Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
Velká Británie
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Arménie
Čtvrtek 08.06.2017, 19:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa mužů • Semifinále sk. B
Předzápasové kurzy
     
    44:46
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Scott Wright – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Raphael Vartazarmijan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Ježja Der Ohanessjan – 2 min., hrubost).
     
    44:04
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménská ofenzivní řada se přece jen během power-play prosazuje! Za krásnou střelou MELIHA BATRIHO se Marchetti se ani nestačil natáhnout. Bez asistence.
     
    43:59
    Na hřišti se to začíná pořádně pošťuchovat, do hromadné bitky se kromě Aumaise zapojili všichni hráči na hřišti. Vyloučeni jsou nakonec Zach Wilson a Hovig Jerjian,
     
    43:18
    Aumais míří z brány ven, Arménie ještě riskne power-play!
     
    43:15
    Arménie ještě zkusí něco se zápasem udělat, jejich trenérský štáb si vyžádal oddechový čas.
     
    43:15
    Gennoe už si zřejmě myslel, že se zapíše mezi střelce, jenomže Marchetti mu jeho bombu z modré čáry vyrazil přímo z šibenice. Publikum jeho excelentní představení oceňuje hlasitou podporou.
     
    40:13
    Britové se ještě v závěru zápasu přece jen dostanou do oslabení, Scotta Wrighta (GBR) sudí vylučují za držení.
     
    37:53
    Kristof se dostal přes modrou čáru přesně v moment, kdy jej uviděl Adamec. Tvrdá dalekonosná rána však trefila jen spojnici arménské branky! Aumais se za střelou jen nemohoucně ohlédl.
     
    35:27
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se znovu dostávají do tříbrankového náskoku! Po breaku vedeném Adamcem se ke střelbě protlačil VLAD PORUBSKY, který už neváhal poslat míček přímo nad rameno Aumaise, Asistence: Miroslav Adamec.
     
    29:07
    Arménii teď čekají krušné chvilky, neboť půjde do tří. Mark Guergis (ARM) si svůj trest vysloužil za sekání, Jack Sadek (ARM) za držení. Británie cítí velkou šanci, navíc ještě s přibližující se třetinou.
     
    26:00
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménie ale ještě chce se zápasem něco udělat! V přesilovce pěti proti čtyřem se po krásně sehrané kombinaci prosadil JEŽJA DER OHANESSJAN, který trefil přímo pravou šibenici. Asistence: Haig Genc.
     
    25:03
    Británie teď čekají krušné chvilky, Zack Brown (GBR) totiž díky chybám svým spoluhráčů míří na trestnou lavici za špatné střídání.
     
    24:36
    Marchetti se v posledních chvílích opravdu překonává! Garo i Hovig Jerjian se pokusili na několikrát propálit obrannou zeď před britským brankovištěm. Snaha to však marná.
     
    23:27
    Arménie dostává k dispozici malou dávku naděje, za faul v útočném pásmu totiž obdržel dvě minuty Adam Hagg (GBR). Podle sudích šlo o sekání.
     
    22:47
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové znovu dominují! Tentokrát vedou už o tři branky, když se po krásné individuální akci vedené podél mantinelu rozhodl ke střele TOM COLE a zřejmě nachytal Aumiase ve chvilce nepozornosti, neboť se trefil k nekryté bližší tyči. Asistence: Scott Wright, Reece Bull.
     
    17:26
    Británie se dostane k přesilové hře, Aram Tachejian (ARM) obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    17:01
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se dostávají do dvoubrankové náskoku! VOJTECH KRISTOF se dostal na osu hřiště díky výborně načasované přihrávce a po milimetrově přesné ráně, která zaplula pod horní tyčku, se může radovat z parádní branky. Asistence: Greg Ferrington, Vlad Porubsky.
     
    13:06
    Britský break však mohl celou situaci na hřišti výrazně změnit! Morrison jen kvůli lehké nepřesnosti neposlal míček na volného Wrighta, který měl mnoho volného prostoru. Přihrávka byla zejména velice skákavá.
     
    10:51
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Nedáš dostaneš! Tímto heslem se dá velice účelně označit úvodní britská branka, která padla krátce po promarněné arménské příležitosti Na Ellardovu nahrávku si dokázal přesně v pravý moment naběhnout CHRISSY MORRISON, kteý už neměl problém s přkonáním přesunujícího se Aumaise. Asistence: Scott Ellard.
     
    08:13
    Adamec byl znovu autorem velké tutovky! jeho projektil z modré čáry však nakonec i s velkým štěstím vyrazil Aumais, který dlouho nevěděl, zda míček neskončil v brance. Britové pokračují v presu!
     
    06:35
    Tulip pálil bez přípravy, což asi Aumaise pořádně vylekalo! Míček totiž prosvištěl jen pár milimetrů nad horní tyčkou a trefil obrovskou rychlostí zadní mantinel.
     
    00:36
    Arméni se krátce po úvodním hvizdu okamžitě snažili překonat obrannou linii před Marchettiho brankovištěm. Der Ohanessjan však svou šanci prováhal, neboť střílel z tutové pozice na mezikruží pouze nad bránu!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 11. Morrison (Ellard), 18. Kristof (Ferrington, Porubsky), 23. Cole (Wright, Bull), 36. Porubsky (Adamec) – 26. Ohanessjan (Genc), 45. Batri


    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    Arménie: Aumais (Najarian) – Batri, Galliano, Genc, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmijan, R. Vartazarmijan, Jeramijan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabasakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan
    thejrc.org