Kanada – USA 2:3 (kon.) | Velká Británie – Itálie 0:3 (kon.) | Česko – Slovensko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
USA
Pátek 09.06.2017, 13:30 • Tipsport Arena, Pardubice (kapacita: 10 300 míst) • Mistrovství světa žen • Semifinále
     
    V této chvíli vidíme historický moment! Kanada poprvé v historii světových šampionátů nepostoupila do finále a nezíská jedno z prvních dvou míst na mistrovství světa. Je však nutno dodat, že javorové listy v Pardubicích nepůsobily až tak dominantně, jako bylo zvykem dříve. Na českém mistrovství byly Kanaďanky poraženy dvakrát více než v součtu na všech předchozích šampionátech dohromady! USA naopak z pozice čtvrtého týmu po základní skupině míří za dalším historickým milníkem, poprvé získá z šampionátu cenný kov. Ode mě je to z Pardubic vše, přeji hezký zbytek hokejbalového mistrovství. (15:09:11)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Elysia Desmierová (CAN) – Rebecca Dobsonová (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    Foleyová mohla dát celému americkému výkonu další pečeť, jenomže minula prázdnou branku, kterou opustila brankařka Girouardová. Kanada má posledních pár sekund.
     
    44:26
    Kanada si ještě bere oddechový čas!
     
    44:26
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky dokonávají obrat! Kanada se nachází ve velice těžké situaci, protože po dělovce REBECCY DOBSONOVÉ prohrává o jednu, což by za normálního stavu znamenalo za pár sekund její vyřazení. Asistence: Tiffany Pfundtová, Lindsay Wildeová.
     
    43:39
    Duhamelová hledala před bránou Coozeovou, ale jejich záměry se nesešly s realitou. Přihrávka prvně jmenované byla až příliš rychlá.
     
    42:40
    Američanky stále tlačí, ale na defenzívu soupeře prozatím nic z jejich arzenálu neplatí. Kanaďanky však tyto momenty zatím ustávají jen s velkým štěstím.
     
    41:48
    Američanky jsou nastalou situací pozitivně nabuzeny, jejich aktivita začíná sklízet své plody, neboť Kanada se odhodlala k bránění v hlubokém bloku. Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží bez úhony.
     
    40:35
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu další vyrovnání! Po přihrávce Foleyové zpoza brány na brankoviště se pokusila TAYLOR STEADMANOVÁ střílet, jenomže její teč ještě následně zavadila o výstroj Coozeové, která se asi jako poslední dotkla tohoto gólového nahození. Asistence: Kelly Foleyová.
     
    39:34
    Mooreová byla iniciátorkou další americké šance na vyrovnání! Její dělovka od modré čáry totiž vyzvala Desmierovou k dorážce, jenomže ve finálním momentů se právě této hráčce před brankou vyzula bota. I to byl možná důvod, proč šance zůstala nevyužita.
     
    38:10
    Harringtonová otestovala pozornost Girouardové, avšak její přízemní rána tyto úmysly moc neplnila. Kanadská brankářka tento pokus bez sebemenších problémů zlikvidovala.
     
    37:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy si berou vedení zpět na svou stranu! Po rychlém protiútoku se k do kombinace dostala AMANDA KEANOVÁ, která si nejprve vyměnila přihrávku s Johnstonovou, aby poté dorazila její střelu z hranice brankoviště do prostoru, kam už Bekkeringová nemohla dosáhnout. Asistence: Mallory Johnstonová.
     
    36:32
    Marszová zkusila pálit z velké dálky, ale na clonící Kaylu McCueanovou nevyzrála. USA se mohou v zadních řadách po dlouhé době uklidnit.
     
    35:27
    USA se opravdu nedaří, před malou chvílí totiž jeho hráčky nesmyslně zahrály míček za půlící čáru, čímž se samy obraly o možnost překvapení. Kanada totiž v defenzívě pořádně přidala.
     
    34:41
    Kanadské hráčky jsou inkasovanou brankou paradoxně posíleny, protože svůj výkon teď dokázaly zvýšit během pár okamžiku na velice zajímavou hodnotu. Američanky v této fázi zápasu táhnou za kratší konec.
     
    33:13
    Kanada je v pěti, USA velikánské možnosti zahodily. Na případný obrat si tak budou muset ještě zřejmě počkat.
     
    32:29
    Lacy McCueanová se natlačila do kanadského brankoviště, ale přesile soupeřek s větší sílou brzy podlehla. K dorážce odražené střely tak ani nedošlo, Girouardová celou situaci hasila výborným zákrokem.
     
    31:27
    Američanky sice mocně tlačily, ale na branku to ve dvojnásobné přesilovce nedopadlo. Johnstonová je zpět na hřišti.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 6. Desmierová (Coozeová), 38. Keanová (Johnstonová) – 31. Foleyová (Stewartová, Bronsonová), 41. Steadmanová (Foleyová), 45. Dobsonová (Pfundtová, Wildeová)


    Kanada: Girouradová (Sugyiamaová) – Berzinsová, Marszová, Coozeová, Johnstonová, Duhamelová, Tinklerová – Kurioová, Tulková, Desmierová, Rattrayová, Eagleová, Francisová, Traversaová, Keanová, Skeatsová, Palottaová, Swansonová, Drakeová, Pickfordová
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, K. McCueanová, Gnozziová, L. McCuenová – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová

    Rozhodčí: Radka Synková, Patricie Vokálová (obě CZE)
    thejrc.org