Portugalsko – Indie 4:3 (kon.) | Libanon – Bermudy 3:2 (kon.) | USA – Švýcarsko 6:3 (kon.)
Kajmanské ostrovy – Arménie 3:6 (kon.) | Kanada – Řecko 5:0 (kon.) | Hongkong – Velká Británie 3:0 (kon.)
Francie – Haiti 4:1 (kon.) | Slovensko – Česko 1:0 (3:2 po s.s.)
konec
Francie
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Haiti
Pátek 09.06.2017, 20:00 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa mužů • O 11. - 12. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím vás u odvety bojů o umístění na jedenáctém místě, který mezi sebou svedou oba odpadlíci z kvalifikace Francie a Haiti. Věřme, že uvidíme vypjatou hokejbalovou podívanou.
     
    Cesta Francie celým turnajem

    Francie nastoupila do mistrovství ve skupině B1, kterou se sedmi body vyhrála po výhře 4:3 nad Velkou Británií, prohře po nájezdech 3:4 s Bermudami a výhře 9:4 nad Libanonem. Vítězství ji kvalifikovalo do skupiny B3, kterou Francie taky ovládla. Tentokráte po výhrách 5:3 nad Kajmanskými ostrovy a 1:0 nad Haiti. Vítězství ji tady zajistilo postup do kvalifikace o A divizi, kde narazila na Finsko. Tento zápas už však nezvládla a Finsku Francie podlehla 1:3.
     
    Cesta Haiti celým turnajem

    Haiti bylo nasazeno do skupiny B2, kterou stejně jako Francie vyhrálo, ovšem bez ztráty bodu po výhrách 7:5 nad Kajmanskými ostrovy, 1:0 nad Arménií a 6:2 nad Hongkongem. V postupové skupině B3 odehrálo Haiti duel s Velkou Británií, kterou porazilo 4:1 a s Francií, které úředně podlehlo 0:1. Ovšem postoupilo z druhého místa taktéž do kvalifikace o A divizi, v nichž podlehlo Itálii 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Laferte (Lion) – Ballet, Bornand, Colotti, Dissegna, Dumont, Favarin, Proutat – Abramov, Bacul, Benbekhti, Capet, Domian, Leroux, Martel, Peltier, Slupski, Tanguy, Wallet.

    Haiti: R. Régiste-Augustin (L. Régiste-Augustin) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Charron, Nadeau, Siméon, Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul, C. A. Plaisir, P-A Plaisir, Raphael, Véricain.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly tohoto utkání vyhráli Francouzi, kteří se snažili přejít do útočného pásma, avšak nezvládli to, naopak Haiti začlo držet svého soupeře pod tlakem.
     
    01:00
    Mizerná střela v podání Paula-Arthura Plaisira sice šla na branku, avšak díky její razanci neměl Louis Laferte s ní žádný problém.
     
    02:22
    Louis Laferte za brankou zastavil míč, který mířil mezi dvěma hráči týmu z Karibiku.
     
    02:58
    Francie právě vstřelila branku!
    JESS TANGUY běžel zcela osamocen přes celé hřiště. Nakonec se dostal před branku Régiste-Augustina a vymetl ji těsně pod šibenicí. Asistence: Hugo Dissenga
     
    04:18
    Tento gól Francouze zcela jistě probudil a nasměroval k dalším akcím. S těmi i však doposud dokázal Ronald Régiste-Augustin poradit.
     
    04:35
    Ostřelování Régiste-Augustinovy branky pokračuje. Další francouzskou střelu však kromě jejího zastavení i přikryl, došlo tedy ke vhazování.
     
    05:33
    Fabrice Décosse se pokoušel též o samostatný průnik do útočného pásma. Přijela však k němu ve středním pásmu trojice hráčů Francie, která ho zastavila a obrala o míček. Přesto se však Haiti do útočného pásma dostalo.
     
    06:34
    Remi Colotti dorážel odraženou střelu jednoho ze svých spoluhráčů. Trefil se pouze do betonů brankáře, odkud se střela znovu odrazila.
     
    07:12
    Haiti započalo s ostřelováním branky Laferteho. Před ním stojící obrana však veškeré pokusy zastavila a nasměrovala naopak Francii k útočným situacím.
     
    07:50
    Vyloučení v týmu Haiti (Achille – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Francie (Tanguy – 2 min., hrubost).
     
    08:48
    Ve hře čtyři na čtyři má zatím převahu francouzský tým, který se snaží přejít do útočného pásma. To se sice Francouzům povedlo, velmi rychle však byli vytlačeni zpět.
     
    09:46
    Obránce Haiti stojí za brankou a vyčkává, až se oba vyloučení vrátí na hřiště. Poté začal svou rozehrávku.
     
    09:50
    Oba týmy v plném počtu.
     
    11:01
    Francie právě vstřelila branku!
    Po chybě Haiti ve středním pásmu získal puk Martin Domain, který se vydal směrem k Régiste-Augustinovi, kde našel zcela osamoceného JESSE TANGUYE, který podruhé skóroval. Asistence: Martin Domain
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Haiti (Achille – 2 min., podražení).
     
    11:55
    Haiti v obavě před rostoucím francouzským náporem vyhodilo míč přes celé hřiště. Odsud se Francouzi musí vracet zpět.
     
    12:52
    Francie nadále zůstává v útočném pásmu a ostřeluje Haitského gólmana. Ten zatím odolává.
     
    13:30
    Haiti hraje v plném počtu.
     
    13:34
    Ani vyrovnání počtu hráčů nepomohlo Haiti k uvolnění náporu celku Francie, která nadále ostřeluje branku Régiste-Augustina. Dle představ se jim to však nedaří.
     
    13:59
    Vyloučení v týmu Francie (Bacul – 2 min., podražení).
     
    14:25
    Haiti se snaží využít přesilovku. Francouzi je však zblokovali na přechodu ze středního do útočného pásma.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina by se dala shrnout větou: Naprostá převaha Francie s občasnými nádechy Haiti. Francouzi svou snahu přetavili ve dvojici vstřelených gólů, čímž se v boji o jedenácté místo ujali průběžného vedení.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:08
    Prakticky ihned po úvodním buly vyhodili hráči Haiti míček obloukem k Lafertemu, čímž defakto založili francouzský útok.
     
    15:59
    Francie hraje v plném počtu.
     
    16:53
    Haiti se po vyrovnání počtu hráčů dostalo ke střele na Laferteho, který ji však zastavil a následného vhazování se do útoku vydali Francouzi.
     
    17:54
    Haiti bylo zatlačeno do obranného pásma. Odsud se marně snaží rozehrát, přes blokující obranu Francie to není prakticky možné.
     
    18:26
    Francie sevřela Haiti na své polovině v rohu hrací plochy.
     
    18:58
    Poté bylo Haiti postupně zatlačeno až k vlastní brance, odkud rozehrálo a rychle se vrátilo až k Lafertemu. Strážce francouzské svatyně si však i s touto střelou dokázal poradit.
     
    19:54
    Martin Domain se nadvakrát snažil překonat brankáře Haiti. Při prvním pokusu si proti střele lehl jeden z Haitských obránců, podruhé mířil vedle.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu Francie (Proutat – 2 min., podražení).
     
    20:53
    Haiti se v přesilovce snaží tlačit do útočného pásma. Francouzská obrana však svého soupeře drží na hranici útočného pásma a nehodlá své hranice otevřít.
     
    21:33
    Naopak sami Francouzi se snaží dostat do útočného pásma a i ve čtyřech se jim to daří. Zakončení však v jejich podání již tak úspěšné není.
     
    22:28
    Francie hraje v plném počtu.
     
    23:02
    Zdá se, že oslabení Francii nabudilo a nakolejilo ji opět do hry, kterou předváděla celou první třetinu. Ronald Régiste-Augustin však byl i po nějaké době odpočinku připraven a střely Francouzů vyrazil.
     
    24:10
    Hráči Haiti se snaží dohnat míček, který letěl směrem k brance Laferteho, což se jim nakonec podařilo ale záhy o něj opět přišli.
     
    24:56
    Billy Chérubin převzal míček po špatné rozehrávce po vhazování. Na hokejce jej však dlouho neudržel a celkem snadno jej odevzdal ve prospěch soupeře.
     
    26:06
    Jess Tanguy byl velmi blízko vstřelení hattricku, ovšem Régiste-Augustin jeho střelu chytil do náručí a nechal zastavit hru.
     
    26:49
    Francouzi ve větším počtu se snaží protlačit míč do branky. Největší zásluhu na tom má Gael Benbekhti, přesto byla akce přerušena díky postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    27:36
    Emmanuel Gabriel rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    28:14
    Martin Domain přijal v běhu křižnou přihrávku přes celé hřiště, kterou pak nacentroval do středu pole, kde ji zachytil gólman.
     
    28:49
    Poslední minuta druhé třetiny patří opět Francouzům, kteří vysílají na Haitského gólmana až nepředstavitelné množství střel. Ronald Régiste-Augustin si však dokázal se všemi poradit.
     
    29:17
    V závěrečných vteřinách se k útoku tlačí Haiti, velmi rychle však bylo vytlačeno ven.
     
    29:46
    Francie právě vstřelila branku!
    Těsně v samém závěru Francouzi využili svůj tlak a na cestu do kabin vstřelil MARTIN DOMIAN třetí gól, opět po souhře s Tanguyem. Asistence: Jess Tanguy, Dominic Martel.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina by se dala rozdělit na dvě poloviny. První v režii Haiti a druhou v režii Francie, vstřelit branku se však povedlo pouze Francii, 14 vteřin před koncem, což ji přináší velkou výhodu před závěrečnou třetinou boje o jedenácté místo.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:28
    Třetí třetinu začala znovu svou převahou Francie, přičemž Fabrice Décosse marně blokoval některého z Francouzů.
     
    31:45
    Paul-Arthur Plaisir prověřil brankáře Laferteho, který však tuto střelu zastavil.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu Francie (2 minuty pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Bornand.
     
    32:41
    Haiti nahodilo v přesilovce míč na zakázané uvolnění.
     
    33:03
    Další vhazování ve středním pásmu po otřesení již čtvrtého hráče v celém zápasu.
     
    33:36
    Haiti drží v přesilovce svého soupeře v obranné třetině, což ale Francii umožňuje přeskupit své řady k bránění.
     
    33:46
    Francie hraje v plném počtu.
     
    34:13
    Hra pokračuje ve své rozkouskovanosti, nyní v rámci postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    34:34
    Haiti se snaží protlačit míč přes roh hrací plochy u Laferteho, kterou ovládají Francouzi, ti sami však chtějí míč ukořistit.
     
    35:40
    Martin Domain se vydal na další útočný výpad. Krátce po napřažení však jeho střelu zblokoval Haitský obránce.
     
    36:24
    Obrovský tlak nyní Haiti vytváří před brankou Marchettiho. Vyslána však byla pouze střela od Emmanuela Gabriela, která mířila vedle.
     
    37:11
    I další střelecký pokus Haiti skončil u brankáře Laferteho, který dnes předvádí obdivuhodný výkon.
     
    37:45
    Střela Paula-Arthura Plaisira mířila vysoko nad Lafertovu branku.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu Haiti (A. Plaisir – 2 min., hrubost).
     
    38:52
    Přesilovka vrátila do sedla i Francii, která jinak docela dlouho bránila. Nyní ostřeluje Régiste-Augustinovu branku.
     
    39:48
    Po minutě a půl se konečně podařilo brankáři Haiti zachytit míč a přerušit hru.
     
    40:06
    Francie nepolevuje v náporu, obrana Haiti se však i nadále drží.
     
    40:14
    Haiti hraje v plném počtu.
     
    40:50
    Haiti po vyrovnání sil se odhodlalo opět k útoku, po delším hledání vhodné pozici na Laferteho vypálili, ten však střelu zachytil.
     
    41:03
    Haiti právě vstřelilo branku!
    A Haiti svůj tlak konečně využilo k prvnímu gólu. Tvrdou střelu vyslal na Laferteho OLIVIER GIBSON AIMÉ a bez problému jej překonal. Asistence: Billy Cherubin
     
    41:42
    Francie právě vstřelila branku!
    Což je ale něco, co Francie neodpouští. JESSU TANGUYOVI se podařilo vstřelit svůj hattrick a pojistil výhru svého týmu. Asistence: Martin Domain, Nicolas Favarin
     
    42:25
    Vyloučení v týmu Haiti (P. Plaisir – 2 min., vražení na hrazení).
     
    43:42
    Velké množství práce čekalo v závěru zápasu na Régiste-Augustina, který si s ní však dokázal poradit a s přehledem uchránil svůj tým od obdržení páté branky.
     
    44:25
    Haiti hraje v plném počtu.
     
    44:36
    Jedno z posledních přerušení hry, nyní díky hře vysokou holí.
     
    44:41
    V závěrečných sekundách Haiti bojuje alespoň o vymanění se z francouzského zajetí.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání
    FRA: Remi Colotti
    HAI: Ronald Régiste-Augustin
     
    Třetí třetina byla často přerušována, přesto i ji dokázala Francie ovládnout a obsadit jedenácté místo v konečné tabulce. (21:55:20)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Tanguy (Dissenga), 12. Tanguy (Domain), 30. Domian (Tanguy, Martel), 42. Tanguy (Domain, Favarin) – 42. Aimé (Cherubin)


    Francie: Laferte (Lion) – Ballet, Bornand, Colotti, Dissegna, Dumont, Favarin, Proutat – Abramov, Bacul, Benbekhti, Capet, Domian, Leroux, Martel, Peltier, Slupski, Tanguy, Wallet.
    Haiti: R. Régiste-Augustin (L. Régiste-Augustin) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Charron, Nadeau, Siméon, Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul, C. A. Plaisir, P-A Plaisir, Raphael, Véricain.

    Rozhodčí: Valachovič, Varca
    thejrc.org