Lorient – Troyes 0:0 (kon.)
konec
FC Lorient
0:0 (0:0)
ESTAC Troyes
Neděle 28.05.2017, 21:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu odvetné utkání baráže o Ligue 1 mezi týmy FC Lorient a ESTAC Troyes.
     
    FC Lorient

    Domácí Lorient zachraňuje prvoligovou účast v baráži s druholigovým ESTAC Troyes, ale první duel na hřišti Troyesu nezvládl, když prohrál 1:2 ze svého pohledu. Dnes před svými diváky tak bude muset zabrat, pokud by znovu fotbalisté Lorientu klopýtli, sestoupili by do Ligue 2, což rozhodně nechtějí.
     
    ESTAC Troyes

    Své domácí utkání naopak ESTAC Troyes zvládl, když o svém vítězství rozhodli hráči druholigového celku v první minutě nastavení řádné hrací doby. A překvapivě si tak připsali první veledůležitou výhru. Nyní jsou tak postupu do nejvyšší soutěže blíže, ale Lorient doma určitě bude chtít zabrat a se vzniklou situací něco udělat. Uvidíme, jak to celé dopadne. Čeká nás rozhodně zajímavý duel.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Lecomte – Ciani (C), Moreira, Lautoa (58. Cabot), Le Goff, Peybernes – Philippoteaux, Mvuemba, Mesloub – Waris, Moukandjo.
    Náhradníci: Delecroix – Koffi, Z. Touré, Bellugou, Cabot, Cafú, Aliadiére.

    ESTAC Troyes: Samassa – Cordoval, Giraudon, Hérelle, J. Obiang – Azamoum, Thiago, Dingomé – Grandsir, Niane, Darbion (C).
    Náhradníci: Zelazny – Martial, Nivet, Cacérès, Ben Saada, Confais, Tinhan.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
     
    K utkání je už vše připraveno a za malou chvíli tak bude moci druhý barážový duel mezi FC Lorient a ESTAC Troyes, začít.
     
    Hráči obou celků se už chystají na nástup na hrací plochu.
     
    Rozhodčí už přivádějí hráče obou týmů, které doprovází malí fotbalisté a malé fotbalistky. Napětí stoupá, za okamžik začne rozhodující zápas, který určí účastníka Ligue 1 pro příští sezónu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči Lorientu se hned dostali do prvního útoku, který ovšem zastavila obrana Troyes.
     
    2
    Benjamin Moukandjo si naběhl na dlouhý balón, který nakonec z pravé strany dokázal zpracovat a hned na to mířil před hostující branku. Jenže se ocitl v ofsajdové pasti, což neuniklo postrannímu sudímu.
     
    2
    Jak se dalo očekávat, domácí fotbalisté na hosty doslova vlétli a i nyní si vypracovali další slibnou akci. Jenže střela Majeeda Warise skončila jen vysoko nad brankou Troyes.
     
    3
    Z pravé strany zahrával volný přímý kop Arnold Mvuemba, míč zvedl nad postavenou hostující zeď, ale ten se následně pak dostal jen do bezpečí z pohledu hráčů Troyes.
     
    4
    V další akci byli domácí fotbalisté a vybojovali rohový kop. Benjamin Moukandjo si pak hlavičkou naběhl před hostující branku a orazítkoval pravou tyč branky Mamadoua Samassy!
    4. Moukandjo orazítkoval tyč hostující branky.
     
    6
    Po delší době byl k vidění také útok hostů, ale ten se jim příliš nepovedl. Míč tak skončil v moci domácího brankáře, jenž bude mít odkop od svého zařízení.
     
    7
    Ale už jsou to znovu domácí hráči v oranžových dresech, kteří postupně zakládají svou další útočnou akci.
     
    9
    Z pravé strany střílel Adama Niane, i když byl z úhlu, musel protáhnout svou střelou domácího brankáře, který poslal míč za zadní čáru. Je tu rohový kop pro hosty.
     
    10
    Míč se poté snesl do pokutového území, ale nikdo z hostů na něho nedosáhl. Následuje tak další odkop od domácí branky, který provede Benjamin Lecomte.
     
    11
    Romain Philippoteaux se dostal dovnitř velkého vápna, jenže po kontaktu z protihráčem ztratil rovnováhu a upadl. Nakonec byl ale stejně v ofsajdu a celá akce domácích velmi rychle skončila.
     
    12
    Hosté ztratili míč na své polovině a toho málem využili domácí hráči k rychlému brejku. Jenže to se jim nepodařilo, neboť Christophe Hérelle se k balónu vrátil a raději ho zahrál na malou domů.
     
    13
    Následně pak se dostali hosté do útočné akce, na jejímž konci byla střela Xaviera Thiaga, ta ale skončila jen vedle domácí brány.
     
    15
    Johann Obiang poslal kousek před velkým vápnem tvrdě k zemi Mathieua Peybernese a Lorient tak bude zahrávat volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    16
    K němu se postavil Benjamin Moukandjo, ale svou střelu příliš zvedl a míč tak skončil hodně vysoko nad brankou Troyes. Mamadou Samassa tak za malý okamžik provede odkop od své branky.
     
    17
    Dalekonosná střela z kopačky Karima Azamouma letěla k pravé tyči branky domácího gólmana, ale nakonec se ukázalo, že to bylo hodně vedle ní. Domácí si tak přebírají míč a už míří do útočné akce.
     
    19
    A už o sobě znovu dávají vědět domácí hráči. Ti jsou u míče a řítí se do postupného útoku. Rádi by vsítili co nejdříve branku, aby je to uklidnilo. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    20
    Benjamin Moukandjo pak střílel těsně před velkým vápnem a znovu poslal míč vysoko nad. V krátkém sledu po sobě se tak stalo už podruhé.
     
    21
    Další volný přímý kop pro Lorient zahrával Arnold Mvuemba, který takovým dloubáčkem poslal míč k levé tyči hostující branky, tam byl ale připravený brankář hostů.
     
    22
    Když ani Romain Philippoteaux nedopravil míč za záda hostujícího brankáře, následoval pak další útok hostů, který zmařila obrana domácích. Lorient tak míří znovu na opačnou stranu.
     
    23
    Rohový kop zahráli domácí, míč se ocitl v pokutovém území, ale tam si ho pohlídal brankář Mamadou Samassa a bude ho odkopávat od své branky.
     
    24
    A další roh pro Lorient. Arnold Mvuemba ho zahrál úplně stejně jako před malou chvílí a míč tak znovu končí na kopačkách hostů.
     
    26
    Hosté opět trochu ožili a už se natlačili před domácí branku. Před ní se ke střele odhodlal Samuel Grandsir, ale bylo to marné. Obrana Lorientu mu skórovat nepovolila.
     
    27
    Arnold Mvuemba se dostal do velkého vápna, kde se snažil balón poslat na svého spoluhráče. Místo toho ho ale zachytil jeden z obránců Troyes a akce domácích znovu končí.
     
    29
    A hned na to se neujala střela Benjamina Moukandji, který poslal míč jen do připraveného brankáře hostů.
     
    30
    Benjamin Moukandjo pláchl po levé straně do blízkosti branky hostů, ale stíhací jízdu předvedl Christophe Hérelle, jenž ho o míč čistě připravil.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinu hry a domácí stále marně buší na hostující vrata. Prakticky po celou dobu má Lorient územní převahu, tu ovšem zúročit zatím nedokázal. Na koni tak mohou být zatím stále hosté, kteří mají v zádech vedení 2:1 z prvního klání.
     
    31
    Aktivní Arnold Mvuemba znovu zahrozil před hostující brankou, jenže míč se poté dostal k obránci Cordovalovi, který ho poslal mimo ohrožení vlastní branky.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Adama Niane (ESTAC Troyes).
     
    35
    Christophe Hérelle si vyskočil na letící míč před domácí brankou, ten ale nakonec minul a balón skončil nad brankou Lorientu.
     
    36
    Z pravé strany poslal míč do vápna Mathieu Peybernes, tam se ho snažil tečovat agilní Arnold Mvuemba, ale znovu to bylo jen vedle hostující brány.
     
    37
    A ani znovu Arnold Mvuemba a Steven Moreira nedokázali ve slibné šanci poslat míč za záda hostujícího brankáře, který tak drží svůj tým.
     
    39
    Další zmařená akce na straně domácích. Romain Philippoteaux pálil z dobrých dvaceti metrů, ale znovu přestřelil. Hodně ran míří na hostující branku, zatím jsme gól ale neviděli.
     
    40
    Na druhé straně byli ve slibné akci hosté, ale také oni se prosadit nedokázali. Následoval odkop od domácí branky a Lorient míří znovu útočit.
     
    41
    Walid Mesloub příliš dlouho váhal se střelou na hranici velkého vápna, až o míč nakonec přišel. Do rychlé akce tak míří znovu hráči Troyes.
     
    42
    Hosté zahráli rohový kop nakrátko, k míči se pak na levé straně dostal Darbion, ale svou střelu poslal přímo do domácí obrany.
     
    44
    Obrana domácích znovu musela úřadovat proti další hostující střele. Pro domácí vše dobře dopadlo a hned na to se vydali do rychlého protiútoku.
     
    44
    A vybojovali další rohový kop.
     
    45
    Míč do hry pak poslal opět Benjamin Moukandjo, ale posadil ho na hlavu jednoho z obránců Troyes, který ho poslal do bezpečí a mimo ohrožení branky hostů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas baráže o Ligue 1 je za námi. V něm měli převahu domácí hráči, kteří si vypracovali spoustu dobrých šancí, ale ani jedna z nich brankou neskončila. Hosté se soustředili spíše na obranu a stále tak drží svůj náskok z prvního duelu. Domácí tak mají před sebou dalších pětačtyřicet minut, aby se současným stavem ještě něco udělali. Naopak hosty dělí stejná hrací doba od postupu do nejvyšší soutěže. Udrží své vedení? Druhý poločas začne ve 22:00.
     
    Držení míče: 54% – 46%
    Střely na branku: 0 – 0
    Rohové kopy: 5 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O výkop ve druhém poločase se postarali hosté a už míří s míčem do blízkosti domácí branky.
     
    46
    Nic z toho ale nebylo, a tak na druhou stranu spěchají domácí hráči, kteří se pokusí znovu ohrozit hostující branku.
     
    47
    Místo toho ale zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování pro hosty z Troyes.
     
    47
    Stéphane Darbion nyní svou střelou prověřil připravenost domácího brankáře Benjamina Lecomteho, který nadvakrát proti jeho střele uspěl.
     
    48
    Darbion se snažil vyslat do úniku svého spoluhráče, jenže ten byl o míč připraveno obranou domácích, kteří znovu míří okamžitě před branku Troyes.
     
    49
    Těsně před brankou hostů se snažil sklepnout balón za záda hostujícího brankáře Steven Moreira, ale poslal ho jen vysoko nad.
     
    51
    Střela Romaina Philippoteauxe z dobrých dvaceti metrů končí zase vedle hostující brány. Takhle to zřejmě nepůjde, ukazuje trenér Lorientu, který neustále gestikuluje ze střídačky.
     
    53
    Adama Niane střílel uprostřed velkého vápna a míč poslal jen do rukavic domácího brankáře, který tak znovu hodně podržel svůj tým!
    53. Nianeho střela skončila na brankáři domácích.
     
    54
    Nyní to znovu zkoušeli domácí hráči, kteří také vyzkoušeli pozornost brankáře Troyes, který uspěl a za pomoci své obrany posílá míč daleko od své branky.
     
    55
    Už ale znovu hosté, kteří se s lehkostí dostali do blízkosti branky Lorientu, ale střela Christopheho Hérelleho skončila jen vysoko nad brankou domácích.
     
    57
    Dlouho trvalo domácím, než se dostali do předbrankového prostoru u hostující branky. Nyní se to už povedlo, ale střela Meslouba minula cíl.
     
    58
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Jimmy Cabot.
     
    60
    Romain Philippoteaux pálil mimo, po něm hned ale střílel také Arnold Mvuemba, jenž poslal míč hodně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Stéphane Darbion (ESTAC Troyes).
     
    62
    Walid Mesloub nyní nepřesně rozehrál na svého spoluhráče a další náznak akce domácích tak končí. Hosté tak budou zase u míče a pokusí se ohrozit domácí branku.
     
    63
    Romain Philippoteaux se ocitl v další šanci. Z levé strany vyslal vzdušnou střelu, kterou ale do bezpečí hlavou poslal Stéphane Darbion.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Jérémy Cordoval (ESTAC Troyes).
     
    66
    Obrovská šance domácích. Walid Mesloub vrátil míč před branku hostů, kde ho efektní patičkou chtěl srazit za záda Samassy Steven Moreira, jenže minul. Poté se pochopitelně chytá za hlavu, co že to neproměnil.
    66. Moreira svou patičku poslal mimo tři tyče.
     
    66
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Walid Mesloub, přichází Cafú.
     
    67
    Další slibnou šanci domácích zlikvidovala včas obrana hostů, která okamžitě posílá míč hodně daleko od své branky.
     
    68
    Stéphane Darbion střílel z otočky směrem na branku Lorientu, ale míč za záda Lecomteho nezamířil.
     
    70
    Jimmy Cabot pálil kousek za velkým vápnem a míč zamířil jen těsně vedle levé tyče hostující branky.
     
    71
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Adama Niane, přichází Benjamin Nivet.
     
    73
    Arnold Mvuemba zahrával rohový kop, ale poté nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů, kdo by usměrnil míč mezi tři tyče. Následuje tak odkop od branky Mamadoua Samassy.
     
    74
    Hosté se pak dostali do přečíslení, jenže domácí obrana znovu dokázala celou situaci zachránit a pomohla tak svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    75
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Jérémie Aliadiére.
     
    75
    No patnáct minut před koncem řádné hrací doby je stav stále 0:0 a pro domácí je tu nelehký úkol. Budou muset hru ještě více otevřít, aby se dostali ke skórování. Za tohoto stavu postupuje stále ESTAC Troyes.
     
    77
    Domácí nezdržují zbytečně hru a nechávají ji volně plynout. Nyní doslova spěchal k autovému vhazování Mathieu Peybernes, jenž se snažil nacentrovat míč před hostující branku. Znovu se to ale nepovedlo.
     
    78
    Domácí zmařili další svou akci před hostující brankou. A znovu u toho byl Moreira, jenž pálil hodně vedle.
     
    80
    Majeed Waris střílel z velké dálky, míč ale zamířil znovu jen vysoko nad hostující branku. Lorient vybojoval alespoň rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Stéphane Darbion, přichází Alois Confais.
     
    81
    Urputná bitva pokračuje i nadále. Hráči Lorientu už nemají co ztratit a znovu se vydali do rychlé akce. Brankář hostů Samassa byl ale znovu pozorný a drží svůj tým.
     
    83
    Hosté nyní zavřeli svůj předbrankový prostor a jen tak hráče Lorientu před Samassu nepustili. Naopak na druhé straně byl uvolněn Alois Confais, ale jeho střela mezi tři tyče nezamířila.
     
    84
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Samuel Grandsir, přichází Jonathan Tinhan.
     
    85
    Dalekonosnou střelu domácího Aliadiéreho poslal do bezpečí jeden z obránců hostů, který hlavičkou odvrátil nebezpečí před Samassou.
     
    86
    Další rohový kop zahrávali domácí, Arnold Mvuemba však poslal míč jen do připravené obrany hostů, která ho posílá znovu daleko od Samassy.
     
    87
    A zase se domácí příliš nezdržovali a hned přispěchali do blízkosti hostující branky. Jenže opět narazili na tvrdou hráz v podobě pevné obrany Troyes.
     
    89
    Jimmy Cabot se napřáhl k pořádné střele, ta ale byla sražena hostující obranou znovu do bezpečí.
     
    90
    Útok domácích nekončí, ti znovu vybojovali rohový kop, ale po něm se znovu odrazil míč od obránce Troyes, jenž ho odvrátil zase na opačnou stranu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Hosté se snaží bránit útoky domácích, které se ještě násobí. Snaha Lorientu je obrovská, ale přesnost střel zatím nijaká.
     
    90+2
    Z pravé strany vyslal vzdušnou střelu Alois Confais, ale brankář domácích ji z výskoku chytá. A hned posílá míč dopředu svým spoluhráčům, kteří se ještě pokusí skórovat.
     
    90+3
    Další útok domácích, následná střela Benjamina Moukandjoa, ale opět to bylo do pevné obrany hostů. Ty už od postupu dělí doslova vteřiny.
     
    90+4
    Ještě poslední roh pro domácí a už to vypadá, že se nic nestane. Hosté už koukají na hlavního sudího, nejraději by, aby už zápas ukončil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    A tak se také stalo. Po tom, co hlavní sudí ukončil zápas, hosté samou radostí na sebe naskákali. Je to jasné, postupují do Ligue 1 a naopak domácím zbyl jen smutek. Ti v následujícím ročníku budou hájit příslušnost druhé nejvyšší soutěže, a sice Ligue 2.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:21.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:53:27)

    Vendula Zdražilová

    Branky:

    Karty:   33. Niane (TRY), 62. Darbion (TRY), 65. Cordoval (TRY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:21.
    FC Lorient: Lecomte – Ciani (C), Moreira, Lautoa (58. Cabot), Le Goff, Peybernes – Philippoteaux (75. Aliadiére), Mvuemba, Mesloub (66. Cafú) – Waris, Moukandjo.
    Náhradníci: Delecroix – Koffi, Z. Touré, Bellugou, Cabot, Cafú, Aliadiére.

    ESTAC Troyes: Samassa – Cordoval, Giraudon, Hérelle, J. Obiang – Azamoum, Thiago, Dingomé – Grandsir (84. Tinhan), Niane (71. Nivet), Darbion (C) (80. Confais).
    Náhradníci: Zelazny – Martial, Nivet, Cacérès, Ben Saada, Confais, Tinhan.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    25.05.2017
    Troyes - Lorient 2:1

    Branky: 37. Darbion, 90+1. Nivet – 82. Waris (Moukandjo)

    Karty:   31. Confais (TRY), 65. J. Obiang (TRY), 89. Giraudon (TRY), 90+2. Tinhan (TRY) – 90+3. Ciani (LOR)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:9.
    thejrc.org