Velká Británie – USA 0:6 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Itálie – Slovensko 0:1 (0:1 po s.s.)
po s.s. (0:1)
Itálie
0:1 (0:0, 0:0, 0:0)
Slovensko
Středa 07.06.2017, 21:30Mistrovství světa žen • Skupina W
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    SLOVENSKO

    Slovenské hráčky začaly hokejbalový šampionát v Pardubicích velmi dobře. Hned na úvod turnaje dokázaly zaskočit favorizovanou Kanadu, když ji v malé hale porazily poměrem 3:1, braly tak první tři důležité body do tabulky. Se Spojenými státy americkými ale Středoevropanky padly, když jim musely k výhře gratulovat o den později. Tentokrát to byly právě hráčky USA, kdo bral výhru 3:1 po základní hrací době. Ve třetím střetnutí Slovensko vyzvalo domácí reprezentantky Česka, se kterými muselo až do samostatných nájezdů. A ty ovládly České lvice. Naposledy si však Slovenky spravily chuť, když celkem jednoznačně 4:0 předčili Velkou Británii. Nyní mají v tabulce na kontě slušných sedm bodů.
     
    ITÁLIE

    Italky na tom nejsou moc dobře, co se týče umístění v tabulce. Aktuálně jim náleží poslední příčka, když mají na kontě pouhý jeden bod. Získali ho za remízu se Spojenými státy na samotný úvod šampionátu. Pak se ale hráčky z jihu Evropy musely oklepat z debaklu od České republiky, aby padly i s výběrem Velké Británie. Zatím poslední duel Itálie odehrála proti favoritkám z Kanady. A překvapivě s Kanaďankami hrála dlouho vyrovnanou partii. Ještě na začátku třetí třetiny ženy z Apeninského poloostrova ztrácely jediný zásah, nakonec ale prohrály 1:4. Co předvedou proti Slovensku?
     
    Vítejte u dnešního utkání mistrovství světa v hokejbalu. Budeme sledovat duel skupiny žen, a to mezi reprezentantkami Itálie a Slovenska. Zatímco Italky zůstávají na posledním místě s jediným bodíkem, slovenské hráčky si vedou daleko lépe a chtějí dokázat, že nadále patří mezi světovou špičku.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: N. Panicciaová (Bellissimová) – Burdová, Friesenová, Russoová, Sampognaová – P. D´Ambrogiová, Ch. D´Ambrogiová, Delenardová, Fioccolaová, Fotiová, C. Furlettiová Blombergová, A. Furlettiová Blombergová, Mazzarellová, Mirarchiová, Mormileová, D. Panicciaová, Piccittová

    Slovensko: Zuziaková (Tomčíková) – Záborská, Frühauf, Horváthová, Lalíková, Pravlíková, Gaborčíková, Žitňanská, Kežmarská – Gauríková, Kochanová, Dzurinová, Vršková, Görögová, Gajdošová, Stašová, Finďová, Kľučíková.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Hráčky obou týmů jsou již na hrací ploše a připravují se na začátek utkání. Favoritkami jsou určitě Slovenky, ale italské reprezentantky včera dokázaly potrápit favorizovanou Kanadu. Uvidíme, s čím přijdou dnes.
     
    Už jen několik málo okamžiků do začátku utkání. Máme se jistě na co těšit, protože hlavně Italky mají šanci zabojovat o lepší než poslední příčku v tabulce skupiny žen.
     
    Hráčky jsou připraveny na úvodní vhazování ve středovém kruhu, zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na úvodním vhazování si nakonec lépe vedly Slovenky, které se hned také vrhly do akce. Jejich úvodní útok ale vstřelenou brankou neskončil.
     
    00:27
    První snadný zákrok pro brankářku Panicciovou. V pohodě si vzala míček do lapačky a přerušila hru.
     
    00:48
    D'Ambrogová toužila založit první akci Itálie přes střední pásmo. To se jí sice povedlo, za Slovenskou brankou ale domácí hráčky prohrály souboj o balonek.
     
    01:13
    Odpískáno zakázané uvolnění slovenského týmu, hra se tak přesune zpátky před Zuziakovou.
     
    01:45
    Zatím se Slovensku nedaří snadno procházet přes střední pásmo. Mezi kruhy sice stála připravená Silvia Kochanová, míček ji ale nesedl na hokejku dobře, takže minula zařízení.
     
    02:10
    Odehráno něco málo přes dvě minuty z první třetiny a je tu také první větší práce pro Zuziakovou. Musela krýt nahození z pozice na pravém kruhu. Na ránu ale moc dobře viděla.
     
    02:38
    Uvidíme první vyloučení zápasu a přesilovou hru si zahrají ženy z Itálie. Ty si totiž vybojovaly faul v útočném pásmu. Na dvě minuty za nedovolené bránění musí za katr Petra Pravlíková.
     
    03:00
    Carle Bloombergová se na chvíli ocitla volná před brankovištěm, jenže žádná ze spoluhráček jí zavčas neposlala míček na hokejku.
     
    03:45
    Rána Christiny D'Ambrogiové od modré čáry Zuziakovou nezaskočila, protože šla hodně mimo levou tyčku.
     
    04:16
    První italská přesilovka zatím není úplně ideální. Sice se Italky drží kolem své branky, ale není jim to nic platní, pokud nezačnou častěji střílet.
     
    04:45
    Slovensko hraje v plném počtu a to znamená, že Itálie nevyužila první početní výhodu.
     
    04:59
    Jednoduchou ránu z dálky Daniela Zuziaková raději schovala do výstroje a přerušila hru. Za pár okamžiků se bude vhazovat po její pravé ruce.
     
    05:09
    Krásná rána obránkyně Burdoové od modré čáry. Tahle střela ale ještě potřebovala teč, aby měla nějakou šanci zaplout až za brankovou čáru.
     
    05:45
    Zatím rozhodně nesledujeme zápas plný šancí. Italky vyhazují na zakázané uvolnění a budou muset absolvovat vhazování ve vlastní obranné třetině.
     
    06:00
    Další slovenská chyba ve středním pásmu, Horváthová tam ztratila míček. Málem z toho bylo přečíslení jejich soupeřek, nebezpečná situace.
     
    06:24
    A je tu další zakázané uvolnění, tentokrát ale na druhé straně barikády. Kežmarská byla příliš nepozorná a nevšimla si volné spoluhráčky na levé straně.
     
    06:50
    Italky rozhodně nikam nespěchají. Jakmile se dostane balonek na jejich modrou čáru, hned ho odpalují pryč a dělají vše pro to, aby eliminovaly slovenské možnosti.
     
    07:25
    Diana Görögová kličkovala na levém kruhu v útočném pásmu tak dlouho, až o míček přišla a bylo po šanci. Hned se na druhou stranu zkusily prosadit italské hráčky.
     
    08:00
    A další nahození až k Zuziakové. Tam byla ovšem jako první obránkyně Slovenska Záborský a v pohodě si pohlídala situaci.
     
    08:45
    Klučíková dostávala nabito mezi kruhy na střelu z první. Vůbec to nebyla špatná možnost, ale hráčka Slovenska na poslední chvíli míček minula, takže nemohla zakončovat do poloviny prázdné klece.
     
    09:27
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení a tenhle zápas má docela spád. Co je ale škoda, že nevidíme žádné branky, ba ani větší šance.
     
    09:59
    Uvidíme ale první slovenskou přesilovku tohoto zápasu. Na trestnou lavici totiž odchází italská bojovnice za nedovolené bránění. Je to Nicole Sampognová.
     
    10:20
    Krásná pecka Lalíkové, ale ještě lepší zblokovaná střela od jedné z bránících hráček Itálie. Tohle je zatím vzorově bránění oslabení domácím týmem.
     
    10:40
    Panicciová má míček v lapačce a zařizuje další vhazování po své pravé ruce.
     
    11:05
    Mohla z toho být dokonce možnost Delenardové ve vlastním oslabení. Obránkyně Slovenska jí ve středním pásmu na poslední chvíli stačila vyseknou míček z hokejky.
     
    11:52
    Ještě jedna rána od modré čáry vyslaná Žitňanskou, ale tohle už Slovensko v přesilovce nestihne. Zatím se obě strany trápí v zakončení.
     
    12:18
    Itálie hraje v plném počtu a teď se určitě po delší době bude chtít soustředit na útok. Nebude to ale mít snadné, protože je stále kolem své klece.
     
    12:45
    Celá akce končí jen dalším zakázaným uvolněním, takže Panicciová bude muset znovu dávat pozor na to, co se kolem ní za pár okamžiků odehraje.
     
    13:05
    Rozběhly se poslední dvě minuty první třetiny. Za míčkem uháněla po levém mantinelu Kapustová, jenže minula branku, a to o pořádný kus.
     
    14:00
    Stále ještě míček ve středním pásmu. Natahovala se po něm Gauríková, ale ani ta nebyla úspěšná, když chtěl ještě balonek posunout dopředu na pravý kruh.
     
    14:13
    Snadný zásah pro Zuziakovou. Míček ukryla někam pod svou paži a přerušila hru. Ještě minimálně jedno vhazování v této patnáctiminutovce.
     
    14:35
    Rozhodčí Synková ukazuje, že Slovenky byly v postavení mimo hru. Italky ale měly své soupeřky i tak dobře pokryté, takže by pravděpodobně k ničemu vážnějšímu nedošlo.
     
    14:49
    Zuziaková má míček v náruči, šla na ní střela z ostrého úhlu z hokejky Fioccolové.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím rozhodně nesledujeme pohlednou ofenzivní podívanou. V první třetinu si prakticky ani jedna strana nevytvořila větší šanci, a tak gólmanky mohly zůstat v klidu. Uvidíme, jak tomu bude v dalších patnácti minutách.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:35
    Jako první se o útok ve druhé třetině pokusily italské hráčky. Ale jejich akce dopadla podobně, jako ty v první třetině. Pouze doběhly k zadnímu mantinelu, tam o míček přišly.
     
    16:18
    Překvapivě jsou to stále Jihoevropanky, kdo je aktivnější. Fotiová se umístila před brankovištěm a moc nechybělo, aby jí míček doskákal až na hokejku.
     
    17:03
    Tvrdá střela Lucie Záborské míří také vedle. I když měla razanci, chyběla jí přesnost a gólmanka Paniccaová nemusela vůbec vytahovat zákrok.
     
    17:40
    Hra poprvé v této třetině přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:55
    Slovensko si dává pozor na to, co se děje kolem jeho branky, teď Lalíková zodpovědně rozehrála. Ale vepředu to hostujícím hráčkám nefunguje tak, jak by si asi představovaly.
     
    18:29
    Znovu Záborská a její akce, tentokrát ve středním pásmu. Snažila se míček posunout na někoho dopředu, ale tam bylo také plno italských dresů.
     
    19:00
    Málem tu vznikla chyba v italské obranném pásmu, na poslední chvíli se stihla vrátit a zachránit situaci Russoová. Jinak by jedna ze slovenských útočnic nejspíš běžela sama na branku.
     
    19:45
    Ani teď jsme se nedočkali větší možnosti. I když Fotiová tvrdě nabrala míček z pozice mezi kruhy, o pořádný kus přestřelila horní tyčku. Brankářka Zuziaková se za míčkem jen ohlédla.
     
    20:28
    Další dlouhá pasáž bez přerušení a snaží se toho využít před brankou stojící Dzurinová. Nikdo jí ale zavčas neposunul míček na hokejku.
     
    21:18
    A znovu Patrícia Dzurinová. Tentokrát jen u pravého mantinelu, kde proti sobě měla dvě soupeřky v modrém dresu. Takže její šance na vstřelení branky byla mizivá.
     
    21:57
    Znovu situace ve středním pásmu. Tam se o balonek přetahovala Gauríková s Blombergovou, nakonec byla úspěšnější útočnice Slovenska.
     
    22:24
    Hra přerušena, protože míček vypadl ze hřiště.
     
    22:45
    Za svou brankou dobře pracovala s míčkem obránkyně Itálie Sampognaová. Právě díky ní neměla domácí brankářka žádné problémy a nemusela dokonce ani zasahovat.
     
    23:40
    Michaela Vršková si udělala výlet před střední pásmo do útoku. Tam se jí ale nezadařilo. Sice poslala slušnou střelu na branku, jenže ta sotva doskákala do brankoviště.
     
    24:12
    Po dlouhé době míček před slovenskou brankou, tam o něj ale italské útočnice nejeví zájem. A tak má Slovensko dostatek času nejen na vystřídání, ale i na rozehrávku.
     
    24:52
    Opět stejný obrázek. Než aby Italky zbytečně riskovaly propadnutí v obranné třetině, raději z té střední nahazují míčky dopředu, kde se o ně snaží zabojovat.
     
    25:18
    To se zatím zdá jako účinná taktika, protože jindy pohotové Slovenky si vůbec nevědí proti italské defenzivní taktice rady.
     
    25:47
    Martina Stašová tečovala na brankovišti ránu její spoluhráčky od modré čáry. Jenže míček skočil těsně nad její hokejku, takže ani nyní se Slovensko nedočká vedoucí trefy.
    25:47
     
    26:26
    Teď to byl pro změnu Gajdošová, kdo se snažil překvapit brankářku soupeře přede brankovištěm. Jenže poslední klička do bekhendu jí vůbec nevyšla.
     
    27:20
    Barbora Gauríková neměla komu přihrávat, a tak se rozhodla rozběhnout proti brance sama. Jenže na zádech měla pověšené dvě soupeřky, takže měla těžkou pozici pro zakončení.
     
    28:00
    Tam a zase zpátky. Sotva se jedna strana dostane do útočné akce, druhá jí sebere míček a začíná se znovu. Čekání na první gól tohoto mače může být ještě pěkně dlouhé.
     
    28:35
    Z hlediště se hlasitě ozývají fanoušci Slovenska a dávají najevo, že by rádi viděli branku. Teď je mohla potěšit Kežmarská, ale z pravého kruhu se neprosadila.
     
    29:08
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, která utekla poměrně rychle, protože se téměř nepřerušuje. Míček mají na hokejkách italské hráčky.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani dalších patnáct minut nenabídlo branku, a tak si na první gól zápasu budeme muset počkat minimálně do třetího dějství. Stejně jako během první třetiny, ani teď nebylo k dispozici příliš zajímavých momentů. A co víc, k vidění nejsou ani přesilové hry.
     
    Už jen dvě minuty zbývají do začátku třetí třetiny zápasu. Dočkáme se v ní branky, nebo půjdeme do nájezdů za fotbalového stavu 0:0?
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:08
    Sotva se začalo, má brankářka Zuziaková zákrok. Nešlo ale o žádnou těžkou práci, v klidu zachytila míček do lapačky a přerušila hru.
     
    30:35
    Před branku si nabíhala Martina Stašová, ale nedostala přihrávku.
     
    30:42
    Je tu šance pro Slovensko, protože na trestnou lavici musela odejít Burduoová. Uvidíme, zda z této přesilové situace padne první branka.
     
    31:05
    Stále platí to samé, co v první a druhé třetině. Italky velmi dobře brání oslabení. Jakmile se jen trošku pokusí Slovenky o nahrávku, hned je zblokována.
     
    31:17
    Mohla tu být ale trefa na druhé straně hřiště. Jedna z útočnic Itálie se hnala sama na branku ve vlastním oslabení.
    31:17
     
    31:49
    Frühauf vypálila z dálky, Panicciaová v pohodě její ránu vyrazila do rohu. Slovensko sice ještě zůstává v útočném pásmu, ale do konce přesilové hry zbývají poslední vteřiny.
     
    32:25
    Ještě jedno italské vyhození přes všechny čáry.
     
    32:44
    Slovensko početní výhodu nevyužilo, Itálie je v plném počtu a může začít myslet na útočné akce. Připomínám, že Italkám k zisku pátého místa stačí získat tři body.
     
    33:28
    Pravlíková to nemyslela špatně, když zpoza branky hledala někoho před brankovištěm. Jenže všechny hokejbalistky v bílých dresech byly obsazeny.
     
    34:10
    Už i ze slovenské střídačky se ozývají hlasité pobídky k prvnímu skórování v zápase. Ale všechny šance hostujícího celku končí buď za brankou, nebo už na modré čáře.
     
    35:01
    Mária Gajdošová chtěla pro svůj tým získat útočné pásmo, tak vypálila míček aspoň ze střední třetiny a zařídila vhazování, protože Panicciaová přerušila hru.
     
    35:48
    Mormielová si s balonkem na modré čáře nedělala žádné starosti. Jakmile jí doskákal na hokejku, hned ho poslala do středního pásma, kde je pro Itálii v bezpečí.
     
    36:24
    Tohle mohla být první možnost za několik minut pro Italky, ale nakonec posílají míček pouze na zakázané uvolnění.
     
    36:59
    Máme tu druhé vyloučení ve třetím dějství a tentokrát půjde pykat slovenská hráčka. Dostává totiž dvě minuty za faul loktem a oslabuje svůj tým. Jedná se o Barboru Gauríkovou.
     
    37:18
    Italky nezačaly přesilovku vůbec špatně. Dokonce si připsaly střelu na branku a Zuziaková měla co dělat, aby dokázala míček poslat pryč vyrážečkou.
     
    38:00
    První slovenské vyhození v tomto oslabení. Michaela Vršková se zasloužila o to, že zbytek formace může vystřídat a poslat na plochu čerstvé síly.
     
    38:38
    Piccittiová poslala ránu za modrou čárou, ale slovenská gólmanka ji dobře viděla, takže v klidu zasáhla. Za chvíli navíc Slovensko bude v plném počtu.
     
    39:15
    Slovensko je v plném počtu a teď se zase může snažit vymyslet útočnou akci. Je ale pravda, že moc času už nemá, do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes pět minut.
     
    40:05
    Na útočný výlet se vydala Barbora Kežmarská, která ještě přenechala míček své spoluhráčce z obrany. Nikdo ale nepřekvapil Paniccioavou v kleci Itálie.
     
    40:40
    Teď jsou to ale možná trochu překvapivě Italky, kdo je aktivní a snaží se s tímto zápasem ještě před začátkem samostatných nájezdů něco udělat.
    40:40
     
    41:20
    Už to skoro vypadá, jako by obě strany čekaly na samostatná střílení. I když je pravda, že Slovenky stále činí maximum, aby překonaly střední pásmo a dostaly se do šance.
     
    41:56
    Ofsajd italského týmu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:40
    Stále je míček ve středním pásmu. Poslat se ho směrem za branku rozhodla Gauríková, ale nikdo další už v bílém dresu na její pas nereagoval.
     
    43:14
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a vhazovat se bude před italskou brankou. Zároveň si slovenský celek vyžádal oddechový čas.
     
    43:40
    Delenardová cítila šanci na modré útočné čáře. Nechybělo moc a slovenské obránkyni přeskočil míček přes hokejku. A to by znamenalo pořádný malér pro Slovensko.
     
    44:08
    Ještě jedno italské nahození do útočného pásma. Ale nikdo z útočnic v modrém dresu se nehnal až do zakončení.
     
    44:44
    Vypadá to, že uvidíme v pardubické Tipsport areně nájezdy.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Možná se to zdá k neuvěření, ale v základní hrací době jsme neviděli ani jeden gól. Takže vítěze budou muset určit samostatné nájezdy.
     
    Začátek samostatných nájezdů jo, pojďme se podívat, kdo nakonec tuhle defenzivní bitvu rozsekne!
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    1. série
    0:0
    Záborská dlouho váhala, nakonec vystřelila mezi betony, ale gólmanka Itálie ji zastavila s přehledem.
     
    1. série
    0:0
    C. Blombergová neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Ani Kežmarská se neprosadila, přestřelila horní tyčku o pořádný kus.
     
    2. série
    0:0
    A. F. Blombergová neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Klučíková neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Delenardová neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    A. F. Bombergová neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Dzurinová neproměňuje.
     
    5. série
    0:0
    Delenardo neproměňuje.
     
    5. série
    0:1
    Kežmarská proměňuje.
    KEŽMARSKÁ
     
    45:00
    V samostatných stříleních zvítězil tým Slovensko.
    Autorem vítězné branky je BARBORA KEŽMARSKÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle rozhodně nebyla žádná ofenzivní podívaná. V zápasu mezi slovenskými a italskými reprezentantkami jsme neviděli ani jednu branku během základní hrací doby. Takže musely rozhodnout až trestná střílení, v nichž se až v poslední sérii prosadila Barbora Kežmarská. Slovensko tedy bere dva body za výhru v samostatných stříleních a Itálie skončí na turnaji poslední. (23:00:58)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Kežmarská

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Záborská (SVK)
    0:0   C. Blombergová (ITA)
    2. série:
    0:0   Kežmarská (SVK)
    0:0   A. F. Bloombergová (ITA)
    3. série:
    0:0   Klučíková (SVK)
    0:0   Delenardová (ITA)
    4. série:
    0:0   A. F. Blombergová (ITA)
    0:0   Dzurinová (SVK)
    5. série:
    0:0   Delenardo (ITA)
    0:1   Kežmarská (SVK)


    Itálie: N. Panicciaová (Bellissimová) – Burdoová, Friesenová, Russoová, Sampognaová – P. D´Ambrogiová, Ch. D´Ambrogiová, Delenardová, Fioccolaová, Fotiová, C. Furlettiová Blombergová, A. Furlettiová Blombergová, Mazzarellová, Mirarchiová, Mormileová, D. Panicciaová, Piccittová
    Slovensko: Zuziaková (Tomčíková) – Záborská, Frühauf, Horváthová, Lalíková, Pravlíková, Gaborčíková, Žitňanská, Kežmarská – Gauríková, Kochanová, Dzurinová, Vršková, Görögová, Gajdošová, Stašová, Finďová, Kľučíková

    Rozhodčí: Lamontová, Synková
    thejrc.org