Kajmanské ostrovy – Arménie 6:1 (kon.) | Portugalsko – USA 1:3 (kon.) | Velká Británie – Libanon 2:1 (kon.)
Indie – Řecko 3:0 (kon.) | Bermudy – Francie 4:3 (3:2 po s.s.) | Finsko – Slovensko 1:3 (kon.)
Itálie – Česko 0:12 (kon.)
konec
Itálie
0:12 (0:2, 0:4, 0:6)
Česko
Pátek 02.06.2017, 19:00 • Tipsport Arena, Pardubice • Mistrovství světa mužů • Skupina A2
Předzápasové kurzy
     
    Gólový koncert českých hokejbalistů se nakonec zastavil na čísle dvanáct. Viděli jsme dva hattricky v podání Tomáše Fejfara a Radima Štěpánika a spoustu krásných hokejbalových momentů. To je vše, přeji příjemný zbytek večera a zase zítra, u hokejbalového mistrovství světa, na počtenou! (20:53:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Itálie: Aaron Campisano
    Česko: Tomáš Fejfar
     
    Konec zápasu.
     
    44:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    K Tomáši Fejfarovi se nyní s hattrickem připojil i RADIM ŠTĚPÁNIK, který si počíhal na brankovišti na dorážku a stanovil konečný výsledek na 12:0! Bez asistence.
     
    44:19
    Současně jsou za potyčku vyloučení Wróbel s Vlasákem, na straně Itálie Divizio, D'Elia a D'Ettore. Všichni dostali menší trest za hrubost, Češi budou hrát přesilovku.
     
    44:19
    Porada je dlouhá a nebere konce.. Je možné, že budou padat i nějaké vyšší tresty.
     
    44:19
    Po přerušení se na hrací ploše strhla mela, do které se pustilo všech deset hráčů! Podráždění Italové porážku neunášejí a my nyní budeme čekat, jak rozhodčí rozdělí tresty.
     
    44:11
    Národní výběr České republiky má ještě jednu výhodu a bude mít ještě šanci upravit skóre v přesilové hře.
     
    43:41
    Dnešní utkání sledovala další skvělá návštěva, konkrétně 2 835 diváků!
     
    43:00
    Češi stále nemají dost, sám na branku nyní postupoval Radim Štěpánik a od hattricku ho dělilo pouze lepší bekhendové zakončení.
     
    42:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Tipsport Areně to dnes vypadá jako na koncertě Karla Gotta! Píseň populárního českého zpěváka, znějící vždy při českém gólu, je slyšet dnes pojedenácté! Na kruzích obdržel balonek JAN BACOVSKÝ, který ho dokázal prudkou ranou nasměrovat do italské sítě – 0:11! Asistence: Pavel Kubeš a Jan Bílý.
     
    41:34
    Fejfarovo nahození italský gólman odrazil, Italové se nakonec dokázali osvobodit.
     
    40:58
    Nyní naši hokejbalisté již minutu kombinují v útočné třetině a čekají na nejlepší možnou pozici pro střelu.
     
    39:59
    Tempo na české straně již zvolnilo, přece jen o vítězi je již dávno rozhodnuto a před výběrem trenéra Drahomíra Kadlece je na turnaji ještě hodně zápasů.
     
    39:12
    Jan Bílý obdržel míček na modré čáře a střelou zápěstím zkoušel Cusimana nachytat mezi betony. To je snad jediné místo, které si náhradní brankář Itálie pečlivě střeží.
     
    38:52
    Snažení o jedenáctou branku bylo ukončeno pro hru vysokou holí. Čeští hokejbalisté to tak musí zkoušet ze středního pásma znovu.
     
    38:22
    Češi však nesmí zapomenout ani na obranu, brankář Šimara si poprvé ve třetím dějství sáhl na míček. Ten mu sice z náruče vypadl, napodruhé ho již ale bez potíží ukořistil.
     
    37:46
    A znovu v hlavní roli Ondřeje Březina, který před domácími fanoušky znovu prověřil italského gólmana. Pro změnu zkusil zakončení mezi nohy, jedenáctý gól však nepřišel. Alespoň ne zatím.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Benedikt (Fejfar), 14. Štěpáník (Slanec), 21. Fejfar (Kruček), 25. Březina (Wróbel, Vlasák), 30. Štěpáník, 30. Březina (Wróbel), 31. Bacovský (Benedikt), 32. Soukup, 33. Fejfar (Bílý, Kruček), 36. Fejfar, 43. Bacovský (Kubeš, Bílý), 45. Štěpáník


    Itálie: Campisano (31. Cusimano) – Antoniali, Cerone, C. Di Giacomo, Divizio, Ferlisi, Fiacconi, Musto, Verrelli – M. Bernardo, Bonanno, Bowers, Carroccia, Dentamaro, P. Di Giacomo, D'Elia, D'Ettorre, Fiore, Novielli, Pagendam, Peragine, Pulicicchio, Velenosi
    Česko: Šimara (Jirotka) – Kudela, Pospíšil, Benedikt, Dědič, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák, Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpánik, Wróbel

    Rozhodčí: Friedli, Sakkas

    Diváci: 2 835
    thejrc.org