Bermudy – Hongkong 0:3 (kon.) | Arménie – Libanon 5:2 (kon.) | Řecko – Finsko 4:0 (kon.)
Francie – Kajmanské ostrovy 5:3 (kon.) | Haiti – Velká Británie 4:1 (kon.) | Česko – Portugalsko 1:0 (kon.)
USA – Itálie 7:4 (kon.)
konec
Bermudské ostrovy
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Hongkong
Pondělí 05.06.2017, 08:30 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa mužů • Skupina B4
     
    43:24
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Čtvrtá přesilová hra v utkání již byla v podání Hongkongu využita a o vítězi dnešního zápasu je tak definitivně rozhodnuto! Brankáři Holmesovi do sítě propadla střela ANDREW GRAHAMA – 0:3! Asistence: Brandon Sulivan a Derrick Wong.
     
    42:56
    Poslední naděje Bermudských ostrovů s největší pravděpodobností zhasla. Nejstarší hráč na šampionátu 61letý Tom Miller (BRM) zastavil akci soupeře nedovoleně a dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    35:57
    Tažení Bermud za vyrovnání se znovu trochu komplikuje, za podražení totiž putuje na trestnou lavici Adam Smith (BRM).
     
    31:21
    Vyloučení v týmu Bermudské ostrovy (Tremblay – 2 min., napadení).
     
    29:41
    Zřejmě jedna z posledních příležitostí ve druhé třetině přišla po svkělé samostatné akci Tremblayho, který zavezl balon do brankoviště. Následně došlo k velkému závaru, Matthew Lui ale čisté konto dokázal uhájit!
     
    28:20
    Vyloučení v týmu Hongkong (D. Wong – 2 min., držení protihráče).
     
    28:13
    Jeremy Estey se zmocnil volného míčku ve středním pásmu, udělal tři rychlé kroky do útočného pásma a vypálil. První střela se mu o plexisklo vrátila, z dorážky však již prověřil brankáře Luiho!
     
    22:30
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Vzápětí odskakuje asijský celek na rozdíl dvou branek! Krátce po vhazování v útočném pásmu vybojoval míček JUSTIN REID, nadvakrát se mu podařilo procpat střelu na branku a ve druhém případě se mohl jít radovat – 0:2! Asistence: Andrew Graham.
     
    19:57
    Tremblay vyslal z voleje zajímavou ránu na vzdálenější tyč, míček prosvištěl jen o centimetry mimo!
     
    18:44
    Jared Jackson (HKG) zmařil šanci soupeře podražením a další dvě minuty bude sledovat hru z trestné lavice.
     
    12:32
    Z ničeho nic mohlo být vyrovnáno! Bailey předvedl svoje šikovné ruce, když se individuálně uvolnil a prověřil brankáře Hongkongu. Ten balonek vyrazil pouze k Jeremymu Esteyovi, jehož dorážku do poloprázdné branky zachránil jeden z obránců, který odrazil míček do ochranné sítě!
     
    08:29
    Kwan v přečíslení dva na jednoho naše nabíhajícího Dennisa Chunga, hráč s jednasedmdesátkou na zádech to měl však složité a bekhendem z voleje prostor mezi třemi tyčemi minul. Brankář Holmes navíc při přesouvání k druhé tyči branku Bermud posunul.
     
    06:57
    Přesně s návratem vyloučeného hráče měl Hongkong svoji největší příležitosti, Hung Nguyen ostrou ranou napálil konec hokejky brankáře Holmese, který holí zachránil Bermudy před druhou inkasovanou brankou!
     
    04:57
    Zvedající se Bermudské ostrovy jsou znovu sraženy k zemi. Na trestnou lavici je totiž vykázán Shannon Gosse (BRM), jenž se provinil sekáním. První přesilovku tak čeká tým Hongkongu.
     
    03:21
    Rázem mohlo být vyrovnáno, Hongkong ale velký závar na brankovišti dokázal ustát. Nejnebezpečněji vypadala střela Baileyho, který ale gólman Lui reflexivně vytáhl betonem!
     
    02:22
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Fantastický protiútok v podání Hongkongu, který se v polovině třetí minuty ujímá vedení! Po levém mantinelu prosvištěl jako uragán Clayton Chia, následně naservíroval křižnou přihrávku pro JUSTIN REID, který z voleje nedal přesouvajícímu se brankáři šanci zasáhnout – 0:1! Asistence: Clayton Chia.
     
    00:28
    Clayton Chia měl již v první minutě obrovskou brankovou příležitost! Asijský hokejbalista se zjevil před Holmesem, gólman Bermud se ale zahřál velmi důležitým zákrokem!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 3. Reid (Chia), 23. Reid (Graham), 44. Graham (Sullivan, D. Wong)


    Bermudské ostrovy: Holmes (Leclerc) – Rowat, Coleman, Worthington-White, Miller, Smith, Gosse, Katzsch, Estey, Merritt, Luck, Hands, Cundliffe, Dzurus, Rufiage, Amlong, Beaudion, Talbot, Tremblay, Bailey, Farmer, Bilodeau, Calko
    Hongkong: Lui (Banh) – Dang, Jackson, Monaco, Nguyen, Pham, Winia, C. Wong, D. Wong, Der, Graham, Chang, Chia, Chung, Kwan, Lam, Lee, Phan, Pom, Reid, Sullivan, Yueh.

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo (oba Česká republika)
    thejrc.org