USA – Itálie 7:4 (kon.) | Hongkong – Libanon 5:0 (kon.) | Kajmanské ostrovy – Velká Británie 4:2 (kon.)
Švýcarsko – USA 1:2 (kon.) | Indie – Finsko 4:1 (kon.) | Arménie – Bermudy 3:2 (kon.)
Itálie – Portugalsko 1:6 (kon.) | Haiti – Francie 0:1 (kont.) | Kanada – Slovensko 0:3 (kon.)
konec
Arménie
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Bermudské ostrovy
Úterý 06.06.2017, 14:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa mužů • Skupina B4
Předzápasové kurzy
     
    Dramatická koncovka utkání nakonec ukázala, že Bermudy ještě dokáží držet krok s věkově mladšími týmy, když se na vyrovnání skóre podíleli Estey s Jacksonem. Avšak na víc než dvě branky se nevzmohly, což se ještě snažili trenéři změnit hrou v šesti, avšak ani tento krok nevyšel, ba dokonce Arméni skórovali a došli si pro vítězství, které už jim zajišťuje postup do semifinále divize B. Ode mě je to pro dnešek vše přeji hezký zbytek dne. (15:47:19)
     
    Nejlepší hráči zápasu: Hovig Jerjian (ARM) – Yan Leclerq (BER)
     
    Konec zápasu.
     
    44:36
    Bermudy si ještě vybírají oddechový čas!
     
    44:36
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménie dnes opravdu zvítězí! Bermudy zvolily z důvodu potřeby tří bodů power-play, která jim nevyšla. Pkaženou přihrávku totiž vypíchl JEGHJA DER OHANESSJAN a poslal míček do nikým nehlídané branky. Asistence: Aram Tachejian.
     
    44:01
    Leclerq jde z brány, Bermudám by totiž ani dva body na postup do semifinále B-poolu nestačil.
     
    43:46
    Miller je zpět na hřišti, Bermudy se konečně mohou soustředit místo defenzívy na útočné manévry.
     
    42:19
    Leclerq je pod velkým náporem, ale zatím většinu dalekonosných střel Arménie vykryl bez větších problémů. Právě teď raději přerušil hru přidržením míčku.
     
    41:46
    Tom Miller (BER) jde v tomto zápase podruhé na trestnou lavici, Arménie dostává velice zajímavou příležitost na uzmutí vedení zpět na svou stranu.
     
    41:26
    Beaudion se prosmýkl kolem svého arménského strážce na modré čáry a pádil přímo na branku. V časové tísni však nevystřelil a posunul míček pouze k jistému Aumaisovi, jenž jej chytá do lapačky.
     
    40:29
    Arménie je jednoznačně v krizi a psychicky dole. Bermudy se totiž v těchto okamžicích velice zlepšily prakticky ve všech faktorech. Arménie si právě teď navíc připisuje icing.
     
    39:01
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Bermudy jsou znovu v zápase! CHRISTOPHER HANDS JACKSON si prošel podél mantinelu, čímž se dostal do zajímavé střelecké pozice, odkud už neměl problém najít mezírku v postoji Aumaise, jemuž míček prošel kolem lapačky Asistence: Jean-Michael Trembley, Robert Bailey.
     
    38:43
    Arménie si vyžádala oddechový čas!
     
    38:43
    Aumais se překonává! Po třech výborných zákrocích nakonec míček pod svým levým betonem skutečně udržel, ale pokud chtějí arménští hokejbalisté své vedení udržet, měli by jednoznačně zlepšit obranu. Bermudy totiž hrozí čím dál víc.
     
    37:19
    Arméni jsou obdrženou brankou viditelně dost překvapeni, jejich hra už začíná mít čím dál větší trhliny, což se projevuje zejména permanencí brankáře Aumaise, jenž svůj tým momentálně nejvíce drží.
     
    36:57
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Bermudy však ještě zápas dramatizují! JEREMY ESTEY byl v pravý okamžik na pravém místě, když se dostal k míčku právě v okamžiku, kdy jej Aumais vyrážel betonem. Arméni tak vedou už jen o jednu branku! Asistence: Christopher Meritt, Tom Worthington-White.
     
    35:46
    Arménie se znovu vystaví alespoň částečnému oslabení, na trestnou lavici v tomto okamžiku zamířil Alex Mejlkonjan (ARM) za nedovolené bránění.
     
    35:34
    Garo Jerjian se snažil během kombinace v početní výhodě pálit do míst, kam se Leclerq teprve přesunoval. Ránu mu však nevyšla, míček proletěl cirka metr nad břevnem.
     
    34:35
    Bermudský tlak v této chvíli přeruší další vyloučení, na trestnou lavici totiž míří Jean-Michael Trembley (BER) za zákrok u soupeřovy branky.
     
    33:30
    Miller už se dostává zpět na hřiště, během jeho nepřítomnosti se nic mimořádného nestalo, neboť Arméni jen marně dobývali bermudskou branku.
     
    32:50
    Arménská přesilovka dlouho netrvala, v rohu hřiště totiž Aram Tachejian porazil bermudského obránce na palubovku, za což si vysloužil dvouminutový trest.
     
    31:30
    Nejstarší hráč na turnaji Tom Miller (BER) je právě středem zájmu, za svůj zákrok ve středním pásmu totiž půjde na trestnou lavici.
     
    30:58
    Der Ohanessjan využil váhavosti Gooseho a dostal se do samostatného úniku. V rozhodujícím okamžiku však selhal, neboť Leclerqa dostatečně nerozpohyboval.
     
    30:50
    Batri je zpět na hřišti, Arménie je kompletní!
     
    30:15
    Bermudy pokračují ve své početní výhodě, prozatím ale s velkými potížemi. Hráči na rozehrávce jsou totiž velmi labilní, neboť vyrobili už třetí chybu v řadě.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani druhá třetina nepřinesla moc pohledného hokejbalu, neboť oba týmy stále hodně taktizují. Arméni už se však dostávají do čím dál větší převahy, což také vyústilo v její druhou branku, o kterou se postaral Hovig Jerjian. Třetí třetina, která startuje přibližně v 15:08, je tak zřejmě poslední šancí pro Bermudy na postup do play-off B-poolu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:35
    Bermudy jsou v tlaku, ale zatím nedokáží svého soupeře ničím větším alespoň překvapit. I proto tak absolvují už třetí cestu zpět ke své brány ve velmi krátké periodě.
     
    28:53
    Dzurus je na hrací ploše, což je signál pro vystřídání bermudské obrany. Prozatím v zápase méně šťastnější tým totiž čeká skoro plnohodnotná přesilovka.
     
    28:50
    Tentokrát budou pykat Arméni. Melih Batri (ARM) se nedokázal v rohu vyvarovat menšího faulu, kterého si rozhodčí nakonec všimli. Na chvíli se tak síly na hřišti vyrovnají.
     
    27:46
    Der Ohanessjan se nadvakrát pokusil vypálit přes clonící hráče Bermud, jenomže v tomto aspektu byl i nadvakrát neúspěšný. Míček prostě jednoduše nedocestoval ani na brankoviště, natož do brány.
     
    26:53
    Arménii čeká další přesilová hra, Ronnie Dzurus (BER) je vyloučen za hru vysokou holí v obranné třetině.
     
    25:53
    Oba hráči na trestné lavici už se vrací do hry, čekají však na další přerušení, neboť v této chvíli se při současném vyloučení ještě stále hraje.
     
    24:49
    Oba celky se snaží dostat se přes střední pásmo, ale v této skupině je jasně vidět, jak všechny celky ještě postrádají taktické pojetí hry. Jejich kombinace totiž často končí nesmyslnými závěry.
     
    23:53
    Na hřišti to znovu jiskří! Současně byli vyloučení za vzájemný konflikt Raphael Vartarzamjan (ARM) a Jean-Micheal Tremblay (BER).
     
    23:22
    Arménie právě vstřelila branku!
    A arménský tlak přinesl opravdu ovoce! HOVIG JERJIAN si prošel útočnou třetinu a bez nejmenších potíží se postaral o rychlý blafák bermudskému brankáři. Arménie tak jde do dvoubrankového vedení. Asistence: Daniel Charbonneau.
     
    22:19
    Hovig Jerjian mohl znovu pálit do plných, jenomže se při doklepávání odraženého míčku netrefil mezi tři tyče. Arménie je teď jednoznačně lepší!
     
    21:46
    Arméni se před pár okamžiky nedohodli při rozehrávce, což je důvodem hvizdu sudích. Připsali si totiž zakázané uvolnění.
     
    20:19
    Bermudy jsou v této fázi utkání při chuti, jenže stejně jako jejich soupeře se nedokáží dostat do vyložené šance. I proto stále postrádáme v zápase větší možnosti na skórování.
     
    19:42
    Do obrovitánské možnosti se valil Hovig Jerijan, avšak ve finální fázi své akce selhal. Místo kličky totiž ještě přidal otočku, která byla špatnou variantou. Leclerq ji totiž zřejmě čekal a míček vykryl betonem.
     
    18:46
    Coleman se pokusil střílet po přihrávce zpoza brány, ale neměl prakticky možnost jak. Aumais si totiž bližší tyč bez potíží pohlídal.
     
    17:19
    Arménie je opravdu velice konsolidovaným týmem, což jen potvrzuje dalšími pohlednými akcemi. Stále však chybí kavkazským borcům trocha přesnosti v zakončení.
     
    16:12
    Melkonjan je zpět na hřišti, ani Bermudy tak svou přesilovou hru nezužitkovali.
     
    15:42
    Bermudy sice nadále tlačí, ale z jejich šancí moc vzrušení na tribuny nepřináší. V přesilovce jim zatím vázne nejvíce komunikace mezi střílejícími a dorážejícími hráči, což vyhovuje jen a jen Arménii.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině zápasu skupiny B4 jsme moc nadějných či pohledných akcí neviděli. Oba celky cítí důležitost utkání, což je vidět na jejich hře, která je opticky velmi svázána taktikou. I přesto jsme viděli alespoň jednu branku, o kterou se postaral v 10. minutě Garo Jerjian. Uvidíme, zda zkušený tým Bermud ještě dokáže reagovat, druhá třetina startuje přibližně v 14:35.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:46
    Bermudy sice zvyšují obrátky, ale nadějně už jejich akce moc nevypadají. Arménie si nejspíše závěr třetiny pohlídá a vyvázne bez újmy.
     
    14:18
    Bermudy mají zajímavou možnost před koncem periody, jelikož Arméni půjdou do čtyř. Na trestnou lavici zamířil Alex Melkonjan (ARM) kvůli držení protihráče.
     
    13:36
    Worthington-White se ukázal jako chytrý útočník, když se dostal do hloubky útočné třetin, při střelbě už ale tak úspěšný nebyl. Aumais lehký padáček vyrazil lapačkou do bezpečí.
     
    13:13
    Na hřišti leží už notnou chvíli střelec první branky Garo Jerijan. Na střídačku se však dostává po vlastních nohách jen s velkým sebezapřením. Uvidíme, zda bude ještě schopen pokračovat. Prozatím to tak nevypadá.
     
    12:52
    Der Ohanessjan zkoušel nadvakrát prostřelit obrannou zeď na modré čáře, leč neúspěšně. Bermuďané se v obou případech dokázali domluvit na vystínování střílejícího hráče.
     
    11:04
    Cundliffe je znovu na hřišti, Arménie svou možnost na zvýšení náskoku nevyužila.
     
    10:43
    Arménie má i v této přesilové hře nad svým protivníkem navrch, ale stále jí to v některých fázích drhne. Jedinou výraznější střelu si zapsal Torikjan, ovšem jeho pokus likvidoval Leclerq.
     
    09:37
    Bermudy jsou opravdu psychicky dole, protože i v obraně teď jsou všude o krok zpět. Právě toto je důvod vyloučení Chada Cundliffa (BER), který se provinil hákováním.
     
    09:04
    Arménie právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku zápasu a to hned v oslabení! GARO JERJIAN si prokleštil cestu do útočného pásma a možná i díky obrovské chybě bermudské obranné řady si prošel nikým nehlídán obalamutil i ležícího brankáře Leclerqa, který už nestihl reagovat. Bez asistence.
     
    08:19
    Na obou stranách dnes ale defenzívy jedou na plné obrátky, i právě proto zatím nevidíme moc šancí v přesilových hrách, a to ani v té právě probíhající. Nejzajímavější příležitost měl Merritt, ale pálil vedle.
     
    07:17
    Arménie bude hrát první oslabení, jelikož je potrestána za špatné střídání. Na trestnou lavici si trest odpyká Aram Tachejian (ARM).
     
    06:12
    Hands Jackson je zpět ve hře, Arménie i přes nepopíratelnou snahu svou početní výhodu nevyužívá.
     
    05:19
    Arménie je prakticky celou dobu natlačená v útočném pásmu, avšak zatím ji schází celkem důležitý aspekt hry. A to přesnost střelby, která zatím nedonutila Leclerqa zasahovat.
     
    04:12
    Máme tady první vyloučení, neboť útočný faul si před malou chvílí připsal Christopher Hands Jackson (BER). Rozhodčí jeho faul vyhodnotili jako sekání.
     
    03:45
    Bermudy sice tlačí, ale nic ze svého presu prozatím netěží. Arménie je totiž v defenzívě prozatím velice pozorná a nepřipouští si jakékoliv starosti.
     
    02:32
    Hands s Dzurusem se jen marně probíjeli přes střední pásmo, Arméni totiž ukazují, že na šampionátu nejsou jen do počtu. Jejich sebevědomý výkon zatím popírá většinu předzápasových předpokladů.
     
    01:27
    Avšak v této chvíli jsou to bermudy, kdo pořádně zatápí svému protivníkovi. Na Esteyho střelu musel totiž reagovat až značně nejistý Aumais, tento i následný pokus Katzsche však bez problému vychytal.
     
    00:25
    Arménie hned od začátku začíná mohutně napadat, neboť jejich foravrdi se po úvodním buly rozeběhli přímo na soupeřovu branku. První akce však končí po velmi krátké chvíli, Garo Jerijan se do skákajícího míčku netrefil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už provádějí slavnostní nástup, utkání tak startuje za pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    Arménie: Aumais (Najarjan) – Batri, Galliano, Genc Avedissjan, Gennoe, Sadek, Vartazarmijan, Jeramjan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabassakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan

    Bermudské ostrovy: Leclerq (Holmes) – Rowat, Coleman, Worthinghton-White, Miller, Smith, Gosse – Katzsch, Estey, Merritt, Luck, Hands Jackson, Cundliffe, Dzurus, Rufiange, Beaudion, Treamblay, Bailey, Farmer, Calko

    Rozhodčí: Dávid Šimbera (SVK), Alexandre Varca (SUI).
     
    Vzájemné utkání na světovém šampionátu
    07.06.2013 Bermudy x Arménie 4:4 (MS v St.John´s)
     
    Dosavadní výsledky obou týmů v Pardubicích

    Arménie
    01.06.2017 Arménie x Hongkong 4:3n. (B2)
    02.06.2017 Kajmanské ostrovy x Arménie 6:1(B2)
    03.06.2017 Arménie x Haiti 0:1 (B2)
    05.06.2017 Arménie x Libanon 5:2 (B4)

    Bermudské ostrovy
    02.06.2017 Bermudy x Francie 4:3n (B1)
    03.06.2017 Libanon x Bermudy 2:3 (B1)
    04.06.2017 Velká Británie x Bermudy 5:3 (B1)
    05.06.2017 Bermudy x Hong Kong 0:3 (B4)
     
    Bermudské ostrovy
    Reprezentace zámořského území Velké Británie se účastní již svého devátého mistrovství světa, nejlepšího umístění dosáhla hned na tom prvním, v roce 2001 v Torontu. Na tento úspěch už budou Bermudy v dnešní době jen těžko navazovat, neboť kádr neprochází generační proměnou. Spíše naopak, nejstarší věkový průměr 37 let a nejstarší hráč šampionátu na jejich soupisce, 61letý obránce Tom Miller, hovoří prakticky za vše.

    Na turnaji se zatím kromě specifického stylu oblékání Bermuďané nijak výrazně nezaskvěli, neboť nepostoupili do lepší skupiny B3, a to i na úkor toho, že za výhru nad Libanonem a nájezdovém vítězství nad Francií měl pět bodů. Nyní je tak čeká jen slabší B4, ve které jsou zatím až třetí. Na postup jim schází prozatím jeden bod. Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně Robert Bailey (1+3) a dvojice Christopher Meritt, Tom Worthinghton-White, která má shodně 3 kanadské body. V bráně má lepší statistiky Derrick Holmes s úspěšností zákroků 92,65 %, Yan Leclerq je má o hodně nižší (82,98 %).
     
    Arménie
    Arménská reprezentace se hokejbalového mistrovství světa zúčastnila pouze dvakrát. V St.John´s před čtyřmi lety skončila na posledním místě (17.), předloni v Zugu na tom byla stejně, jenže kvůli jednomu účastníkovi navíc z toho byla až 18. pozice. Na právě probíhajícím šampionátu se však hráči z kavkazské země prezentují zajímavou hrou, která málem stačila kupříkladu i na velkého favorita B-poolu z Haiti. Celkově si ovšem budou ještě o lepší pozici než na jakou jsou navyklý z minulosti budou muset zabojovat. V základní skupině B1 totiž skončili s dvěma na třetím místě, které znamenalo pouze o účast v nadstavbové B4 skupině, kde se ještě v případě umístění na prvních dvou příčkách mohou utkat o postup do semifinále divize B.

    Ve včerejším zápase, který už byl součástí této čtyřčlenné skupiny, porazili Arméni Libanon, čímž se dostali na první pozici. V případě vítězství nad Bermudami už mají jisté místo ve skupině o konečnou 13. – 16. příčku. Nejužitečnějším hráčem arménského kádru je aktuálně Jeghja Der Ohanessjan s třemi brankami a dvěma asistencemi, jeho kolega Garo Jerjian má o dva body méně díky třem branám. V bráně se zatím nejvíce daří Jeanu-Francoisovi Aumaisovi, jenž má úspěšnost zákroků rovných 92%, Krikor Najarjan je má i díky zápasu s Bermudami horší (80,65 %).
     
    Hezké úterní odpoledne, pardubický hokejbalový šampionát dnes pokračuje svým šestým dnem. Jedním z jedenáctky dnešních utkání budou i střetnutí skupiny B4, ve které se bojuje postup do semifinále divize B. Právě tento fakt je i největší motivací pro tým Arménie a Bermudských ostrovů, které budeme sledovat ve jejich vzájemném duelu. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 10. G.Jerjian, 24. H.Jerjian (Charbonneau), 45. Ohanessjan (Tachejian) – 37. Estey (Meritt, Worthington-White), 40. Jackson (Tremblay, Bailey)


    Arménie: Aumais (Najarjan) – Batri, Galliano, Genc Avedissjan, Gennoe, Sadek, Vartazarmijan, Jeramjan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabassakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan
    Bermudské ostrovy: Leclerq (Holmes) – Rowat, Coleman, Worthinghton-White, Miller, Smith, Gosse – Katzsch, Estey, Merritt, Luck, Hands Jackson, Cundliffe, Dzurus, Rufiange, Beaudion, Treamblay, Bailey, Farmer, Calko

    Rozhodčí: Dávid Šimbera (SVK), Alexandre Varca (SUI)
    thejrc.org