Řecko – Haiti 3:1 (kon.) | Portugalsko – Francie 5:2 (kon.)
konec
Řecko
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Haiti
Středa 07.06.2017, 14:00 • Tipsport Arena, Pardubice (kapacita: 10 300 míst) • Mistrovství světa mužů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké středeční odpoledne, pardubické hokejbalové mistrovství světa dnes pokračuje svým sedmým dnem. Pro většinu mužských týmů nastal volný den, ale přece jen nás čeká ještě dvojice zápasů, a to dvě osmifinále, které se sehrají čtvrté týmy ze skupin A1 a A2 a první dva z B3. V tom prvním se střetne Řecko a Haiti. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Řecko
    Řečtí hokejbalisté jsou v Pardubicích na svém historicky sedmém mistrovství světa, dosud nejlepšího umístění dosáhli předloni ve švýcarském Zugu, kde podlehli v boji o bronz českým reprezentantům. Na letošním turnaji sehráli ve skupině A1 celkem čtyři zápasy, ze kterých vydolovali čtyři body, hned v úvodu potrápili Kanadu a v pondělí porazili celkem jasně Finy, což nakonec ve vyrovnané tabulce stačilo na čtvrté místo, které je poslalo do tohoto osmifinále.

    Nejproduktivnějším řeckým hráčem na turnaji je momentálně obránce Spiro Goulakos se třemi kanadskými body (1+2), jenž má mimochodem na kontě už 32 trestných minut, čímž je po Portugalci Creadorovi druhým nejtrestanějším hokejbalistou turnaje. Za ním je pak pětice, která má dva body: Chris Vagenas (2+0), Peter Karvouniaris (2+0), Nicholas Pitsikoulis (1+1), John Adamou (1+1) a Steve Alvo (0+2). V brankářských statistikách je pak na tom lépe Alexander Bitskakis s úspěšností zákroků 92,86 %, Ioannis Vrettis ji má o přibližně tři procenta nižší (89,06%).
     
    Haiti
    Haiťané jsou na svém druhém šampionátu v historii, v Zugu před dvěma lety skončili třináctí, což bylo na fakt, že byli poprvé na mezinárodní akci, fantastickým překvapením. V Pardubicích na tom mohou být ještě lépe, neboť zvítězili ve skupině B2 se stoprocentní bodovou bilancí a ve skupině B3 skončili na druhé pozici, čímž postoupili přímo do osmifinále. Právě díky těmto úspěchům jsou považování za největší překvapení pardubického šampionátu.

    Nejužitečnějším hráčem Haiti je v Pardubicích Paul-Arthur Plaisir, který si připsal dvě branky a čtyři asistence. V závěsu za ním jsou se čtyřmi body Alex Paul (3+1) a Patrick Raphael (1+3). V bráně nejvíce válí Lincy Régiste-Augustin s 97,22% úspěšností, který je v tomto statistickém aspektu druhým nejlepším na celém šampionátu. Jeho kolega Ronald Régiste-Augustin na tom není o moc hůře (94,12 %).
     
    Dosavadní výsledky obou týmů v Pardubicích

    Řecko
    01.06.2017 Řecko x Kanada 3:4n. (A1)
    02.06.2017 Indie x Řecko 3:0 (A1)
    03.06.2017 Slovensko x Řecko 3:1 (A1)
    05.06.2017 Řecko x Finsko 4:0 (A1)

    Haiti
    01.06.2017 Kajmanské ostrovy x Haiti 5:7 (B2)
    03.06.2017 Arménie x Haiti 0:1 (B2)
    04.06.2017 Haiti x Hongkong 6:2 (B2)
    05.06.2017 Haiti x Velká Británie 4:1 (B3)
    06.06.2017 Haiti x Francie 0:1 kont. (B3)
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Bitsakis (Vrettis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – Barbas J., Alvo, Argiris, Arkalis E., Arkalis P., Barbas M., Barbas R., Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

    Haiti: Régiste-Augustin L. (Province) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Channon, Nadeau – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul, Plaisir C.A., Plaisir P-A., Raphael, Vérician

    Rozhodčí: Petr Škrobák, Michal Škrobák (oba CZE).
     
    Oba týmy se již připravují na slavnostní nástup, první dnešní osmifinále za malý okamžik začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Haiti se pokoušelo pokračovat ve svém ofenzivním snažení, které odstartovalo hned po úvodním buly, ale Řekové byli proti. Goulakos totiž protečoval míček mimo hrací plochu. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    00:39
    Véricain trefil ze středního pásma spojnici! Haiti nebylo daleko od první branky zápasu!
     
    01:29
    Haiťané jsou opravdu aktivnějším týmem, neboť prakticky celou úvodní část první třetiny strávili na půlce soupeře. Žádnou branku však ze své snahy zatím nevydolovali.
     
    02:29
    Aimé se dostal k propadlému míčku na mezikruží a bez dlouhého rozmýšlení pálil přímo na bránu. Hinios však dokázal tuto pumelici vyclonit a dostal do hru do bezpečného prostoru, kde už Haiťané nemohou hrozit.
     
    03:21
    Haiti je stále velice aktivní, jenomže Řekové se dokážou v defenzivní fázi hry dostatečně rychle svého soupeře neutralizovat. i proto tak zatím vidíme bezbrankový stav.
     
    04:21
    Pitsikoulis se dostal k palbě z kruhů, jenže nemířil zrovna nejpřesněji. Régistě-Augustin tak nemusel ani zasahovat.
     
    05:33
    A další šance! Alvo se zčistajasna zjevil před haitskou brankou, ale na strážce brankoviště nevyzrál. Řekové jsou v těchto chvílích ve velkém presu!
     
    06:49
    Haiti se už nedokázalo před malou chvíli ubránit řeckému náporu v rámci možností, tudíž pouze vyhazují míček na zakázané uvolnění. Hra se branného pásma Haiťanů.
     
    07:41
    Charles Alex Plaisir, ani Lamy se nedokázali dostat do útočné třetiny, jelikož řecké obranné řady se momentálně velice zlepšili a nedávají soupeři prostor proniknout do blízkosti své branky. Uvidíme, na jak dlouho jim to vydrží.
     
    08:28
    Charles Alex Plasir mohl být hrdinou okamžiku! Po skákavém pásu do prostoru před brankou mu totiž zbývalo jen nastavit čepel, aby míček dopravil do poloodkryté branky Řeků. Bitskakis si díky jeho nepřesnosti může pořádně oddechnout!
     
    09:49
    Oba týmy se aktuálně prezentují parádním ofenzivním hokejbalem, žádný z nich však nevyprodukoval na svou stranu potřebnou gólovku. Oba brankaři tak zatím drží nulu!
     
    10:37
    Ani Haiti se nedaří dostatečně rychle překonat soupeřovu obrannou zeď, řecká defenzíva jede v této chvíli na plné obrátky.
     
    11:57
    Lincy Régiste-Augustin jednoznačně zachránil svůj tým od inkasování! Po fantastickém zákroku se mu podařilo míček dostat z brankové čáry mimo dosah haitských hokejek a ještě přerušit hru. Karibskou zemi však ještě čeká vhazování v útočné třetině.
     
    12:56
    Haiti čeká první přesilovka, Michael Barbas (GRE) dostává dvouminutový trest za jemný zákrok v obranné třetině. Sudí faul vyhodnotili jako sekání.
     
    13:21
    Řeky čekají velmi těžké chvíle, neboť půjdou do tří. Na trestnou lavici zamířil Nicholas Pitsikoulis za krosček.
     
    13:24
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Haiti se dostává v přesilovce pěti proti tří do vedení! Střelu Décosseho ještě Bitsakis sice vyrazil, avšak na dorážku ALEXE PAULA už neměl šanci dosáhnout. Asistence. Fabrice Décosse.
    PAUL - 0:1
     
    14:02
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové ale okamžitě kontrují! Po kombinaci na modré čáře vzal veškerou iniciativu na svá bedra MARIO ARGIRIS a ukázkovou pumelicí sen trefil přímo do levé šibenice. Lincy Régiste-Augustin neměl moc šancí na úspěšný zákrok. Asistence: Michael Pinios, Peter Karvouniaris.
    ARGIRIS - 1:1
     
    14:20
    Míček zřejmě skončil v brance, ale hra pokračuje. Rozhodčí však signalizuje, že se bude tato situace kontrolovat na videu!
     
    14:20
    Je tomu tak! V Pardubicích se poprvé využije videorozhodčí!
     
    14:20
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A rozhodčí branku opravdu uznávají! MICHAEL PINIOS poslal fantastickou ránu prakticky přes tři čtvrtiny hřiště, která podle zpětně kontrolovaného záběru opravdu zapadla do sítě! Řekové se tak dostávají ještě před první přestávkou do vedení, Haiťané budou mít ještě velice těžkou situaci, aby dokázali na svého soupeře reagovat. Bez asistence.
    PINIOS - 2:1
     
    14:47
    Haiti je opticky brankou zaskočeno, kvalita kombinace a přechodu do útoků, která je zdobila v předchozím průběhu první třetiny, je najednou ta tam.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina ukázala, že i tým z B divize dokáže hrát velmi vyrovnaně s mančaftem ze skupiny o stupínek výše. Řekové se dlouhou dobu s nepříjemným stylem a taktikou svého soupeře nemohli popasovat, dokonce i krátkou chvíli prohrávali. Závěr první periody ale patřil výhradně jim, což potvrdili dvojicí branek. Zřejmě ještě napínavější druhá třetina startuje přibližně v 14:38.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Řecko – 7, Haiti – 8
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:25
    Řekové měli na konci svého oslabení ještě pořádně velké problémy s rozehrávkou, Hinios už je však ve hře, čímž se síly na obou stranách hřiště vyrovnávají.
     
    16:12
    U mantinelu zůstal ležet otřesený Aimé, po krátkém ošetření už se však vrací na střídačku. Podle všeho tak bude v zápase moci pokračovat.
     
    17:04
    Argiris spolu s Barbasem asi pořádně vystrašili haitskou defenzívu, neboť dvě dělovky od modré měly určitě gólové parametry. Pozorný Régiste-Augustin ale oba pokusy vyrazil mimo tři tyče.
     
    18:14
    Řekové jsou stále ve velkém náporu, Joshua Barbas se naposledy snažil dorážet z bezprostřední blízkosti branky, leč neúspěšně. Obrana Haiti díky obětavosti všem akcím zabránila.
     
    19:33
    Karvouniaris byl znovu v ráži! Jeho střela z modré však letěla pár milimetrů nad břevnem. Régiste-Augustin se jen bezmocně ohlédl, tuto dělovku by zřejmě nechytil.
     
    20:37
    Řecká výhoda signalizovaná po haitském faulu končí postavením útočícího hrče v brankovišti. Paul-Arthur Plaisir si tak půjde sednout za svůj předchozí zákrok, který byl vyhodnocen jako hákování.
     
    21:36
    Haiti čekají ještě krušnější okamžiky, rozhodčí totiž vyučuje Mika Filse-Aimého za sekání, čímž Reky čeká dvojnásobná přesilovka.
     
    22:30
    Argiris se objevil před haitskou brankou a dokázal i vystřelit, jenomže na svého protivníka v bráně nevyzrál, neboť se trefil jen do jeho betonů. Haiti je opravdu pod obrovským náporem.
     
    22:37
    Karibská země svou černou chvilku přešla bez úhony, Řekové ani dvojnásobnou přesilovku nedokázali využít k navýšení svého náskoku.
     
    23:39
    Régiste-Augutin se v bráně pořádně zapotil. Naposledy však ukázal stylovým zákrokem lapačkou, jak dokáže bez zbytečných pohybů zlikvidovat střelu. Vhazování proběhne znovu v haitské obranné třetině.
     
    24:56
    A další přesilovka Řeků! Na trestnou lavici totiž zamíří Rubens Morne za sekání.
     
    25:41
    Haiťané mají opravdu obrovitánské štěstí! Řekově se sice často dostanou do střelecké pozice, ale v rozhodující okamžik většinou selhávají. Jejich přesilovka je tak zatím prozatím stále nevyužita.
     
    26:03
    Řekové sice dopravili míček do sítě, ale až v okamžiku, kdy byla branka posunuta mimo požadované regule. Jejich radost tak po chvíli končí zklamáním.
     
    27:28
    Haiti je v této fázi zápasu dost nesourodé a nekonsolidované, což se projevuje v této chvíli i dalším zakázaným uvolněním. Řekové se tak před Régiste-Augustina znovu vrátí v plné polní, namotivováni na navýšení jednobrankového zákroku.
     
    28:39
    Řecké útočné řady se sice snaží seč mohou, aby haitským defenzivním hráčů situaci ztěžovali, jenomže dělají spíše opak. Naposledy se velice zbytečným ofsajdem sami obrali o možnost střelby.
     
    29:50
    Haiti se dostává na konci první třetiny do provozní teploty, neboť Morne s Paulem-Arthurem Plaisirem se naposledy pokusili velice nadějně dorazit míček do sítě. Bitsakis, který byl dlouho bez práce, ale nakonec bravurně reagoval a akci okamžitě přerušil.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina by se dala charakterizovat velice jednoduše. Naprostá řecká dominance. Haiti se ale ve většině těžkých momentů dokázalo i díky obrovské dávce štěstí o to, že si stále drží jen jednobrankové manko. Do závěrečné periody je tak ještě všechno naprosto otevřeno. Tento napínavý duel pokračuje přibližně v 15:12.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Řecko – 12, Haiti – 6
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:14
    Haiti je hned od úvodního buly velice iniciativní, jelikož se okamžitě natlačilo do útočného pásma. V něm už však nic nevytváří, Řekové jsou totiž velmi pozorní a chyby soupeře využívají k osvobození se od tlaku.
     
    31:36
    Barbas ukázal své technické finesy v zajímavém situaci, ale při haitském defenzivním bloku byla tato cesta neúčelná. Řekové se tudíž musejí vracet zpátky před vlastní branku.
     
    32:23
    Fils-Aimé se pokusil vystřelit z poloviny hřiště, avšak jeho přízemní střela neměla šanci na úspěch. Míček proletěl asi metr vedle tyče řecké branky a dopadl jen na zadní mantinel.
     
    33:25
    Barbas se znenadání zjevil v útočném pásmu, ovšem ze svého sprinterského nájezdu nic nevytvořil. Klidný Fils-Aimé jej totiž bez potíží ubránil a míček mu dokonce jednoduše uzmul z hole.
     
    34:33
    Řecké ofenzivní choutky jsou v tento okamžik přerušeny. Karvouniaris se nacházel v brankovišti, čehož si rozhodčí okamžitě všimli. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    35:21
    Haitská obrana pracuje momentálně na plné obrátky, řečtí útočníci tak nemají moc prostoru na průniky k soupeřově brance. Hokejbalisté z Karibiku chtějí jednoznačně ještě Reky pozlobit.
     
    36:19
    Rampotinose zřejmě jeho spoluhráči moc nepochválí, neboť byl hlavním viníkem zakázaného uvolnění, které je v této situaci dost netaktické. Haiti se totiž jednoduše dostává jen pár metrů na dostřel Bitsakisovy branky.
     
    37:33
    Řekové mohly celý zápas rozhodnout! Barbas už už posílal míček směrem na Vagenase, jenomže v poslední chvíli mu do trajektorie přihrávky vložil čepel Décosse. Haiti tak ještě stále žije!
     
    38:21
    Chris Vagenas (GRE) právě v tuto chvíli míří na trestnou lavici, jeho hákování tak nabízí Haiti velkou šanci na vyrovnání.
     
    38:37
    Paul-Arthur Plaisir (HAI) však svému týmu v této chvíli moc nepomáhá, neboť jeho zákrok v rohu, kdy trefil soupeře hokejkou do obličeje, haitskou přesilovku velice brzy přerušuje.
     
    39:36
    Na obou týmech je vidět velká vážnost tohoto utkání, jelikož se nikomu z nich nedaří dostávat se do ofenzivních možností. Chyb se raději vyvarovávají pozornou hrou do defenzívy.
     
    40:11
    Haiti půjde na malou chvíli do tří, Odnell Achille (HAI) totiž obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    40:37
    Řekové budou pokračovat v přesilovce pěti proti čtyřem, Haiti se v těchto minutách prakticky nedostává ze svého obležení v obranné třetině.
     
    41:47
    Arkalis se rozhodl k daleké palbě z modré čáry, jenomže míček moc daleko neprošel. Haitská obrana jej za cenu vlastního zdraví zblokovala.
     
    42:11
    Haiti je v plném počtu, může tak zřejmě začít jeho cesta za vyrovnáním!
     
    43:01
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Všechny naděje na postup Haiti jsou zřejmě pryč! MICHAEL BARBAS se obtočil kolem branky a střelou k tyči nachytal brankáře Régiste-Augustina v nejnevhodnější okamžik, neboť mu míček prošel těsně vedle lapačky. Asistence: Chris Vagenas, Michael Pinios.
    43:01 BARBAS - 3:1
     
    43:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Haiti (Olivier Gibsson Aimé – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Řecko (Petar Karvouniaris – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    44:41
    Haiti už je opravdu psychicky dole, Řekové si dělají ze svým soupeřem prakticky, co chtějí, a už spíše očekávají závěrečnou sirénu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Joshua Barbas (GRE) – Rubens Morne (HAI)
     
    Tento výsledek znamená jediné, Řeky čeká v zítřejším čtvrtfinále USA, Haiti se ještě může poprat o postup do vyšší divize v bojích o 9.- 12. místo, které proběhne taktéž zítřejší hrací den. Velké překvpaení B-poolu tak má ještě celkem reálnou šanci na velký úspěch, do horší divize pro zítřejší rok sestupuje pouze jedenáctý a dvanáctý celek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:44:39)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 15. Argiris (Pinios, Karvouniaris), 15. Pinios, 44. Barbas (Vagenas, Pinios) – 14. Paul (Décosse)


    Řecko: Bitsakis (Vrettis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – Barbas J., Alvo, Argiris, Arkalis E., Arkalis P., Barbas M., Barbas R., Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas
    Haiti: Régiste-Augustin L. (Province) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Channon, Nadeau – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul, Plaisir C.A., Plaisir P-A., Raphael, Vérician

    Rozhodčí: Petr Škrobák, Michal Škrobák (oba CZE)
    thejrc.org