Kanada – USA 2:3 (kon.) | Velká Británie – Itálie 0:3 (kon.) | Česko – Slovensko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
USA
Pátek 09.06.2017, 13:30 • Tipsport Arena, Pardubice (kapacita: 10 300 míst) • Mistrovství světa žen • Semifinále
     
    44:51
    Foleyová mohla dát celému americkému výkonu další pečeť, jenomže minula prázdnou branku, kterou opustila brankařka Girouardová. Kanada má posledních pár sekund.
     
    44:26
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky dokonávají obrat! Kanada se nachází ve velice těžké situaci, protože po dělovce REBECCY DOBSONOVÉ prohrává o jednu, což by za normálního stavu znamenalo za pár sekund její vyřazení. Asistence: Tiffany Pfundtová, Lindsay Wildeová.
     
    40:35
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu další vyrovnání! Po přihrávce Foleyové zpoza brány na brankoviště se pokusila TAYLOR STEADMANOVÁ střílet, jenomže její teč ještě následně zavadila o výstroj Coozeové, která se asi jako poslední dotkla tohoto gólového nahození. Asistence: Kelly Foleyová.
     
    39:34
    Mooreová byla iniciátorkou další americké šance na vyrovnání! Její dělovka od modré čáry totiž vyzvala Desmierovou k dorážce, jenomže ve finálním momentů se právě této hráčce před brankou vyzula bota. I to byl možná důvod, proč šance zůstala nevyužita.
     
    37:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy si berou vedení zpět na svou stranu! Po rychlém protiútoku se k do kombinace dostala AMANDA KEANOVÁ, která si nejprve vyměnila přihrávku s Johnstonovou, aby poté dorazila její střelu z hranice brankoviště do prostoru, kam už Bekkeringová nemohla dosáhnout. Asistence: Mallory Johnstonová.
     
    32:29
    Lacy McCueanová se natlačila do kanadského brankoviště, ale přesile soupeřek s větší sílou brzy podlehla. K dorážce odražené střely tak ani nedošlo, Girouardová celou situaci hasila výborným zákrokem.
     
    31:13
    Kanada si však na dlouhou dobu neodpočine, v této chvíli totiž půjde znovu do tří, když na trestnou lavici zamířila za nedovolené bránění Kristen Coozeová.
     
    30:21
    USA právě vstřelily branku!
    A jsme znovu na začátku! Po vyraženém míčku, na který už nedosáhla Girouardová, se natáhla KELLY FOLEYOVÁ, která jednoduchou dorážkou dokonala vyrovnání. Asistence: Cherie Stewartová, Julia Bronsonová.
     
    30:05
    Elysia Desmierová (CAN) však svůj tým v této chvíli moc nepodrží, neboť za její napdaní bude hrát Kanada ve třech.
     
    29:33
    Dobsonová bylo po krátké chvíli znovu středem pozornosti, neboť se stála obětí zákroku Mallory Johnstonové (CAN), která ji plnou silou narazila na hrazení. Rozhodčí sáhly k dvouminutovému trestu.
     
    23:07
    Ratrayová se vydala ve vlastním oslabení na útočný výlet, což nevydržela Amber Mooreová (USA), která ji zahákováním dostala na zem. Síly na hřišti se kvantitativně vyváží.
     
    22:32
    Jedno kanadské oslabení skončilo, druhé teď znovu započne. Devon Skeatsová (CAN) dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    20:17
    A máme tady další vyloučení! Americký útok totiž přerušila svým zákrokem Mandi Duhamelová (CAN), což je pokyn pro rozhodčí k udělení dvouminutového trestu.
     
    18:22
    Kanadské přesilovkové snažení zatím plyne do prázdna. Bekkerigová se totiž zatím překonává, naposledy Skeatsové ukradla možná branku fantastickým zákrokem na brankové čáře.
     
    17:12
    Americké hokejbalistky čekají další krušné chvilky, Amber Mooreová (USA) totiž obdržela dvouminutový trest za seknutí unikající Drakeové přes hůl
     
    11:47
    Bekkeringová má v brankovišti při oslabení svého týmu pořádnou porci práce, neboť minimálně čtyřikrát musela likvidovat nebezpečnou situaci před brankovištěm. Kanadské pušky však nabídkami pohrdly.
     
    10:35
    Američanky si teď připsaly dost zbytečné vyloučení, neboť sudí jich viděly na hrací ploše více, než je dáno v pravidlech. Trest si za svůj tým odsedí Nikki Gnozziová
     
    08:47
    Foleyová a následně i Pfundtová si zapisují parádní tutovky! Ani ejdna z nich však před poloprázdnou brankou neuspěla, jednou jim v tom zabránilo břevno, druhé jmenované vytasená levačka Girouardové. Kanada měla pořádnou dávku štěstí.
     
    07:39
    Michelle Marszová (CAN) v této chvíli svůj tým na pár chvil oslabí, neboť obdržela menší trest za nedovolené bránění. Američanky dostávají možnost přesilovky.
     
    06:39
    Kanaďanky mohly navýšit své vedení, když se Rattrayová znovu ukázala u americké branky. Bekkeringová si však nakonec i s přispěním obránců poradila a situaci se štěstím vyřešila.
     
    05:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky si rázně vykročily za vítězstvím! Po krásném náběhu mezi dva americké defenzivní štíty si ELYSIA DESMIEROVÁ míček rychlostí blesku přehodila na forhand a okamžitě pálila bez rozmyslu směrem na branku. Díky její technice navíc trefila přesnou šibenici, na což Bekkeringová nereagovala. Asistence: Kristen Coozeová.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 6. Desmierová (Coozeová), 38. Keanová (Johnstonová) – 31. Foleyová (Stewartová, Bronsonová), 41. Steadmanová (Foleyová), 45. Dobsonová (Pfundtová, Wildeová)


    Kanada: Girouradová (Sugyiamaová) – Berzinsová, Marszová, Coozeová, Johnstonová, Duhamelová, Tinklerová – Kurioová, Tulková, Desmierová, Rattrayová, Eagleová, Francisová, Traversaová, Keanová, Skeatsová, Palottaová, Swansonová, Drakeová, Pickfordová
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, K. McCueanová, Gnozziová, L. McCuenová – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová

    Rozhodčí: Radka Synková, Patricie Vokálová (obě CZE)
    thejrc.org