Kajmanské ostrovy – Arménie 6:1 (kon.) | Portugalsko – USA 1:3 (kon.) | Velká Británie – Libanon 2:1 (kon.)
Indie – Řecko 3:0 (kon.) | Bermudy – Francie 4:3 (3:2 po s.s.) | Finsko – Slovensko 1:3 (kon.)
Itálie – Česko 0:12 (kon.)
konec
Velká Británie
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Libanon
Pátek 02.06.2017, 12:30Mistrovství světa mužů • Skupina B1
Předzápasové kurzy
     
    44:57
    Mark-Anthony Haber měl na hokejce vyrovnání! Mezi kruhy se napřáhl ke střele z voleje, přesouvající se brankář Marchetti ale vynikajícím zákrokem zachránil tři body pro Velkou Británii!
     
    44:30
    Brankář Skaff opouští brankoviště, Libanon zkouší hru v power-play!
     
    44:11
    Trenér Libanonu si vzal oddechový čas, vhazovat se ale bude před brankářem Skaffem.
     
    44:11
    Definitivní rozhodnutí duelu mohl přinést Vojtech Kristof, který měl snad třikrát míček na hokejce a před sebou již pouze ležícího Skaffa! Libanonský brankář skvělými zákroky udržel naději na body a sklidil od publika zasloužený potlesk!
     
    41:50
    Vyloučení v týmu Libanon (Charly Nasrallah – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:35
    Ricardo Abdullahad měl na pravé straně dostatek prostoru na zpracování balonku a vytvoření kvalitní brankové příležitosti! Nakonec volil sám prudké zakončení, které trefilo Briana Marchettiho do ramena!
     
    35:45
    Libanonská převaha bude umocněna díky přesilové hře. Scott Ellard (GBR) je vyloučen za sekání.
     
    32:07
    Před Scottem Ellardem zívala prázdné branka libanonského týmu, britský útočník ale trestuhodně přestřelil!
     
    29:46
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se poprvé v zápase dostávají do vedení! Jak se favoritovi zápasu nedařila dvojnásobná početní výhoda, ve čtyřech proti třem se do úniku dostal SCOTT WRIGHT, který dokázal trefit míček přesně k tyči – 2:1! Asistence: Reece Bull.
     
    29:28
    Dvojnásobná početní výhoda Britů je u konce. Vojtech Kristof (GBR) dostává za dvě minuty za hákování.
     
    27:43
    Tak to bude hodně zajímavý závěr druhé třetiny! Libanonci se dopustili během několika sekund dvou nedovolených zákroků a budou hrát dvě minuty ve třech proti pěti! Vyloučeni jsou Milad Boutros a Elie Sabeh.
     
    24:32
    Rázem mohli jít do vedení Britové! Vojtech Kristof zakončoval rychlou akci svého týmu po kličce do středu hřiště, gólman Skaff ale jeho střelu i následné dorážky lapil a udržel tím Libanon ve hře!
     
    22:42
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Ani druhá přesilová hra Britům příliš nevycházela, nakonec se ale ostrované vytáhli se šperkem, díky kterému se radují z vyrovnání! ZACH WILSON dostal od Wright ukázkovou přihrávku napříč brankovištěm a z první poslal míček přímo za záda přesouvajícího se Skaffa – 1:1! Asistence: Scott Wright a Vojtech Kristof.
     
    21:21
    Šance na srovnání skóre přijde při druhé přesilové hře Velké Británie. Za podražení na půlící čáře si půjde dvouminutový trest odpykat Julio Eid (LBN).
     
    17:31
    A plány ostrovního celku se musí na následující minuty pozměnit. Hayden Johnson (GBR) míří na trestnou lavici za podražení.
     
    15:59
    Carl Graham dvakrát v krátkém sledu poslal míček vstříc brankáři Skaffovi. Ten nemohl nic vidět a měl velké štěstí, že ho střely soupeře trefily do hrudi!
     
    14:59
    Favorit zápasu se dočkal vyrovnání vteřinu před závěrečnou sirénou, gól ale neplatí! Mira Adamec totiž dopravil míček do sítě vysokou holí naprosto očividně a z toho důvodu hlavní rozhodčí rozpažili!
     
    14:30
    Nyní to bude mít nováček světového šampionátu nesmírně těžké. Na trestnou lavici putuje Elie Sabeh (LBN) za držení.
     
    13:50
    Jednu z největších příležitostí Británi v první třetině měl nyní Vojtech Kristof, který se hbitě vytočil zpoza branky a ostrou ranou napálil hruď brankáře Skaffa! Vedení Libanonu však trvá i nadále!
     
    09:49
    Inkasovaná branka spící Brity probrala a ihned z toho byla zajímavá příležitost. Křižnou přihrávku do běhu dostal na levou stranu Scott Ellard, který ranou zápěstím hledal skulinku mezi betony libanonského gólmana. Skaff prvním obtížným zákrokem v duelu udržel vedení outsidera!
     
    08:58
    Tým Libanon právě vstřelil branku!
    Obrovská radost libanonského týmu, který se dostává do vedení a střílí svoji premiérovou branku na světových šampionátech vůbec! Laxní přístup bránících Britů přinesl další dorážky z hranice brankoviště a ta z hokejky ALEXANDERA HADDADA si již našla cestu do sítě – 0:1! Asistence: Milad Boutros.
     
    07:00
    Libanon byl z ničeho nic blízko prvního gólu! Lehké nahození Patrick Haber od mantinelu gólman Marchetti pouze vyrazil a znovu tím nabídl příležitosti k dorážkám. Nakonec britský gólman dalším zákrokem udržel balonek před brankovou čarou!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 23. Wilson (Wright, Kristof), 30. Wright (Bull) – 9. Haddad (Boutros)


    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    Libanon: Skaff (P. Habib) – Abboud, Awad, J. Boulos, Feghali, Nasrallah, Nehme, Younes – Abdullahad, B. Boulos, Boutros, El-Haddad, Fadl, M. A. Haber, P. Haber, M. Habib, Haddad, Mohamad, Sabeh, Salhany, Sayed, Ziade, Eid

    Rozhodčí: Horský, Valachovič
    bahis siteleri