Česko – Itálie 3:1 (kon.) | Německo – Dánsko 3:0 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0)
Itálie
Středa 21.06.2017, 18:00 • Stadion Miejski, Tychy • Mistrovství Evropy U21 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek slunečného dne. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:48:43)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:9.
     
    Utkání je u konce! Češi si připsiují nesmírně cenné vítězství a udrželi se ve hře o postup do semifinále!

    Dvace minut před koncem nejprve vyrovnal italský Domenico Berardi a vypadalo to, že se budou body dělit. Italové měli od té doby více ze hry, ale prosadit se nedokázali. Naopak Češi se mohli spolehnout na kombinaci střídajících hráčů, když Chorý našel přihrávkou do druhé vlny Marka Havlíka a ten placírkou zamířil přesně k tyči. Čtyři minuty před koncem navíc pojistil náskok lvíčat životní trefou z dálky Michael Lüftner, který si zpracoval míč na polovině hřiště, poté si jej navedl na středu a zamířil nechytatelně k tyči!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Faulován byl navíc Michal Trávník na levé straně, na nohy teď rozhodně pospíchat nebude a Česko bude rozehrávat z levé strany.
     
    90+1
    Italové zahrávali v první minutě nastavení rohový kop, ovšem z něj se neprosadili, míč odehrál Tomáš Chorý a vypomohl tak svým spoluhráčům v obraně.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec hrací doby!
     
    89
    Na zemi zůstal ležet Michal Trávník, ale nejednalo se o nic vážného, a ve hře může český kapitán pokračovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Alberto Cerri (Itálie).
     
    87
    Na hřišti se po zákroku na Luftnera strhla menší strkanice, rozhodčí odtrhává všechny kohouty od sebe a bude udělovat další karetní tresty.
    85. Michael LÜFTNER - 3:1
     
    85
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, Češi přidávají třetí trefu a jsou blízko výhře! To, co nyní předvedl stoper MICHAEL LÜFTNER se jen tak nevidí! Rodilý stoper si zpracoval míč na prsa na polovině hřiště a vydal se dopředu. Z hodně velké dálky se nakonec odhodlal k životní ráně, která lehce zaplavala a zapadla přesně k pravé tyči překvapeného brankáře Donnarummy. Skvěle hoši – 3:1!
     
    84
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Michal Sáček.
     
    83
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Alberto Cerri.
     
    82
    Berardi dostal další pěkný pas do běhu na levou stranu, kde však zbytečně vzal akci na sebe a proti trojnásobné přesile se ke střele vůbec nedostal.
     
    81
    Češi jsou nyní na koni a zároveň dest minut od důležité výhry! Italové už vrhají všechny své síly do útoku, zatímco naši reprezentanti budou především bránit.
    79. Marek HAVLÍK - 2:1
     
    79
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češi jdou deset minut před koncem znovu do vedení po parádní akci! Michal Trávník byl uvolněn na levé straně, kde se zbavil dvou hráčů a přenechal balón střídajícímu Chorému. Ten se neukvapil a přihrávkou do druhé vlny našel nabíhajícího MARKA HAVLÍKA, jenž se ukázal jako skvělý žolík a placírkou nasměroval balón přesn k pravé tyči mimo dosah Donnarummy – 2:1!
     
    78
    Češi nyní přestáli další šanci Itálie, která se dokonce radovala z branyk po dorážce berardiho, ale už předtím byl pískán lehký faul na Simiče.

    Daniel Kinc

    Branky: 24. Trávník (Schick), 79. Havlík (Chorý), 85. Lüftner – 70. D. Berardi

    Karty:   18. Hubínek (CZE), 76. Havlík (CZE) – 29. D. Berardi (ITA), 33. Cataldi (ITA), 73. Conti (ITA), 88. Cerri (ITA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:9.
    Česko: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek (77. Chorý) – Jankto, Trávník (C), M. Hašek (66. Havlík) – Schick (84. Sáček).
    Náhradníci: Macej, Vejmola – Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš.

    Itálie: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi (54. Chiesa), Cataldi (83. Cerri), Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi (75. Gagliardini).
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – A. Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Gi. Pezzella.

    Rozhodčí: Benoît Bastien (FRA) – Frédéric Haquette (FRA), Hicham Zakrani (FRA)
    thejrc.org