Nový Zéland – Francie 0:2 (kon.) | Honduras – Vietnam 2:0 (kon.) | Senegal – Ekvádor 0:0 (kon.)
USA – Saúdská Arábie 1:1 (kon.)
konec
Honduras
2:0 (0:0)
Vietnam
Neděle 28.05.2017, 08:00 • Jeonju World Cup Stadium (Jeonju) • Mistrovství světa U20 • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Přeji vám příjemné nedělní ráno u fotbalového Mistrovství Světa hráčů do 20 let! V rámci třetího kola skupiny E se na stadionu v Jeonju utkají výběry Hondurasu a Vietnamu.
     
    Honduras má již skoro jen papírové šance na postup do Play Off. Po prohře 0:3 s Francií a překvapivé prohře 1:3 s Novým Zélandem, obsazují poslední příčku s bezbodovým ziskem. Jelikož se ale v MS U20 dá postoupit i z třetího místa, mají ještě malou šanci na vyšší boje. K postupu by ale potřebovali dnes vyhrát nad Vietnamem o 5 branek a zároveň by museli doufat v prohru Saúdské Arábie v utkání s USA, což se ale čekat dá.

    Dokáže se tým, za který se na letošním Mistrovství Světa ukázal brankou pouze Jorge Alvarez, prosadit minimálně pětkrát a postoupí mezi šestnáct nejlepších?
     
    Vietnam má rozhodně větší šance na boje mezi šestnácti nejlepšími celky Mistrovství Světa hráčů do 20 let. S Francií sice prohráli beznadějně 0:4, na rozdíl od jejich dnešního soupeře ale dokázali urvat bod v utkání s Novým Zélandem! Mají to ale podobné, jako hráči Hondurasu, jelikož pro postup do Play Off musí jednoznačně vyhrát a zároveň doufat v prohru Saúdské Arábie. Stačí jim ale i výhra o jednu branku!

    V dnešním utkání s Hondurasem rozhodně nejsou papírovými favority, jejich soupeř ale ukázal v předešlém utkání s týmem ze Zélandie, že nějaké papírové předpoklady nehrají roli a formu nechali doma. Výběr Vietnamu ale ještě nevstřelil ani jednu branku, podaří se jim to dnes, když proti nim stojí třetí nejhorší obrana letošního Mistrovství Světa?
     
    Výběry Hondurasu a Vietnamu do dvaceti let se spolu ještě nestřetli, jelikož ale oba týmy potřebují vyhrát, Honduras navíc minimálně o 5 branek, dá se očekávat aktivní hra z obou stran, která nám snad přinese krásné branky. Jak se s touto situací týmy poperou, to uvidíme v devadesáti minutách hry, která odstartuje v 8 hodin našeho času.
     
    Úvodní sestavy:

    Honduras: Perello – Maldonado, José García, Decas, Andrade (C) – Grant, C. Pineda – Vuelto, J. Álvarez, B. Rodríguez – D. Martínez.
    Náhradníci: J. Delgado, Mashburn – Arias, Cruz, Flores, K. Hernández, Quiróz, Reyes, J. Sánchez, Zapata.

    Vietnam: Bui Tien Dung – Luong Hoang Nam, Ho Tan Tai, Doan Van Hau, Huynh Tanh Sinh – Nguyen Hoang Duc, Nguyen Quang Hai – Nguyen Trong Dai (C), Nguyen Tien Linh, Dinh Thanh Binh – Ha Duc Chinh.
    Náhradníci: Do Sy Huy, Nguyen Bá Minh Hieu – Do Thanh Thinh, Duong Van Hao, Ho Minh Di, Phan Thanh Hau, Tong Anh Ty, Tran Dinh Trong, Tran Thanh, Tran Thanh Son.

    Rozhodčí: Abdulla Hassan (UAE) – Alhammadi (UAE), Almahri (UAE) – Al Kaf (OMA), Shukralla (BHR) – Sidiropoulos (GRE).
     
    Hráči Hondurasu již svoji hymnu slyšeli, aktuálně tu svoji zpívají Vietnamci. Zanedlouho tak utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hráči Vietnamu, kteří svoji první kombinaci táhnou až ke svému brankáři, následně jsou ale rychle obráni o míč.
     
    1
    Hráči Hondurasu ihned ze začátku utkání aktivně napadají, je vidět, že potřebují vyhrát o velký počet branek v dnešním zápase.
     
    2
    Napadají ale i hráči v červených dresech, obrana Hondurasu je ale velmi pozorná v rozehrávce.
     
    3
    Hoang Nam Luong byl faulován na polovině Hondurasu, čímž hráči Vietnamu budou mít první větší příležitost na ohrožení Perrelovy branky!
     
    4
    Ta ale po střele Nguyena zůstala nedotknutelná, jelikož pokus z kopačky hráče v červeném skončil velký kus, právě mimo prostoru tří tyčí.
     
    5
    Hráči v bílém se prezentují velmi aktivní kombinací na polovině hřiště, která je ale následně zhacena nepřesným centrem za obranu Vietnamu.
     
    6
    Na zemi, po jednom ze soubojů, zůstal ležet Tien Linh Nguyen. Za pomoci lékařů ale vstal a běží za pomezní čáru.
     
    8
    Honduras se svojí nepřesností často připravuje o míč, u hráčů Asijského celku to ale lepší není.
     
    9
    Na pravé straně se k odraženému míči dostal Thanh Binh Dinh, následně v souboji s obráncem Hondurasu uspěl, poté ale nedokázal svoji přihrávkou na hranici vápna najít svého spoluhráče.
     
    10
    Rozehrávka standartní situace se hráčům Vietnamu vůbec nepovedla, když jim přihrávku zhatili Honduraští.
     
    12
    Sledujeme velkou dávku nepřesnosti z kopaček obou týmů na polovině hřiště, následně se do šance na levém křídle dostává Duc Cinch Ha, míč ale končí až v zámezí.
     
    13
    Hráči Vietnamu se ale rychlou kombinací dostali do velké příležitosti! Thanh Binh Dinh se dostal ke střele z pravé strany vápna Hondurasu, jeho pokus byl ale zblokován jedním z hráčů v bílém na rohový kop!
     
    14
    Postupně si zahráli i brankáři na obou stranách, ani v jednom případě to pro ně ale neznamenalo větší hrozbu.
     
    15
    Rodriguez si naběhl na levém křídle až k brankové čáře, poté se střílenou přihrávkou snažil najít některého ze svých spoluhráčů, což mu reflexivním zákrokem zhatil brankář Vietnamu.
     
    16
    Po tvrdém faulu na polovině hřiště může být Decas rád, že mu arbitr pouze domluvil. Hráči v červeném budou zahrávat rohový kop.
     
    16
    Centr od rohového praporku byl sice krátký, s čímž si obrana Hondurasu poradila bez problémů. Následný centr za obranu ale musel vyřešit až Perello, který sice nejistě, ale přeci zasáhl!
     
    17
    Následně se míče zmocňují hráči Hondurase, kteří budou mít možnost zajímavé standartní situace z nějakých 25 metrů!
     
    18
    Álvarez se pokusil ze přímého kopu ohrozit branku Vietnamu na přímo, jeho střela jen o pár centimetrů minula Buiovu svatyni!
     
    20
    Hráči v bílém se často snaží napadat rozehrávku Vietnamu, jelikož jsou to oni, kteří potřebují vyhrát velkým rozdílem. Jejich snaha ale končí pouze šancí „červených“.
     
    21
    Martinez se po přihrávce na levé křídlo pokusil o centrovaný míč do vápna Vietnamu, brankář Asijského týmu ale neměl sebemenší problémy se zneškodněním této situace.
     
    22
    Hra je opět na chvíli přerušena poté, co se ze země nezvedá jeden z hráčů v červeném dresu. Vypadá to bohužel na něco vážného, co si vyžádá i první střídání.
     
    23
    Thanh Binh Dinh ale ukazuje palec nahoru, což dokazuje, že by mohl být v pořádku. Zatím je ale za pomezní čarou.
     
    24
    Hráči Vietnamu budou mít možnost na ohrožení branky od rohového praporku.
     
    25
    Kapitán Asijského celku sice centrem našel jednoho ze spoluhráčů, následná hlavička ale postrádala razanci i směr. Odkopem od branky tak pokračuje Perello.
     
    26
    Otevřenější obrana Hondurasu je při pohledu na tabulku pochopitelná, jejich častá nepřesnost ale také.
     
    26
    Obrovskou šanci ale měl Rodriguez, který se po centru z křídelního prostoru pokusil o akrobatické zakončení, kterým jen o pár centimetrů minul branku! Chyběl jen opravdový kousek k nejhezčí brance letošního Mistrovství Světa!
    26.
     
    28
    Quang Hai Nguyen byl faulován v blízkosti pokutového území Hondurasu, což dává hráčům v červeným dresech dobrou příležitost na ohrožení Perellovy branky!
     
    29
    Na dvakrát se pokusili hráči Vietnamu dostat míč do vápna Hondurasu centry, ani s jedním ale obrana v bílém neměla větší potíže.
     
    30
    Závary jsou především před brankou Hondurasu, o další se postaral Duc Chinh Ha, který ale svůj pokus poslal dokonce až za pomezní čáru na pravé straně.
     
    31
    Opět zůstává sedět na zemi Thanh Binh Dinh, který už zřejmě nebude moct pokračovat ve hře, jelikož mu to zdravotní potíže nedovolí.
     
    32
    Střídání v týmu Vietnam: ze hřiště odchází Dinh Thanh Binh, přichází Tran Thanh.
     
    32
    Hráči Vietnamu dokazují rozhodně aktivnější hru směrem dopředu, než mužstvo v bílém. U míče jsou ale hráči Hondurasu na polovině Vietnamu.
     
    33
    Míč dokonce musel zkrotit v rukavicích Tien Dung Bui, který byl nucen zakročit po nepovedené hlavičce Rodrigueze.
     
    34
    Vietnamci jsou v útočné fázi i nápaditějším týmem, jejich přihrávkám za obranu a povedeným kombinacím zatím se štěstím obrana Hondurasu odolává!
     
    35
    Álvarez byl faulován na polovině hřiště, načež budou u míče pokračovat hráči v bílém.
     
    36
    Ti ho ale následně svoji další nepřesností ztrácí, útok Vietnamu byl ale zastaven útočným faulem na Maldonada.
     
    37
    Hráči Hondurasu se po povedené kombinaci na polovině Vietnamu do velké šance nedostali, jelikož následný centr za obranu vystihl ochránce svatyně hráčů v červených dresech.
     
    38
    Následně se do brejku dostávají hráči Vietnamu, kteří jsou zastaveni až nedovoleným zákrokem Decase!
     
    39
    Žlutou kartu dostává Wesly Decas (Honduras).
     
    39
    Hráči Vietnamu se opět ze standartní situace pokusili o nacvičený signál, ten jim ale bez větších problémů zhatila obrana Hondurasu.
     
    40
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Carlos Pineda, přichází José Reyes.
     
    41
    Hráči v červených dresech lehce polevili v napadání, což se jim rozhodně nemuselo vyplatit! Po přihrávce za jejich obranu se do šance dostal Vuelto, který ale ani na dvakrát nedokázal překonat brankáře Vietnamu!
    41.
     
    42
    Martinez nadějně centroval do vápna Vietnamu na nabíhajícího Rodrigueze, který se i dostal k pokusu hlavou. Vše ale bylo zhaceno praporkem pomezního.
     
    43
    Hráči Vietnamu se nyní dostávají do šancí jen zřídka, vždy to ale končí maximálně na hranici vápna Hondurasu.
     
    44
    Vietnamští se nepokoušejí řešit standartní situace centrovanými míči, které by vzhledem k jejich výškové invaliditě zřejmě neměly cenu. Snaží se vše řešit kombinací, která ale končí jen nepřesnými střelami.
     
    45
    Sudí nastavil 2 minuty nad rámec hrací doby první půle, nevypadá to ale na nějaké velké drama před druhým dějstvím.
     
    45+1
    Delegát dnešního utkání musí uklidnit hru poté, co na obou stranách hřiště proběhly tvrdé střety. Po jednom z nich je ošetřován zřejmě Tan Tai Ho.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Hráči Vietnamu byli ze začátku utkání rozhodně aktivnějším týmem, dokázali si rychlou hrou a aktivním napadáním vytvořit velké šance, proměnit alespoň jednu z nich ale bylo nad jejich síly. Honduras se poté zocelil a dostával se do kombinací na polovině soupeře, což také vedlo k pár vyloženým šancím. V koncovce ale lepší nebyli, tudíž do kabin se jde za bezbrankového stavu!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 9:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Foslyn Grant, přichází Sendel Cruz.
     
    46
    Hráči Vietnamu se ihned po rozehrávce Hondurasu dostali k míči, následný pokus o centr do jejich vápna byl zablokován.
     
    47
    „Červení“ se snaží opět velmi aktivně napadat, jejich snahu ale odbourávají hráči v bílém, kteří kombinují s rozvahou.
     
    48
    O průnik obranou Hondurasu se pokusil Tran, následně byl ale zastaven výborným obranným zákrokem Decase.
     
    49
    Po centru ze standartní situace se dostal ke střele Martinez, jeho přízemní pokus ale zablokoval obránce v červeném dresu na rohový kop!
     
    50
    Následoval i druhý rohový kop, se kterým ale obrana Vietnamu neměla skoro žádné potíže.
     
    51
    Míč se po nepovedené přihrávce za obranu Hondurasu dostal až k Perellovi, který ihned založil útok svého celku. Ten skončil na rohovém kopu, se kterým obrana Vietnamu opět potíže neměla.
     
    52
    Ve vlastním vápně byl faulován Sanchez, u míče tak pokračují hráči v bílém, kteří se již stihli přesunout na polovinu soupeře.
     
    53
    Tam ale zahrál vysokou nohou Álvarez, čímž daroval míč soupeři z Vietnamu, který kombinuje na vlastní polovině.
     
    54
    Aktuálně kombinují hráči Hondurasu na své polovině s velkou rozvahou. Oba týmy potřebují k postupu do play off vyhrát, aby to nakonec neskončilo jen bezbrankovou remízou...
     
    55
    Další útočná snaha hráčů v bílém končí nepřesným centrem za obranu Vietnamu, který si našel až brankář Bui.
     
    56
    Nadělat Vietmanu problémy mohla opět souhra Martineze s Rodriguezem! První zmiňovaný hráč centroval z křídelního prostoru na nabíhajícího spolurháče, kterému ale míč ukopl včasným zákrokem jeden z hráčů v červených dresech!
     
    57
    Hráči Vietnamu se snaží o dlouhé a rychlé přihrávky za obranu Hondurasu, které ale zatím postrádají přesnost a správnou razanci.
     
    59
    Martinez opět centroval z pravého křídla do pokutového území Vietnamu, míč z jeho kopačky ale zaplachtil jen pár centimetrů nad branku Buie!
    59.
     
    59
    Střídání v týmu Vietnam: ze hřiště odchází Nguyen Tien Linh, přichází Phan Thanh Hau.
     
    60
    Do dobré příležitosti se dostal i Sanchez, který dostal odražený míč někde u puntíku pokutového kopu, jeho střela z první ale zřejmě letí ještě teď!
     
    61
    A hráči v bílém se snaží o branku všemi silami! Rodriguez po individuální akci a střele zpoza vápna netrefil branku Vietnamu jen o pár centimetrů!
    61.
     
    62
    Obrovské šance ve vápně Vietnamu! Vuelto se dostal ke střele na hranici malého vápna, jeho pokus byl ale zblokován a následně doputoval k jeho spoluhráči, který byl v ofsajdovém postavení!
     
    64
    Hráči Hondurasu kombinují na polovině soupeře, následně ale ztrácí míč po obraném faulu Vietnamu.
     
    66
    O průnik vápnem Vietnamu se pokusil Vuelto, kterého pokus musel zastavit až poslední obránce v červeném dresu!
     
    67
    Vuelto ale svoji zajímavou akci nedokončil dobře, jelikož z následného rohu centroval až za všechny hráče.
     
    68
    A do třetice Vuelto, který tentokrát centroval po brejkové situaci z pravé strany vápna Vietnamu, jeho centr ale tečoval hráč v červeném dresu na roh.
     
    69
    V útočné snaze jsou teď rozhodně aktivnější hráči v bílých dresech, další pokus o přihrávku za obranu ale hráči Vietnamu odvrací.
     
    70
    Nějakých dvacet minut do konce základní hrací doby dnešního utkání jen stav stále bezbrankový, vidíme šance především ve vápně Vietnamu, což je pochopitelné, jelikož jsou to Honduraští, kteří potřebují vyhrát o 5 branek. To si ale přiznejme, je již skoro nemožné.
     
    71
    O závar před brankou Perella se ale starají hráči Vietnamu, následný nepřesný centr zhatil jejich snahu.
     
    72
    Nepříjemný šlapák inkasoval od protihráče Rodriguez, následná standartka ale nenadělala obraně Vietnamu žádné potíže.
     
    73
    Do zajímavé šance se dostali hráči v červených dresech, po pohledné kombinaci se ale ke střele nedostali a míč končí u brankáře Hondurasu.
     
    73
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Byron Rodríguez, přichází Mario Flores.
     
    74
    Hráči Hondurasu již mají určitě v hlavách to, že pojedou po tomto utkání domů. Jejich hra je tak bez nápadu, navíc ji kazí fauly.
     
    76
    Kapitán Vietnamu centroval do vápna Hondurasu ze standartní situace, jeho centr ale zlikvidovala obrana v červeném.
     
    77
    Honduras právě vstřelil branku!

    A přesto první branku utkání dávají hráči Hondurasu! Zřejmě Vuelto vybojoval míč v souboji na levém křídle, následně přízemním centrem vybídl spoluhráče. První na řadě míč minul, poté se k němu dostal SENDEL CRUZ, který před prázdnou brankou nezaváhal!
    77. Sendel CRUZ - 1:0
     
    79
    Hráči Vietnamu se snaží o vyrovnání, jejich snaha ale končí ještě před pokutovým územím Hondurasu.
     
    80
    Střídání v týmu Vietnam: ze hřiště odchází Luong Hoang Nam, přichází Duong Van Hao.
     
    82
    Hráči Hondurasu jsou v útoku nápaditější, zatím to ale na nějaké navýšení náskoku nevypadá.
     
    83
    Do šance se dostali i hráči Vietnamu, ti se ze standartní situace pokusili ohrozit branku Perella, který ale neměl potíže se zneškodněním situace.
     
    84
    Hráči Vietnamu se po tvrdém souboji ve vápně Hondurasu dožadují pokutového kopu, sudí ale zůstává v klidu a nechává pokračovat ve hře.
     
    85
    Quang Hai Nguyen si po individuální akci naběhl na pravou stranu vápna, následně se pokusil o střelu a jeho pokus skončil až na vzdálenější tyči Perellovy branky!
     
    85
    Žlutou kartu dostává Phan Thanh Hau (Vietnam).
     
    87
    Na dvakrát se pokusil překonat Perella Phan, jeho první pokus byl ale zblokován a druhý byl velmi nepřesný.
     
    88
    Dlouhým autem dostali Honduraští míč do vápna Vietnamu, následný pokus Martineze skončil až u brankáře „červeného týmu“.
     
    89
    Hráči Hondurasu se drali do šance v pokutovém území Vietnamu, jejich snaha ale skončila pouze u brankáře Buie.
     
    90
    Quang Hai Nguyen centroval od rohového praporku, na jeho centrovaný míč si naskočil jeden z jeho spoluhráčů, míč ale nedokázal sklopit a ten tak skončil nad brankou Perella.
     
    90+1
    Arbitr dnešního utkání nastavuje 3 minuty nad rámec základní hrací doby. Jelikož Honduras vede pouze o jednu branku, není tak takřka možný postup ani jednoho z celků, které sledujeme.
     
    90+2
    Quang Hai Nguyen se pokusil o střelu zpoza vápna Hondurasu, jeho pokus jen o pár centimetrů minul branku celku v bílých dresech!
     
    90+3
    Phan se dostal do průniku obranou Hondurasu po pravém křídle, jeho následný centrovaný míč ale našel Perello, který tak může rozjet jednu z posledních útočných akcí svého celku.
     
    90+3
    Honduras právě vstřelil branku!

    V samotném závěru utkání se ještě prosazují hráči Hondurasu, pro které ale tahle branka nic neřeší! Po druhé se na turnaji prosadil JORGE ALVAREZ poté, co mu přihrál do vápna Darixon Vuelto a on sám si udělal prostor ke střele do protipohybu brankáře!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Hráči Hondurasu si berou první 3 body do tabulky Mistrovství Světa U20 poté, co porazili poměrem 2:0 Vietnam. Ti byli rozhodně v první půli aktivnější týmem, žádnou s vyložených šancí ale proměnit nedokázali. V druhém dějství už hru převzali pevně do svých noh hráči Hondurasu, kteří s často vytvářeli nadějné šance. Jednu z nich proměnil v 76. minutě Sendel Cruz, který tak otevřel skóre utkání. V samém závěru na něj dokázal navázat Jorge Álvarez, který sice pojistil 3 body pro svůj celek, na postup mezi šestnáct nejlepších to ale nestačí!

    Tímto se s vámi u tohoto utkání loučím, přeji krásný zbytek posledního víkendového dne a někdy příště, například u fotbalu mladých borců, napočtenou. Díky za pozornost! (09:57:18)

    Daniel Bertók

    Branky: 77. Cruz (Vuelto), 90+3. J. Álvarez (Vuelto)

    Karty:   39. Decas (HON) – 85. Phan Thanh Hau (VIE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:9.
    Honduras: Perello – Maldonado, José García, Decas, Andrade (C) – Grant (46. Cruz), C. Pineda (40. Reyes) – Vuelto, J. Álvarez, B. Rodríguez (73. Flores) – D. Martínez.
    Náhradníci: J. Delgado, Mashburn – Arias, Cruz, Flores, K. Hernández, Quiróz, Reyes, J. Sánchez, Zapata.

    Vietnam: Bui Tien Dung – Luong Hoang Nam (80. Duong Van Hao), Ho Tan Tai, Doan Van Hau, Huynh Tanh Sinh – Nguyen Hoang Duc, Nguyen Quang Hai – Nguyen Trong Dai (C), Nguyen Tien Linh (59. Phan Thanh Hau), Dinh Thanh Binh (32. Tran Thanh) – Ha Duc Chinh.
    Náhradníci: Do Sy Huy, Nguyen Bá Minh Hieu – Do Thanh Thinh, Duong Van Hao, Ho Minh Di, Phan Thanh Hau, Tong Anh Ty, Tran Dinh Trong, Tran Thanh, Tran Thanh Son.

    Rozhodčí: Abdulla Hassan (UAE) – Alhammadi (UAE), Almahri (UAE) – Al Kaf (OMA), Shukralla (BHR) – Sidiropoulos (GRE)
    thejrc.org