Portugalsko – Indie 4:3 (kon.) | Libanon – Bermudy 3:2 (kon.) | USA – Švýcarsko 6:3 (kon.)
Kajmanské ostrovy – Arménie 3:6 (kon.) | Kanada – Řecko 5:0 (kon.) | Hongkong – Velká Británie 3:0 (kon.)
Francie – Haiti 4:1 (kon.) | Slovensko – Česko 1:0 (3:2 po s.s.)
konec
Hongkong
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Velká Británie
Pátek 09.06.2017, 17:30 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa mužů • O 13. - 14. místo
     
    Oba celky si přebírají medaile a poháry, zároveň jsou také vyhlašována individuální ocenění za B-pool. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pardubického šampionátu (19:01:22)
     
    Nejlepší hráči utkání: Brian Marchetti (GBR) – Lokki Kwan (HKG)
     
    A známe vítěze B-poolu! Hongkong ovládl rozhodující duel B divize, čímž si vybojoval mezi těmito týmy velmi ceněný titul. Brtové naopak i přes notnou snahu končí na druhém místě, tedy celkově čtrnáctém v celkovém pořadí.
     
    Konec zápasu.
     
    44:21
    Britové už však nemají síly a zřejmě ani moc chutě k snižující brance. Nedaří se jim to ani v šesti mužích díky odvolání brankáře Luie.
     
    42:48
    A je tu další britská možnost! Lokki Kwan (HKG) dostává 2+2 minuty za hru vysokou holí, což je jasný pokyn k Britům.
     
    41:46
    Britům se nadále pokoušejí o útočné manévry, jenomže už z nich není vidět taková síla, jako třeba kupříkladu v první třetině. Působí už dost odevzdaným dojmem.
     
    40:34
    Lee nebyl daleko od branky, tudíž logicky vyzkoušel okamžitě pálit. Nepřesná rána z levé strany ovšem pro Marchettiho nic moc nebezpečí nepřinesla. Hongkong ale zůstává v tlaku.
     
    39:39
    Trung Pham se dostal do zajímavé možnosti před brankou, kde se ještě snažil nahrávat svým spoluhráčům. Obětaví Britové však všem šancím díky clonění zabraňují a mohou se na chvíli v obraně uklidnit.
     
    38:46
    Kwan si vyzkoušel nadvakrát pozornost Marchettiho, jenomže britský brankář byl při obou situacích na svém místě. Británie tak může ještě chvíli doufat v zázrak.
     
    37:16
    Wong je zpátky na hřišti, Britové ani toto oslabení nedokázali zužitkovat. Jejich snaha však bude asi i nadále pokračovat stále mají ještě relativně dostatek času.
     
    36:48
    Britská ofenzíva se sice plnými silami snaží přidat ještě kontaktní branku, ovšem snaha je to dost marná. Hongkong je se svou obranou velice pozorný a nepouští soupeře prakticky do střelecké pozice.
     
    35:16
    Britové přece jen dostávají ještě malou naději díky přesilové hře, tu si zahrají díky vyloučení Colina Wonga (HKG) za držení.
     
    34:54
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Hongkong si jde pro titul! Po rychlém brejku se do střelecké pozice dostal ANDREW GRAHAM, který sice napoprvé na Marchettiho nevyzrál, nicméně napodruhé už jeho dorážka do sítě doputovala. Asistence: Brandon Sullivan.
     
    33:38
    Son Pham pálil okamžitě po přechodu do středního pásma, nicméně příliš nepřesně. Míček se snesl velice až příliš vysoko nad britskou bránou a trefil jen zadní mantinel.
     
    32:22
    Morrison se dostal k obrovské šanci, ale na Lui nevyzrál! Britskému útočníkovi jen zbývalo lehce dorazit míček za brankovou čáru, jenomže zřejmě nepočítal s mrštností svého protivníka v brance, který akci rázně zastavil.
     
    31:24
    Souboj u mantinelu nevydržela hokejka Reida, která narazila Wilsonovu nohu. Míček se po vzájemném souboji dostal mimo hřiště, sudí tak vhazování provedou ve středním pásmu.
     
    30:11
    Ferrington vypálil okamžitě po úvodním buly na branku soupeře, avšak k šanci se neprotlačil. Pozorný Jackson jej totiž odstavil ze střeleckého úhlu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla ze začátku dominanci Hongkongu, které byla vyšperkována dvěma brankami do britské sítě. Britové se však postupem času začali obrovsky zlepšovat a závěr patřil pouze jim, jenomže požadovanou branku nevstřelili. Napínavá třetí třetina finále B-poolu, která rozhodne o vítězi B divize, startuje přibližně v 18:31.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:39
    Asijskému týmu se podařilo vyvézt po dlouhé době míček z vlastního pásma, ale na víc už zřejmě unavení hráči mít nebudou. I proto raději jen vyhazují na soupeřovu polovinu.
     
    28:41
    A znovu britský pres, jenomže stále bez požadovaného úspěchu. Ellard napálil jen prvního clonícího obránce, který se v poslední chvíli odhodlal skočit do trajektorie této dělovky. Hongkong nadále i díky této zblokované střele drží čisté konto.
     
    27:49
    Británie je nadále v tlaku, jenomže jejich ataky už nemají takovou účinnost. Lui tak ani není moc často v permanenci, neboť střelba není zrovna na britské straně nejpřesnější.
     
    26:46
    Adamec pálil od modré čáry přímo na bránu, jenomže jeho projektil až na místo určení nedorazil. Obětavý Dang střelu odclonil zády.
     
    25:30
    Ani nadále však Hongkong nestačí útočit v daných taktických pokynech, Británie teď naněkolikrát útočila do nepřipravené obrany, která se však přece jen ještě stačila stáhnout.
     
    24:28
    Britové mohutně útočí, ale ani to nestačí na houževnaté asijské hráče. Tulip tak naposledy pálil jen do dvojité clony, přes kterou už míček neprošel..
     
    23:19
    Británie je nastalou situací dost viditelně ovlivněna, její hráči si už často nerozumí ani v rozehrávce. Pro Hongkong se tak celá záležitost značně zjednodušuje, ale zatím bez využití šance.
     
    22:52
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Honkong už vede o dvě branky! Do přesilovkové kombinace se dokázal výborně zapojit COLIN WONG, který už nechytatelnou střelou posouvá svůj tým blíže ke zlatu z divize B. Britové svou těžkou situaci nezvládli. Asistence: Derrick Wong, Justin Reid.
     
    22:23
    Joe Cooke (GBR) v této chvíli svému týmu nijak nepomůže, za ostrý zákrok v rohu svého obranného pásma dostává dvouminutový trest.
     
    21:32
    Lam se už napřahoval ke střele, jenomže na poslední chvíli do trajektorie přihrávky zasáhl svou hokejkou Kristof. Británie tak donutila svého soupeře opustit útočné pásmo.
     
    20:12
    Derrick Wong je znovu ve hře, Britové svou možnost na vyrovnání zahodili neurovnanou kombinační hrou v přesilové hře, což se jim může ještě v dalším průběhu zápasu vymstít.
     
    19:18
    Britové zatím v přesilové hře nedokáží najít správnou cestu k soupeřově brance, jejich ostřelování totiž zatím moc ovoce nenese, tudíž ani Lui není pod neustálou permanencí.
     
    18:12
    Hongkong čeká další oslabení, Derrick Wong (HKG) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    17:06
    Hongkong právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku utkání! Ve vlastním oslabení se do zajímavého brejku dostal SON PHAM, který akci zakončil parádní střelou pod víko, na kterou už Marchetti nemohl dosáhnout. Asistence: Thon Phram, Hung Nguyen.
     
    16:17
    Britské útoky jsou stále častější, avšak brankář Lui byl ve všech předchozích situacích na svém místě. Hongkong tak bude muset ještě pořádně zabrat.
     
    15:19
    Remi Monaco (HKG) dostává dvouminutový trest za hákování, Británii čeká další přesilová hra.
     
    15:08
    Monaco se snažil hledat spoluhráče před brankou, jenomže nepočítal s britskou defenzívou. Ta je zatím velice pozorná a nepouští svého soupeře k vlastní bráně.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme viděli hodně kvalitní hokejbal s velkým množstvím střeleckých pokusů. Oba brankáři předvedli neskutečné množství perfektních zákroků, čímž nadále udržují pro oba týmy otevřený stav před dalšími částmi hry.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:59
    Hongkong v plném počtu.
     
    14:39
    V posledních vteřinách hry útočí tým Hongkongu. K ničemu nebezpečnějšímu se však nevydal.
     
    13:58
    Hongkong se snažil vyhodit míč přes celé hřiště, ovšem na modré jej zachytili Britové a nadále pokračovali v náporu.
     
    13:35
    I Velká Británie začala svou první přesilovku celkem aktivně. Celkem se jí daří ostřelovat branku Luie, který však zatím veškeré pokusy vykryl.
     
    12:59
    Vyloučení v týmu Hongkong (Lam – 2 min., sekání).
     
    12:03
    Velká Británie hraje v plném počtu.
     
    11:52
    Hongkong ve svém náporu nepolevil, ovšem Britové celkem usilovně brání a absolutně nechtějí pustit svého soupeře ke střele.
     
    10:40
    Hongkong se tlačí v přesilovce hlouběji a hlouběji do útočné třetiny. Dokonce se odhodlal i ke střele, kterou však Marchetti s přehledem pokryl.
     
    10:03
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Wilson – 2 min., sekání).
     
    09:42
    Tom Cole se sám snažil projít do útočného pásma. Ve středu pole se k němu však připletli dva hráči Hongkongu, kteří jej odstavili od míče.
     
    08:38
    Matthew Lui vyrazil střelu Calluma Morta, ovšem pouze k holi dalšího Brita.
     
    07:39
    Obránci Velké Británie se marně snaží vytlačit svého soupeře z útočné třetiny. Nakonec se jim to však podařilo a britský tým se sám na malý okamžik vydal do útoku.
     
    07:01
    Dalším zákrokem se blýskl Marchetti. Do své lapačky zachytil trochu vyšší střelu v podání Justina Reida.
     
    06:02
    Británie se snaží tlačit svého soupeře co to jde. Naopak Hongkong se sérií přihrávek snaží vymanit z britského zajetí, což se mu zatím daří. Naopak sevřel Británii v jejím obranném pásmu.
     
    05:19
    Vydařený zákrok Briana Marchettiho, kterým se blýskl proti rychlému Hongkongskému protiútoku, zejména tedy jeho zakončení z pravého kruhu.
     
    04:03
    Hra byla díky ofsajdu Hongkongu vrácena do středního pásma, odkud se oba týmy snaží dostat do útočného. Povedlo se to Britům, ti však nedokáží bezprostředně ohrozit branku Matthewa Luie.
     
    02:41
    Darren Winia se marně snaží vybojovat v rohu kluziště míč, který byl v sevření dvou hráčů Velké Británie. Celkem zákonitě se mu to nepovedlo, přesto se však Hongkong do útočné situace dostal.
     
    01:10
    Britové se dostali z rohu hřiště až k brance Matthewa Luie, kde však o míč ve prospěch hráčů Hongkongu přišli. Může je však těšit skutečnost, že hráči z východní Asie jej stále nemohou opustit.
     
    00:06
    Ihned po vhazování se na útočný výpad vydali hráči Hongkongu. Británie je však velmi rychle vytlačila směrem k vlastní brance, odkud vyhodili míč na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Hongkong: Lui (Banh) – Dang, Jackson, Monaco, Nguyen, Pham S., Winia, Wong C., Wong D. – Der, Graham, Chang, Chia, Chung, Kwan, Lam, Lee, Pham T., Pon, Reid, Sullivan, Yueh

    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack.
     
    Velká Británie

    Velká Británie se účastní mistrovství světa už posedmé. Jejím nejlepším výsledkem je sedmé místo z roku 2005. Na posledním turnaji v roce 2015 skončili Britové na 15. místě.

    Tady v Pardubicích Velká Británie nejprve podlehla Francii, reputaci si pak napravila výhrami nad Libanonem a Bermudami. Následně Britové nestačili na Haiti a Kajmanské ostrovy a putovaly tak do bojů o medaile B skupiny. V semifinále porazili 4:2 Arménii a mistrovství tak mohou zakončit finálovým bojem s Hongkongem.
     
    Hongkong

    Hongkong se mistrovství světa účastní popáté. Nejlepším jeho výsledkem je 12. místo z Plzně 2009.

    Letos se mu úvod turnaje moc nepovedl, když první tři zápasy prohrál. Pak se mu ale začalo dařit a po vítězstvích nad Bermudami a Libanonem postoupil do semifinále B skupiny MS. V něm přetlačil Kajmanské ostrovy a kvalifikoval se do finále nižší výkonnostní divize mistrovství světa.
     
    Zdravím a vítám všechny fanoušky hokejbalového mistrovství světa. Ve finále B skupiny MS se utká Hongkong s Velkou Británií. Utkání vás z Pardubic provede Petr Sumbal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Johan Čáp

    Vít Trubička

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 18. S. Pham (T. Pham, Nguyen), 23. C. Wong (D. Wong, Reid), 35. Graham (Sullivan)


    Hongkong: Lui (Banh) – Dang, Jackson, Monaco, Nguyen, Pham S., Winia, Wong C., Wong D. – Der, Graham, Chang, Chia, Chung, Kwan, Lam, Lee, Pham T., Pon, Reid, Sullivan, Yueh
    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack

    Rozhodčí: Radek Koskuba, Radek Šulo (oba CZE)
    thejrc.org