Nový Zéland – Francie 0:2 (kon.) | Honduras – Vietnam 2:0 (kon.) | Senegal – Ekvádor 0:0 (kon.)
USA – Saúdská Arábie 1:1 (kon.)
konec
Senegal
0:0 (0:0)
Ekvádor
Neděle 28.05.2017, 11:00 • Čondžu World Cup Stadium, Čondžu • Mistrovství světa U20 • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji hezké nedělní poledne při sledování textového přenosu ze zápasu mistrovství světa hráčů do 20 let. Od jedenácti hodin se můžeme těšit na duel mezi Senegalem a Ekvádorem!
     
    Senegal

    Reprezentace ze západního konce Afriky, na rozdíl od svého nastávajícího soupeře, v úvodu turnaje s outsidery ze Saúdské Arábie nezaváhala. Dvěma rychlými góly si zajistila vedení 2:0 a to až do samotného konce nepustila. Před třemi dny už Senegalci tak úspěšní nebyli. V duelu se Spojenými státy sice vyprodukovali solidních patnáct střel, nicméně z nich jenom dvě mířily na branku. To Američané byly efektivnější a k výhře 1:0 jim stačila Sargentova trefa ze 34. minuty. Afričané tak jsou v tabulce se třemi body na druhé příčce a také oni dnes potřebují v zamotané tabulce bodovat.
     
    Ekvádor

    Zástupce jihoamerické kopané vstoupil do turnaje v pondělí a ještě dodnes ho určitě mrzí ztracené dva body ze zápasu s USA. Ekvádor po sedmi minutách vedl už 2:0, ale po inkasovaném gólu ze čtvrté inkasované minuty nakonec jenom remizoval 3:3. Další smolné utkání odehráli Ekvádorci se Saúdskou Arábií. Tu značně přestříleli, jenže ke gólu jim nepomohla ani nařízená penalta a Caicedova branka z 89. minuty už jenom korigovala porážku 1:2. Se skóre 4:5 tak Jihoameričané jsou na posledním čtvrtém místě a k postupu dnes musí bezpodmínečně zvítězit.
    Utkání se odehraje na stadionu ve městě Čondžu, kam se vejde zhruba 42 tisíc fanoušků

     
    Úvodní sestavy:

    Senegal: Mouhamed M'Baye – N'Decky, Diouf, Diarra (C), Aw – Mamadou M'Baye, Diagne, Niane – Diatta, H. Guèye – Badji.
    Náhradníci: Idrissa N'Diaye, L. Sarr – Ba, A. Guèye, Ly, B. Kane, Ibrahima N'Diaye, Niang, Pouye, S. Sarr.

    Ekvádor: Cevallos – Preciado, F. Torres, Bravo, Estupiñán – Rojas, Nazareno, Sierra (C), Cabezas – Corozo, Lino.
    Náhradníci: Carabalí, Terreros – Minda, Quintero, Segovia, Guerrero, Jaramillo, Quiñónez, Caicedo, Ayoví.

    Rozhodčí: Lahoz – Devis, Pérez (všichni ESP).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání se bude odehrávat v komorní atmosféře, na stadion v Čondžu si našlo cestu jen pár stovek fanoušků a dost možná se bude jednat jednu z vůbec nejnižších návštěv celého šampionátu.
     
    3
    Cabazasův centr z levého konce hřiště do pokutového území neprošel. První ekvádorský útok tak zůstane nezakončený.
     
    4
    M´Baye hodně podcenil situaci po svém výběhu a měl velké štěstí, že na hranici šestnáctky nenaservíroval Ekvádorcům míč do gólové šance.
     
    5
    Diatta na druhé straně rozehrál první rohový kop, nicméně následná Badjiho hlavička prolétla hodně vedle pravé tyče Cevallosovy branky.
     
    6
    Joao Rojas si naběhl na chytrou kolmici z půlící čáry a střelou ze třiadvaceti metrů pořádně protáhl M´Bayeho, který levou rukou balón vyrazil.
    6. Joao Rojas (ECU)
     
    7
    Nové ekvádorské snažení zabrzdil ofsajd, ve kterém při dalším nákopu ze středu hřiště zůstal Washington Corozo.
     
    8
    Krépin Diatta znovu nezahrál rohový kop vůbec špatně, na jeho centr z levé strany si tentokrát naskočil Mamadou M'Baye, ale ani on hlavou netrefil míč ideálně.
     
    9
    Jordan Sierra byl faulován v hlavičkovém souboji, po němž se nějakou dobu nezvedal, a tak španělští rozhodčí raději přerušili hru.
     
    10
    Ibrahima Niane se svou hodně ambiciózní ranou z velké dálky neuspěl, Cevallosovu svatyni přestřelil o několik metrů.
     
    11
    Herlin Lino si u pravé autové čáry vypomohl útočným faulem. Kopat se tak bude proti ekvádorské brance.
     
    12
    Trvalo ale jen pár sekund, než se Jihoameričané vrátili k míči. Aw posléze fauloval Rojase a hra se znovu stěhuje před M´Bayeho.
     
    13
    Na hřišti se začínají kupit nepřesnosti, oba týmy si okolo půlící čáry vyměňují míč jako horký brambor.
     
    15
    Senegalci se stáhli do obranného bloku a nepustili dlouze kombinující soupeře ani do blízkosti pokutového území.
     
    16
    Nazareno se přihrávkou za obranu snažil uvolnit Cabezase, který si ale prvním dotykem ukopl balón do autu. Následuje odkop od branky Mouhameda M´Bayeho.
     
    17
    Prakticky totožná situace se opakovala i o pár sekund později. Bryan Cabezas se po zasekávačce tentokrát dostal ke střele, ale ta senegalského brankáře neohrozila.
     
    18
    Washington Corozo nechtěně použil ruku při zpracování skákajícího míče. Sudí si toho všimli a přiřkli balón do držení afrického týmu.
     
    20
    Po delší době se zapotila také obrana Ekvádoru, která nejprve zastavila Diattu a poté odvrátila i centr z levé strany.
     
    21
    Félix Torres zůstal po jednom ze soubojů ležet na hrací ploše. Ošetřit se ale nenechal a zřejmě bude moci pokračovat ve hře.
     
    22
    Cabezasův vysoký pas byl odvrácen k Rojasovi, který napřáhl k voleji z necelých třiceti metrů. Před střelce se ale postavil Diarra a přesměroval míč na roh.
     
    23
    S jeho bráněním neměli Senegalci žádné větší problémy a ihned odvrátili balón do bezpečného středu hřiště.
     
    24
    Mamadou M'Baye se vyhnul blížícímu se Sierrovi, ale faulujícího Estupiñána už neobešel. Je z toho standardní situace v senegalský prospěch.
     
    25
    José Gabriel Cevallos se odvážně vydal proti míči, který se mu nakonec povedlo ze změti těl vyboxovat mimo šestnáctku.
     
    26
    Ekvádorci snad poprvé zaútočili do otevřené obrany. Lino posunul míč doprava Rojasovi, který ale nenasměroval finální přihrávku tak, aby dobíhající spoluhráč mohl před pozorným M´Bayem zakončovat.
     
    27
    A znovu Senegalci nebezpečně propadli u středového kruhu. Herlin Lino se ale hodně unáhlil a pomalou přízemní střelou z dobrých pětatřiceti metrů M´Bayeho rozhodně nevystrašil.
     
    28
    Pervis Estupiñán nabral větší rychlost než Niane, který musel vedle pokutového území faulovat. Na řadu tak přichází standardní situace připomínající rohový kop.
     
    29
    Před senegalskou branku nakonec přilétly hned dva centry. Ten první z nich byl vrácen na levou stranu, odkud Rojas napodruhé poslal míč do M´Bayeho rukavic.
     
    29
    Jean N'Decky strávil poslední minuty v zámezí. Kvůli zraněným zádům ale nemůže pokračovat ve hře a na hřišti ho musí nahradit Alioune Guèye.
     
    30
    Souleymane Aw nebezpečně centroval z levého konce pokutového území a Ekvádorcům pomohl až brankář Cevallos, který padl do přihrávky a nepustil ji k plánovanému adresátovi.
     
    32
    Afričané se postupnou kombinací dostali až před vápno, kam Diouf nakonec poslal vysokou svíci, jež si snadno sebral Cevallos.
     
    33
    Ousseynou Diagne doslova naskočil na Sierru, který se pomalu zvedá zpět na nohy. Ani teď se první žlutá karta ale udělovat nebude.
     
    34
    Mouhamed M'Baye trošku pocuchal nervy senegalských trenérů a fanoušků, když si před napadajícím Corozem troufl na riskantní kličku. Tu naštěstí pro něj zvládl a konstruktivně rozehrál.
     
    35
    Herlin Lino byl v momentě přihrávky na jeho osobu za posledním senegalským obráncem a musí se smířit s odmávaným ofsajdem.
     
    36
    Krépin Diatta si ublížil při zákroku na Estupiñána. Zřejmě to odneslo zápěstí, které mu ekvádorský fotbalista zalehl.
     
    37
    Senegal tak znovu hraje v deseti. Míč ale má v držení, tak může střádat plány na ohrožení Cevallose.
     
    38
    Washington Corozo si vzal míč na půlící čáře, aby nabral rychlost a obešel Alioune Guèyeho. V šestnáctce už ale narazil na vyběhnutého Mouhameda M'Bayeho, který odvážným zákrokem tuto individuální akci zastavil.
     
    39
    Herlin Lino se chtěl po M´Bayeho odkopu rychle vrátit před senegalskou branku. Diouf ho ale chytře fauloval a Afričané tak mají dostatek času na návrat do vlastního vápna.
     
    40
    Z nařízené standardní situace Jihoameričané nic nevytěžili, míč doskákal do autu a zpět do hry ho uvede několikrát zmíněný Mouhamed M'Baye.
     
    41
    Jeho jmenovec Mamadou M'Baye v hlavičkovém souboji rukou sáhl do obličeje Rojase. Podle rozhodčích ale fauloval právě hráč Ekvádoru.
     
    42
    Právě Rojas zazdil další ekvádorskou akci, když sice poslal na párek Mamadou M´Bayeho, ale ze třiceti metrů poté vystřelil balón hodně vysoko nad horní tyčku.
     
    43
    První poločas se chýlí ke svému závěru. Rozhodně se nedá říct, že by se hráči na hřišti nesnažili, nicméně kromě jedné šance na straně Ekvádoru jsme moc zajímavých momentů neviděli.
     
    44
    Habib Guèye využil klopýtnutí jednoho z ekvádorských obránců a zleva vyslal křižnou střelu, která ale vzdálenější tyčku asi o dva metry minula.
    44. Habib Guèye (SNG)
     
    45
    Nastavují se 3 minuty!
     
    45+1
    Diagne odvrátil centr ze standardní situace směrem k brankové čáře, kde Linu nebezpečně vypadajícím zákrokem odzbrojil brankář M´Baye.
     
    45+2
    Ekvádorci ještě dostali výhodu rohového kopu, ale z něj si ani v tomto případě žádné zakončení nevypracovali.
     
    45+3
    Rojas měl velké problémy se zpracováním Linovy přihrávky a zbrzdil protiútok Ekvádoru. Cabezas poté musel centrovat z levé strany a nadělal ve vápně poměrně velké zmatky, které však obrana Senegalu přečkala bez úhony.
     
    45+4
    Posledním momentem prvního poločasu byla standardní situace v podání Krépina Diatty, jehož centr zadáci Ekvádoru bezpečně odhlavičkovali do bezpečí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První pětačtyřicetiminutovka zápasu mezi Senegalem a Ekvádorem nabídla vyrovnanou podívanou. Oba celky vyprodukovaly pět střel, mezi tyče ale letěla jedna jediná, se kterou si senegalský brankář Mouhamed M'Baye navíc poradil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávku druhé půle obstarali Ekvádorci, kteří nastupují ve žlutých, zatímco Senegalci v kompletně bílých dresech.
     
    47
    Hráči ze západní Afriky začali aktivně, Ibrahima Niane ale zkazil oba centry z levé strany a navíc si zřejmě poranil pravé stehno.
     
    48
    Spojené státy americké v souběžně hraném utkání vedou nad Saúdskou Arábií. Za těchto výsledků by tak měli zajištěný postup týmy USA a Senegalu. Ekvádorci naopak potřebují zvítězit.
     
    49
    Diatta ranou z dálky sestřelil Brava, který možná dostal prudce letícím míčem do hlavy, ovšem musí se rychle oklepat a pokračovat v bránění.
     
    50
    Souleymane Aw to nemyslel vůbec špatně, zleva přihrával podél kraje malého vápna a jednomu z jeho spoluhráčů chybělo málo, aby se dostal k zakončení do prázdné branky.
     
    51
    Cevallos lapil další balón směřující před jeho branku a rozjel rychlou akci Ekvádoru. Na jejím konci byl Lino, který z dvaceti metrů nasměroval míč rovnou do M´Bayeho náruče.
     
    52
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Habib Guèye, přichází Akhibou Ly.
     
    53
    Corozo neměl kudy vystřelit, a tak přes Cabezase posunul míč na mnohem volnějšího Sierru, jehož dobrý pokus zpoza vápna skončil těsně vedle senegalské branky!
     
    54
    Diattovu přihrávku do ohně zastavil Jhonnatan Bravo odkopem do autu. Následuje rohový kop Krépina Diatty.
     
    54
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Washington Corozo, přichází Jordy Caicedo.
     
    55
    Senegalci se radovali z vedoucí branky, kterou ale videorozhodčí správně neuznali! Nianeho hlavičku po rohového kopu Cevallos s problémy zastavil na brankové čáře a Aliou Badji dorážel v momentě, kdy měl ekvádorský brankář míč pod oběma rukavicemi, což pravidla nepovolují!
    55. Badjiho gól, který se rozhodčí u videa rozhodli neuznat!
     
    58
    Utkání tak pokračuje za bezbrankového stavu. Po faulu na Lina budou ze středu hřiště rozehrávat Ekvádorci.
     
    59
    Souleymane Aw neobešel Caiceda, který nakonec nastřelil nohy senegalského beka a získal pro Ekvádor vhazování.
     
    60
    Hra je už poněkolikáté zastavena kvůli ošetřování. Zdravotní trable má jeden z hráčů Senegalu.
     
    61
    Otřeseným hráčem je jmenovitě Souleymane Aw, který vypadá hodně otřeseně. Osobně bych váhal s jeho vpuštěním zpět na trávník.
     
    63
    Mamadou M´Baye nakopl míč do vápna, kde byl před dobíhajícím útočníkem u balónu jako první gólman Cevallos.
     
    65
    Rojas prodloužil centr z ekvádorské standardní situace jenom do autu. Jihoameričané míč ale rychle získali zpět a pokračují v útoku.
     
    66
    Linova přihrávka do běhu ke spoluhráči neprošla, na hranici pokutového území byl včas střídající Akhibou Ly.
     
    67
    Jordan Sierra je už asi potřetí v nefotbalové pozici a po tvrdém střetu nevypadá, že by se měl rychle postavit na nohy.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ousseynou Diagne (Senegal).
     
    69
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Mouhamed Pouye.
     
    70
    Senegalci jsou v posledních minutách častěji u balónu. Ten teď ale v moci nemají, neboť ho Diarra nakopl do rukavic nikým neatakovaného Cevallose.
     
    71
    Akhibou Ly při snaze odcentrovat nastřelil jenom Nazarena. Balón pak šel do autu právě od něj a Ekvádorci tak vhazují z hloubi vlastní poloviny.
     
    72
    Nejčerstvější hráč na hrací ploše se teď neuvedl v nejlepším světle, Pouye trochu zbytečnou nepřipravenou střelou ze střední vzdálenosti poslal míč daleko od branky.
     
    73
    A svým spoluhráčům se za špatné zakončení z více než třiceti metrů omlouvá také Ousseynou Diagne, který se opřel do odraženého balónu, ale Cevallose rovněž neprověřil.
     
    75
    Pouye se prohnal okolo Pervise Estupiñána, který ho stihl jenom faulovat. Pan Lahoz je nekompromisní a už v ruce drží žlutou kartu.
     
    76
    José Gabriel Cevallos vyrazil nebezpečnou hlavičku z nařízené standardky k Diarrovi, který už byl naštěstí pro Ekvádor v signalizovaném ofsajdu.
    76. Cevallos udržel Ekvádor ve hře o postup
     
    77
    Odchodem Washingtona Coroza se ofenzíva Ekvádoru ze hřiště zcela vytratila. Nepostup Jihoameričanů ze základní skupiny je tak na spadnutí.
     
    78
    Málem jsem to dokonale zakřikl! Ekvádorci se zničeho nic řítili do mnohonásobného přečíslení, na jehož konci byla Rojasova střela z hranice šestnáctky a sebejistý zákrok Mouhameda M´Bayeho!
     
    79
    Za faul na Caiceda dostává Souleymane Aw žlutou kartu a v případě senegalského postupu si v osmifinále nezahraje.
     
    80
    Estupiñán přímého kopu nevyužil, z necelých pětadvaceti metrů napálil míč do M´Bayem dobře postavené zdi.
     
    81
    Od zad Rojase se balón dostal za senegalskou obranu, nicméně Linovi byl správně odmáván ofsajd, a tak se na M´Bayeho řítit nemohl.
     
    82
    Na druhé straně byl k vidění rohový kop a nepřesná koncovka, kterou se prezentoval Waly Diouf.
     
    83
    Alioune Guèye skluzem nemilosrdně sestřelil po křídle postupujícího Herlina Linu a může jenom děkovat rozhodčímu, že také nedostal žluté napomenutí.
     
    84
    Mouhamed M'Baye vyběhl z branky i z pokutového území, aby zamezil Linově úniku. To se senegalskému brankáři nakonec povedlo, když při snaze odkopnout trefil balónem soupeřovu ruku.
     
    85
    Caicedo hlavičkou uvolnil Lina, který ale nedokázal zkrotit míč a ten neměl jak vrátit nabíhajícímu si Caicedovi.
     
    85
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Bryan Cabezas, přichází Wilter Ayoví.
     
    86
    Spolupráce mezi Pouyem a Diattou Senegalu jistotu postupu do osmifinále nepřinesla, od druhého jmenovnaého se míč odrazil do zámezí.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 11 047 diváků.
     
    88
    Lino po přihrávce od Ayovího vracel míč pod sebe na Caiceda, jehož centr ale skončil na hrudníku jednoho ze senegalských stoperů.
     
    89
    V souboji dvou hráčů s dvojkou na zádech Preciado povalil Awa, který šetří čas a zatím v poklidu leží na trávníku.
     
    90
    Druhý poločas je prodloužen o čtyři minuty nastaveného času!
     
    90+1
    Ayovího přihrávku sklepl Lino ideálně pro Caiceda, který sice pohotově vystřelil z hranice vápna, ale míč poslal doprostřed branky, kde všechno vyřešil Mouhamed M´Baye.
     
    90+2
    Senegalci se trošku zbytečně sami vyhnali ze hřiště a budou muset bránit další z ataků Jihoameričanů, kteří mají na vstřelení potřebné branky už jen pár desítek sekund.
     
    90+3
    Ousseynou Diagne ve středovém kruhu šlapákem fauloval Sierru a po zásluze dostal druhou žlutou, respektive červenou kartu!
     
    90+4
    Nastavený čas zřejmě bude trvat o něco déle, než bylo původně naplánovano. Krépin Diatta si k sobě volá senegalský realizační tým, aby jej ošetřil.
     
    90+5
    Senegal dohrával utkání v devíti lidech, po vhazování Estupiñána se ale ubránil a už může slavit definitivu postupu do osmifinále!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Senegal v závěrečném utkání základní skupiny F uhrál potřebný bod a díky remíze USA se Saúdskou Arábií postupuje do vyřazovacích bojů z druhého místa. Ekvádorci naopak smutní, ve vyrovnané tabulce získali jen dva body a končí na poslední čtvrté pozici.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:11.
    V Čondžu branka nepadla

     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek slunečného víkendu. (13:11:36)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   68. Diagne (SNG), 79. Aw (SNG) – 75. Estupiñán (ECU)   90+3. Diagne (SNG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:11.
    Senegal: Mouhamed M'Baye – N'Decky (29. A. Guèye), Diouf, Diarra (C), Aw – Mamadou M'Baye, Diagne, Niane (69. Pouye) – Diatta, H. Guèye (52. Ly) – Badji.
    Náhradníci: Idrissa N'Diaye, L. Sarr – Ba, A. Guèye, Ly, B. Kane, Ibrahima N'Diaye, Niang, Pouye, S. Sarr.

    Ekvádor: Cevallos – Preciado, F. Torres, Bravo, Estupiñán – Rojas, Nazareno, Sierra (C), Cabezas (85. Ayoví) – Corozo (54. Caicedo), Lino.
    Náhradníci: Carabalí, Terreros – Minda, Quintero, Segovia, Guerrero, Jaramillo, Quiñónez, Caicedo, Ayoví.

    Rozhodčí: Lahoz – Devis, Pérez (všichni ESP)

    Diváci: 11 047
    thejrc.org