Cagliari – AC Milán 2:1 (kon.) | AS Řím – Janov 3:2 (kon.) | Sampdoria – Neapol 2:4 (kon.)
Palermo – Empoli 2:1 (kon.) | Crotone – Lazio 3:1 (kon.) | Fiorentina – Pescara 2:2 (kon.)
Turín – Sassuolo 5:3 (kon.) | Inter – Udinese 5:2 (kon.)
konec
Turín FC
5:3 (3:2)
US Sassuolo Calcio
Neděle 28.05.2017, 20:45 • Stadio Olimpico Grande Torino • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fanouškům fotbalu, zvláště toho italského. Dnes večer nás čeká dohrávka závěrečného kola Serie A mezi FC Turín A US Sassuolo Calcio. Oba týmy mají své jisté – sestupové starosti se jich netýkají, boje o evropské poháry také ne. Doufejme, že se hráči obou mužstev důstojně rozloučí s touto sezónou.
    Utkání začíná ve 20:45.
     
    FC Turín může tento ročník považovat za průměrný. Po slibném začátku přišly pro tým Siniši Mihajloviće výpadky, které byly způsobené především chybami brankáře Joea Harta. Jeho forma jako by kopírovala formu celého týmu. V začátcích ročníku se uvažovalo o boji o Evropskou ligu, ten však vzal za své někdy v březnu. Od té doby Býci z Turína baví svoje fanoušky velmi ofenzivním fotbalem bez starosti o obranu. Proto nemůže být divu, že v zápasech domácího týmu padlo nejvíc branek – ve 37 zápasech 129. I proto bude mít o motivaci postaráno Andrea Belotti – kapitán Tora a autor letošních 25 ligových branek má ještě teoretickou šanci stát se nejlepším střelcem Serie A. Musel by však vstřelit alespoň 3 branky, což nemusí být nemožné. Obecně by ale měli dostat herní příležitost především ti hráči, kteří v sezóně mnoho minut neodehráli. Takovým příkladem by měl být brankář Daniele Padelli, který po čtyřech letech kvalitní práce v Turínu půjde dělat dvojku Samiru Handanovićovi do Interu Milán.

    US Sassuolo Calcio je na tom v tabulce o něco hůř – je na jedenáctém místě, na devátý Turín však ztrácí čtyři body, a tak svého soupeře už nedožene. Hosté měli pod vedením trenéra Eusebia di Francesca špatný vstup do sezóny. Ačkoli kádr nebyl příliš oslaben, nedařilo se hájit získané pozice z minulé sezóny. Sassuolo také ukázalo, že mu nejde boj na dvou frontách, protože v Evropské lize vyhořelo už ve skupině. Zlepšené výsledky se dostavily až v novém roce, což dokládá tabulka posledních 15 utkání. Podle té by se Sassuolo pralo i tentokrát o Evropskou ligu. Navíc posledních sedm zápasů hosté neprohráli. Tuto bilanci by si chtěli udržet i proto, aby se dobře rozloučili se svým trenérem, který odchází hledat trenérské štěstí do AS Řím.
     
    Vzájemné zápasy
    Historie vzájemných utkání má poměrně krátkou historii, jelikož se Sassuolo začalo pohybovat v nejlepších italských soutěžích teprve nedávno. Co možná překvapí, je úspěšnost domácích týmů ve vzájemných duelech. Z dosavadních 15 soubojů dokázal domácí tým vyhrát jen dvakrát a vždy to byli turínští. Tyto dva úspěchy si pamatuje už jen brankář Daniele Padelli.
    Ze všech zápasů má mírně lepší bilanci Toro – vyhrálo šestkrát, jeho soupeř si připsal čtyři výhry, které se pokaždé urodily na Stadio Olimpico Grande Torino. Jak to dopadne dnes? To se už brzo dozvíme.
     
    Domácí si budou muset dnes poradit bez Adema Ljajiće. Srbský ofenzivní bouřlivák bude dnes stát, nebo spíš sedět za žluté karty.
     
    Sassuolo dnes nastoupí bez Alfreda Duncana. Čtyřiadvacetiletý středopolař, o nějž má zájem AS Řím, má už dva týdny poraněný sval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude dvaatřicetiletý rodák z Rimini Antonio Rapuano. Tento nadějný arbitr si dnes odbude svoji premiéru na prvoligové scéně! Dosud pískal jen nižší a mládežnické soutěže. Dvakrát si zapískal také v Coppa Italia.
    Jeho asistenty na čarách budou pánové Tolfo a Grossi.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Hart – De Silvestri, Rossettini, Moretti, A. Barreca – Acquah, Valdifiori, Baselli – Falqué, Belotti (C), Boyé.
    Náhradníci: D. Padelli – Molinaro, Castán, Carlão, Benassi, Samuel Gustafsson, Iturbe, Obi, Lukić, Avelar, Ar. Ajeti.
    Trenér: Siniša Mihajlović.

    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini, Magnanelli (C), Sensi – D. Berardi, Defrel, Politano.
    Náhradníci: Pomini – Antei, Pellegrini, Missiroli, Iemmello, Matri, Lirola, Aquilani, L. Mazzitelli, Letschert, Ragusa.
    Trenér: Eusebio di Francesco.

    Rozhodčí: Rapuano – Tolfo, Grossi.
     
    Hráči už jsou z tunelu na hřišti, za okamžik proběhne los a po něm minuta ticha za oběti teroristického útoku v Manchesteru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útok si připsal po rozehrávce FC Turín, nákop Lucy Rossettiniho si sice našel Andrea Belotti, ale s ním nikdo do předních linií nešel a míč skončil za brankovou čárou.
     
    2
    Sassuolo se snažilo zaútočit po pravé straně, ale kombinace Gregoire Defrela a Domenica Berardiho skončila dalším autovým vhazováním pro hosty – do věci se totiž vložil veterán Emiliano Moretti.
     
    3
    Davide Biondini uklidňuje hru po neurovnaném úvodu zápasu, ve kterém jsme mohli vidět mnoho nepřesností.
     
    4
    Domácí se díky Antoniu Barrecovi dostali na dostřel branky Gianlucy Pegola, ale Afriye Acquah se ve středu pole zamotal do vlastních kliček a o míč přišel.
     
    5
    Na pravém křídle se dostal k centru zkušený zrzek Davide Biondini, ale jeho míč byl zablokovaný na rohový kop – první v dnešním zápase.
     
    6
    Sassuolo rozehrálo roh nakrátko a to byla chyba, domácí se dostávají do protiútoku.
     
    6
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec na ledabylé rozehrání rohového kopu doplatili. Paolo Cannavaro ztratil ve středu pole míč, když mu jej vypíchl Lorenzo de Silvestri. Následně se míč dostal na levou stranu na LUCASE BOYÉHO, který se zbavil kličkou svého obránce a krásnou střelou na zadní tyč překonal bezmocného Gianlucu Pegola.
    6. Lucas BOYÉ - 1:0
     
    8
    Sassuolo se snaží o okamžitou odpověď, ale zatím marně. Útoky středem pole nejsou příliš efektivní, svěřenci di Francesca by to měli zkusit po stranách.
     
    9
    Kapitán hostů Francesco Magnanelli se dostal ve středu pole k dalekonosné přihrávce, na pravou stranu, ale tam se Federico Peluso nestačil dostat.
     
    10
    Matteo Politano dostal přihrávku na levé křídlo, ale nedokázal ji zpracovat a míč končí v zámezí.
     
    11
    Sassuolo po standardní situaci vybojovali rohový kop, s tím si však poradil další veterán v domácích barvách – Lorenzo de Silvestri. Bude tu další rohový kop.
     
    12
    Lorenzo de Silvestri je zatím všude. Bývalý spoluhráč Tomáše Ujfalušiho z Fiorentiny si poradil s dalším centrem od rohového praporku.
     
    13
    Iago Falqué se dostával do protiútoku na pravém křídle, roztančil Francesca Acerbiho, ale jeho přihrávku do pokutového území zablokoval dobře stáhnuvší se Francesco Magnanelli.
     
    14
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Máme tu střeleckou hůrku! Domenico Berardi založil ve středu pole akci na jeden dotek, kterou zakončoval Matteo Politano. Ten z hranice penalty umisťoval míč skvěle, Joe Hart předvedl fantastický zákrok skokem k tyči! K odraženému míči se však dostal nepokrytý Gregoire Defrel a ten už neměl problém do poloodkryté branky vsítit vyrovnávací gól!
    14. Grégoire DEFREL - 1:1
     
    15
    Sassuolo je dál aktivnější, Turín se po vedoucí brance dostal poněkud do křeče. Výsledkem toho je pokažená rozehrávka a další aut na útočné polovině pro hosty.
     
    17
    Lorenzo de Silvestri zavzpomínal na mladá léta a po přihrávce Iaga Falquého se proběhl po pravém křídle. Jeho centr do pokutového území raději odklidil Federico Peluso na rohový kop.
     
    18
    Rohový kop Turína odvrátila hostující obrana do bezpečí.
     
    18
    Lucas Boyé (Turín FC) dostává žlutou kartu.
    Argentinský střelec prohrál souboj o míč s Francescem Acerbim a následně ho skluzem poslal na trávník.
     
    19
    Další snaha hostů se soustředila na pravé křídlo, ale tam byl zachycen střelec Gregoire Defrel v ofsajdu.
     
    20
    Lorenzo de Silvestri se opět dostával na pravé straně k centru, ale ten nezpracoval dobře v pokutovém území relativně nepokrytý Andrea Belotti.
     
    21
    Francesco Acerbi vyslal skvělou přihrávku do běhu přes polovinu hřiště na Mattea Politana, ale ten prohrál překvapivě rychlostní souboj s Emilianem Morettim.
     
    22
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Dnes se catenaccio konat nebude! Akci založil ve středu pole Afriye Acquah, který přihrál po zemi do pokutového území. Tam chytře přepustil míč Andrea Belotti na DANIELE BASELLIHO, a ten se tak mohl zeptat Gianlucy Pegola, kam chce míč poslat. Nakonec si vybral ze svého pohledu pravou stranu a udělal dobře!
    22. Daniele BASELLI - 2:1
     
    24
    Sassuolo je i nadále aktivní – hosté dostali míč na pravou stranu na Davide Biondiniho, který vyzkoušel polovysokou střelou na bližší tyč pozornost Joea Harta. Anglický reprezentant se však nenechal zaskočit.
     
    25
    Hosté teď sice zavřeli Býky v jejich obranném území jako Romanovce v Jekatěrinburgu, ale finální přihrávka do velkého vápna nepřišla.
     
    26
    Hosté budou mít nadějnou příležitost z přímého kopu. Gregoire Defrel byl faulován 22 metrů před brankou, a tak si míč staví Stefano Sensi.
     
    27
    Stefano Sensi dobře zakroutil míč, ale ne dostatečně nad zdí a ta dokázala odvrátit jeho pokus už na pátý roh pro hosty.
     
    28
    Rohový kop hostům opět nevyšel, navíc došlo ve skrumáži v malém vápně k útočnému faulu.
     
    28
    Sassuolo se pokusilo zaútočit pravou stranou, kde Federico Peluso uvolnil Domenica Berardiho. Mladý křídelník hledal přihrávkou Mattea Politana, ale ten chtěl přepustit míč za ním stojícímu spoluhráči, což domácí obrana přečetla.
     
    29
    K přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti se postavil Domenico Berardi. Jeho střelu schytala dobře postavená zeď.
     
    31
    Turínští se na chvilku vymanili z tlaku hostů a zkusili zaútočit po levé straně. Přihrávka na Antonia Barrecu však mířila do ofsajdu.
     
    32
    Emiliano Moretti to přehnal s důrazem v souboji s Gregoirem Defrelem, Sassuolo bude moci rozehrát volný kop z útočné poloviny.
     
    33
    Lucas Boyé se dostával po chytré přihrávce Joea Harta do protiútoku, ale nedokázal kličkami vyzrát na Federica Pelusa.
     
    34
    Do velké příležitosti se dostal Andrea Belotti! Tomu poslal přihrávku do pokutového území Mirko Valdifiori. Belotti, ač byl trochu z úhlu, prověřil na přední tyči připraveného Gianlucu Pegola. Následná akce domácích skončila ofsajdem.
     
    35
    Paolo Cannavaro si zahrál v této situaci na registu, když poslal nadýchaný míč dopředu na Gregoira Defrela. Toho si však vzal na starost Luca Rossettini a dobře udělal. Francouz se k míči nedostal.
     
    36
    Po střele Domenica Berardiho, kterou zblokoval Antonio Barreca, bude následovat rohový kop. Mezitím Barreca rozdýchává Berardiho bombu, která ho trefila do stehna.
     
    37
    Rohový kop chytře nakrátko rozehrál se Stefanem Sensim Domenico Berardi. Ten vypálil následně velmi překvapivou střelu, s níž si skvěle poradil Joe Hart! Bude tu další roh.
     
    38
    A další tutovka! Tentokrát rohový kop Stefana Sensiho přistál na hlavě zcela neobsazeného Francesca Magnanelliho, jenž se hlavičkou mýlil jen o milimetry!
     
    39
    Stefano Sensi se dostal na levé straně k centru, ale jeho přízemní míč odklidil ve spolupráci s Danielem Basellim Luca Rossettini.
     
    40
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje! Tentokrát si míč vzal asi 25 metrů od brány Matteo Politano, jeho střela byla nešťastně zblokovaná Daniele Basellim přímo k nohám GREGOIRE DEFRELA, který se ocitl náhle sám před Joe Hartem. Tvrdou přízemní střelou na zadní tyč nedal anglickému brankáři šanci! Začínáme znovu!
    40. Grégoire DEFREL - 2:2
     
    41
    Hosté opět začínají pozičně dominovat, trenér Mihajlović bude muset promluvit domácím borcům do duše.
     
    42
    Na zemi zůstává ležet Mirko Valdifiori po nevybíravém zákroku od Gregoira Defrela. Tento faul však zůstal hlavním soudcem nepostřehnut.
     
    43
    Mirko Valdifiori už je v pořádku na nohou a zápas může pokračovat.
     
    44
    Domácí se rozhodli zaútočit oblíbeným pravým křídlem, ale Lorenzo de Silvestri příliš věřil sprinterským schopnostem Afriye Acquaha a vyslal na něj dlouhou přihrávku. Obrana Sassuola si poradila.
     
    45
    Andrea Belotti se dostával levou stranou do pokutového území a v souboji s Francescem Acerbim vybojoval rohový kop.
     
    45
    Centr Iaga Falquého od rohu byl přetažený mimo pokutové území.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec hrací doby.
     
    45+1
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Fantastickou akci předvedli domácí! Akci založil Lorenzo de Silvestri, který nabídl míč na střed pole Daniele Basellimu. Už to vypadalo, že Baselli bude z dálky střílet, ale na poslední chvíli si to rozmyslel a přihrál nabíhajícímu LORENZU DE SILVESTRIMU, který opět překlopil misky vah na stanu domácích.
    45+1. Lorenzo De Silvestri - 3:2
     
    45+2
    Teď se chvilku nehrálo, fotbalisté si u trenérských laviček vyměňovali názory ohledně sporného souboje Afriye Acquaha s Francescem Magnanellim těsně před brankou.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas krásného a napínavého fotbalu! První dvacetiminutovka byla doslova bláznivá a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Druhá část poločasu se odehrávala ve znamení systematického dobývání branky soupeře kombinačními akcemi, především středem hřiště.
    Sassuolo mělo v tomto ohledu možná malinko navrch, ale je jen jeho chybou, že nevyužilo své šance na otočení výsledku. Hosté totiž neustále dotahují, ačkoli herně jsou svým soupeřům přinejmenším vyrovnaným soupeřem.
    Gólovou přestřelku alespoň prozatím uzavřel nejspíš nejlepší hráč prvního poločasu – Lorenzo de Silvestri. Hráč se zkušenostmi z reprezentace se vydal z nejlepšího, skvěle bránil, prakticky uzavřel svoji stranu, odkud přilétl ze hry jediný nebezpečný centr. Směrem dopředu byl také velmi aktivní.
    Pochvalu také zaslouží i přes dva inkasované góly Joe Hart. Bez něj by domácí po prvním poločase určitě nevedli.
    Na druhé straně budou fanoušci Sassuola velebit Gregoire Defrela, který si připsal sedmou a osmou branku v tomto ročníku Serie A.

    Je vidět, že oba týmy se chtějí rozloučit co nejlépe s fotbalovým jarem. Tak si nenechte ujít druhý poločas, který začne zhruba ve 21:53.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tým Turín FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Afriye Acquah. Na jeho místo přijde Samuel Gustafsson.
     
    46
    První akce Sassuola ve druhém poločase končí nepřesnou přihrávkou Davide Biondiniho z pravé strany.
     
    47
    Antonio Barreca se odvážně probíjel levou stranou, ale jeho centr do pokutového území byl nepřesný – skvěle zasáhl Francesco Acerbi.
     
    49
    Lorenzo de Silvestri si pro změnu chtěl zaútočit pravou stranou, ale dostal tvrdý direkt od Marcella Gazzoly.
     
    50
    Iago Falqué se probíjel okolo Marcella Gazzoly na pravé straně a vybojoval rohový kop. Ten sám rozehrál nakrátko, ale z následného centru bylo jen ofsajdové postavení Andrey Belottiho.
     
    51
    Turínští krásně vykombinovali na pravé straně obranu hostů, ale centr Lorenza de Silvestriho se nepovedl – výborně si počínal Francesco Acerbi.
     
    52
    Velká šance na srovnání! Domácím se nepovedl ofsajd-systém a díky tomu našel Domenico Berardi v pokutovém území úplně volného Gregoire Defrela. Ten však hattrick s díky odmítl.
     
    53
    Daniele Baselli dostal na hranici pokutového území míč na volej a přídně svojí střelou protáhl Gianlucu Pegola.
     
    54
    Další stoprocentní šance, tentokrát na druhé straně! Centr z levé strany poslal Federico Peluso, který našel na zadní tyči úplně volného Stefana Sensiho. První střelu anglický reprezentant Joe Hart reflexivně vyrazil, s druhou mu pomohla tyč!
     
    55
    Gregoire Defrel dostal hodně rychlý míč do pokutového území, který jen tak tak zachytil a zajistil pro svůj tým rohový kop.
     
    56
    Domenico Berardi rozehrál rohový kop nakrátko, následným centrem se snažil vyzvat ke skórování Paola Cannavara, ale tomu překážel při výskoku Gregoire Defrel.
     
    57
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Útočná show pokračuje! Byl to Iago Falqué, který potáhl míč středem pole, aby z hranice šestnáctky vystřelil. Jeho ránu vyrazil Giovani Pegolo na tyč, od které se dostal na kopačky Andrey Belottiho. Ten si však míč zpracoval tak špatně, že sám zakopl a nechtěně přihrál na dorážku IAGU FALQUÉMU, který se konečně dočkal!
    57. Iago FALQUÉ - 4:2
     
    59
    Andrea Belotti se řítil z pravé strany do pokutového území, vystřelil, ale tuto ránu chytil na svoje tělo Francesco Acerbi.
     
    60
    Luca Rossettini se snažil křížnou přihrávkou najít Iaga Falquého, ale argentinský štírek nejevil o akci nejmenší zájem.
     
    61
    Hosté budou rozehrávat rohový kop po pěkném centru Davide Biondiniho. S ním si poradil Emiliano Moretti.
     
    61
    Centr Stefana Sensiho prolétl malým vápnem bez povšimnutí. Domácí si mohou oddechnout.
     
    63
    Davide Biondini se snažil najít obloučkem za obranu Gregoire Defrela, ale francouzský střelec se pral ve vzduchu s přesilou.
     
    64
    Protiútok Turína neznamenal zakončení. Andrea Belotti dostal míč 45 metrů od brány a proběhl se až k pokutovému území. Následně nabídl míč Iagu Falquému, který se však nedokázal vykličkovat z obležení. Bude tu rohový kop.
     
    65
    Roh Turína nebezpečí pro hostující branku neznamenal – ve vzduchu si nedovoleně počínal Luca Rossettini.
     
    66
    Tým Turín FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Daniele Baselli. Na jeho místo přijde Joel Obi.
     
    66
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Davide Biondini. Na jeho místo přijde Lorenzo Pellegrini.
     
    67
    Nový muž Lorenzo Pellegrini se dostal do šance po centru od Federica Pelusa. Míč trefil dvacetiletý záložník placírkou z první, ale svojí střelou našel jen připraveného Joea Harta, který chytá skvělý zápas.
     
    68
    Joel Obi spálil stoprocentní tutovku! Andrea Belotti dostal míč na pravé straně, přesprintoval všechny soupeře a nabídl lahůdkovou přihrávku velkou příležitost Joelu Obimu. Ten se ocitl sám před brankářem Gianlucou Pegolem, ale svojí střelou po zemi ho nedokázal překonat. Pegolo předvedl fantastický zákrok!
     
    70
    Sassuolo se snažilo zaútočit znovu po levé straně. Odtud nacentroval do pokutového území Matteo Politano, ale jeho míč byl tak vysoký, že Gregoire Defrel hlavičkou pouze zpracoval míč pro Joea Harta.
     
    71
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Marcello Gazzola. Na jeho místo přijde Pol Lirola.
     
    72
    Protiútoky Turína se teď jen množí. I tentokrát byl ve středu pozornosti Iago Falqué, který byl na pravé straně vyslán Samuelem Gustafssonem. Falqué následně ocentroval, ale v pokutovém území byl připraven všudypřítomný Francesco Acerbi.
     
    73
    Pol Lirola se chtěl zapsat do dějin zápasu akcí na levé straně, ale byl mu odpískán ofsajd. Opakované záběry potvrdily, že správně.
     
    74
    Tým Turín FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Lucas Boyé. Na jeho místo přijde Juan Iturbe.
     
    75
    Kombinačně se domácím do uzavřené obrany Sassuola příliš nedaří. Tentokrát to potvrdil Joel Obi, který chtěl vyslat nového muže Juana Iturbeho, ale přihrávkou ho nenašel.
     
    76
    Matteo Politano vyzkoušel pozornost Joea Harta střelou z 20 metrů. Jeho skákavý pokus mířil jen doprostřed branky. Mezitím o ošetření požádal Emiliano Moretti, který byl před pár vteřinami trefen Lorenzem Pellegrinim.
     
    77
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Matteo Politano. Na jeho místo přijde Pietro Iemmello..
     
    78
    Zodpovědný Turín se do nějakých velkých útočných akcí už nepouští, spíš čeká, co vymyslí Sassuolo. Je to logické i z toho důvodu, že se domácím při vymýšlení akcí moc nedaří a jediné šance, které mají, jsou z rychlých protiútoků.
     
    79
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Konečně došlo i na nejlepšího střelce! Do protiútoku poslal přihrávku Antonio Barreca, míč stihl ANDREA BELOTTI, který ještě stačil vyškolit zkušeného Paola Cannavara a podstřelit z otočky Gianlucu Pegola. Skvělá akce!
    79. Andrea BELOTTI - 5:2
     
    81
    Bude tu penalta! Juan Iturbe srazil v pokutovém území Domenica Berardiho a rozhodčí zapískal. Míč si staví Gregoire Defrel.
     
    81
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    GREGOIRE DEFREL dokázal z penalty okamžitě snížit a připisuje si hattrick! Svoji střelu poslal do pravého dolního rohu a vůbec nespekuloval, kam půjde Joe Hart. Takhle se střílejí desítky!
    81. Grégoire DEFREL - 5:3
     
    83
    Sassuolo opět ožilo, tentokrát se tlačil do centru Pol Lirola, ale trefil jen rameno Emiliana Morettiho. Bude tu rohový kop.
     
    83
    Centr Stefana Sensiho od rohového praporku byl opět vyšší, než by si hlavičkáři Sassuola přáli.
     
    84
    Pol Lirola se snažil založit útočnou akci středem pole, ale obětavým skluzem mu to nedovolil Samuel Gustafsson.
     
    85
    Andrea Belotti se dostal v pokutovém území ke střele, kterou zblokoval Francesco Magnanelli. Další rohový kop je na světě.
     
    86
    Juan Iturbe se ujal zahrávání rohového kopu a našel hlavu Lucy Rossettiniho. Domácí stoper byl však tísněn, a tak nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    87
    Joel Obi se snažil založit akci na levé straně, ale Antonio Barreca jeho přihrávku na hřišti nezastihl.
     
    88
    Andrea Belotti dostal na hranici vápna přihrávku od Joela Obiho a pokusil se vystřelit. Jeho rána by bývala nadělala velké problémy Gianlucovi Pegolovi, ale byla zablokovaná obranou. Následný roh Iaga Falquého nebezpečím neskončil.
     
    90
    Pietro Iemmello se dostal do velké příležitosti. Útočníka hostů vyslal Stefano Sensi nezištnou přihrávkou. Iemmello tváří v tvář Joea Harta sice překonal, ale míč si vybral cestu o deset centimetrů jinou, než by italský šutér chtěl.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje poslední tři minuty v této sezóně.
     
    90+2
    Stefano Sensi se na levé straně uvolňoval k centru, ale to mu nedovolil ve druhém poločase neviditelný Lorenzo de Silvestri.
     
    90+3
    Luca Rossettini (Turín FC) dostává žlutou kartu.
    Domácí stoper přidržel v protiútoku Stefana Sensiho.
     
    90+3
    Konec zápasu a celé sezóny.
     
    Máme za sebou zápas, který opět potvrdil, že když se hraje s Turínem, nuda to většinou není. Zápasy domácího FC Turín přinesly v letos v průměru na Itálii neuvěřitelné 3,6 branky na zápas! Na této statistice je vidět, že nudný fotbal v Itálii je mýtem, který se postupně začíná bořit.
    K zápasu samotnému – Sassuolo po slušné první půli v té druhé zřetelně ubralo. Nebylo to možná vidět na první pohled, ale kombinace hostů byla pomalejší a čitelnější. Domácí vsadili na svojí velkou zbraň – rychlé protiútoky. A opět se jim to osvědčilo jako skvělá věc, především Andrea Belotti byl zapálený do každé akce a když dal gól, byla na něm vidět velká úleva.
    Turín se občas snažil také kontrolovat hru a být na míči, ale proti zavřené obraně Sassuola nedokázal najít recept.
    Svěřenci trenéra di Francesca, i když prohrávali, nikdy zápas nevzdali. I v hlubokém nastavení se snažili alespoň o kontaktní gól a i díky nim byl tento zápas ozdobou 38. kola.
    Pro FC Turín znamená dnešní výsledek konečné 9. místo v tabulce a těžko uvěřitelné skóre 71:66.
    Sassuolo se loučí se svým trenérem na pěkné 12. pozici a se záporným skóre 58:63.

    Pro dnešek i pro tuto sezónu je to všechno. Za pár měsíců nás čeká další a my víme, že se loučíme s Pescarou, Palermem a na poslední chvíli i s Empoli. Crotone se naopak zachránilo a bude žít dál svoji pohádku.
    V srpnu dále přivítáme mezi elitou SPAL a Hellas Veronu, která se vrací po jednoroční přestávce zpět mezi elitu. O poslední místo je ještě tuhý boj. Ale ať ho vyhraje kdokoli, můžeme si být jistí, že nás Serie A v příštím ročníku bude opět bavit.

    To je pro dnešek úplně vše, mějte se krásně, určitě si nenechte ujít finále Ligy mistrů a EURO U21 a někdy u italského fotbalu opět na viděnou! (22:56:37)
    Konečná tabulka Serie A 2016/17

    Stanislav Mohorita

    Branky: 6. Boyé, 22. Baselli (Acquah), 45+1. De Silvestri (Baselli), 57. Falqué (Belotti), 79. Belotti (A. Barreca) – 14. Defrel, 40. Defrel, 81. Defrel (pen.)

    Karty:   18. Boyé (TUI), 90+3. Rossettini (TUI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 13:11. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 6:15.
    Turín FC: Hart – De Silvestri, Rossettini, Moretti, A. Barreca – Acquah (46. Samuel Gustafsson), Valdifiori, Baselli (66. Obi) – Falqué, Belotti (C), Boyé (74. Iturbe).
    Náhradníci: D. Padelli – Molinaro, Castán, Carlão, Benassi, Samuel Gustafsson, Iturbe, Obi, Lukić, Avelar, Ar. Ajeti.

    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Gazzola (71. Lirola), Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini (66. Pellegrini), Magnanelli (C), Sensi – D. Berardi, Defrel, Politano (77. Iemmello).
    Náhradníci: Pomini – Antei, Pellegrini, Missiroli, Iemmello, Matri, Lirola, Aquilani, L. Mazzitelli, Letschert, Ragusa.

    Rozhodčí: Rapuano – Tolfo, Grossi
    thejrc.org