Velká Británie – Itálie 0:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.) | Česko – USA 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
USA
Sobota 10.06.2017, 11:30 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Finále
    45:55 LÉDLOVÁ - 4:3
     
    45:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ihned zkraje padl zlatý gól českého týmu! Po zmatku a hledání míčku před brankovištěm se chopila míčku Karolína Kosinová, která našla volnou ANETU LÉDLOVOU, která zajistila premiérový titul pro český ženský tým. Asistence: Karolína Kosinová
     
    45:20
    Slibně se rozvíjející souhra mezi Barborou Patočkovou a Kristýnou Kaltounkovou byla zblokována.
    43:52 PFUNDTOVÁ - 3:3
     
    43:52
    USA právě vstřelily branku!
    A jejich snaha se jim nakonec vyplatila a minutu před koncem se dočkaly vyrovnání. Cherie Stewartová nahodila míček zleva na branku, kde stála TIFFANY PFUNDTOVÁ, která míček uklidila za záda Zechovské. Zechovská sice po něm lapala, nedokázala se však tak rychle přesunout. Utkání je tedy znovu otevřené. Asistence: Cherie Stewartová, Julia Bronsonová
     
    43:20
    Carli Bekkeringová utekla na hráčskou lavici. Američanky pokračují v šesti.
     
    Po včerejším sedmiapůl tisicícovém světovém rekordu v návštěvnosti semifinálového zápasu mužů Slovensko – Česko si organizátoři mohou připsat další rekord v návštěvnosti. Finále navštívilo 3256 úžasných diváků.
     
    37:58
    Slibně se rozjíždějící pokus Denisy Křížové byl poprvé zastaven zblokováním střely o nohu Američanky. Křížová se však k míčku dostala podruhé, avšak ani teď úspěšná nebyla. O míček doslova zakopla, když se jej snažila z mrtvého úhlu namířit na branku.
     
    33:41
    Vyloučení v týmu Česko (Němcová – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Patočková.
    33:35 KUBÍNOVÁ - 3:2
     
    33:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje! Barbora Patočková obrala Američanku o míček ve středním pásmu a pronikla do útočného pásma, kde našla LUCII KUBÍNOVOU, ta poté míček uklidila k levé tyči branky Carli Bekkeringové. Asistence: Barbora Patočková.
    31:50 STROHMIEROVÁ - 2:2
     
    31:50
    USA právě vstřelily branku!
    Ovšem Američanky dramatizují vývoj finálového zápasu. Po kombinaci v útočném pásmu poslala za záda Zechovské z levé strany míček DANIELLE STROHMIEROVÁ. Asistence: Haley Fradeová, Cherie Stewartová.
    31:04 NĚMCOVÁ - 2:1
     
    31:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky velmi rychle přesilovku využívají. Ve středním pásmu se napřáhla KATEŘINA NĚMCOVÁ a vypálila velmi prudce do volného prostoru k Bekkeringové, která také mohla sledovat pouze let míčku za její záda. Asistence: Aneta Lédlová
     
    30:42
    Vyloučení v týmu USA (Dixonová – 2 min., nedovolené bránění).
    27:11 KŘÍŽOVÁ - 1:1
     
    27:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu vyrovnání. Z rohu hrací plochy vyjela směrem k Bekkeringové DENISA KŘÍŽOVÁ. Carli Bekkeringová ji nechala volnou celou polovinu branky, do které Křížová v pádu míček uklidila. Bez asistence.
    24:34
     
    24:34
    Vendula Přibylová získala míček po vhazování v obranném pásmu. Přes Denisu Křížovou se dostal až k Anetě Lédlové, která vystřelila na Bekkeringovou. Carli Bekkeringová dlouho nevěděla, kde se míček nachází, čehož si všimla i Lédlová a snažila se jej dorazit do branky. V tu dobu však u brankoviště již stálo plno Američanek, které míček doslova zalehly.
     
    23:41
    Střela na bránu z mezikruží v podání Lucie Kubínové mířila pouze do lapačky Carli Bekkeringové.
     
    19:53
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu USA (Wildeová – 2 min., faul kolenem).
    Vyloučení v týmu Česko (Horálková – 2 min., faul kolenem).
     
    18:38
    Liane Dixonová poslala zprava míč na Zechovskou, která jej vyrazila. Ovšem přímo na hůl Rebeccy Dobsonové na dorážku. S tou si však Zechovská také dokázala poradit.
    16:32 FOLEYOVÁ - 0:1
     
    16:32
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky svou první přesilovku rychle využívají. KELLY FOLEYOVÁ tečovala do otevřeného prostoru za zády Zechovské křižnou přihrávku zleva a poslala svůj tým do vedení. Asistence: Julia Bronsonová, Haley Fradeová.
     
    16:03
    A souboj mezi oběma hráčkami skončil prvním vyloučením tohoto zápasu, krosčekem Denisy Křížové.
    13:13
     
    13:13
    Ve snahách Simpsonové pokračuje Rebecca Dobsonová, tu však dokázaly zablokovat Barbora Patočková s Kateřinou Němcovou.
     
    08:29
    Zechovská si opět zachytala. Do své lapačky ukryla míček po akci Ericy Simpsonové.
    05:30
     
    05:30
    Obrovská šance v podání Petry Kvasničkové! Využila přihrávku z pravé strany a ztečovala ji na Bekkeringovou, která však její šanci vychytala.
     
    01:18
    Michaela Rullová se pokusila prostrčit míč těsně před brankovištěm na Petru Kvasničkovou, což se ji i povedlo, avšak Kvasničková byla ihned o míček obrána, když ji sevřely dvě Američanky.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 28. Křížová, 32. Němcová (Lédlová), 34. Kubínová (Patočková), 46. Lédlová (Kosinová) – 17. Foleyová (Bronsonová, Fradeová), 32. Strohmierová (Fradeová, Stewartová), 44. Pfundtová (Stewartová, Bronsonová)


    Česko: Zechovská (Teplá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová, Kaltounková.
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, McCueanová K., Gnozziová, McCueanová L. – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonoidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová.

    Rozhodčí: Lamontová, Kellerová

    Diváci: 3256
    thejrc.org