Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
Velká Británie
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Arménie
Čtvrtek 08.06.2017, 19:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa mužů • Semifinále sk. B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký čtvrteční večer, divize B se dnes dostává do semifinálové fáze, tedy soubojů o konečné 13. – 16. místo, které hrají první dva týmy ze skupiny B4 a třetí se čtvrtým z gruppeta B3. V druhém z nich se proti sobě střenou v malé hale Velká Británie a Arménie. Utkání startuje v 19:00!
     
    Velká Británie
    Britové jsou v Pardubicích už na svém sedmém světovém šampionátu v historii, nejlépe skončili hned na tom prvním, když 12 lety v Pittsburgu vybojovali sedmé místo. V Pardubicích zatím zažívají celkem podařenější turnaj, ve skupině B1 obsadili druhé místo za Francií, dobrý pocit z mistrovství si ale pokazili ve skupině B3, ve které nezískali ani jeden bod a skončili poslední. Po tomto neúspěchu je tak alespoň čeká semifinále B-poolu, z něhož ještě mohou postoupit do finále a získat týmy této výkonnostní úrovně relativně ceněnou trofej.

    Nejproduktivnějším hráčem na britské soupisce je momentálně Christopher Morrison díky třem brankám a stejnému počtu asistencí. Za ním v týmovém minipořadí jsou Scott Ellard (3+0), jeho jmenovec Scott Wright (1+2) a Vlad Porubsky (1+2). V bráně je zatím nejvytěžovanější Brian Marchetti (úspěšnost zákroků 89,19 %), jeden zápas si odchytal Craig Pearce (91,11 %).
     
    Arménie
    Arménská reprezentace se hokejbalového mistrovství světa zúčastnila pouze dvakrát. V St.John´s před čtyřmi lety skončila na posledním místě (17.), předloni v Zugu na tom byla stejně, jenže kvůli jednomu účastníkovi navíc z toho byla až 18. pozice. Na právě probíhajícím šampionátu se však hráči z kavkazské země prezentují zajímavou hrou, která málem stačila kupříkladu i na velkého favorita B-poolu z Haiti. Ve skupině B2 skončili Arméni na třetím místě, což znamenalo horší skupinu B4. V ní ale ukázali, že jejich výkony na začátku turnaje patří do nadstandardu, proto se z prvního místa dostali do semifinále B-poolu, tedy o celkové 13.- 16. místo.

    Nejvýše postaveným Arménem ve statistikách je Ježja Der Ohanessjan se čtyřmi brankami a dvěma asistencemi. Těsně za ním je v produktivitě Garo Jerjian s pěti brankami. V brance pak válí Jean-Francois Aumais s úspěšností zákroků 91,84 %, Krikor Najrjian si za jeden proti Kajmanským ostrovům má procentulní parametr s hodnotou 80,65.
     
    Dosavadní výsledky obou týmů v Pardubicích

    Velká Británie
    01.06.2017 Francie x Velká Británie 4:3 (B1)
    02.06.2017 Velká Británie x Libanon 2:1 (B1)
    04.06.2017 Velká Británie x Bemudy 5:3 (B1)
    05.06.2017 Haiti x Velká Británie 4:1 (B3)
    06.06.2017 Kajmanské ostrovy x Velká Británie 4:2 (B3)


    Arménie
    01.06.2017 Arménie x Hongkong 4:3n. (B2)
    02.06.2017 Kajmanské ostrovy x Arménie 6:1(B2)
    03.06.2017 Arménie x Haiti 0:1 (B2)
    05.06.2017 Arménie x Libanon 5:2 (B4)
    06.06.2017 Arménie x Bermudy 3:2 (B4)
     
    Vzájemná utkání na světových šampionátech
    25.06.2015 V. Británie x Arménie 3:2pr. (MS v Zugu)
    03.06.2013 V. Británie x Arménie 6:1 (MS v St.John)
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack

    Arménie: Aumais (Najarian) – Batri, Galliano, Genc, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmijan, R. Vartazarmijan, Jeramijan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabasakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, utkání za malý okamžik začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Arméni se krátce po úvodním hvizdu okamžitě snažili překonat obrannou linii před Marchettiho brankovištěm. Der Ohanessjan však svou šanci prováhal, neboť střílel z tutové pozice na mezikruží pouze nad bránu!
     
    01:12
    Ademec páli z modré čáry po rychlém přechodu na útočnou polovinu, jenomže nebyl při své individuální akci příliš úspěšný. Jeho rána totiž i s přispěním teče proletěla pouze vysoko nad bránu a nakonec zamířila dokonce i přes plexisklo. Vhazování se však ještě uskuteční v arménské obranné třetině.
     
    02:36
    Hra obou mužstev je prozatím dost rozházená, neboť ani jeden z nich si moc nedokáže rozumět při rozehrávce. Logický vyústěním těchto nepřesností jsou tak časté ofsajdové situace, což divácký dojem ze zápasu dost sráží.
     
    03:49
    Porubsky se zčistajasna objevil na mezikruží, jenomže v rozhodující moment selhal. Míček mu přeskočil hůl, čímž jen promáchl, čímž celou akci nadobro ukončil.
     
    04:39
    Britové jsou opravdu v ráži, Arméni s nimi mají v obraně velice časté nepříjemnosti. Zatím však defenzivní řady Kavkazů drží bez úhony.
     
    05:36
    Melkonjan se dostával do zajímavé příležitosti, když vypíchl Britům míček po špatné rozehrávce. Tento fakt jej však zřejmě dost překvapil, neboť svůj postup následně zazdil nepřesným zpracováním.
     
    06:35
    Tulip pálil bez přípravy, což asi Aumaise pořádně vylekalo! Míček totiž prosvištěl jen pár milimetrů nad horní tyčkou a trefil obrovskou rychlostí zadní mantinel.
     
    07:46
    Britové velmi dlouho Armény držely pod tlakem, avšak nakonec velice triviální chybou sami z pásma vyprovodili. Jejich cesta tak začíná znovu u svého brankoviště.
     
    08:13
    Adamec byl znovu autorem velké tutovky! jeho projektil z modré čáry však nakonec i s velkým štěstím vyrazil Aumais, který dlouho nevěděl, zda míček neskončil v brance. Britové pokračují v presu!
     
    09:26
    Arménie je v ofenzivní fázi své hry mimořádně aktivní, prozatím ji však schází zásadní fakt. Střelba a kombinace. Britové tak díky těmto nedostatkům zatím nemají výraznější problémy s obrannými úkoly.
     
    10:34
    Arménie nebyla daleko od první branky! Bratrská soudržnost Gara a Horviga Jerjiana totiž málem donutila Marchettiho lovit poprvé míček z branky. Prvně jmenovaný však nakonec místo nahrávky zvolil střelu, čímž svůj tým možná obral o úvodní branku.
     
    10:51
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Nedáš dostaneš! Tímto heslem se dá velice účelně označit úvodní britská branka, která padla krátce po promarněné arménské příležitosti Na Ellardovu nahrávku si dokázal přesně v pravý moment naběhnout CHRISSY MORRISON, kteý už neměl problém s přkonáním přesunujícího se Aumaise. Asistence: Scott Ellard.
     
    11:41
    Britové v těchto okamžicích jen ztěžka oddychují, neboť Arméni prakticky minutu neodešli z jejich obranného pásma. Jen díky pozornému Marchettimu zatím Británie neutržila větší škody.
     
    12:41
    Britové se ani nadále nemohou vymanit se soupeřova sevření, v této chvíli si navíc připsali další zakázané uvolnění, což je další rán a pro jejich momentální stav. Arméni cítí šanci!
     
    13:06
    Britský break však mohl celou situaci na hřišti výrazně změnit! Morrison jen kvůli lehké nepřesnosti neposlal míček na volného Wrighta, který měl mnoho volného prostoru. Přihrávka byla zejména velice skákavá.
     
    14:36
    Britové ani v tomto momentu nepolevují, Arménie nadále jen s velkými problémy odolává, avšak stále její obránci ještě stíhají. Velkou motivací je pro ně bezesporu blížící se siréna.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli celkem zajímavé ofenzivní představení, které však přineslo nakonec jen jednu branku. Díky většímu štěstí si ji zapsali Britové kteří tak rázně vykročili za postupem do finále B-poolu. Uvidíme, zda se jim nastavená laťka podaří udržet i v druhé periodě, která startuje přibližně v 19:34.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:28
    Hovig Jerjian se zkoušel protáhnout skulinami v arménské obraně, jenomže nakonec neuspěl. Proti jeho záměru bylo až příliš soupeřů.
     
    16:32
    Wright ozkoušel pozornost Aumaise, avšak jeho tvrdá dělovka nenaděla v obraně Arménie moc neplechy. Britové musí své štěstí zkoušet zřejmě dál.
     
    17:01
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se dostávají do dvoubrankové náskoku! VOJTECH KRISTOF se dostal na osu hřiště díky výborně načasované přihrávce a po milimetrově přesné ráně, která zaplula pod horní tyčku, se může radovat z parádní branky. Asistence: Greg Ferrington, Vlad Porubsky.
     
    17:26
    Británie se dostane k přesilové hře, Aram Tachejian (ARM) obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    18:13
    Velká Británie je bez větší diskuse v přesilovce jednoznačně nebezpečná, ale schází jí zatím relativně potřebná kvantita střel. Arméni se tak soupeřům dost často vyrovnávají.
     
    19:26
    Arménie je v plném počtu, náročné oslabení ustála bez ztráty korunky.
     
    20:43
    Gaunt se nadvakrát snažil pálit z modré čáry, avšak v obou případech mu do trajektorie střel skočil obětavý Guergis. Arméni se stále nedokáží dostat z obranné třetiny.
     
    21:49
    Arménie už opravdu nestíhá, její unavení beci navíc v tomto okamžiku dostávají další tvrdý direkt zakázaným uvolněním. Čerství Britové dostanou zajímavou šanci na zvýšení náporu.
     
    22:47
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové znovu dominují! Tentokrát vedou už o tři branky, když se po krásné individuální akci vedené podél mantinelu rozhodl ke střele TOM COLE a zřejmě nachytal Aumiase ve chvilce nepozornosti, neboť se trefil k nekryté bližší tyči. Asistence: Scott Wright, Reece Bull.
     
    23:27
    Arménie dostává k dispozici malou dávku naděje, za faul v útočném pásmu totiž obdržel dvě minuty Adam Hagg (GBR). Podle sudích šlo o sekání.
     
    24:36
    Marchetti se v posledních chvílích opravdu překonává! Garo i Hovig Jerjian se pokusili na několikrát propálit obrannou zeď před britským brankovištěm. Snaha to však marná.
     
    25:03
    Británie teď čekají krušné chvilky, Zack Brown (GBR) totiž díky chybám svým spoluhráčů míří na trestnou lavici za špatné střídání.
     
    26:00
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménie ale ještě chce se zápasem něco udělat! V přesilovce pěti proti čtyřem se po krásně sehrané kombinaci prosadil JEŽJA DER OHANESSJAN, který trefil přímo pravou šibenici. Asistence: Haig Genc.
     
    27:36
    Arménie je jednoznačně nastalou situací posílena, v jejich akcích však jistá snaha není opticky vidět. I proto mají Britové i nadále výraznější převahu.
     
    28:33
    Británie je v tlaku, ale očekávaná pojišťovací branka stále nepřichází, což vyhovuje jen a jen Arménům, jež stále ještě cítí šanci. Jejich čas se už však krátí.
     
    29:07
    Arménii teď čekají krušné chvilky, neboť půjde do tří. Mark Guergis (ARM) si svůj trest vysloužil za sekání, Jack Sadek (ARM) za držení. Británie cítí velkou šanci, navíc ještě s přibližující se třetinou.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla další tři branky, což jen dokládá, jak atraktivní utkání se na Malé hale momentálně hraje. Obě mužstva hrají prakticky bez obran a s absencí většího množství taktických pokynů.Uvidíme, zda třetí třetina bude pokračovat v nastoleném tempu, pokračujeme přibližně v 20:06.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:14
    Porubsky se rozhodl pálit přímo po první přihrávce, což mu málem vyšlo. Aumais však vytáhl fantastický zákrok, po němž míček putoval do rohu hřiště. Britové však nadále pokračují v náporu.
     
    31:07
    Oba Arméni už jsou na hrací ploše, Británie dlouhou dvojnásobnou přesilovku nevyužila.
     
    32:17
    Aumais měl velké problémy se zkrocením poskakujícího míčku před dotírajícím Bullem. S přispěním spoluhráčů se mu však nakonec celou situaci podařilo vyřešit bez následků
     
    33:36
    Slack zkoušel nahazovat ze středního pásma směrem k brance, až se z jeho náhodného záměru stala nebezpečná situace. Aumais musel jen s velkou dávkou štěstí míček likvidovat.
     
    34:35
    Mort se díky chybě Nazarjana prosadil do samostatného úniku, jenomže svou rychlost nakonec nevyšponoval na maximum. Arménie si může pořádně oddechnout, jelikož její obránci se stačili vrátit.
     
    35:27
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se znovu dostávají do tříbrankového náskoku! Po breaku vedeném Adamcem se ke střelbě protlačil VLAD PORUBSKY, který už neváhal poslat míček přímo nad rameno Aumaise, Asistence: Miroslav Adamec.
     
    36:47
    Arméni se nadále sice ještě pokouší o zvrat nastalé situace, jenomže už opticky nemají moc sil na rozdávaní. I proto tak většinou jen díky štěstí či nemohoucnosti svého soupeře zatím nedostali více branek.
     
    37:53
    Kristof se dostal přes modrou čáru přesně v moment, kdy jej uviděl Adamec. Tvrdá dalekonosná rána však trefila jen spojnici arménské branky! Aumais se za střelou jen nemohoucně ohlédl.
     
    38:33
    Ferrington už se málem dostával do jasné tutovky, ovšem v poslední moment jej zastavila píšťalka rozhodčího. Kvůli své rychlosti se totiž vystavil ofsajdovému postavení.
     
    39:32
    Sadek se snažil vyvážet míček přes modrou čáru, ale kvůli jeho zaváhání se z jeho ofenzivní aktivity urodila další rána pro Armény. Slack však svůj nadějný break nakonec pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    40:13
    Britové se ještě v závěru zápasu přece jen dostanou do oslabení, Scotta Wrighta (GBR) sudí vylučují za držení.
     
    41:04
    Missakjan se odhodlal ke střelbě z modré čáry, jenomže na Marchettiho nevyzrál. Brankář v britském brankovišti jeho dělovku vyrazil do bezpečných míst mimo dosah arménských borců.
     
    42:13
    Wright je znovu ve hře, Británie ve vlastním oslabení nezaváhala a nedala svému soupeři možnost k dramatickému závěru zápasu.
     
    43:15
    Gennoe už si zřejmě myslel, že se zapíše mezi střelce, jenomže Marchetti mu jeho bombu z modré čáry vyrazil přímo z šibenice. Publikum jeho excelentní představení oceňuje hlasitou podporou.
     
    43:15
    Arménie ještě zkusí něco se zápasem udělat, jejich trenérský štáb si vyžádal oddechový čas.
     
    43:18
    Aumais míří z brány ven, Arménie ještě riskne power-play!
     
    43:59
    Na hřišti se to začíná pořádně pošťuchovat, do hromadné bitky se kromě Aumaise zapojili všichni hráči na hřišti. Vyloučeni jsou nakonec Zach Wilson a Hovig Jerjian,
     
    44:04
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménská ofenzivní řada se přece jen během power-play prosazuje! Za krásnou střelou MELIHA BATRIHO se Marchetti se ani nestačil natáhnout. Bez asistence.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Scott Wright – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Raphael Vartazarmijan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Ježja Der Ohanessjan – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Brian Marchetti (GBR) – Ježja Der Ohanessjan (ARM)
     
    I třetí třetina přinesla další dvě branky, a to po jedné na obou stranách, když jsme viděli hlavně velmi zajímavý závěr, který byl obohacen i o pěstní souboje. Velká Británie tak nakonec ovládla zápas v poměru 4:2, což ji stačí na postup do finále B-poolu. Arménie i přes viditelnou snahu nakonec bude spokojit jen s bojem o konečné 15. místo. Ode mě je to z Pardubic pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:39:47)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 11. Morrison (Ellard), 18. Kristof (Ferrington, Porubsky), 23. Cole (Wright, Bull), 36. Porubsky (Adamec) – 26. Ohanessjan (Genc), 45. Batri


    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    Arménie: Aumais (Najarian) – Batri, Galliano, Genc, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmijan, R. Vartazarmijan, Jeramijan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabasakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan
    thejrc.org