Finsko – Itálie 6:3 (kon.) | Indie – Švýcarsko 0:5 (kont.) | Česko – Řecko 4:3 (kon.)
USA – Portugalsko 8:2 (kon.) | Slovensko – Kanada 6:4 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Řecko
Sobota 10.06.2017, 14:10 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa mužů • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
    30:08 Kevin KUZMARSKI - 4:3
     
    30:08
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Pouhých osm vteřin uběhlo ze třetí části a Řekové se prosazují. Krátce po vhazování obdržel na pravém kruhu míček KEVIN KUZMARSKI , který ses ničím nepáral a pořádnou dělovkou dostal kolem bližší tyče míč do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Nicholas Pitsikoulis, Michael Hinios.
    26:04 Tomáš WRÓBEL - 4:2
     
    26:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    A aktivita se vyplatila, Češi znovu odskakují na rozdíl dvou gólů! Přečíslení českého týmu zahájil Tomáš Fejfar, který poslal míček na druhou stranu TOMÁŠI WRÓBELOVI. Ten v rychlém běhu zachoval chladnou hlavu, u pravé tyče nastavil hůl a přiťukl oranžový předmět za záda bezmocného Vrettise – 4:2. Asistence: Tomáš Fejfar, Martin Kruček.
     
    23:50
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tahle kombinace Řecka byla efektní i efektivní a rozdíl ve skóre už je opět jen o gól. NICHOLAS PITSISKOULIS si vyměnil rychle míček s Kevinem Kuzmarskim, nad ničím neváhal a z mezikruží vystřelil. Trefil přesně k levé tyči. Asistence: Kevin Kuzmarski, Chris Vagenas.
    21:57 Tomáš REJTHAR - 3:1
     
    21:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    To ale Čechy nemusí vůbec mrzet, protože dvojnásobná přesilová hra je využita nyní! A můžeme říci že velmi pěknou střelou. Tu měl na svědomí TOMÁŠ REJTHAR, který využil dobré clony českých hráčů a z levé strany levé čáry napálil míček ke vzdálenější tyči – 3:1. Asistence: Jan Bílý, Pavel Kubeš.
    08:09 Tomáš KUDELA - 2:1
     
    08:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda využita, Česko si bere těsný náskok zpět! Na modrou čáru připutoval od Tomáše Wróbela míček na hůl TOMÁŠE KUDELY. Ten natáhl svou hůl ka stropu haly, seřídil mířidla a zacílil k levé tyči. Nutno dodat, že Vrettis toho přes clonícího hráče příliš neviděl. Asistence: Tomáš Wróbel.
    03:19 Peter ARKALIS - 1:1
     
    03:19
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Velmi brzy je vyrovnáno, Řekové dávají svou první branku. Krátce po buly se míčku chopil PETER ARKALIS, jenž si ho potáhl do levé strany a milimetrově přesně našel místo u pravé tyče českého gólmana – 1:1. Asistence: Costa Kakivelos.
    02:00 Lukáš SOUKUP - 1:0
     
    02:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně dvě minuty jsou odehrány z boje o bronz a Češi se ujímají vedení! LUKÁŠ SOUKUP měl dostatek prostoru k tomu, aby samostatně zaútočil po ose hřiště. V prostoru mezi kruhy pak nabil svou hokejku a rychlou švihovkou propálil Ioannise Vrettise – 1:0. Asistence: Martin Špaček, Radim Štěpáník.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. Soukup (Špaček, Štěpáník), 9. Kudela (Wróbel), 22. Rejthar (Bílý, Kubeš), 27. Wróbel (Fejfar, Kruček) – 4. P. Arkalis (Kakivelos), 24. Pitsikoulis (Kuzmarski, Vagenas), 31. Kuzmarski (Pitsikoulis, Hinios)


    Česko: Šimara (32. Jirotka) – Benedikt, Dědič, Kudela, Pospíšil, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák – Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpáník, Wróbel.
    Řecko: Vrettis (Bitsakis) – Adamou, Barbas, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Kakivelos, Karvouniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Rmano, Vagenas.

    Rozhodčí: Valachovič, Friedli

    Diváci: 5227
    thejrc.org