Libanon – Francie 4:9 (kon.) | Velká Británie – Bermudy 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 6:3 (kon.)
Haiti – Hongkong 6:2 (kon.) | Kanada – Indie 8:0 (kon.)
konec
Velká Británie
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Bermudské ostrovy
Neděle 04.06.2017, 11:30Mistrovství světa mužů • Skupina B1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Čtvrtý hrací den pardubického mistrovství světa přinese finiš základních skupin nižší hokejbalové divize. V systému světového šampionátu týmy ve skupinách B1 a B2 chtějí uhrát první nebo druhou příčku, aby nadále mohly pomýšlet na boj o elitní skupinu. A právě o to druhé postupové místo se bude s největší pravděpodobností bojovat mezi Velkou Británií a Bermudskými ostrovy!
     
    Velká Británie tady v Pardubicích zatím rozhodně nepodává výkony, se kterými by mohla být spokojena. Vždyť již v úvodním zápase Britové nestačili poměrně nečekaně na Francii, kdy po boji padli gólem v posledních vteřinách a to dokonce při vlastní přesilové hře.

    Na spravení chuti si následně celek z Britských ostrovů chtěl podat nováčka z Libanonu, jenže se ošklivě spletl. Po první části prohrávali Britové 0:1, nakonec sice skóre otočili, ale výhra 2:1 rozhodně nepřesvědčila.
     
    Mužstvo Bermudských ostrovů, které lze považovat za favorita této skupiny, má již na kontě také jednu ztrátu. Hned v úvodním zápase si také vylámalo zuby na Francii, se kterou po remíze 3:3 padly po samostatných nájezdech. Ve včerejším programu dokázaly udolat Libanon 3:2 a dnes tak budou usilovat o postup do další fáze.
     
    Celek Velké Británie již absolvuje rozcvičku na hrací ploše pardubické Tipsport Areny, Bermudy se nachází stále ještě v útrobách rozlehlého hokejového chrámu.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack

    Bermudské ostrovy: Leclerc (Holmes) – Rowat, Coleman, Worthington-White, Miller, Smith, Gosse, Katzsch, Estey, Merritt, Luck, Hands, Cundliffe, Dzurus, Rufiage, Amlong, Beaudion, Talbot, Tremblay, Bailey, Farmer, Bilodeau, Calko

    Rozhodčí: Hollett, Friedli.
     
    Rozhodčí Hollett a Friedli přivádí obě mužstva na hrací plochu, bitva o druhé postupové místo ve skupině B1 za malou chvilku vypukne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Bermudy vstoupily do zápasu aktivně a hned po prvním nahození se usadily v útočné třetině.
     
    00:49
    Farmer vyzkoušel štěstí od modré čáry, jeho střela byla ale zablokována a následně odpravena mimo hrací plochu.
     
    01:15
    Na druhé straně si úvodní zákrok připsal gólman Leclerc, se zakončením z hranice levého kruhu ale neměl výraznější potíže.
     
    01:20
    Po rychlé akci Bermudských ostrovů se vhazuje před brankou Marchettiho. Zachary Wilson (GBR) obdržel dvouminutový trest za sekání a nabídl tím soupeři úvodní přesilovou hru.
     
    02:22
    Bermudy se ihned usadily v útočné třetině a pokouší se o souvislou kombinaci. Míček však skončil mimo hrací plochu a ony musí rozjet útočné plány ze středního pásma.
     
    03:20
    Favorizovaný celek úvodní početní výhodu zužitkovat nedokázal, vyloučený Wilson je zpět na hrací ploše.
     
    03:21
    Jacob Amlong zůstal v útočném pásmu ležet na hrací ploše, vypadá to na zranění levé nohy. Za pomocí spoluhráče a lékaře opouští hřiště.
     
    03:31
    Převaha Bermudských ostrovů v úvodu utkání se ještě umocní. Za hru vysokou holí je vyloučen Joe Cooke (GBR).
     
    04:25
    První velkou příležitost dnešního duelu měl Jeremy Estey, jenž se dostal k vyraženému míčku na brankovišti a z první ho zametl nad branku! Marchetti ale předvedl skvělý zákrok, kterým udržel skóre nerozhodné!
     
    05:06
    Brian Marchetti je hrdina posledních okamžiků! Nyní doslova ukradl radost z prvního gólu Bermudám, jmenovitě Robertu Baileymu! Ten zakončoval z voleje do odkryté branky, jenže britský brankář se v rychlosti přesunul a skvělým zákrokem zabránil pohromě!
     
    05:30
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Celek z Bermudských ostrovů nakonec přece jen přesilovou hru využívá! Vteřinu před návratem vyloučeného hráče vyslal z pravého kruhu přesně pod břevno ránu TOM WORTHINGHTON-WHITE a mohl se jít radovat – 0:1! Asistence: Robert Bailey a Ross Rufiange.
     
    06:24
    Ani vstřelená branka Bermudy příliš neuspokojila, favorit zápasu se snaží o navýšení svého vedení
     
    07:11
    Tremblay z otočky nahazoval míček na britskou branku, tentokrát však balonek až k Marchettimu nedoputoval.
     
    08:00
    Christopher Merritt se ukázkově uvolnil na pravých prknech a rázem se mohl těšit z přečíslení dva na jednoho. Prostor pro přihrávku nakonec obránce zablokoval, následné bekhendové zakončení musel Marchetti likvidovat!
     
    08:32
    Stále se mnohem častěji hraje na obranné polovině Velké Británie, Bermudy zatím působí mnohem živějším dojmem.
     
    09:05
    Bekhendové nahození ze středního pásma zamířilo až do ochranné sítě za brankou Britů, vhazovat se bude přesně na půlící čáře.
     
    09:15
    Britové nakoukli do útočného pásma, příliš dlouho se v něm ale nezdrželi. Brankář Leclerc se tak stále může pyšnit pouze jedním zákrokem.
     
    10:15
    Pěknou saostatnou akci předvedl Robert Bailey, jenž se jako lasička protáhl po levém mantinelu, nakonec byl ale ze střelecké pozice vytlačen.
     
    10:42
    David Hirst zkusil štěstí od modré čáry střelou zápěstím, gólman Leclerc pouze zkontroloval cestu balonku mimo branku.
     
    11:24
    Luckova střela se od betonu Marchettiho odrazila přímo na hokejku Ronnieho Dzuruse, který z ostrého úhlu chtěl trefit míček za ležícího britského brankáře. Ten ale předvedl rychlý návrat do pozice a druhému bermudskému gólu zamezil.
     
    11:57
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britský celek z ojedinělé útočné akce vykřesal vyrovnávací branku! Hodně zkušeně to nyní provedl CHRISSY MORRISON, který podržel balonek, udělal tři rychlé kroky mezi kruhy a ostrou ranou do vzdálenější šibenice prostřelil Leclerca – 1:1! Asistence: Vojtech Kristof.
     
    12:22
    Aktivní Robert Bailey chtěl okamžitě vrátit vedení na stranu Bermud, rychlou protiakci ale zakončil nepřesně.
     
    13:21
    Adam Hagg vyslal poměrně lehkou střelu od modré čáry, brankář Leclerce ale nepředvedl vůbec přesvědčivý zákrok a pořádně vystrašil bermudskou střídačku. Nakonec ale balonek doskákal mimo tři tyče.
     
    13:34
    Tom Cole dostal míček do běhu, hodně šikovně se protáhl kolem obránce a postupoval sám na branku. Jeho bekhendová klička ale nevyšla podle představ, Leclerc nakonec nemusel ani zasahovat. Pro posunutou branku je pískáno.
     
    14:36
    Další rychlá akce v podání Velké Británie je zastavena pro ofsajd, ten byl dokonce posouzen jako úmyslný.
     
    14:41
    Ihned po vhazování vyslal skrytou střelu Hands, Marchetti si ve spleti clonících hráčů dokázal balonek najít a zneškodnit.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první patnáctiminutovka, která přinesla po jedné trefě na každé straně. Bermudy byly v první polovině třetiny výrazně aktivnější a měly několik kvalitních příležitostí, jenže po vyrovnávací trefě se Británie probrala a ukázala, že umí vystrčit drápky. Bitva o druhé postupové místo tak bude ještě nesmírně zajímavá.
     
    Druhá část vypukne asi v 12:08.
     
    Střely v první třetině: 4:18
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:26
    Bermudy vstoupily aktivně i do druhé třetiny, Baileyho průnik skončil ranou do boční sítě Marchettiho klece.
     
    15:53
    Rychlá protiakce proběhla i na opačné straně, Leclerc si ale své statistiky zatím nerozšířil.
     
    16:38
    Poměrně dostatek volného prostoru bylo nabídnuto Reecu Bullovi v útočném pásmu, rána příklepem ale skončila až na plexiskle za brankou.
     
    17:03
    Na opačné straně vytáhl střelu Wrighta Marchetti mimo branku levým betonem.
     
    17:20
    Útočná akce Britů končí ofsajdem, opět úmyslným. Hra se vrací do útočného pásma Bermudských ostrovů.
     
    17:59
    První velká šance prostředního dějství přišla po střele Zacka Browna! Britský útočník svůj rychlý postup kupředu zakončil ostrou ranou příklepem, brankář Leclerc vyrážečkou vytáhl míček nad branku!
     
    19:05
    Hands se snažil nadvakrát procpat míček za záda Marchettiho, britský gólman ale zatím předvádí na turnaji opravdu kvalitní výkony.
     
    19:30
    Yan Leclerc nyní zachránil Bermudské ostrovy! Tom Cole dostal křižnou přihrávku přímo na brankoviště a z voleje se snažil poslat míček do poloodkryté branky. Leclerc však předvedl rychlý přesun a zamezil blížící se pohromě!
     
    20:00
    Aktivitu ve druhém dějství znovu převzali Britové, kteří se častěji mazlí s balonkem. Remízový výsledek však stále stačí na postup Bermudám.
     
    20:39
    Cole ukořistil balonek ve středním pásmu a připravil šanci pro Browna, jenž ostrou ranou příklepem prostor mezi třemi tyčemi nezasáhl.
     
    21:21
    Útočné obléhání Bermud končí pro postavení hráče v brankovišti. Favorit zápasu tak musí rozjet další akci až ze středního pásma.
     
    21:36
    Stejná situace se opakuje znovu po patnácti vteřinách. Tentokrát to však Bermudským ostrovům pokazilo solidní příležitost.
     
    22:05
    Dnes poprvé si hru v početní převaze vyzkouší také Velká Británie. Za sekání byl za katr odeslán Christopher Merritt.
     
    22:27
    Britové již postavili pětiúhelník a snaží se o rychlou kombinaci.
     
    22:48
    Rána Vlada Porubskeho za modrou čárou byla odražena do rohu hřiště, Británie však zůstane nastěhována před Leclercem.
     
    22:53
    A nic se nezmění ani po střele Wrighta, která se třepotá v ochranné síti. Vhazování po pravici bermudského brankáře.
     
    23:14
    Nyní se však Evropané sami vyhnali z útočného pásma, když nedokázali zachytit svoji kombinaci v okolí červené čáry.
     
    23:56
    Největší šanci Velké Británie v přesilové hře měl Zach Wilson, k němuž se odrazila od zadního mantinelu střela před branku a ten jí mohl z dobré pozice dorážet! Leclerc však vleže a následně vsedě uhájil remízový stav!
     
    24:22
    Bermudy v pěti hráčích v poli dlouho nevydržely, na trestnou lavici putuje Adam Smith (BRM) za sekání.
     
    24:48
    Předčasně odchází do kabiny bermudský Derek Farmer, který kvůli zranění nemůže nadále pokračovat v tomto, nesmírně důležitém, duelu.
     
    25:00
    Bermudy se osvobodily a poslaly na hřiště čerstvou čtveřici.
     
    25:48
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Přesilovka Britů je využita! Parádní akce po levé straně přinesla křižný pas, který v pádu do sítě dopravil TOM COLE – 2:1! Branka padla při faulu, takže vyloučení Bermud se neruší. Asistence: Chrissy Morrison.
     
    26:22
    Nyní jsou již Bermudské ostrovy kompletní a mohou začít honbu za důležitým vyrovnáním. Za současného stavu totiž postupuje dále Velká Británie.
     
    27:27
    Útočný výlet ze svého obranného pásma si udělal Merritt, který si nakonec na souboj jeden na jednoho netroufl a zakončil z velké vzdálenosti. Míček prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    28:21
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Kvalitní hra favorizovaného týmu Bermud se ve druhé třetiny vytratila v pověstném Bermudském trojúhelníku! Hrdinou duelu je CHRISSY MORRISON, jenž ke gólu a asistenci přidává další trefu! Tentokrát si počíhal na střelu Cooka odraženou o zadní mantinel před branku, kde bleskurychlou dorážkou ještě přiblížil Británii k postupu – 3:1! Asistence: Joe Cooke.
     
    29:04
    Bermudy se rázem začaly směrem dopředu mnohem více snažit, do konce druhé části již ale mnoho času nezbývá.
     
    29:22
    Vhazovat se bude před Marchettim, dokáží Bermudy ještě zareagovat na nepříznivý stav?
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část nám naprosto překopavala veškerý výsledek, patnáct minut před koncem jsou rázem blíže k postupu hráči Velké Británie! Ta díky dvěma gólům vede 3:1.
     
    Třetí třetina, která přinese rozhodnutí, odstartuje přibližně v 12:42.
     
    Střely po druhé třetině: 10:27
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:18
    Úvod třetí části patřil Christopheru Merrittovi, který měl ihned šanci na snížení. Rána příklepem z mezikruží však prosvištěla těsně mimo.
     
    31:09
    Na druhé straně musí zasahovat gólman Leclerc, jenž ukryl pod svojí lapačku střelu od modré čáry odraženou od zadního mantinelu. Po situaci u třetího gólu si na podobné odrazy dává velký pozor.
     
    31:49
    Gólman Marchetti si připsal další dva zákroky v krátkém sledu, prověřil ho zejména agilní Hands, který vyslal zajímavé zakončení z otočky. Skóre se ale nadále nemění.
     
    32:03
    Zatažení Britové dostali míček alespoň do neutrální zóny, a vyčkávají, s čím přijde jejich bermudský soupeř.
     
    32:59
    Ojedinělý útočný výlet Britů ihned přinesl ovoce, Bermudy se budou muset bránit ve čtyřech. Sekáním bylo oceněno počínání Toma Worthingthon-Whitea.
     
    33:42
    Britší hokejbalisté jsou nastěhováni před Leclercem, nikam však nespěchají a chtějí si připravit co nejvýhodnější pozici.
     
    33:55
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Početní výhody Britům jdou a dnes se v nich prosazují podruhé! Další fantastická kombinace, do které doklouzal MIROSLAV ADAMEC, jenž v pádu dopravil míček do odkryté klece – 4:1! Asistence: Zach Wilson a Vlad Porubsky.
     
    34:20
    Britové zůstávají u balonku, za současného stavu jsou již jednou nohou v postupové skupině nižší divize.
     
    34:39
    Bermudy vyhodily míček přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    35:33
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Tak to je destrukce Bermudských ostrovů v přímém přenosu. Po skvělé první části Bermudy odpadly a nyní prohrávají již o čtyři góly. Pohledná kombinace skončila na hokejce CHRISSYHO MORRISONA, který si počkal až půjde gólman k zemi a následně zakončil přímo pod víko! Máme tu hattrick britského hráče – 5:1! Asistence: Scott Wright.
     
    36:58
    Vzápětí musel Leclerc chytit další dvě příležitosti, za současného stavu mu ale stejně do smíchu není.
     
    37:06
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Že by se tým Bermudských ostrovů ještě nadechoval k obratu? Přesně mířenou střelu z levého kruhu vyslal JEREMY ESTEY, propálil Marchettiho a ještě tím zažehl naději – 5:2! Bez asistence.
     
    37:32
    Plány Bermud na vyrovnání jsou ale záhy znovu trochu zkomplikovány, za nedovolenou hru tělem míří za katr Jean-Michael Tremblay (BRM).
     
    39:00
    Velká Británie dlouho kombinovala v útočném pásmu, nakonec ale byla vyhnána pro přihrávku rukou.
     
    39:39
    Jean-Michael Tremblay se z trestné lavice vrátil přímo do obrovské příležitosti, když mohl od modré čáry postupovat sám na gólmana! Nakonec nic nevymýšlel a zkusil přímé zakončení, které ale gólman Marchetti skvěle vytáhl mimo tři tyče!
     
    40:03
    Pět minut do konce, Bermudy stále živí naději. Připomínám, že jim k postupu stačí i remízový výsledek.
     
    41:06
    Johny Tulip zkusil štěstí od modré čáry, míček se ale k Leclercovi nedostal. V tuto chvíli to ale britskému obránci zase tolik vadit nemusí.
     
    41:21
    Na opačné straně předvedl Marchetti další jistý zákrok, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    41:56
    Jean-Michael Tremblay spálil během dvou minut druhou stoprocentní příležitost! Tentokrát se k němu odrazil balonek přímo na brankovišti, on ho ale znovu zametl pouze do brankáře Marchettiho!
     
    42:20
    Reece Bull si nepohlídal postavení v brankovišti a ukončuje tím útočnou kombinaci svého týmu.
     
    42:44
    Zdá se, že Bermudy již rezignovaly na jakoukoliv útočnou snahu o postup. Tento šampionát pro ně návrat do elitní skupiny zjevně nepřinese.
     
    43:22
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Tak přece jen ještě snížení! CHRISTOPHER MERRITT dostal přesný pas na mezikruží, kde se napřáhl a prudkou dělovkou nedal Marchetimu šanci zasáhnout – 5:3! Asistence: Tom Worthington-White.
     
    43:55
    Bermudy okamžitě odvolávají brankáře a zkouší hru v šesti proti pěti! K postupu potřebují vyrovnat!
     
    43:55
    Po přerušení si bermudský kouč bere oddechový čas!
     
    44:09
    První vteřiny v power-play uběhly, Britové poslaly míček přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:27
    Callum Mort se s míčkem vydal do útočného pásma, trestuhodně ale prázdnou branku Bermud minul.
     
    44:36
    Už je hotovo, už je vymalováno. Jean-Michael Tremblay definitivně sfoukl naději Bermud, když dostává dvouminutový trest za nedovolenou hru tělem.
     
    Konec zápasu.
     
    Klíčové utkání v základní skupině zvládly lépe Britské ostrovy, které po výhře 5:3 postupují do výše nasazené skupiny a budou bojovat o postup do elitní skupiny. Bermudy si v Pardubicích zahrají pouze o konečné umístění.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Velká Británie –
    Chrissy Morrison
    Bermudské ostrovy – Jeremy Estey
     
    Na počest vítězů si nyní poslechneme hymnu Velké Británie.
     
    Základní skupina B1 je u konce, to ale ani v nejmenším neplatí o celém dnešním programu. Ten je nabitý a vy si ho, společně s námi, naplno užijte! (13:13:39)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 12. Morrison (Kristof), 26. Cole (Morrisson), 29. Morrison (Cooke), 34. Adamec (Wilson, Porubsky), 36. Morrison (Wright) – 6. Worthinghton-White (Bailey, Rufiange), 38. Estey, 44. Merritt (Worthington-White)


    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    Bermudské ostrovy: Leclerc (Holmes) – Rowat, Coleman, Worthington-White, Miller, Smith, Gosse, Katzsch, Estey, Merritt, Luck, Hands, Cundliffe, Dzurus, Rufiage, Amlong, Beaudion, Talbot, Tremblay, Bailey, Farmer, Bilodeau, Calko

    Rozhodčí: Hollett, Friedli
    bahis siteleri