět na první pohled, ale kombinace hostů byla pomalejší a čitelnější. Domácí vsadili na svojí velkou zbraň – rychlé protiútoky. A opět se jim to osvědčilo jako skvělá věc, především Andrea Belotti byl zapálený do každé akce a když dal gól, byla na něm vidět velká úleva.
    Turín se občas snažil také kontrolovat hru a být na míči, ale proti zavřené obraně Sassuola nedokázal najít recept.
    Svěřenci trenéra di Francesca, i když prohrávali, nikdy zápas nevzdali. I v hlubokém nastavení se snažili alespoň o kontaktní gól a i díky nim byl tento zápas ozdobou 38. kola.
    Pro FC Turín znamená dnešní výsledek konečné 9. místo v tabulce a těžko uvěřitelné skóre 71:66.
    Sassuolo se loučí se svým trenérem na pěkné 12. pozici a se záporným skóre 58:63.

    Pro dnešek i pro tuto sezónu je to všechno. Za pár měsíců nás čeká další a my víme, že se loučíme s Pescarou, Palermem a na poslední chvíli i s Empoli. Crotone se naopak zachránilo a bude žít dál svoji pohádku.
    V srpnu dále přivítáme mezi elitou SPAL a Hellas Veronu, která se vrací po jednoroční přestávce zpět mezi elitu. O poslední místo je ještě tuhý boj. Ale ať ho vyhraje kdokoli, můžeme si být jistí, že nás Serie A v příštím ročníku bude opět bavit.

    To je pro dnešek úplně vše, mějte se krásně, určitě si nenechte ujít finále Ligy mistrů a EURO U21 a někdy u italského fotbalu opět na viděnou! (22:56:37)
     
    90+3
    Konec zápasu a celé sezóny.
     
    90+3
    Luca Rossettini (Turín FC) dostává žlutou kartu.
    Domácí stoper přidržel v protiútoku Stefana Sensiho.
     
    90+2
    Stefano Sensi se na levé straně uvolňoval k centru, ale to mu nedovolil ve druhém poločase neviditelný Lorenzo de Silvestri.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje poslední tři minuty v této sezóně.
     
    90
    Pietro Iemmello se dostal do velké příležitosti. Útočníka hostů vyslal Stefano Sensi nezištnou přihrávkou. Iemmello tváří v tvář Joea Harta sice překonal, ale míč si vybral cestu o deset centimetrů jinou, než by italský šutér chtěl.
     
    88
    Andrea Belotti dostal na hranici vápna přihrávku od Joela Obiho a pokusil se vystřelit. Jeho rána by bývala nadělala velké problémy Gianlucovi Pegolovi, ale byla zablokovaná obranou. Následný roh Iaga Falquého nebezpečím neskončil.
     
    87
    Joel Obi se snažil založit akci na levé straně, ale Antonio Barreca jeho přihrávku na hřišti nezastihl.
     
    86
    Juan Iturbe se ujal zahrávání rohového kopu a našel hlavu Lucy Rossettiniho. Domácí stoper byl však tísněn, a tak nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    85
    Andrea Belotti se dostal v pokutovém území ke střele, kterou zblokoval Francesco Magnanelli. Další rohový kop je na světě.
     
    84
    Pol Lirola se snažil založit útočnou akci středem pole, ale obětavým skluzem mu to nedovolil Samuel Gustafsson.
     
    83
    Centr Stefana Sensiho od rohového praporku byl opět vyšší, než by si hlavičkáři Sassuola přáli.
     
    83
    Sassuolo opět ožilo, tentokrát se tlačil do centru Pol Lirola, ale trefil jen rameno Emiliana Morettiho. Bude tu rohový kop.
    81. Grégoire DEFREL - 5:3
     
    81
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    GREGOIRE DEFREL dokázal z penalty okamžitě snížit a připisuje si hattrick! Svoji střelu poslal do pravého dolního rohu a vůbec nespekuloval, kam půjde Joe Hart. Takhle se střílejí desítky!
     
    81
    Bude tu penalta! Juan Iturbe srazil v pokutovém území Domenica Berardiho a rozhodčí zapískal. Míč si staví Gregoire Defrel.
    79. Andrea BELOTTI - 5:2
     
    79
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Konečně došlo i na nejlepšího střelce! Do protiútoku poslal přihrávku Antonio Barreca, míč stihl ANDREA BELOTTI, který ještě stačil vyškolit zkušeného Paola Cannavara a podstřelit z otočky Gianlucu Pegola. Skvělá akce!

    Stanislav Mohorita

    Branky: 6. Boyé, 22. Baselli (Acquah), 45+1. De Silvestri (Baselli), 57. Falqué (Belotti), 79. Belotti (A. Barreca) – 14. Defrel, 40. Defrel, 81. Defrel (pen.)

    Karty:   18. Boyé (TUI), 90+3. Rossettini (TUI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 13:11. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 6:15.
    Turín FC: Hart – De Silvestri, Rossettini, Moretti, A. Barreca – Acquah (46. Samuel Gustafsson), Valdifiori, Baselli (66. Obi) – Falqué, Belotti (C), Boyé (74. Iturbe).
    Náhradníci: D. Padelli – Molinaro, Castán, Carlão, Benassi, Samuel Gustafsson, Iturbe, Obi, Lukić, Avelar, Ar. Ajeti.

    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Gazzola (71. Lirola), Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini (66. Pellegrini), Magnanelli (C), Sensi – D. Berardi, Defrel, Politano (77. Iemmello).
    Náhradníci: Pomini – Antei, Pellegrini, Missiroli, Iemmello, Matri, Lirola, Aquilani, L. Mazzitelli, Letschert, Ragusa.

    Rozhodčí: Rapuano – Tolfo, Grossi
    ocianews.com