Hongkong – Kajmanské ostrovy 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Haiti 0:1 (kon.) | Portugalsko – Švýcarsko 3:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:7 (kon.) | USA – Česko 3:2 (1:0 po s.s.) | Libanon – Bermudy 2:3 (kon.)
Slovensko – Řecko 3:1 (kon.)
konec
Portugalsko
3:5 (3:1, 0:3, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 03.06.2017, 11:30Mistrovství světa mužů • Skupina A2
     
    44:13
    Sotva se Portugalci vrátili aspoň do čtyř, hned jim zase hráč z plochy ubude. Rozhodčí totiž posílá na trestnou lavici Briana Creadora, který ještě nelibě zamával fanouškům soupeře na tribunu. Inkasuje 5 minut + do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    42:33
    Portugalci zbytečně faulují a půjdou dnes podruhé do tří. Tentokrát to je Dustin MacBeth za sekání.
     
    41:29
    Uvidíme ještě minimálně jeden trest. Rozhodčí vylučuje hokejbalistu Portugalska Ryana Leala, který odchází na trestnou lavici za podražení. Takže přesilovková šance pro Švýcarsko.
     
    36:11
    Navíc je tu pro Portugalce další nepříjemnost. Rozhodčí jednoho z nich posílá za katr kvůli držení protihráče. Jedná se o Cerqueiru.
     
    31:59
    Ve stejném čase vyloučeni dva hráči. Ze strany Švýcarska Lukas Stäheli dostává trest za hrubost, stejným prohřeškem se provinil také Portugalec Pontes. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    19:27
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Znovu posílá za katr jednoho ze Švýcarů, a to za napadení. Opět je to Thomas Hohl.
     
    16:31
    Portugalci budou hrát přesilovku pět na tři! Za katr je totiž odeslán Thomas Hohl, který bude doufat, že jeho spoluhráči těžké oslabení zvládnou.
     
    15:33
    Rozhodčí ukazuje, že se chystá vylučovat. Na trestnou lavici už odchází Paulík, jenž se provinil vysokou holí.
     
    13:08
    Chystá se v této části utkání ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za napadení dostane Portugalec Eric Camarra a Švýcarsko má možnost před odchodem do kabin vylepšit skóre.
     
    08:14
    Přesilovou hru si zahrají také hokejbalisté Švýcarska. Justin Cabral totiž inkasuje dvě minuty za podražení a oslabuje tak svůj tým.
     
    03:10
    Bude se poprvé v tomto zápase vylučovat. Na trestnou lavici si odchází sednout hrát Šýcarska Mermoud Alxandre, který za brankou soupeře tvrdě narazil na mantinel. Ten měl co dělat, aby se zvedl a odešel po svých. Mermoud dostane dvě minuty za vražení na hrazení a k tomu 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. David (J. Cabral, Camara), 5. Cerqueira (Carreira), 8. David (Cabral, Carreira) – 15. Stäheli (Y. Müller, M. Müller), 18. Paulík (Stucki), 26. Döbeli (Faina, Aegerter), 27. Sterchi (Stucki), 32. Müller (Mermoud)


    Portugalsko: Medeiros (31. Cruz) – Aragao, Carreira, Cerqueira, B. Creador, C. Creador, R. Leal, Queiroga, Rocha – Cabral, Cabral, Camara, David, Gallant, Goncalves, M. Leal, Macbeth, Pires, Pontes, Senra
    Švýcarsko: Sidler, (Brodard, Leuenberger) – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stäheli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo
    thejrc.org