Kanada – Velká Británie 11:0 (kon.) | Česko – Itálie 7:0 (kon.) | Slovensko – USA 1:3 (kon.)
konec
Kanada
11:0 (3:0, 5:0, 3:0)
Velká Británie
Neděle 04.06.2017, 13:15 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa žen • Skupina W
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím Vás u střetnutí ženských hokejbalových týmů Kanady a Velké Británie. Pro oba týmy to bude druhý zápas v kvalifikační skupině. Věřme, že souboj členů Commonwealthu bude hokejbalovou reklamu.
     
    Kanada

    Kanadské družstvo nastupuje v kolotoči ženské části šampionátů již od prvního mistrovství v Ratingenu 2007, kde zcela dominovalo. Skupinu vyhrálo s devíti body, díky čemuž si došlo pro zlatou medaili. Vítězem se stalo též o dva roky později v Plzni. Tentokrát však vybojovalo ve skupině pouze osm bodů. O mistrovskou korunu byly kanadské ženy připraveny až v Bratislavě v roce 2011, kde si ji nasadily na hlavu domácí hráčky. V novém systému vyhrála Kanada skupinu A, načež postoupila do vyřazovacích soubojů. Na cestě zdolala Řecko a USA a došla do finále, v němž nestačila na Slovensko. Dvouleté stříbrné intermezzo však bylo zažehnáno o dva roky později před domácím publikem v St. John's, kde Kanaďanky oplatily Slovensku prohru z posledního šampionátu a ve finále zvítězily 2:0. Poslední mistrovství světa ve švýcarskem Zugu bylo pro hráčky Kanady opět zlaté. Kanaďanky rozdrtily Češky ve finále 5:1. Nyní bojují o zlatý hattrick.
     
    Velká Británie

    Hráčky Velké Británie nastoupily do sítě mistrovství v Bratislavě v roce 2011. První představení britského týmu nebylo příliš úspěšné. Ve skupině se Britkám nepovedlo získat jediný bod. V celkové tabulce se Británie umístila na posledním místě. Podobně neslavně dopadlo pro Britky mistrovství v kanadském St. John's, kde rovněž nezískali ani bod. Přesto skončily předposlední o skóre. Do třetice všeho zlého, ani ve švýcarském Zugu nezískala Británie jediný bod. Tentokrát Řecko chybělo, tudíž se Velká Británie umístila na posledním, sedmém místě. Na rozdíl o Kanady se tedy nachází ve zcela jiné pozici a na svém čtvrtém šampionátu bojují Britky o zisk svého prvního bodu.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Sugiyamaová (Giorouardová) – Berzinsová, Coozeová, Swansonová, Johnstonová, Marszová, Tinklerová – Desmierová, Drakeová, Eagleová, Francisová, Keanová, Kuriová, Palottová, Rattrayová, Skeatsová, Duhamelová, Traversová, Turková

    Velká Británie: Quigleyová (Jacksonová) – Croxallová, Hehirová, Howellová, Lowová, Masonová, Painterová, Pearcová, Serrelová – Campbellová, Craigheadová, Cugliettová, Culshawová, Hopkinson-Wardová, Kasnerová, Laingová, Murdochová, Parkerová, Taylorová, Townsová, Williamsová

    Rozhodčí: Synková, Varca.
     
    Zápas začne o 15 minut později.
     
    Na podporu včerejších londýnských událostí byla vyhlášena minuta ticha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ihned po úvodním buly se do útoku vydal britský tým. Kirsten Sugymaová si mohla připsat první úspěšný zákrok.
     
    01:17
    Britky právě vytlačily Kanaďanky z obranné třetiny a samy se vrhly do stejného místa na opačné straně. Ani tam však míček dlouho nezůstal a dostal se zpět k Megan Quigleyové. Poté byla hra přerušena díky postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    01:17
    Dawn Tulková odstupuje ze hřiště v náručí lékařů kanadského týmu.
     
    01:30
    Vyloučení v týmu Kanada (Johnstonová – 2 min., podražení).
     
    01:52
    Velká Británie nedokáže využít početní výhody a nedokáže prorazit obranný val, který vytvořily Kanaďanky na modré čáře. Naopak se hráčky Kanady odhodlaly k útoku, napětí Britky zmírnily vyhozením míčku na druhý konec.
     
    03:07
    Kirsten Coozeová se snaží najít některou ze svých spoluhráček v lepším postavení před brankou Megan Quigleyové.
     
    03:30
    Kanada v plném počtu.
     
    04:19
    Tvrdou střelu vyslala na Quinleyovou Jamie Lee Rattrayová. Gólmanka britského týmu si však dokázala poradit.
     
    04:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nakonec se Kanadě delší ostřelování branky Británie vydařilo. První gól dnešního zápasu padl z hole SARAH FRANCISOVÉ. Asistence: Lee Jamie Rattrayová, Mandi Duhamelová
     
    05:33
    Kanaďanky ve svém tlaku neustávají. Stále drží míček v útočné třetině, proti nim se však Britky velmi účinně brání. Nakonec byly vytlačeny do středního pásma.
     
    06:14
    Michelle Marszová s Kirsten Coozovou vyčkávají za modrou čárou na uvolnění některé ze spoluhráček a přihrávají si mezi sebou.
     
    07:20
    Emmě Painterové se nevydařil obranný zákrok v rohu hřiště.
     
    07:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po třech minutách máme druhou branku utkání. Sarah Masonová poslala na teč míč k AMY CAMPBELLOVÉ, která ho bez problému prostrčila za záda Sugiyamové. Asistence: Sarah Masonová
     
    09:29
    Nápor Kanaďanek absolutně nepolevuje. Británie se jen velmi stěží brání třetímu gólu.
     
    09:38
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Eaglová – 2 min., sekání).
     
    09:38
    Ani Chloe Tinklerová zápas nedohraje. Stejně jako Tulková v úvodu utkání, i ona byla odnesena lékařským týmem.
     
    10:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky velmi rychle využívají početní výhodu. Po delší kombinaci v útočném pásmu se dokázala prosadit JAMIE LEE RATTRAYOVÁ. Asistence: Kristen Coozeová.
     
    10:29
    Velká Británie v plném počtu.
     
    11:35
    Rattrayová zakončila jinak celkem slibně se vyvíjející šanci svým postavením v brankovišti. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    11:56
    Megan Quigleyová celkem pohotově zareagovala při nájezdu osamocené Giulany Palottové a šanci zneškodnila.
     
    12:49
    Těsně před zraky Rhianny Kuriové vyhodila Emma Painterová míček do bezpečí. Našla však opět jen kanadskou hráčku, tudíž útok Kanady po malé přestávce pokračoval.
     
    13:49
    Velká Británie se velmi snažila udržet se v útočném pásmu, vytlačena však byla daleko dříve, než se stihla v něm rozkoukat.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla převážně v režii kanadského týmu. Britky se občas nadechovaly, spíše se však snažily bránit. Podle představ se jim to však nepodařilo a třikrát inkasovaly.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:16
    Přestože vhazování získaly Britky. Prakticky ihned byly obrány o puk Amy Campbellovou, která se záhy vydala do útoku. Britská obrana vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    15:40
    Amanda Keanová prostřelila dvoučlennou britskou zeď. Bránu však minula a míček byl odražen o mantinel.
     
    16:13
    Britky se usilovně brání vyhazováním puku na druhou stranu hřiště.
     
    16:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát však Kanaďanky míč zachytily ještě před icingem a vydaly se do úspěšného, kombinačního protiútoku. Míč do branky pohotově uklidila AMANDA KEANOVÁ. Asistence: Mallory Johnstonová
     
    17:43
    Kanaďanky si mohou požádat v útočné zóně o trvalý pobyt. Britská obrana je stále nedokáže vytlačit, pouze na čas uvolnit napětí a vystřídat díky vyhození puku ke kanadské brankářce.
     
    19:01
    Kanaďanky se snaží kombinovat při přechodu do útočného pásma. Britky pro nim nasadily celkem drzou taktiku osobního vypichování míčku od hokejky.
     
    19:44
    Tentokráte vyhodily míč Kanaďanky do zakázaného uvolnění.
     
    20:21
    Megan Quiqleyová předvedla famózní zákrok. Elysia Desmierová se proti ni vytáhla tvrdou střelou z mezikruží, kterou dokázala britská gólmanka zneškodnit.
     
    21:00
    Nadále platí obraz hry: Útočící Kanada, sveřepě se bránící Británie. Britkám se zatím daří bránit svůj tým od obdržení páté branky. Kanaďanky však jejich odpor nedokáže zlomit.
     
    22:21
    Hráčky Kanady se snaží vyhledat vhodnou pozici ke střelbě. To nakonec našly, jen střela nedopadla dle jejich představ.
     
    22:56
    Hazel Taylorová předvedla první šanci britského týmu, která se jevila být úspěšnější. Neprošla však přes dvě hráčky Kanady.
     
    23:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ovšem Kanaďanky tuto sólo akci Taylorové nenechaly bez odezvy a rychle ji ztrestaly. Pátou trefu přidala JAMIE LEE RATTRAYOVÁ. Asistence: Sarah Francisová
     
    23:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ovšem Britky se nestačily ani rozkoukat a Megan Quigleyová musí lovit míček z branky podruhé. Tentokrát po akci RHIANNY KURIOVÉ. Asistence: Amanda Keanová
     
    25:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Do třetice všeho dobrého. JAMIE LEE RATTRAYOVÁ završuje svůj hattrick. Opět po souhře s Sarah Francisovou. Asistence: Sarah Francisová.
     
    25:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    JAMIE LEE RATTRAYOVÁ se střelecky rozjela. Ve velmi krátkém čase přidává již čtvrtou branku, která padla ihned po vhazování z gólu předchozího. Asistence: Giuliana Pallotová, Sarah Francisová
     
    29:00
    Ani v nejmenším nechtějí Kanaďanky polevit. Britky mají problém vůbec přejít ze svého obranného pásma, natož vytvořit nějakou výraznou akci.
     
    29:55
    Poslední vteřiny patřily bojům ve středním pásmu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Naprostá dominance kanadského týmu, hra se prakticky nepřesunula na polovinu k brankářce Kanady, čemuž zcela odpovídá gólové skóre této třetiny.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:05
    Britkám se povedlo vyhrát vhazování a dostat se do útočného pásma., Velmi rychle byly však vytlačeny a hra se opět odehrává na obvyklém místě před zraky Megan Quigleyové.
     
    31:15
    Kanaďanky drží svého soupeře v sevření jejich obranného pásma z modré čáry. Odsud se snaží vehementně svatyni Quigleyové ostřelovat, zatím ji však překonat nedokázaly.
     
    32:48
    Britky po delší době vyvezly puk mimo svou obrannou třetinu a dokonce s ním chvíli manipulovaly ve středním pásmu.
     
    33:19
    Hráčky Kanady se snažily ukrást míč, který si mezi sebou přihrávaly Britky. Ty jej však z obav před dalším gólem vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    34:09
    Britky se již víceméně stáhly do obrany, kdy nyní působí docela kompaktně a Kanada nemá možnost zde dokončit jakoukoli akci.
     
    35:07
    Chyba Becky Kasnerové vedla ke střele od kanadské protihráčky. Quigley Meganová však sevřela puk mezi betony a nechala dojít ke vhazování.
     
    35:48
    Míč se po hodně dlouhé době objevil v útočné třetině Velké Británie. V držení jej však zde měly Kanaďanky poté, co jej Britky vyhodily z vlastního obranného pásma.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Kanada (Drakeová – 2 min., hra tělem v ženském hokejbale).
     
    37:48
    Velká Británie konečně okupuje po delší dobu útočné pásmo. Přes důraznou obranu Kanady však nepropašují k Sugiyamaové jedinou střelu.
     
    38:45
    Kanada v plném počtu.
     
    39:12
    Velká Británie rozehrává od vlastní branky, již na modré čáře však o míč přišla a uvolnila cestou Kanadě.
     
    39:50
    Kanaďanky se snaží najít vhodnou střeleckou pozici. Postupně se však vykombinovaly až do středního pásma.
     
    40:32
    V závěru třetí třetiny překvapuje britská obrana svou organizovaností, díky které se Kanada nemůže prosadit.
     
    41:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    JAMIE LEE RATTRAYOVÁ rozhodně dnes nemá střelecký půst. Po delší kombinaci a přetahované o puk s Britkami dokázala již popáté zakončit. Asistence: Giuliana Palottová.
     
    42:46
    Hráčky Kanady se snaží zakulatit gólový stav skóre. Ovšem Megan Quigleyová nic takového vůbec nehodlá dopustit.
     
    43:27
    Před Quigleyovou vytvořily Britky trojčlennou obrannou zeď, která zatím zastavila všechny kanadské pokusy.
     
    43:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přecijen desátá branka Kanady padla. Důrazně se dokázala prosadit ELYSIA DESMIEROVÁ. Asistence: Rhianna Kuriová.
     
    44:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada si nedá říct. Ihned po vhazování završila na konečných 11:0 SARAH FRANCISOVÁ. Asistence: Jamie Lee Rattrayová, Giuliana Pallotová
     
    Konec zápasu.
     
    Zcela pohodlná výhra Kanaďanek, které napravily včerejší zaváhání se Slovenkami. Svého soupeře zcela rozdrtily. Britky i nadále čekají na první bod od roku 2011. V dalším zápase přivítá Velká Británie Itálii a Kanada Spojené státy. Oba zápasy budou odehrány zítra.
     
    To je zatím ode mne vše a u dalších zápasů odsud ze šampionátu na počtenou. Rovněž přeji příjemný zbytek dne. (14:56:06)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 5. Francisová (Rattrayová, Duhamelová), 8. Campbellová (Masonová), 11. Rattrayová (Coozeová), 17. Keanová (Johnstonová), 24. Rattrayová (Francisová), 24. Kuriová (Keanová), 26. Rattrayová (Francisová), 26. Rattrayová (Pallotová, Francisová), 42. Rattrayová (Pallotová), 44. Desmierová (Kuriová), 44. Francisová (Rattrayová, Pallotová)


    Kanada: Sugiyamaová (Girouardová) – Berzinsová, Coozeová, Swansonová, Johnstonová, Marszová, Tinklerová – Desmierová, Drakeová, Eagleová, Francisová, Keanová, Kuriová, Palottová, Rattrayová, Skeatsová, Duhamelová, Traversová, Turková
    Velká Británie: Quigleyová (Jacksonová) – Croxallová, Hehirová, Howellová, Lowová, Masonová, Painterová, Pearcová, Serrelová – Campbellová, Craigheadová, Cugliettová, Culshawová, Hopkinson-Wardová, Kasnerová, Laingová, Murdochová, Parkerová, Taylorová, Townsová, Williamsová

    Rozhodčí: Synková, Varca
    thejrc.org