Hongkong – Kajmanské ostrovy 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Haiti 0:1 (kon.) | Portugalsko – Švýcarsko 3:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:7 (kon.) | USA – Česko 3:2 (1:0 po s.s.) | Libanon – Bermudy 2:3 (kon.)
Slovensko – Řecko 3:1 (kon.)
konec
Portugalsko
3:5 (3:1, 0:3, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 03.06.2017, 11:30Mistrovství světa mužů • Skupina A2
     
    Tak to bylo hodně zajímavé utkání. Portugalci sice vedli po první třetině 3:1 a navzdory horšímu výkonu měli zápas pod kontrolou. Pak ale ve druhé části zabrali Švýcaři, duel otočili ve svůj prospěch a náskok už nepustili. V posledních dvaceti minutách pak hosté přidali další branku navrch. Švýcarsko tak na turnaji bere první body. Ode mě je to nyní vše, přeji hezký víkend.

    Nejlepší hráč utkání za Portugalsko: Chris Cerqueria
    Nejlepší hráč utkání za Švýcarsko: Alessio Faina. (13:25:11)
     
    Konec zápasu.
     
    44:44
    Ještě jedno přerušení hry a bude následovat nejspíše poslední vhazování tohoto zápasu ve středním pásmu.
     
    44:13
    Sotva se Portugalci vrátili aspoň do čtyř, hned jim zase hráč z plochy ubude. Rozhodčí totiž posílá na trestnou lavici Briana Creadora, který ještě nelibě zamával fanouškům soupeře na tribunu. Inkasuje 5 minut + do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    43:59
    Opět zásah Cruze. Thomas Huber ho prověřil peckou z pravého kruhu, tentokrát byl ale ochránce portugalské klece připraven zavčas na svém místě.
     
    43:45
    Vyhození Portugalců přes všechny čáry, ale tohle bude Švýcarům stačit. Ještě se ale pokusí mužstvo v červených dresech o jednu či dvě útočné akce.
     
    43:12
    Další vhazování před portugalským zařízením. Ještě čtvrt minuty budou domácí hrát ve třech. To samozřejmě snižuje jejich šance na zlepšení výsledku.
     
    43:00
    Dobrá rána od modré čáry, kterou musel Cruz likvidovat lapačkou. Pak si navíc připsal zásah betonem, protože se dvojice švýcarských útočníků dostala k dorážkám.
     
    42:33
    Portugalci zbytečně faulují a půjdou dnes podruhé do tří. Tentokrát to je Dustin MacBeth za sekání.
     
    42:08
    Švýcarsko se ale nijak speciálně do útoku nežene. Přesilovku bude chtít nejspíš využít k uklidnění hry a k nastřádání potřebného času do konce utkání.
     
    41:29
    Uvidíme ještě minimálně jeden trest. Rozhodčí vylučuje hokejbalistu Portugalska Ryana Leala, který odchází na trestnou lavici za podražení. Takže přesilovková šance pro Švýcarsko.
     
    41:06
    Jen nahození z dálky, ale Cruz ho pro jistotu podržel v lapačce. Jistě dobře ví, že nyní už si nemůže dovolit nic moc riskovat.
     
    40:50
    Portugalsko začíná otevírat hru a to se projevuj na jeho obraně. Teď například další přečíslení, který jen tak tak nevyužil Yanick Müller.
     
    40:12
    Začalo posledních pět minut základní hrací doby a je jasné, že Portugalsko bude muset začít více riskovat, pokud chce ještě pomyslet na body z tohoto zápasu. Zatím ale pobývá kolem své klece.
     
    39:49
    Hra přerušena ve středním pásmu, protože míček skončil mimo hrací plochu a rozhodčí si z boxu časoměřičů musel vyžádat nový.
     
    39:30
    Další portugalská rozehrávka z obranného pásma, ale opět hodně nejistá.
     
    38:52
    Po dlouhé době tu mohla být větší šance domácích. Portugalci unikali tři na dva, ale vůbec jim nevyšla kombinace. Sidler tedy mohl zůstat v klidu, ani si nepřipsal zákrok.
     
    38:25
    Portugalsko už sice hraje v plném počtu, ale nadále musí řešit potíže kolem svého brankoviště. Brankář Cruz teď jistě udělal dobře, že podržel míček a přerušil hru.
     
    37:40
    Tyčka zazvonila za zády brankář Cruze. Opět se tak stalo poté, co se jeden ze Švýcarů pořádně napřáhl na modré čáře.
     
    37:18
    Rána Kohlera od modré čáry vytečována až nad ochrannou síť, míček končí mezi diváky.
     
    36:50
    Také že hned přišly dvě švýcarské střely. Nejdříve pálil obránce Däppen od modré čáry, potom jeden z útočníků zkusil štěstí z pravého kruhu. Ale míček do sítě nezapadl.
     
    36:11
    Navíc je tu pro Portugalce další nepříjemnost. Rozhodčí jednoho z nich posílá za katr kvůli držení protihráče. Jedná se o Cerqueiru.
     
    36:05
    Portugalsko postupně přidává na důrazu. Uvidíme, zda to bude stačit, ale zatím se domácím tým ve třetí třetině téměř vůbec nedostává do šancí.
     
    35:29
    Krásná švýcarská kombinace, která však neskončila brankou. Přečíslení dva na jednoho chtěl střelou z první vyřešit Schildknecht, jenže míček se mu zamotal mezi nohama a bylo po šanci.
     
    35:02
    Nyní už si Sidler musel dávat větší pozor. Přišla sice jen jednoduchá střela z dálky, ale na brankovišti byli připraveni dorážet dva Portugalci. Švýcarský gólman ovšem situaci zvládl v klidu.
     
    34:52
    Zásah brankáře Sidlera. Ten si zatím ve třetí části moc nezachytal, takže je jistě rád, že s míčkem může pomazlit aspoň tímto způsobem.
     
    34:06
    Oba týmy hrají v plném počtu a hosté vzápětí znovu zahrozili. Tentokrát to byl Kohler, kdo se na nějaký čas ocitl sám před brankovištěm a jen tak tak, že netrefil volný prostor u tyče.
     
    33:19
    Je vidět, že Švýcarsku na závěr zápasu zbylo více sil. To je na hřišti znát. Jakmile se mužstvo v červených dresech dostane na míček, hned je o něco důraznější.
     
    32:48
    Hra přerušena ve středním pásmu, ofsajd Švýcarska.
     
    31:59
    Ve stejném čase vyloučeni dva hráči. Ze strany Švýcarska Lukas Stäheli dostává trest za hrubost, stejným prohřeškem se provinil také Portugalec Pontes. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    31:59
    Další zakončení, tentokrát z hole Paulíka. Cruz si s ním sice poradil, ale jeho branka vypadla ze správného postavení a rozhodčí opět musel doladit všechny potřebné detaily.
    31:29 Y. MÜLLER - 3:5
     
    31:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže ani výměna brankářů Portugalsku nepomohla. Ještě si gólman Cruz ani nesáhl na míček a už inkasoval. Krásnou střelu z prostoru za levým kruhem vyslal směr brankoviště hokejbalista jménem YANICK MÜLLER. Ten může děkovat i Mermoudovi za krásnou přihrávku. Teď to bude mít Portugalsko hodně složité. Asistence: Alexandre Mermoud.
     
    31:14
    Další vhazování proběhne po levé ruce brankáře Cruze. Ten zatím čeká na svůj první zásah v zápase.
     
    31:10
    Teď měli zase Švýcaři co dělat, aby nedovolili problém v obraně. Málem totiž došlo k portugalskému přečíslení dva na jednoho. Ale Sidler nakonec vůbec zasahovat nemusel.
     
    30:41
    Hra přerušena, protože branka vypadla ze svého základního postavení.
     
    30:26
    Portugalci útočí a snaží se najít cestu před brankoviště. To se jim ale zatím tak úplně nedaří. Pontes sice měl prostor na střelu, ale ještě raději přihrál.
     
    30:01
    Portugalsko vystřídalo brankáře. Místo Madeirose se mezi tři tyče postavil Cruz.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Hráči přicházejí zpět na hřiště.
     
    Tohle byl tedy obrat. Švýcarsko ve druhé třetině nastřílelo tři branky a otočilo výsledek ve svůj prospěch. Můžeme očekávat, že v poslední části ještě bude na co koukat, protože Portugalsko svému soupeři jistě nedá nic zadarmo.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:45
    Jedná se o Pedra Cabrala. Zdá se, že je v pořádku a bude pokračovat v zápase. Ještě jedno vhazování v této části zápasu.
     
    29:45
    Jeden z Portugalců byl nepříjemně zasažen u švýcarské klece a teď se těžko zvedá z plochy.
     
    29:25
    Marc Müller zakončovat po švýcarském přečíslení tři na dva z dálky. Byla to od něj sice pecka jako z děla, ale zamířil příliš vysoko.
     
    29:05
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Portugalsko se sice dokázalo osvobodit, ale pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    28:43
    Hra přerušena v obranném pásmu Švýcarska, nejspíše pro nějaký technický přestupek.
     
    28:20
    Po delší době útočná akce Portugalsko, jenže nic z toho nebude. Sotva Monteiro přešel modrou čáru, hned si na něj počíhali dva soupeři.
     
    27:47
    Hra se trošku uklidnila, ale stále jsou to hosté, kdo vypadá daleko jistě. Obránce Hohl v pohodě nahodil míček na branku a počkal, zda se někdo nepokusí o teč.
    26:02 STERCHI - 3:4
     
    26:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A po pár vteřinách je Švýcarsko dokonce ve vedení! Tak to je tedy obrat. Portugalsko teď vypadá hodně zaskočeně a není schopno reagovat na útočné výpady soupeře. Míčku si jako první na brankovišti všiml YANNICK STERCHI, který ho dorazil do sítě. Asistence: Ives Stucki.
     
    25:46
    Portugalsko si vybralo oddechový čas.
    25:46 DÖBELI - 3:3
     
    25:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je opravdu upřímná radost. Přál bych vám slyšet švýcarský jásot pod námi ve chvíli, kdy se mužstvo v červeném dočkalo vyrovnání. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, protože Švýcaři od začátku druhé části předvádí daleko aktivnější hokejbal a snaží se co nejvíce míčků tlačit směrem na branku. Autorem vyrovnávací trefy je PATRIC DÖBELI. Asistence: Alession Faina, Marc Aegerter.
     
    25:00
    Ricardo Pires a jeho průnik středním pásmem. Jenže tam celá akce skončila, protože se Portugalce následně dostal do postavení mimo hru.
     
    24:35
    Portugalci unikali tři na tři a málem dokázali svého soupeře i přečíslit. Nakonec to ale Švýcarsko stihlo zpátky do obrany a nedovolilo žádnou střelu na Sidlera.
     
    23:45
    Švýcarsko vyhodilo míček přes všechny čáry tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Na druhou stranu, Portugalsko pak mělo dostatek času na rozehrávku.
     
    23:08
    Po delší době si na míček sáhl také gólman Sidler. Nebylo to pro něj ale nic těžkého, protože do jeho brankoviště doskákalo pouze lehké nahození z dálky.
     
    22:40
    Moc dlouho se ale nehrálo. Rozhodčí nebyl spokojen s postavením hráčů na buly.
     
    22:39
    Je to tak, Medeiros pokračuje a vypadá, že je v pohodě.
     
    22:39
    Pozor, Medeiros má nějaké zdravotní komplikace. Nejspíše si ublížil při již zmiňovaném skoku. Snad bude v pořádku a bude moci pokračovat v zápase.
     
    22:39
    A další Medeirosův zásah. Tentokrát musel předvést trošku tarzaní skok, aby se dokázal natáhnout po míčku letícím kousek vedle levé tyče jeho zařízení.
     
    22:16
    Marc Müller dostával nabito na střelu, ale jeden ze soků mu stačil zavčas zblokovat hokejku. Nakonec je z toho jen vhazování po levé ruce brankáře Medeirose.
     
    21:40
    Švýcarsko v plném počtu, teď se může pokusit hnát za vyrovnáním. Portugalsko je dobrou hrou soupeře na začátku druhé třetiny očividně zaskočeno.
     
    21:16
    Už jen poslední vteřiny z trest Thoma Hohla, pak budou hokejbalisté Švýcarska opět kompletní.
     
    20:25
    Tak se na to podívejme. Švýcarsko hraje daleko lépe při vlastním oslabení než ve hře pět na pět. Teď dvojice hráčů v červeném zase Portugalce přečíslila. Málem z toho bylo pro domácí celek neštěstí.
     
    19:48
    Portugalsku se zatím ve druhé třetině přesilovky vůbec nedaří. Domácí mají problém udržet se na míčku v útočné třetině a vymyslet nějaké lepší kombinace.
     
    19:27
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Znovu posílá za katr jednoho ze Švýcarů, a to za napadení. Opět je to Thomas Hohl.
     
    19:10
    Co je zajímavé, Portugalsko je stále aktivnější. To platí po celou dobu zápasu. Jenže mužstvo v zeleném bude potřebovat daleko častěji zakončovat.
     
    18:42
    Švýcarsko hraje v plném počtu. Tohle oslabení mu očividně vůbec nevadilo, protože znovu stáhlo ztrátu o jednu branku.
    17:42 PAULÍK - 3:2
     
    17:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jedna chybička a rázem má zápas jiný průběh. Portugalsko ještě hrálo klasickou přesilovku v pěti proti čtyřem, přesto v této dobré výhodě samo inkasovalo. Do samostatného úniku na branku totiž všem obránců v zeleném dresu uprchl pod horní tyčku zakončující MÁRIO PAULÍK. Ten dostal pěknou přihrávku od Stuckiho a zbytek už s klidem udělal sám. Asistence: Ives Stucki.
     
    16:47
    Pořádně tvrdá střela od jednoho z domácích obránců. Napřáhl se na modré čáře, pořádně se do toho opřel, ale nakonec trefil pouze mantinel za brankou.
     
    16:31
    Portugalci budou hrát přesilovku pět na tři! Za katr je totiž odeslán Thomas Hohl, který bude doufat, že jeho spoluhráči těžké oslabení zvládnou.
     
    16:00
    Portugalci poctivě ostřelují branku Sidlera. Hne nadvakrát musel švýcarský gólman tasit svůj beton. Ale pokaždé to dobře zvládl.
     
    15:33
    Rozhodčí ukazuje, že se chystá vylučovat. Na trestnou lavici už odchází Paulík, jenž se provinil vysokou holí.
     
    15:06
    Ofsajd Švýcarska. Co je zajímavé, Švýcaři vedou po první třetině 16:9 na střely. Přesto stále prohrávají o dvě branky.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno k začátku druhé části. Hráči pomalu přicházejí na hrací plochu a bude se vhazovat.
     
    To je z první třetiny vše. Portugalsko sice daleko tři rychlé góly, ale na konci úvodní části se Švýcarsko prosadilo v samotném závěru přesilové hry. Uvidíme, co nabídne prostřední dějství.
     
    15:00
    První třetina skončila.
    14:58 STÄHELI - 3:1
     
    14:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tomuhle přesně se říká gól do kabiny. Švýcaři tlačili na branku Portugalska tak dlouho, dokud se neprosadili. A trpělivost se vyplatila, protože už to je opět jen o dva góly, tato trefa může hostům napomoci hlavně po psychické stránce. Pěknou střelou z prostoru mezi kruhy se prezentoval LUKAS STÄHELI, který rozradostnil nejen střídačku, ale také část publika v hale. Asistence: Yanick Müller, Marc Müller.
     
    14:24
    Míček ve výstroji Medeirose. Ještě aspoň jednou tedy vhazování po jeho levé ruce v první třetině.
     
    14:12
    Začala poslední minuta první třetiny, Švýcarsko stále v blízkosti branky svého soupeře. Už se hostům dokonce lépe daří zakončovat.
     
    13:35
    Teď měl brankář Meideiros co dělat, aby neinkasoval. Hned trojice hráčů Švýcarska se snažila někde mezi jeho betony najít míček a popostrčit ho za brankovou čáru. Jenže opět marně. Portugalský gólman působí jako neprůstřelná zeď.
     
    13:08
    Chystá se v této části utkání ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za napadení dostane Portugalec Eric Camarra a Švýcarsko má možnost před odchodem do kabin vylepšit skóre.
     
    12:58
    Pomalu se blíží závěr prvního dějství. Švýcarsko je zpátky v útočném pásmu a dělá vše pro to, aby se dostalo do zakončení.
     
    12:18
    Další šance Švýcarů, jenže Däppen pálil hodně vedle branky. Hosté nejsou vyloženě horším týmem, ale nedokážou proměnit své šance.
     
    11:38
    Výborná práce Medeiroes. Brankář Portugalců opět na svém místě. Tentokrát musel likvidovat příležitost Kummera, který se před ním zjevil úplně samotný.
     
    11:11
    Rozhodčí přerušuje hru, protože některý z hráčů na ploše sevřel míček rukou.
     
    10:39
    Portugalsko hraje v plném počtu a hned je zase nebezpečné. Jeden z útočníků v zeleném málem unikal úplně sám na branku.
     
    10:08
    Hosté střílí na závěr početní výhody jako diví, ale není jim to nic platné. Portugalský ochránce klece je očividně na první třetinu velmi dobře připraven.
     
    09:26
    A další výborný zákrok Medeirose, tentokrát musel roztáhnout betony podél brankové čáry, aby zabránil pohromě.
     
    08:57
    Švýcaři ale rozhodně nehrají svou početní výhodu špatně. Obránce Kohler vyslal tvrdou jedovku, kterou portugalský gólman jen tak tak zkrotil.
    08:40
     
    08:40
    Už to skoro vypadalo, že míček přešel brankovou čáru portugalské klece, ale nebylo tomu tak. I když se Švýcaři radovali, nakonec se jednalo jen o pravou tyčku.
     
    08:14
    Přesilovou hru si zahrají také hokejbalisté Švýcarska. Justin Cabral totiž inkasuje dvě minuty za podražení a oslabuje tak svůj tým.
     
    07:52
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
    07:52 DAVID - 3:0
     
    07:52
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalská estráda pokračuje. Tohle už je třetí míček v brance Švýcarů během několika málo okamžiků a hráči z Pyrenejského poloostrova slaví. Další povedená a rozhodně ne náhodně sehraná akce. MATTHEW DAVID si připsal druhou branku v duelu poté, co na brankovišti krásně přesměroval Cabralovo zakončení. Asistence: Justin Cabral, Adam Carreira.
     
    07:24
    Krásná rozehrávka portugalského brankáře do středního pásma. Tam sice čekal jeden z jeho spoluhráčů, už ale nedokázal přesně zpracovat míček na hokejce.
     
    07:00
    Daniel Medeiros si připsal zásah v brankovišti, ale nešlo o nic složitého. V pohodě si pohlídal balónek ve výstroje a pak ho přikryl lapačkou.
     
    06:29
    Švýcaři po delší časové odmlce zpátky v útočném pásmu. Forvard Faina se snažil vytočit od mantinelu do zakončení, ale to se mu vůbec nepodařilo.
     
    05:58
    Sidler přerušuje hru, za chvíli se bude vhazovat po jeho levé ruce.
    04:34 CERQUEIRA - 2:0
     
    04:34
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen pár vteřin a Portugalsko už vede o dva zásahy. Švýcarsko bylo po první inkasované brance očividně rozhozené. A toho domácí celek výborně využil. CHRIS CERQUEIRA prohodil bekhendovou tečí vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Sidlera. Teď bude pro Švýcary hodně důležité, aby se dostali zpět do psychické pohody. Asistence: Adam Carreira.
    04:14 DAVID - 1:0
     
    04:14
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejbalová akce jako z učebnice. Portugalci výborně sehráli svou přesilovku a mohou tak slavit úvodní branku tohoto utkání. Z pravé strany útočného pásma dostal luxusní přihrávku na střelu z první autor gólu MATTHEW DAVID, který vůbec nezaváhal. Asistence: Justin Cabral, Eric Camara.
     
    04:00
    A znovu přerušená hra. Tentokrát český rozhodčí Šulo vykazuje hru zpátky do středního pásma poté, co se míček odrazil na jednu ze střídaček.
     
    03:43
    Potugalsko nezačalo přesilovku vůbec špatně. Několik přihrávek a střela z modré čáry. Jenže cestu až do sítě si nenašla.
     
    03:10
    Bude se poprvé v tomto zápase vylučovat. Na trestnou lavici si odchází sednout hrát Šýcarska Mermoud Alxandre, který za brankou soupeře tvrdě narazil na mantinel. Ten měl co dělat, aby se zvedl a odešel po svých. Mermoud dostane dvě minuty za vražení na hrazení a k tomu 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    03:04
    Zatím nejsme na začátku zápasu svědky příliš mnoha šancí. Když už se někdo dostane do šance, už nestačí vypálit.
     
    02:38
    Dobrý průnik Monteira mezi dvěma hokejbalisty v červeném. Když už se ale vymanil z jejich sevření, všiml si rozhodčí postavení mimo hru, takže následuje nové vhazování ve střední pásmu.
     
    02:23
    Zakázané uvolnění Portugalska.
     
    02:15
    Goncalves měl přes střední třetinu namířeno do akce. Jenže potřeboval ještě podporu spoluhráče z pravého křídla, které se mu nakonec nedostalo.
     
    01:49
    Creador si dělal zálusk na nějaký útočný výpad. Jenže chyboval na vlastní modré čáře a nakonec ještě mohl být rád, že rozhodčí z technického důvodu přerušil hru.
     
    01:33
    Odpískána přihrávka rukou, a to na straně Portugalska.
     
    01:30
    Míček poprvé za klecí brankáře Sidlera, ten ale ještě nemusela zasahovat.
     
    00:57
    Brankář Portugalců Medeiros si poprvé zahrál s míčkem. Musel vyjet z branky, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou v obranné třetině.
     
    00:38
    Domácí nikam nespěchají a v klidu si rovnají míček na hokejkách za svou klecí.
     
    00:24
    Na úvodním vhazování si lépe vedli Portugalci, kteří také zkusili jako první zaútočit. Ale marně, hned vzápětí se na druhou stranu vydal výletovat Hohl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Portugalsko: Medeiros (Cruz) – Aragao, Carreira, Cerqueira, B. Creador, C. Creador, R. Leal, Queiroga, Rocha – Cabral, Cabral, Camara, David, Gallant, Goncalves, M. Leal, Macbeth, Pires, Pontes, Senra

    Švýcarsko: Sidler, (Brodard, Leuenberger) – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stäheli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo.
     
    Oba týmy jsou připraveny k začátku utkání. Za chvíli bude následovat vhazování ve středovém kruhu.
     
    Dnešní duel budou pískat dva čeští rozhodčí. Radek Koskuba a Radek Šulo.
     
    Hlasatel v hale ohlašuje sestavy obou celků. Na hřišti už jsou hokejbalisté Portugalska. Za chvíli můžeme očekávat i příchod Švýcarů.
     
    Začínáme zhruba za deset minut.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního utkání. Budeme sledovat duel mezi Portugalskem a Švýcarskem. Pro oba celky se může jednat o hodně důležité body do tabulky.
     
    Vítejte u dalšího utkání z Mistrovství světa v hokejbalu, které letos pořádají české Pardubice. Budeme sledovat duel mezi reprezentačními výběry Portugalska a Švýcarska. Oba kádry čekají na první body do tabulky.
     
    Předchozí zápas na MS

    Týmy se spolu na mistrovství světa naposledy potkaly dva roky nazpět ve švýcarském Zugu. Švýcaři v roce 2015 v souboji o 8. – 5. místo využili domácí atmosféry a udolali Portugalce jednoznačným poměrem 6:2.
     
    PORTUGALSKO

    Portugalsko nastupuje na hokejbalovém mistrovství světa od roku 2005, ale paradoxně to bylo předloni v Zugu, kdy hráči z Pyrenejského poloostrova dosáhli zatím nejhorší výsledku. Umístili se totiž na sedmé příčce. Portugalci také dvakrát skončili čtvrtí a dvakrát pátí. Rádi by se ale jednou podívali na stupně vítězů. Může se jim to podařit tady v Pardubicích?

    Úvodní duel na šampionátu Portugalsko nezvládlo, když v pátek dopoledne nestačilo na papírově silnějšího soupeře ze Spojených států amerických. Evropané se zmohli na jedinou vstřelenou branku, sami ale třikrát inkasovali. Vypadá to, že dnešní vyzyvatel Švýcarů má jeden hlavní cíl – zlepšit hru směrem dopředu a celkově zvýšit produktivitu.
     
    ŠVÝCARSKO

    Hokejbalisté Švýcarska patří ke stálicím na mistrovství světa, zatím se zúčastnili všech světových šampionátů v historii tohoto sportu. Z tohoto hlediska mohou být naprosto spokojeni, k dokonalosti jim ale přeci něco chybí. Nejen, že si Švýcaři nikdy nesáhli na zlato, ale dokonce vůbec nezískali medaili. Jejich nejlepší dosavadní umístění se datuje do let 1999 a 2001, kdy na dvou po sobě jdoucích šampionátech (Zvolen, Toronto) skončili na čtvrté příčce. Stejný tým před dvěma lety na domácím mistrovství v Zugu bral šestou příčku, ještě o dva roky dříve (2013) v Kanadě sedmou. Jak si asi stát s bílým křížem na vlajce povede tentokrát?

    V Pardubicích Švýcaři nezačali příliš dobře. Na úvod totiž vyzvali českou reprezentaci, která jim naložila šestibrankový příděl. Dnešní soupeř Portugalska tedy rozhodně má na čem pracovat a nad čím přemýšlet. Páteční střetnutí pro něj může být jedním z klíčových, co se týče vývoje skupiny A2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. David (J. Cabral, Camara), 5. Cerqueira (Carreira), 8. David (Cabral, Carreira) – 15. Stäheli (Y. Müller, M. Müller), 18. Paulík (Stucki), 26. Döbeli (Faina, Aegerter), 27. Sterchi (Stucki), 32. Müller (Mermoud)


    Portugalsko: Medeiros (31. Cruz) – Aragao, Carreira, Cerqueira, B. Creador, C. Creador, R. Leal, Queiroga, Rocha – Cabral, Cabral, Camara, David, Gallant, Goncalves, M. Leal, Macbeth, Pires, Pontes, Senra
    Švýcarsko: Sidler, (Brodard, Leuenberger) – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stäheli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo
    thejrc.org