Hongkong – Kajmanské ostrovy 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Haiti 0:1 (kon.) | Portugalsko – Švýcarsko 3:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:7 (kon.) | USA – Česko 3:2 (1:0 po s.s.) | Libanon – Bermudy 2:3 (kon.)
Slovensko – Řecko 3:1 (kon.)
konec
Arménie
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Haiti
Sobota 03.06.2017, 09:00 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa mužů • Skupina B2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Zdravím Vás u úvodního sobotního zápasu v malé hale. V rámci skupiny B2 proti sobě nastoupí týmy Arménie a Haiti. Přeji Vám příjemné hokejbalové počtení.
     
    Arménie

    Arménie na šampionátu odehrála zatím dvě utkání. Každé z nich však bylo úplně jiné. Již první den nastoupila Arménie proti Hongkongu. Během prvních dvou třetin měla převahu, kterou přetavila ve tři branky. Ovšem Hongkong se nevzdal a v samém závěru dokázal vyrovnat. Utkání tedy došlo do samostatných nájezdů. V nich se prosadil pouze Jeghja Der Ohanessjan. K druhému utkání nastoupila Arménie včera ráno proti Kajmanským ostrovům. Arménie sice otevřela skóre v desáté minutě. Od té doby však padaly pouze góly do jejich sítě. Hráči Kajmanských ostrovů se prosadili celkem šestkrát.
     
    Haiti

    Tým z Karibiku má za sebou pouze jediný zápas proti Kajmanským ostrovům. O to byl však dramatičtější. Dlouhou dobu se tento duel nesl v rychlém odpovídání na góly obou soupeřů. Jako první se v šesté minutě prosadily Kajmanské ostrovy. O minutu později již svítil stav 1:1. Haiti poté odskočilo dvěma góly v 11. a 14. minutě, ovšem ještě ve 14. minutě Kajmané snížili, v 19. vyrovnali a v 21. šli do vedení, které pojistili v 28.. Haiti se však nenechalo zaskočit a trefami z 29., 31., 32. a 43. minuty si zajistilo vítězství 7:5.
     
    Poslední zápas Arménie

    Kajmanské ostrovy – Arménie 6:1

    Branky a nahrávky: 13. Pull (Passchier), 28. Bowden (Selin), 29. Armstrong (Yeramian), 30. Babin, 31. Floyd, 40. Babin (Selin, Yeremian) – 10. Jerjian H. (Vartazarmian M., Genc).

    Sestava Arménie: Najarian (Aumais) – Batri, Galliano, Genc Avedissan, Gennoe, Sadek, Vartazarmian, Yeramian – Belcher, Boghossian, Guergis, Charbonneau, G. Jerijan, H. Jerijan, Kabassakalian, Kalachian, Melkonian, Missakian, Nazarian, Ohanessian, Tachejian, Torikian
     
    Poslední zápas Haiti

    Kajmanské ostrovy – Haiti: 5:7

    Branky a nahrávky: 7. Keating (Strenk), 14. Yeramian (Elliott), 19. Elliott (Yeramian), 21. Passchier (Armstrong), 28. Armstrong (Babin, Yeramian) – 8. Benel (Lamy), 11. Raphael (Paul, Décosse), 14. Aimé (Fils-Aimé, Raphael), 29. Paul (Nadeau), 31. Décosse (Plaisir, Chéry), 32. Chéry (Jean-Denis), 43. Fils-Aimé

    Sestava Haiti: Province (L. Régiste-Augustin) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Charron, Morne, Nadeau, Siméon – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul,C. A. Plaisir, P.-A. Plaisir, Raphael, Véricain
     
    Úvodní sestavy:

    Arménie: Aumais (Narajian) – Batri, Galliano, Genc Avedissian, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmian, R. Vartazarmian, Yeramian – Belcher, Boghossian, Der Ohanessian, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabassakalian, Kalachian, Melkonian, Missikian, Nazarian, Tachejian, Torikian

    Haiti: L. Registré-Augustin (R. Registré-Augustin) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Channon, Re. Morne, Nadeau, Siméon – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Ru. Morne, Paul, C. Plaisir, P.-A. Plaisir, Raphael, Vérician

    Rozhodčí: Varca, Friedli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    V prvních momentech tohoto utkání se vydalo k útoku mužstvo Arménie. Haiti však velmi rychle zlomilo odpor a přesunulo hru směrem k Aumaisovi.
     
    01:16
    Alex Melkonian s Thierry Dornevalem bojovali o míč v rohu za brankou Aumaise. Vítězně vyšel arménský hráč, který se znovu vydal do útoku. Znovu však Arménie dlouho mimo své obranné pásmo nevydržela.
     
    02:17
    Vyloučení v týmu Arménie (Tachejian – 2 min., podražení).
     
    03:24
    Haiti se velmi rychle snažilo využít přesilovku. Velmi vyvedená akce Paula-Arthura Plaisira však skončila ofsajdem.
     
    03:42
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Ovšem, co se nepovedlo před malým momentem, povedlo se nyní. Znovu v tom měl prsty Paul-Arthur Plaisir, který pohotovou přihrávkou našel osamoceného RUBENSE MORNEHO. Ten uklidil míč za brankářova záda. Asistence: Paul-Arthur Plaisir
     
    03:42
    Arménie v plném počtu.
     
    05:28
    Vstřelená branka však spíše nabudila arménský tým, který drží Haiti v sevření ve vlastní obranné třetině.
     
    05:47
    Vyloučení v týmu Arménie (Ohanessian – 2 min., sekání).
     
    06:12
    V druhé přesilovce dnešního utkání opět vidíme dominanci týmu Haiti, kteří velmi výrazně ostřelují branku Jeana-Francoise Aumaise. Úspěšnost střelby však není příliš výrazná.
     
    07:03
    Eddy Nadeau drží míč na modré čáře a čeká na uvolnění některého ze spoluhráčů.
     
    07:40
    Excelentní odstavení Patrica Raphaela od míčku si dovolila arménská obrana. Zmatený útočník Haiti si nedovolil více bojovat.
     
    07:47
    Arménie v plném počtu.
     
    08:34
    Vyloučení v týmu Arménie (Vartamazian – 2 min., držení protihráče).
     
    09:10
    Třetí přesilovka Haiti se zatím vyvíjí trochu jinak než dvě předchozí. Tým Haiti se snaží držet soupeře v sevření obranného pásma. Občasným průnikům vstříc Régiste-Augustinovi však nedokáže zabránit.
     
    10:09
    Arménie pro zmírnění dosavadního napětí vyhodila puk až k brankáři Haiti.
     
    10:34
    Arménie v plném počtu.
     
    11:06
    Haiti se snaží kombinovat v útočné třetině. Arménie rozehrávku nijak výrazně nenapadá, přesto se Haiti dlouho nemohlo dobrat ke střele. O tu se postaral až Billy Cherubin. Arménský gólman s ní však neměl sebevětší problém.
     
    11:50
    Haiti bylo vytlačeno do svého obranného pásma. Snažilo se však díky vysokému nahození Benela dostat zpět. Míč však dojel až na zakázané uvolnění.
     
    12:39
    Postupem času převzala kontrolu hry Arménie. Brankáře Haiti prověřil Daniel Charbonneau, zamířil však pouze do náručí Lincyho Registé-Augustina.
     
    13:30
    Rychlý kontr Arménců přivedl asi jejich nejvýraznější šanci první třetiny. Narážečkou mezi Garem Jerjiaem a Yeghiou Der Ohannesianem se dostali do přímého ohrožení Régiste-Augustinovy branky. Der Ohannesian poté prudce vypálil. Gólman střelu přikryl lapačkou.
     
    14:37
    Útok Arménie byl zastaven díky přihrávce rukou.
     
    14:50
    O poslední šanci se pokusil tým Haiti. V klíčovém momentu však ztratil Thierry Dorneval míč z hokejky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Celkem vyrovnanou atraktivní hru přinesla první třetina. Oba týmy předvedly velké množství šancí. Dobrou práci na obou stranách také odvedli brankáři, čímž je výsledek zatím pouze 0:1 pro Haiti.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:06
    První buly druhé třetiny získal tým Haiti. Míč byl vrácen na modrou k Eddymu Nadeau, který zahájil postupný útok. K žádné výraznější šanci však tento pokus nevedl.
     
    16:08
    Haiti nadále ukazuje svou převahu, se kterou vlétlo do této třetiny. Jean-Francois Aumais se musel hodně natahovat proti povedené střele v podání Rubense Morneho.
     
    16:55
    Vyloučení v týmu Haiti (Paul – 2 min., podražení).
     
    17:48
    Arménie se snaží využít přesilovku. Do útočného pásma se však stěží dostanou a když už, tak jsou velmi rychle vytlačeni.
     
    18:47
    Haiti i ve čtyřech hráčích předvedlo pěkný protiútok vstříc Aumaisově brance. Ani na několikátý pokus se nepovedlo žádnému z útočníků ani trefit míček, natož jej nasměrovat směrem k brance.
     
    18:55
    Haiti v plném počtu.
     
    20:06
    Další ze slibných šancí karibského týmu byla zastavena ofsajdem.
     
    20:13
    Haiti to však nezastavilo a za masivní podpory zdejších fanoušků drží svého soupeře v kleštích v útočné třetině. Ostřelování Jeana-Francoise Aumaise však úspěšné zatím není.
     
    20:33
    Vyloučení v týmu Haiti (Meroné – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:28
    Druhá přesilovka arménského týmu konečně Arménce nabudila k útočným příležitostem. Haiti se však sveřepě brání a máloco svému soupeři v útočné třetině dovolí.
     
    22:33
    Haiti v plném počtu.
     
    22:57
    Obrovské kvantum práce čekalo nyní na Aumaise. Po několikáté střele z holí haitských útočníků přikryl míček tělem. Došlo tedy ke vhazování.
     
    23:26
    Olivier Gibson Aimé tvrdě a nekompromisně srazil k zemi Daniela Charbonneaua, který právě přijímal přihrávku.
     
    24:30
    Haiti se snažilo překročit hranici modré čáry. Neúspěšně. Naopak Arménie se nadechla k útoku, ani ten však nebyl příliš úspěšný.
     
    25:33
    Haiti se drží v útočném pásmu a již notnou chvíli se snaží najít skulinu v arménské obraně. Zatím se jim tato činnost nedaří.
     
    26:30
    Okupování arménského obranného pásma bylo narušeno až nyní, kdy se Arméncům povedlo vyhodit puk na druhý konec hřiště. Celá pětka pak z obav ze zakázaného uvolnění rychle vystřídala.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu Haiti (Meroné – 2 min., sekání).
     
    27:39
    Přesilovka Haiti zatím nevypadá jako přesilovka Haiti. Arménie vytvořila obranný val ve středním pásmu, který se zatím jeví neprůstřelně.
     
    28:22
    Vyloučení v týmu Arménie (Jerjian – 2 min., sekání).
     
    28:50
    Po vyrovnání sil se konečně Haiti odhodlalo k útoku. Do blízkosti Aumaisovy branky se dostal Patrick Chéry, který se snažil gólmana Arménie zaskočit. Nepovedlo se mu to.
     
    29:18
    Haiti v plném počtu.
     
    29:52
    Haiti v posledních vteřinách nezáhálí a snaží se útočit. Závěrečná siréna však jejich snahy utla.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina vypadala v celku podobně jako první. Herní převahu mělo po větší část Haiti, ovšem oba týmy celkem statečně drží brankáři. Uvidíme, zda třetí třetina vyjede ze zatím zajetých kolejí tohoto zápasu a přinese výraznější gólový vzruch.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:04
    První buly třetí třetiny skončilo na hokejkách Arménie. Garo Jerjian se pokusil míč ihned vyhodit směrem k soupeřově brance. Odsud se však velmi rychle vrátil do obranné třetiny arménského týmu.
     
    30:22
    Arménie v plném počtu.
     
    31:40
    Souhra bratrů Jerjianových byla zastavena na modré čáře. Do té doby vypadala celkem nadějně, skalní obrana Haiti však zůstala nezdolná.
     
    32:27
    Vyloučení v týmu Haiti (Gabriel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:08
    Haiti v oslabení páchá docela velké škody v obranné třetině Arménců. Ti se snaží vzdorovat a zatím se jim daří.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu Arménie (Jerjian – 2 min., podražení).
     
    34:06
    Odnell Achille se snaží v souboji s Jackem Sadkem vybojovat míč pro svůj tým. Díky Sadkově rychlosti se mu to však nepodařilo.
     
    34:27
    Haiti v plném počtu.
     
    35:07
    Jean-Francois Aumais znovu celkem výrazně podržel svůj tým. Během rostoucího nebezpečí ze strany Haiti dokázal puk vypíchnout svou lapačkou, poté jej zachytit.
     
    35:27
    Arménie v plném počtu.
     
    36:16
    Oboustranný tlak se stupňuje. Emmanuel Gabriel se nyní pokusil o nepříjemný průnik, který byl zastaven arménskou obranou v pravém kruhu.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Haiti (Fils-Aimé – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:19
    Ani ve čtyřech nechce Haiti připustit vyrovnání dosavadního stavu. Naopak se stále více snaží vedení navýšit. Jean-Francois Aumais však doslova v brance čaruje a všechny soupeřovy střely vyráží.
     
    38:08
    Hodně práce nyní čeká i na Lincyho Registé-Augustina. Arménský tým drží Haiti v sevření útočné třetiny a trvale ostřeluje branku týmu z Karibiku.
     
    38:41
    Vyloučení v týmu Haiti (Registé-Augustin – 2 min., zdržování hry). Trest odpyká Siméon.
     
    38:43
    Haiti ve čtyřech hráčích v poli.
     
    40:00
    Arménie nadále okupuje útočnou třetinu. Míč na svých holích však drží hráči Hati, kteří se jej neustále snaží vyhodit do bezpečí.
     
    40:41
    Haiti v plném počtu.
     
    41:02
    A obraz hry z předchozích momentů se nyní obrátil, stranou hřiště i týmovým obsazením. Arménci jsou však ve vyjíždění s míčkem o něco úspěšnější, než Haiťané před chvilkou. To ale neznamená, že by se útočném pásmu udrželi delší dobu.
     
    42:23
    Charles Alex Plaisir nyní tvrdě prověřil Aumaise. Z rychlé otočky zpoza brány vypustil míč na bránu. Brankář Arménie se však nenechal zaskočit a nadále udržuje svůj tým v naději na vyrovnání.
     
    43:50
    Hra se převážně odehrává ve středním pásmu. Arménie se snaží přejít dále, Haiti naopak usilovně brání nejtěsnější výsledek.
     
    44:18
    Oddechový čas pro Arménii.
     
    44:24
    Haiti se pokusilo přejít do útočného pásma. Narazili na arménskou obranu, která nechce otevřít hru a i v posledních momentech hry se snaží o vyrovnaní.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Arménie: Jean-Francois Aumain
    Haiti: Augustin Lincy Registré.
     
    Tento zápas byl jeden z těch, ve kterých výsledek neodpovídá předvedené hře. Oba týmy předvedly obrovské množství šancí, které ale byly zneškodněny čarujícími brankáři obou týmů. Jak Aumain, tak Registré byli po zásluze zvoleni hráči utkání, neboť zejména na jejich bedrech stojí konečný výsledek. Arménie tímto ukončila základní skupinu a čekají na ni pouze souboje o umístění. Haiti se představí ještě zítra v 16:00 proti Hongkongu.
     
    To je ode mne vše. Přeji Vám hezký zbytek dne. (10:34:26)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 4. Morne (Plaisir)


    Arménie: Aumais (Narajian) – Batri, Galliano, Genc Avedissian, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmian, R. Vartazarmian, Yeramian – Belcher, Boghossian, Der Ohanessian, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabassakalian, Kalachian, Melkonian, Missikian, Nazarian, Tachejian, Torikian
    Haiti: L. Registré-Augustin (R. Registré-Augustin) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Channon, Re. Morne, Nadeau, Siméon – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Ru. Morne, Paul, C. Plaisir, P.-A. Plaisir, Raphael, Vérician

    Rozhodčí: Varca, Friedli
    thejrc.org