Finsko – Itálie 6:3 (kon.) | Indie – Švýcarsko 0:5 (kont.) | Česko – Řecko 4:3 (kon.)
USA – Portugalsko 8:2 (kon.) | Slovensko – Kanada 6:4 (kon.)
konec
Finsko
6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
Itálie
Sobota 10.06.2017, 10:30 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa mužů • O 9. - 10. místo
     
    44:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsku pět branek nestačilo, a tak přidává další! Z levého kruhu zkusil své štěstí JOUNI LEPPÄNIEMI a Bernardo se natahoval marně. Asistence: Juho Kangas, Santtu Sirkkala.
     
    44:09
    Adriano Fiacconi se proti pravidlům provinil sekáním a míří na trestnou lavici, navíc ještě s deseti minutami za nesportovní chování. Přesilovka pro Finy.
     
    43:23
    A mohlo to být 6:3, dokonce dvakrát! Samiho Pietsala totiž Barnardo nejprve skvěle vychytal levým betonem a pak mu ještě překazil radost bleskovou lapačkou.
     
    39:53
    V krátkém sledu museli nelehké zákroky předvést gólmani na obou stranách! Tommi Kuru vyrážečkou, Carlo Bernardo zase betonem.
     
    36:54
    Itálie právě vstřelila branku!
    V přesilovce ne, nyní už ano! Nepříjemnou střelu dokázal Tommi Kuru vyrazit jenom před sebe, kam si stihl seběhnout sám její autor JUSTIN BOWERS. Ten poté do míčku dvakrát šťouchl a posunul ho až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    34:55
    Výborný zákrok Tommiho Kuruho! Finský brankář uže ležel roztažený na brankové čáře, přesto stihl ještě natáhnout ruce a pokrýt dorážku Adriana Fiacconiho.
     
    34:20
    Dvojnásobná přesilovka pro Italy, za sekání jde pykat Jani Viitanen!
     
    33:12
    A početní výhodu si teď vyzkouší i Italové, jelikož Mikael Kuha je potrestán za držení protihráče.
     
    33:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tahle početní výhoda už je využita, Finové opět vedou o tři góly! SAMI PIETSALO využil toho, že brankář přes clonícího hráče téměř nic neviděl, a z pravého kruhu se nemýlil. Asistence: Jari Pohjola.
     
    31:22
    Přesilovka 5 na 3 pro Finy! Fiacconi je vyloučen za podražení.
     
    30:56
    Vincenzo D'Elia se provinil podražením a jde si odpykat dvě minuty na trestnou lavici.
     
    30:18
    Johannes Pukema měl před sebou otevřenou italskou klec, bekhendem ale poslal míček mimo!
     
    27:08
    Tanner Pagendam se ocitl v mezikruží při střele z první, Kuru se však přemístit stihl!
     
    25:25
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové snižují na rozdíl dvou branek! Dopředu šli v přečíslení, s nímž tentokráte naložili lépe než v první třetině. Odpovědnost vzal na sebe DAVID PERAGINE, který předvedl lehkou, ale rychlou a efektivní kličku do bekhendu a zasunul míček za beton roztaženého finského brankáře. Asistence: Jordan Velenosi, Adriano Fiacconi.
     
    21:19
    Cris Cusimano opouští italské brankoviště a místo něj se mezi tři tyče staví Carlo Bernardo.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Kuha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Itálie (Pulicicchio – 2 min., hrubost).
     
    19:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A ty jsou využity právě nyní, osm vteřin před návratem Itala do hry! Na modré čáře napřáhl hokejku až ke stropu haly bek JANI VIITANEN, který pravděpodobně i přispěním nechtěné italské tyče překonal Kuruho do horní poloviny jeho brány. Asistence: Sami Juvani, Sami Pietsalo.
     
    17:27
    Jonathan Pulicicchio nedovoleně krosčekoval soupeře, a tak je tu další početní výhoda pro Finy.
     
    16:38
    Jeden z finských obránců udělal chybu na modré čáře a Itálie šla do předu ve třech proti jednomu! Přečíslení ale vůbec nezužitkovala dobře, poněvadž do čitelné nahrávky vložil hokejku jediný vracející se finský hráč Lauri Viitanen.
     
    13:54
    David Peragine už putuje na trestnou lavici, dvě minuty si odpyká za sekání.
     
    12:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je tu další gól v italské síti, Finové vedou už 3:1! A opět je to branka dosažená z dorážky. Na vyraženou střelu Petteri Uusimäkiho si tentokrát počíhal SANTTU SIRKKALA, který dokáza l zamířit k pravé tyči. Asistence: Petteri Uusimäki Juho, Kangas.
     
    09:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chvilku poté, co finský hráč opustil trestnou lavici, je znovu ve vedení tým ze Skandinávie! Rychlý protiútok vedl po levé straně finský útočník, který nakonec vystřelil a Cusimano střelu jen vyrazil. Před bránu si dobře sběhl JUHO KANGAS, jenž míček bekhendem doklepl do sítě. Asistence: Santtu Sirkkala, Jouni Leppäniemi.
     
    07:08
    Vyloučení v týmu Finsko (Kuru – 2 min., zdržování hry). Trest odpyká Pietsalo.
     
    05:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    Ale Itálie zareagovala, jak nejlépe mohla, a skóre je opět vyrovnané! Rána od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila zpět do brankoviště, kde si na ni počíhal PHIL DI GIACOMO. Italský útočník slaví branku z dorážky. Asistence: Justin Bowers, Marco Cerone.
     
    05:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale tahle finská akce už končí v bráně a zástupci skandinávského hokejbalu jdou do vedení! Ze všeho nejdřív přišla střela zleva, jež byla vyslána z velkého úhlu. Cusimano vyrazil míček jen před sebe, kde na něj čekal JOHANNES PUKEMA. Napoprvé ještě úspěšný nebyl, druhým pokusem už ale oranžový předmět překulil přes brankářův beton. Asistence: Ville Väänänen, Jari Pohjola.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 6. Pukema (Väänänen, Pohjola), 10. Kangas (Sirkkala, Leppäniemi), 13. Sirkkala (Uusimäki, Kangas), 20. J. Viitanen (Juvani, S. Pietsalo), 34. Pietsalo (Pohjola), 45. Leppäniemi (Kangas, Sirkkala) – 6. Di Giacomo (Bowers, Cerone), 26. Peragine (Velenosi, Fiacconi), 37. Bowers


    Finsko: Kuru (Kuusamo) – J. Viitanen, Väänänen, Uusimäki, L. Viitanen, Kuha, Eskola, Kariniemi, Pukema, S. Pietsalo, Kangas, Siikavirta, Pelto-Arvo, Juvani, Leppäniemi, A. Pietsalo, Pohjola, Sirkkala.
    Itálie: Cusimano (22. C. Bernardo) – Ferlisi, Fiacconi, Verrelli, Antoniali, Cerone, Divizio, C. Di Giacomo, M. Bernardo, Bowers, Velenosi, Peragine, Pulicicchio, Bonanno, Fiore, Carroccia, Pagendam, Dentamaro, D'Ettore, P. Di Giacomo, D'Elia.

    Rozhodčí: Sakkas, Varca
    thejrc.org