Kanada – USA 2:1 (kon.) | Velká Británie – Itálie 1:0 (kon.) | Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.)
konec
Velká Británie
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Itálie
Pondělí 05.06.2017, 14:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa žen • Skupina W
Předzápasové kurzy
     
    Pro celý turnaj sice výsledek, kterého dosáhly Britky v tomto zápase, tedy vítězství 1:0 nad squadrou azzurou, nebude mít asi velkého významu, avšak pro samotný hokejbalový svaz na Ostrovech to bude zřejmě považován za klíčový, neboť to je teprve druhé vítězství této země v kategorii žen na mezinárodní akci. O jedinou branku se postarala ve druhé třetině Becky Kasnerová, která se tak taktéž stává první britskou střelkyní na pardubickém šampionátu. Ode mě je to z Malé haly pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:40:35)
     
    Nejlepší hráčky hráčky utkání: Rachel Jacksonová (GBR) – Alicia Furlettiová Blombergová (ITA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    Britský kotel už propuká v euforii, Itálie se totiž musí stáhnout z útočného pásma a vypadá to na první výhru Britek na turnaji!
     
    44:30
    Britky se v této chvíli oslabily vlastní aktivitou, až příliš iniciativní Amy Cambellová (GBR) je vyloučena za faul v rohu obranného pásma.
     
    44:02
    Culshawová se snažila díky zblokování střely pálit do odkryté branky, jenže se o pá milimetrů netrefila. Italky ještě na pár desítek živí nadějí na prodloužení!
     
    43:35
    Nicole Panicciaová není v brance, Itálie zkouší power-play!
     
    43:35
    Trenérský štáb italského manšaftu si právě v této fázi zápasu vybírá oddechový čas.
     
    42:20
    Britská přesilová hra je minulostí, Italky ji bez větších problémů ubránily, čímž si ještě zachovávají malou šanci na zdramatizování koncovky zápasu.
     
    41:39
    Británie má ve své přesilové hře velké problémy s přechody středního pásma, italský blok se totiž vytahuje relativně vysoko, což je prozatím hlavním důvodem absence střel na straně pětice útočících hokejbalistek.
     
    40:20
    Annalisa Mazzarellová (ITA) je další vyloučenou hráčkou, Italkám jejich ofenzivní snažení moc nevyšlo.
     
    39:17
    Italky se však o svou přesilovku samy připravily, Carley Furlettiová Blombergová (ITA) se provinila menším seknutím ve svém obranném pásmu.
     
    38:25
    Jacksonová je v této chvíli ošetřována po střetu s Delenardovou, po chvíli však již stojí zpět na nohou a bude asi moc v utkání pokračovat, za což ji odměňuje bouřlivé britské publikum potleskem.
     
    38:25
    Britky čeká další oslabení, Sarah Loweová (GBR) si odsedí dvě minuty za zákrok na italské dorážející hráčky.
     
    37:45
    Při hře čtyři na čtyři mají momentálně jasnou převahu italské hráčky, ale k výraznějším ohrožením branky se zatím nedostávají. Jejich čas se už začíná krátit.
     
    36:38
    Carley Furlettiová Blombergová (ITA) dostává dvě minuty za hákování proihráčky, její zákrok byl ale prakticky nepostřehnutelný. I proto se italské publikum celkem oprávněně diví.
     
    36:26
    Itálie dostává další šanci na vyrovnání, Sarah Pearcová (GBR) totiž podrazila unikající Mormileovou, za což si vysloužila menší trest.
     
    35:44
    Kasnerová dostala za italskou bránou pořádně naloženo od Mirarchiové, rozhodčí však tento zákrok pouští. Zřejmě se tudíž nejednalo o přečin proti pravidlům.
     
    34:08
    Mirachiová byla velmi blízko vyrovnání! V rozhodující okamžik však selhala, neboť jí tváří tvář Jacksonové míček přeskočil čepel. Britkám zřejmě spadl velký kámen ze srdce.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 19. Kasnerová


    Velká Británie: Jacksonová (Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painterová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Cambellová, Wililiamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová
    Itálie: N. Panicciaová (Bellissimová) – Burdová, Friesenová, Russoová, Sampognaová, Corrierová – P. D´Ambrogiová, Ch. D´Ambrogiová, Delenardová, Fioccolaová, Fotiová, C. Furlettiová Blombergová, A. Furlettiová Blombergová, Mazzarellová, Mirarchiová, Mormileová, D. Panicciaová, Piccittová

    Rozhodčí: Milan Škrobák, Andreas Sakkas
    thejrc.org