Kanada – USA 2:1 (kon.) | Velká Británie – Itálie 1:0 (kon.) | Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.)
konec
Velká Británie
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Itálie
Pondělí 05.06.2017, 14:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa žen • Skupina W
Předzápasové kurzy
     
    Pro celý turnaj sice výsledek, kterého dosáhly Britky v tomto zápase, tedy vítězství 1:0 nad squadrou azzurou, nebude mít asi velkého významu, avšak pro samotný hokejbalový svaz na Ostrovech to bude zřejmě považován za klíčový, neboť to je teprve druhé vítězství této země v kategorii žen na mezinárodní akci. O jedinou branku se postarala ve druhé třetině Becky Kasnerová, která se tak taktéž stává první britskou střelkyní na pardubickém šampionátu. Ode mě je to z Malé haly pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:40:35)
     
    Nejlepší hráčky hráčky utkání: Rachel Jacksonová (GBR) – Alicia Furlettiová Blombergová (ITA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    Britský kotel už propuká v euforii, Itálie se totiž musí stáhnout z útočného pásma a vypadá to na první výhru Britek na turnaji!
     
    44:30
    Britky se v této chvíli oslabily vlastní aktivitou, až příliš iniciativní Amy Cambellová (GBR) je vyloučena za faul v rohu obranného pásma.
     
    44:02
    Culshawová se snažila díky zblokování střely pálit do odkryté branky, jenže se o pá milimetrů netrefila. Italky ještě na pár desítek živí nadějí na prodloužení!
     
    43:35
    Nicole Panicciaová není v brance, Itálie zkouší power-play!
     
    43:35
    Trenérský štáb italského manšaftu si právě v této fázi zápasu vybírá oddechový čas.
     
    42:20
    Britská přesilová hra je minulostí, Italky ji bez větších problémů ubránily, čímž si ještě zachovávají malou šanci na zdramatizování koncovky zápasu.
     
    41:39
    Británie má ve své přesilové hře velké problémy s přechody středního pásma, italský blok se totiž vytahuje relativně vysoko, což je prozatím hlavním důvodem absence střel na straně pětice útočících hokejbalistek.
     
    40:20
    Annalisa Mazzarellová (ITA) je další vyloučenou hráčkou, Italkám jejich ofenzivní snažení moc nevyšlo.
     
    39:17
    Italky se však o svou přesilovku samy připravily, Carley Furlettiová Blombergová (ITA) se provinila menším seknutím ve svém obranném pásmu.
     
    38:25
    Jacksonová je v této chvíli ošetřována po střetu s Delenardovou, po chvíli však již stojí zpět na nohou a bude asi moc v utkání pokračovat, za což ji odměňuje bouřlivé britské publikum potleskem.
     
    38:25
    Britky čeká další oslabení, Sarah Loweová (GBR) si odsedí dvě minuty za zákrok na italské dorážející hráčky.
     
    37:45
    Při hře čtyři na čtyři mají momentálně jasnou převahu italské hráčky, ale k výraznějším ohrožením branky se zatím nedostávají. Jejich čas se už začíná krátit.
     
    36:38
    Carley Furlettiová Blombergová (ITA) dostává dvě minuty za hákování proihráčky, její zákrok byl ale prakticky nepostřehnutelný. I proto se italské publikum celkem oprávněně diví.
     
    36:26
    Itálie dostává další šanci na vyrovnání, Sarah Pearcová (GBR) totiž podrazila unikající Mormileovou, za což si vysloužila menší trest.
     
    35:44
    Kasnerová dostala za italskou bránou pořádně naloženo od Mirarchiové, rozhodčí však tento zákrok pouští. Zřejmě se tudíž nejednalo o přečin proti pravidlům.
     
    34:08
    Mirachiová byla velmi blízko vyrovnání! V rozhodující okamžik však selhala, neboť jí tváří tvář Jacksonové míček přeskočil čepel. Britkám zřejmě spadl velký kámen ze srdce.
     
    33:22
    Italky jsou znovu na koni, jejich akce totiž mají čím dál větší periodicitu a nebezpečnost. V této chvíli však do hry míří Townsová, která síly na hrací ploše srovná.
     
    32:30
    Furlettiová už znovu na hřišti za stavu, který jejímu týmu moc nevyhovuje. Britky začínají totiž nebezpečně pronikat až do blízkosti brankoviště a mezikruží.
     
    31:22
    Britky však svou přesilovou hru moc dlouho nehrály, jelikož Stephanie Townsová (GBR) dostává za přemíru snahy dvouminutový trest za seknutí do golmanky Paniccaové.
     
    30:30
    Británii čeká další přesilová hra, Carley Furlettiová Blombergová (ITA) je vyloučena za nedovolenou hru tělem.
     
    30:06
    Italky své krátké oslabení na začátku periody zvládly bez úhony, Piccittová je totiž zpět ve hře.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla bez diskuse lepší hokejbalový zažitek než ta první, týmy na jejím počátku jednoznačně zapracovaly na taktice, která jim nakonec přinesla úspěch. Alespoň tedy pro Britky, které se poprvé na pardubické scéně trefily do soupeřovy branky. Itálie bude mít ještě velkou práci, aby vůbec zabránila ztrátě všech bodů Napínavá třetí třetina startuje v cca 15:00.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:07
    Británie ale není při svých přesilovkách v tomto zápase moc efektivní, jelikož Italky i tentokrát bez větších problémů všechny střelecké pokusy blokují. Panicciaová tak ani nemá moc práce, neboť naprostá většina střeleckých pokusů k ní ani nedoletí.
     
    28:06
    Italky v této chvíli nezvládly střídání, rozhodčí tak logicky pískají trest pro hráčkou lavici, který si odsedí Jordana Piccittová (ITA).
     
    27:49
    Italky se nadále jen s velkými obtížemi brání nájezdům britských formací, tohle by jim nemuselo na dlouho vycházet. Obránkyně britských soupeřek totiž hrají na velké hraně rizika.
     
    26:42
    Británie se však z předešlého náporu italských útočnic na chvíli oklepala. Na několik okamžiků totiž doslova zamkli své soupeřky v obranném pásmu, avšak zatím jen bez brankového příspěvku či větší šance.
     
    25:34
    A další italská tutovka! Piccittová se dostala ke střele od modré, jenže zřejmě nepočítala s obětavostí Jacksonové. Ta si připisuje další fantastický zákrok.
     
    24:43
    Alicia Furlettiová nebyla daleko od vyrovnání! Italská forvardka se sice hnala naprosto osamocena na couvající brankářku Jacksonovou, jenomže svůj blafák nedokázala dotáhnout k dokonalosti. Za hřmotu britského kotle padá míček mimo tři tyče.
     
    23:49
    Delenardová už je také připravena naskočit do hry, Velká Británie možnost na zvýšení svého vedení zahodila kvůli častým nepřesnostem v kombinační hře.
     
    22:12
    Cambelová už svému týmu pomáhá na hřišti, Britky totiž právě od této chvíle hrají na pár okamžiků přesilovou hru.
     
    21:49
    Na hrací ploše nás čeká hra čtyř proti čtyřem, Samantha Delenardová (ITA) se totiž při dobývání britské branky nevyvarovala seknutí do lapačky Jacksonové.
     
    21:32
    Panicciaová se pokusila vystřelit zpoza clonící Britky, což se jí málem vyplatilo! Jacksonová totiž jen marně hledala míček ve skrumáži na brankovišti. Nakonec však s velkou dávkou štěstí situaci hasila lapačkou.
     
    20:12
    Italky čeká další přesilová hra, Amy Cambellová (GBR) se ttoiž nevyvaroval při obranných úkolech faulu, když podrazila unikající Mirarchiovou.
     
    19:35
    Italky zjevně chtějí co nejrychleji reagovat, Mirarchová totiž nabídla chytrou přihrávku přímo na hůl Mazzarallové, ta už však míček do sítě nedostala. Brankařka Jacksonová byla totiž na svém místě.
     
    18:28
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A mám tady první branku! Britky se totiž dočkaly prvního zásahu na tomto šampionátu, když se v předbrankovém prostoru dokázala nejrychleji zorientovat BECKY KASNEROVÁ, která už bez problému překonala padající Panicciovou.
     
    17:15
    Britky se opravdu v této fázi zápasu jednoznačně zlepšují, jejich akce už začínají dávat větší smysl oproti výkonu v první třetině. Italský tým však všem náporům zatím odolává.
     
    16:12
    Ale Italky jsou také v ráži! Jak kdyby někdo oba týmy během přestávky polil živou vodou, neboť za tuto třetinu jsme viděli u druhou gólovku. Panicciaová však byla při střele povalena, zřejmě čistě, na brankářku Jacksonovou. Míček se ale prokutálel podél brankové čáry.
     
    15:51
    Townsová jela úplně sama na branku, jenomže se ve své snaze unáhlila. Po své hrubě nepřesné střele se tak může držet jen oprávněně za hlavu.
     
    15:11
    Sampognanová si nerozuměla s Carley Furlettiovou, neboť posílá míček přes všechny čáry až do rohu hřiště. Rozhodčí tak pískají Italkám zakázané uvolnění.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nepřinesla moc kvalitní hokejbal, neboť oba týmy se praly se značnou nesehraností a technickými nedostatky. Italky i Britky se sice své nedostatky snažily nahradit bojovností, ovšem k větším šancím se touto cestou zatím nedostaly. Uvidíme, zda se to změní ve druhé třetině, která startuje přibližně ve 14:28.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:39
    Panicciaová měla možnost průniku do útočného pásma, kdy by mohla založit překvapivé přečíslení tří proti dvěma, jenomže její záměr se nesešel s pohybem jejích spoluhráček. Italky totiž místo náběhu směrem k bráně střídaly.
     
    14:03
    Pearcová je zpět na hrací ploše, Italky svou možnost na zvýšení ofenzivních akcí zahodily.
     
    13:12
    Mirarchiová nebyla daleko první brance! Jacksonová měla velké problémy se zkrocením její tvrdé střely od mantinelu. Nakonec však britská brankařka i výpomocí svých obránkyň míček skryla pod betonem.
     
    12:03
    Už zmiňované vyloučení právě teď přichází na scénu, Sarah Pearcová si tak odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    11:56
    Piccittová se na mezikruží rozhodla tečovat skákavou přihrávku Delenardové, ale byla seknuta hokejkou Piercové přes prsty, čímž ji zabránila ve střele. Rozhodčí tak logicky signalizují odložené vyloučení.
     
    10:42
    Mirarchiová s Mazarellovou jsou v poslední době velice aktivní u britské brány, avšak jejich snaha vychází ve většině případů vniveč. Nedokáží si totiž vytvořit střeleckou pozici.
     
    09:03
    Mazarellová je zpět ve hře, ani tato přesilovka tudíž nezůstala využita.
     
    08:45
    V tomto zápase je však stále vidět, jak jsou oba týmy ještě nesehrané. Živým důkazem budiž právě probíhající početní výhoda Velké Británie, při které útočící hráčky ještě nepřekročily modrou čáru.
     
    07:03
    Britky čeká první přesilovka zápasu, Annalisa Mazarellová totiž obdržela dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    06:46
    Italská ofenzivní taktika zatím plodí své ovoce, už naněnkolikrát se totiž hráčky z Apeninského poloostrova dokázaly dosat nebezpečně blízko k Jacksonové, leč zatím však bez střeleckého pokusu.
     
    05:39
    Townsová se prodrala do útočného pásma, nicméně její spoluhráčky ji vůbec nepřišly na pomoc. Britská akce tak po pár desítkách vteřin končí zblokovanou střelou.
     
    04:35
    Pamela D´Ambrogiová se odvážila ke střelbě z mezikruží, čímž donutila Jacksonovou poprvé zasahovat, pro britskou brankařku to však nebyl žádný větší problém. Přízemní střelu totiž chytila v poklidu do lapačky.
     
    03:36
    Paniccaová si sice odstavila dvě soupeřky za brankou Británie, avšak následně ze své šance nic nevydolovala. Británie je v defenzivní fázi své hry stále ještě ostražitá.
     
    03:00
    Britky jsou v plném počtu, během italské početní výhody moc šancím ani nečelily.
     
    01:36
    Italky však zatím se svou přesilovkovou formací moc potíží pro britskou defenzívu nevytvořily, prozatím jim chybí přesnost v přihrávkách, o střelbě ani nemluvě.
     
    01:00
    Italky si poprvé zahrají přesilovku, Jenny Hehirová (GBR) totiž obdržela dvouminutový trest za faul v obranném pásmu, který sudí vyhodnotili jako hákování.
     
    00:11
    Italky se okamžitě po úvodním buly snaží o napadání britské rozehrávky, zatím však bez větších úspěchů. Culshawová totiž spolu se svými kolegyněmi dokáže soupeřovu taktiku bez problému neutralizovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už se připravují na slavnostní nástup, i dvojice rozhodčích už se připravuje u boxu časoměřičů na rozmluvu s kapitánkami obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Jacksonová (Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painterová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Cambellová, Wililiamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová

    Itálie: N. Panicciaová (Bellissimová) – Burdová, Friesenová, Russoová, Sampognaová, Corrierová – P. D´Ambrogiová, Ch. D´Ambrogiová, Delenardová, Fioccolaová, Fotiová, C. Furlettiová Blombergová, A. Furlettiová Blombergová, Mazzarellová, Mirarchiová, Mormileová, D. Panicciaová, Piccittová

    Rozhodčí: Milan Škrobák, Andreas Sakkas.
     
    Dosavadní výsledky obou týmů v Pardubicích

    Velká Británie
    03.06.2017 Česká republika x Velká Británie 10:0
    04.06.2017 Kanada x Velká Británie 11:0

    Itálie
    03.06.2017 USA x Itálie 2:1 náj.
    04.06.2017 Česká republika x Itálie 7:0
     
    Vzájemné utkání na světovém šampionátu
    27.06.2015 Itálie x Velká Británie 3:1 (MS v Zugu)
     
    Itálie
    Italská reprezentace se na obou hokejbalových šampionátech, kterých se ve své historii ženské reprezentace účastnila, umístila na šestém místě. Na pardubickém šampionátu však působí velmi sebevědomým dojmem, což kupříkladu ukázala v první třetině proti Češkám. Kanadský rukopis trenérského štábu je už dost čitelný, tudíž by ani nebylo překvapením, pokud by se reprezentace z Apeninského umístila na lepší pozici, než je zvyklá.

    Na turnaji však zatím získala pouze bod, a to i díky těžkému losu, tedy podobně jako Britky. Jedinou hráčkou, která se na turnaji prozatím za italskou reprezentaci, je Alicia Furletiová Bloombergová, jež se trefila v zápase s USA. Brankářkou s lepší úspěšností zákroků je momentálně Nicole Panicciaová (93,33%), Mary Beth Bellissimová má po utkání s Češkami logicky nižší čísla.
     
    Velká Británie
    Britky se účastnily tří předchozích mistrovství světa, na nichž však skončily nejlépe skončily dvakrát sedmé, a to v St. John´s 2013 a Zugu před dvěma lety. V Plzni se totiž musely při své premiéře na mezinárodním poli smířit pouze s devátým místem. Na letošním turnaji si zatím na lépe znějící výsledky budou muset zřejmě počkat, i díky těžkému losu totiž mají zatím na kontě dvě prohry. V sobotu prohrály před historickou návštěvou na ženském hokejbalovém utkání s Češkami vysoko 0:10, o den později pak podlehly favorizovaným Kanaďankám. Do mysli nestranných fanoušků se zatím nejvíce zapsali jejich příznivci, kteří spolu s jejich mužskými kolegy z reprezentace, jenž kolegiálně chodí na všechna utkání Britek, povzbuzují za jakéhokoliv stavu.

    Po dvou zápasech v Pardubicích však Britky mají na kontě nulu v bodech i ve vstřelených brankách, po prohrách s Kanaďankami a Češkami už ovšem obdržely hrozivě vypadajících 21 branek. Z brankařek má lepší úspěšnost Megan Quigleyová (87,80% úspěšnost zákroků), Rachel Jacksonová (85,90%) ji má o trochu horší, obě však zasáhly do obou zápasů.
     
    Hezké pondělní odpoledne, ženský turnaj na pardubickém mistrovství světa v hokejbalu dnes pokračuje svým třetím hracím dnem. Jediný zápas této kategorie šampionátu dnes na Malé hale obstará duel mezi Velkou Británií a Itálií. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 19. Kasnerová


    Velká Británie: Jacksonová (Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painterová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Cambellová, Wililiamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová
    Itálie: N. Panicciaová (Bellissimová) – Burdová, Friesenová, Russoová, Sampognaová, Corrierová – P. D´Ambrogiová, Ch. D´Ambrogiová, Delenardová, Fioccolaová, Fotiová, C. Furlettiová Blombergová, A. Furlettiová Blombergová, Mazzarellová, Mirarchiová, Mormileová, D. Panicciaová, Piccittová

    Rozhodčí: Milan Škrobák, Andreas Sakkas
    thejrc.org