Kajmanské ostrovy – Arménie 6:1 (kon.) | Portugalsko – USA 1:3 (kon.) | Velká Británie – Libanon 2:1 (kon.)
Indie – Řecko 3:0 (kon.) | Bermudy – Francie 4:3 (3:2 po s.s.) | Finsko – Slovensko 1:3 (kon.)
Itálie – Česko 0:12 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Slovensko
Pátek 02.06.2017, 16:00 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa mužů • Skupina A1
Předzápasové kurzy
     
    44:40
    Finsko hraje power play.
     
    44:01
    Další dvě obrovské šance Slováků, konkrétně Martinusíka. Ten nejdřív utekl finské obraně, ale Kuusamo znovu Finy podržel, poté byl zcela sám mezi kruhy, ale ani podruhé finského brankáře nepřekonal.
     
    43:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a velkou možnost ke skórování měl Beniač, který promáchl před prázdnou brankou por přihrávce Svitany.
     
    42:35
    Svitana sám mezi třemi hráči udržel balonek a nšel volného Teplického, který zakončoval mezi betony, Kuusamo se znovu skvěle přesunul.
     
    39:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Kuusamo – 2 min., zdržování hry). Trest odpyká Ahola.
     
    38:09
    48 vteřin dvojnásobné přesilovky pro Finsko!
     
    38:09
    Vyloučení v týmu Slovensko (Teplický – 2 min., napadení).
     
    36:57
    Vyloučení v týmu Slovensko (Maděra – 2 min., podražení).
     
    36:54
    Velká šance pro Slováky při přečíslení 2 na 1, Oravec dostal zpětnou přihrávku a z mezikruží tvrdě vypálil, Kuusamo ramenem vyráží.
     
    30:56
    Do obrovské šance se dostal Juhannes Pukema. Z mezikruží nejdříve promáchl, ale k míčku se dostal znovu a Mišovec měl co dělat, aby jeho tvrdou ránu vyrazil.
     
    29:21
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martinusík – 2 min., sekání). Slovenský útočník sekl brankáře Finska.
     
    28:41
    Kollár ranou z pravé strany trefil vzdálenější tyč!
     
    28:21
    Vyloučení v týmu Finsko (Juvani – 2 min., sekání). Z tlaku Slovenska pramení i tento faul, Slováci si zahrají přesilovku.
     
    27:32
    Teď už to bylo opět Slovensko, které si vypracovalo velké šance. Piják jen těsně z dorážky Kuusama nepřekonal, finský brankář si poradil i s následnou Sstřelou Slováka z mezikruží.
     
    24:28
    Až teď se přerušuje hra zásluhou Michala Mišovce, který se vyčíhal ne střelu Akiho Pietsala a předvedl efektní zákrok lapačkou.
     
    23:44
    Tipsport arenou se rozezvonila levá tyč po střele Samiho Pietsala!
     
    22:43
    Vyloučení v týmu Slovensko (Zelenka – 2 min., hákování).
    22:26 Sami PIETSALO - 1:3
     
    22:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Beniač však o míček v rohu přišel a z toho vznikla situace 2 na 1 pro Finy, kterou využili a snižují na 1:3! SAMI PIETSALO se s míčkem nemazlil a střelou ke vzdálenější tyči dává první gól Finska na tomto šampionátu. Asistence: Johannes Pukema.
    20:06 Libor TEPLICKÝ - 0:3
     
    20:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kuusamo už neodolal velkému tlaku Slovenska a potřetí inkasuje. Finský brankář vyrazil střelu Káčera jen k LIBORU TEPLICKÉMU, který rychle doklepl oranžový míček do prázdné branky. Asistence: Ivan Káčer.
     
    17:19
    Akce 2 na 1 i na druhé straně, Kangas ji vyřešil střelou, Mišovec si s ní poradil.
     
    16:54
    Obrovské šance Slováků! Nejdříve byl sám před brankou Blahút, poté Škultéty, ale ani jeden na skvělého Kuusamu nevyzrál.
     
    16:32
    Teplický vypíchl puk finské obraně a šel sám na Kuusama, branku však minul!
     
    14:59
    V poslední vteřině další obrovská šance Slováků! V akci 2 na 1 přihrával Rampáček Kollárovi, který sice podklouzl, ale přesto se mu povedlo zakončit, bohužel nad branku Finska.
    13:38 Lukáš PIJÁK - 0:2
     
    13:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Radovan Dejneka z pravé strany přihrávkou přes brankoviště našel volného LUKÁŠE PIJÁKA, který v klidu střelil míček do prázdné branky, Kuusamo byl bez šance. 2:0 pro Slovensko! Asistence: Radovan Dejneka, Miroslav Božík.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu Finsko (Kariniemi – 2 min., podražení).
     
    12:36
    Kariniemi nejdříve nepřekonal v dobré šanci Mišovce, poté u mantinelu zbytečně fauloval.
     
    10:28
    Na druhý pokus se už ale Kuusamo musel proti Zelenkovi činit! Slovenský bek pálil ihned po buly a finský brankář musel vytěsnit míček mimo branku ramenem.
     
    06:25
    Teď ovšem přihlížel velké šanci Finska! Nedokázal si pohlídat svého útočníka, který byl s číslem 11 Pukema, ten se dostal až před Mišovce a bekhendem se ho snažil překonat. Neuspěl a Finové nesrovnali skóre utkání ani z dorážek.
    02:22 Marek SLOVÁK - 0:1
     
    02:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V akci znovu Božík, tentokrát vymyslel úvodní branku utkání. Vybojoval míček v rohu, přihrál za branku Pijákovi, ten odsud vymyslel skvělý pas na MARKA SLOVÁKA, který se ranou z první nemýlil. Asistence: Lukáš Piják, Miroslav Božík.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 23. S. Pietsalo (Pukema) – 3. Slovák (Piják, Božík), 14. Piják (Dejneka, Božík), 21. Teplický (Káčer)


    Finsko: Kuusamo (Kuru) – Ahola, Kuha, Nieminen, Uusimäki, Väänänen, J. Viitanen, L. Viitanen – Escola, Juvani, Kangas, Kariniemi, Leppäniemi, Pelto-Arvo, A. Pietsalo, S. Pietsalo, Pohjola, Pukema, Siikavirta, Sirkkala
    Slovensko: Mišovec (Glevaňák) – Titka, Zelenka, Minárik, Káčer, Blahút, Bujdák, Tupý – Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják

    Rozhodčí: Petr Škrobák, Michal Škrobák
    thejrc.org